QUOTE(Hennessy @ 2013 02 14, 23:20)
Bet gi kaip tik pats geriausias (jis baltesnis, nei kitais būdais išgautas bei kietesnis, atsparesnis) porcelianas skaitosi tas Bone China
http://en.wikipedia....wiki/Bone_chinaSovietmečiu Kaune veikė didžiulė keramikos gamykla "Jiesia". Dabar likęs tik nusmurgintas vardas ir apgailėtinai menkas asortimentas
"Jiesios" kaulinis porcelianas buvo labai graibstomas visame pasaulyje. Na o vietoje, Lietuvoje, servizai, kavos puodeliai, gražūs interjero dalykėliai buvo didžiausias deficitas.
Padovanoti "Jiesios" kaulinio porceliano servizą vestuvėms ar grand jubiliejui buvo garbės reikalas, tik kad gauti nelabai lengvai eidavo.
Kaulinis porcelianas nuo iš baltos keramikos gaminamo porceliano skiriasi - kaulinis ir labiau persišviečia (pakėlus tuščią indą prieš šviesą, jo dugnas turi praleisti šviesą), ir indai plonesnėmis sienelėmis, ir plastiškesnis kuriant gaminius.
Kažkaip man keistokai nuskambėjo tas "... ne ne ne" kauliniam porcelianui.
O tai plastikas geriau? Chemija maistui ruošti??? Ar kaip pvz. dažnai "taip vadinamas" bambuko pluoštas (kur bambukas tik sudėties pavadinime figūruoja, didžioji dalis - "natūrali sintetika")?
Aš renkuosi kaulą. Nepadarys indų - sunaikins apskritai. o vistiek tie kaulai liks kaip proceso atliekos... Tai jau geriau lai daro patogų grožį