Sveikos
rašau Jums čia pirmą kart. Šiemet esu grįžusi gyventi su savo vyriškiu, į savo vaikystės namus, kur yra žemės sodinimuisi įvairiam.. vaiskystėj pamenu ir pomidorų, ir braškių po lysvaitę auginom.. dabar visur likusi tik pieva, ir vienoj vietoj buvo senasis gėlynas,tai viską rudenį išroviau, palikau tik pora krūmų bijūnų..
Šiemet labai noriu truputi užsiimt sodinimu

yra vienoj vietoj suplanuota sodint cukinijas/moliūgus, nes noriu uždengt dalį kiemo tvoros, o ir sumažint prievos plotą

mažiau pjauti reiktų.
o Pagrindinis mano noras yra priekoninių augalų pasisodinti, tai kyla klausimas, kaip specialiai reiktų ruošti žemę tokiam dalykui, ir ar įmanoma sėklas sėti tiesiai į dirvą? nes kiek visur skaitau,tai visos daigina dar kambario temperatūroje, nors kaime teta tai viską į žemę tiesiai sėja, ir sakyčiau visai neblogai jai ten auga..
ir kitas klausimas, gal patarsite kokias gėles labiausiai verta sodinti lauke į tuos didelius tokius (rudus/žalius) vazonus? nes nenoriu ale gėlyno, noriu kelių pastatytų vazonų su kokiom nors gėlėm..
lauksiu jūsų minčių ir pasiūlymų,jei tik galėsite patarti.
ačiū
O jus prieskonius gelynelyje auginkit, jie gi irgi labai puosnus, ir kvepia.
As geliu i vazonus nesodinciau, nes jas reiketu papildomai laistyti, cia jau ne man tinginei.