Įkraunama...
Įkraunama...

onkologines ligos 39

QUOTE(VyteVytule @ 2013 04 08, 11:31)
Tik žinot, aš uzklausiau gydytojos dėl Wobe mucos tolimesnio vartojimo-ji man atsakė, kad turbut taip, nes tai, kad tik dabar pasireiškė ligos progresavimas, ji mano, didelis indėlis yra šių fermentu.
Taigis...

o LT pirkote? biski paguglinusi aptikau, kad kazkas is siu temeliu buvo juos Austrijoje pirke. ten kaina geresne. idomu, ar uzsienyje tai receptinis vaistas g.gif

QUOTE(coliukexxx @ 2013 04 08, 11:35)
Kitaip tariant Hipertermine peritonine chemoterpaija. Jos metu chemoterapija leidziama tiesiai i pilvo ertme, pries tai siektiek pasildoma, kadangi vezio lastelkes zuva plius minus prie 40 laipsniu temper. Taciau ta operacija galima daryti tik tada, kai vezys neisplites i kitus organus, antraip si operacija netenka prasmes.

dekui Jums ir kitoms uz paaiskinima. o kaip is esmes nustato, ar yra metastaziu kituose organuose? mamai padare plauciu nuotrauka, nes sarkomos dazniausiai persimeta i ten. dar paziurejo moteriska aparata, zarnyna, kasa, skrandi.
Atsakyti
QUOTE(safyre @ 2013 04 08, 13:00)
o LT pirkote? biski paguglinusi aptikau, kad kazkas is siu temeliu buvo juos Austrijoje pirke. ten kaina geresne. idomu, ar uzsienyje tai receptinis vaistas  g.gif
dekui Jums ir kitoms uz paaiskinima. o kaip is esmes nustato, ar yra metastaziu kituose organuose? mamai padare plauciu nuotrauka, nes sarkomos dazniausiai persimeta i ten. dar paziurejo moteriska aparata, zarnyna, kasa, skrandi.

KT tyrima daro visu organu.Man taip buvo .Man siek tiek padidejuisos kepenys,bet sako taip turi buti ...kas cia zino verysad.gif
Atsakyti
As pati buvau pirkus juos is Austrijos. Ten jie tikrai pigesni. Bet ten jie registruoti kaip papildai, del to perkant receptas nereikalingas. Cia kadangi kaip vaistai - receptas reikalingas. Kazkas kazkada sitoj temoj gilinosi ir i sudeti, wobe mugos, kaip vaistu, sudetis geresne. Papildu - prastesne (labiausiai man istrigo laktozes didellis kiekis papilduose). Bet mano mama chemo metu vartojo tuos papildus, pradejo po II kurso, tai rodikliai kraujo buvo geresni nei po I. Kadangi turejo but logiskai galvojant atvirksciai, manau cia wobe mugos nuopelnas. O gydanti gydytoja wobe mugos nedraude vartoti. Cia Santariskiu Tulyte.
Del metastaziu kituose organuose - yra tyrimai, kurie ta nustato - kompiuterine tomografija, yra dar pozitronu emisijos aparatas kaune, bet ten mazai kam kompensuojamas ir labai brangus tyrimas.

QUOTE(safyre @ 2013 04 08, 13:00)
o LT pirkote? biski paguglinusi aptikau, kad kazkas is siu temeliu buvo juos Austrijoje pirke. ten kaina geresne. idomu, ar uzsienyje tai receptinis vaistas  g.gif

Atsakyti
QUOTE(coliukexxx @ 2013 04 08, 12:13)
As pati buvau pirkus juos is Austrijos. Ten jie tikrai pigesni. Bet ten jie registruoti kaip papildai, del to perkant receptas nereikalingas. Cia kadangi kaip vaistai - receptas reikalingas. Kazkas kazkada sitoj temoj gilinosi ir i sudeti, wobe mugos, kaip vaistu, sudetis geresne. Papildu - prastesne (labiausiai man istrigo laktozes didellis kiekis papilduose). Bet mano mama chemo metu vartojo tuos papildus, pradejo po II kurso, tai rodikliai kraujo buvo geresni nei po I. Kadangi turejo but logiskai galvojant atvirksciai, manau cia wobe mugos nuopelnas. O gydanti gydytoja wobe mugos nedraude vartoti. Cia Santariskiu Tulyte.
Del metastaziu kituose organuose - yra tyrimai, kurie ta nustato - kompiuterine tomografija, yra dar pozitronu emisijos aparatas kaune, bet ten mazai kam kompensuojamas ir labai brangus tyrimas.

o kaip su parsivezimu i LT? kadangi ES, tai galima laisvai? o gal ir siusti butu galima g.gif ar sie papildai kaip nors itakojo mamos savijauta - gal ir jautesi geriau?
Atsakyti
QUOTE(VyteVytule @ 2013 04 08, 12:31)
Jūsų vyro 3a st., jei pamenu, o mano-3c st. Oficialiai tikrinama kas tris mėnesius. Taciau pagal visas pasaulines rekomendacijas-skrandzio vėžio sekimui rekenduojami atlikti tyrimai kas du mėnesius. Gydytojai, jei ligonis nesiskundžia, nelabai ir siunčia profilaktiniams patikrinimams. Buna suplanuota is anksto kada kokį tyrimą atliks ir jei nesukelia kažkokio itarimo, tai patikra planuojama po triju mėn. vėl. Džiaugtis reikia, jei vyras jaučiasi puikiai. Situacija jo tikrai nėra bloga, prognozes-pakankamai geros.
Tik žinot, aš uzklausiau gydytojos dėl Wobe mucos tolimesnio vartojimo-ji man atsakė, kad turbut taip, nes tai, kad tik dabar pasireiškė ligos progresavimas, ji mano, didelis indėlis yra šių fermentu.
Taigis...

parasyta klinikine diagnose: Ca prepylori ventriculi cT3NxM0

esu visiska tundra situose dalykuose,todel ir skaitineju si foruma, bandau kazka issiaiskinti,... bet kaip suprantu cia irgi raso kad 3c stadija, ar as klystu?

O seip zinoma dziaugiuosi kad vyras jauciasi gerai ir vis bijau kad tik neatkristu blush2.gif
Atsakyti
Pastu parsiunte. Buvo idetas dar gydytojos parasytas receptukas, kad pasto darbuotojam jei ka nekiltu klausimu.
Savijauta buvo siektiek geresne.

QUOTE(safyre @ 2013 04 08, 14:37)
o kaip su parsivezimu i LT? kadangi ES, tai galima laisvai?  o gal ir siusti butu galima  g.gif  ar sie papildai kaip nors itakojo mamos savijauta - gal ir jautesi geriau?

Atsakyti
braske01, http://emedicine.med...007213-overview štai čia yra puslapis, kur galima maždaug pažiūrėti, kokia stadija (žinant TNM), tik nežinau,kaip vertinamas tas Nx galutinę stadiją nustatant g.gif nes cT3NxM0 tai nereiškia, kad IIIC mirksiukas.gif Išraše turėtų būti parašyta kuri.

QUOTE(braske01 @ 2013 04 08, 14:26)
parasyta klinikine diagnose: Ca prepylori ventriculi cT3NxM0

esu visiska tundra situose dalykuose,todel ir skaitineju si foruma, bandau kazka issiaiskinti,... bet kaip suprantu cia irgi raso kad 3c stadija, ar as klystu?

O seip zinoma dziaugiuosi kad vyras jauciasi gerai ir vis bijau kad tik neatkristu blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diliuke: 08 balandžio 2013 - 15:52
Paprastai sakant-tai procedūra-operacija, kurios metu i pilvo ertme(pries tai pašalinus pažeistos organus, pilvapleve) ileidziama pasildinta iki 42 laipsniu temp. chemoterapija ir ją plaunamas pilvas nuo 60 iki 90 min. Duoda labai efektyviu rezultatu, bet taip pat pasitaiko, kad ir pačios procedūros neatlaiko. Procedūra-operacija trunka iki 12 val.

=safyre,2013 04 08, 11:15]
o kas cia per operacija?
[/quote]
Atsakyti
Braske, mano TNM: T4N3MX buvo.
Israse buvo įrašyta 3c. Jūsų atveju, Jus minejote anksciau, kad buvo rasta mts dviejuose limfmazgiuose. O tai suprantu, kad tikrai ne 3c st.
O dėl ligos atsinaujinimo-buna, net ir I st liga atainaujina. Todėl, tikekite, kad viskas bus gerai. Darykit tai ką galite maximum ir turėtu viskas būti gerai.
Beje, yra dar pas mane, pasirodo, ir geru dalyku-histologinio tyrimo išvada-pilvo limfmazgiuose, pilvo skystyje bei pilvapleveje piktybiniu ląstelių nerasta:)
Ir dar, gal visdelto ta imonoterapija davė savo: manoma, kad vakcinacija atrado mikrometastazes kiausidese, jas pradėjo krapstyti, vyko aktyvi kova, todėl, tikėtina, nespėjo jos paleist ląstelių i pilvapleve, kas paprastai vyksta(paprastai mts kiausidese pamažu auga ir būdamos dar nepastebimos paleidžia ląsteles i pilvapleve ir kt.).
Tai dabar laukia reabilitacija ir chemoterapija.

QUOTE(Diliuke @ 2013 04 08, 16:51)
braske01, http://emedicine.med...007213-overview štai čia yra puslapis, kur galima maždaug pažiūrėti, kokia stadija (žinant TNM), tik nežinau,kaip vertinamas tas Nx galutinę stadiją nustatant  g.gif nes cT3NxM0 tai nereiškia, kad IIIC  mirksiukas.gif Išraše turėtų būti parašyta kuri.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VyteVytule: 08 balandžio 2013 - 16:57
Man tai yra daug. Tikrai. Žinoma, norėtųsi, kad iskentus krūva chemija ir operacijų butu galima is viso pasveikti(o juk ir taip buna). Ivertinus tai, kad mano drauge nesidare hipec'o reikiamu metu ir ne 6 men. tuomet neisgyveno, manau, irgi daug pasako. zinoma, niekas nezino kas kam pades. Bet yra kaip yra. Nesu medikė, dalinuosi patirtimi ir pati semiuosi is kitu kiek galima daugiau. Tam čia ir esame.
Ieškau visu įmanomu pasaulyje galimybių. Ir is karcios patirties žinau, kad delsti negalima.
O geriausia sprendima galima priimti tik isklausius daug nuomoniu, nes jos net beveik visu gydytoju skiriasi.

QUOTE(šiandien besišypsanti @ 2013 04 08, 12:31)
Taigi Svajones mamai ir norejo daryti HIPEC-a? Hipec t.y. kai atidaromas pilvas, isimamos MTS, 1-2 val pasildytas iki 41 laipsnio chemoterapinis vaistas "skalauja" pilvo organus). Man ji dare. Svajone, jeigu gydetes skyriuje zinote, kad vienasmeniskai niekas chemoterapinio gydymo niekas neskiria. O Rudaiciui pasakykit, kad gydetes pas Poviloniene, tai ji ir toliau ziures. Nezinau, bet as Rudaiciu pasitikiu. As irgi galvojau, kad mane staigiai ims ir isoperuos, bet kol kas cheminuosi ir meldziu Dieva, kad nereiketu operuotis (nors suzinojus , kad prasidejo recidyvas tiesiu taikymu pas ji nubegau bliaudama). Palaukit, gal chemija apmazins ta bjaurasti pilve, o tada ir bus galima kazka galvoti.

Vyte, as po HIPEC 11 men remisijoje buvau. Tai daug ar mazai???

Bukit sveikos ir...pavasariu pakvipo  thumbup.gif

Papildyta:
Aš siunciuosi is Vokietijos. Kaina-apie 350 Lt 100 vnt tableciu gaunasi.
Man jie labai savijauta pagerino. Žiūrėsim dabar kaip bus chempterapiju metu.
QUOTE(safyre @ 2013 04 08, 14:37)
o kaip su parsivezimu i LT? kadangi ES, tai galima laisvai?  o gal ir siusti butu galima  g.gif  ar sie papildai kaip nors itakojo mamos savijauta - gal ir jautesi geriau?

Atsakyti
Isiterpsiu apie Wobe mucos. Mes teciui uzsakinejom is cia http://apotheke-bock...l...letten&Kc=#. Atsiunte gana greitai, pirkom is karto 4 dezutes, tai siuntimas i Lietuva nekainavo.
Atsakyti
As irgi is ten pat perku. Perkant tris pakuotes siuntimas jau yra nemokamas.

QUOTE(Alanija @ 2013 04 08, 20:10)
Isiterpsiu apie Wobe mucos. Mes teciui uzsakinejom is cia http://apotheke-bock...l...letten&Kc=#. Atsiunte gana greitai, pirkom is karto 4 dezutes, tai siuntimas i Lietuva nekainavo.

Atsakyti