Įkraunama...
Įkraunama...

Namas iš Sandwich poliuretano, stiklo vatos plokšč

QUOTE(sevas @ 2020 10 23, 23:22)
Rytoj pradesiu montuoti rekuperatoriu su visais takais takeliais, tai laukia idomiu pagalvojimu apie visko tvirtinima, nes lubu nesancioji konstrukcija nestandartine.


Perskaičiau ir iškart prisiminiau Kristinkos pakabinamas gipsines lubas. Kai man reikėjo pasidaryti gipsines lubas, žinojau tik apie tvirtinamas prie stogo konstrukcijų, o aš stogo, truks pliš nenorėjau badyti ir tada kaip tik Kristinka parašė apie savo gipsinių lubų variantą, pagal Knauf technologija, kai gipsinių lubų konstrukcija buvo tvirtinama tiktai prie sienų, absoliučiai neliečiant stogo. Tai man buvo atradimas.

Taigi, kai dabar parašei apie ortakių montavimą. Man kilo idėja apie kokį tai tvirtą balkį tvirtinamą prie sienų, o patys ortakiai tvirtinami jau prie tų balkių, atkrenta poreikis liesti stogą. Na čia jau ne Knauf patvirtinta montavimo sistema, o tik mano idėja, bet gal duos kokios naudos smile.gif.
Papildyta:
QUOTE(sevas @ 2020 10 23, 23:22)
Butu teke ar tankesni betonavimo tinkla deti, ar kazkaip kitaip.


Mano grindinio šildymo projekte, buvo skirtingas tarpas tarp vijų net toje pačioje patalpoje, patankinant vijas palei vitrinas. Dariau plius minus pagal projektą, bet jei taikyti tinkliuką prie grindinio šildymo tarpų, tai jau būtų buvusi problema tokiose patalpose, bet kai pradedi vynioti vamzdelius, pamatai, kad visai gerai vijos prisitvirtina ir prie tinklelio, kurio akučių dydis nesutampa su vyniojamo grindinio šildymo tankiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 24 spalio 2020 - 10:55

Matote Mintai,

viska darau be pagalbos is salies. pats galvoju, pats konstruoju, pats realizuoju.

Lubas nutareme deti balintu mediniu dailylenciu. mylim medi, o kitur jo nebus. Stogas SIP paneles ant IBM siju. Dar apsiltinau 10 cm akmens ir 4 cm FF- PIR plokste, uzsandarinau atidziai.

Kadangi IBM gamintojai perspeja, kad kljuoto medzio balkeliai IBM sijose nera nesancioji kontrukcijos dalis, metalinemis plokstelemis surisau siju OSB su apatiniu IBM balkeliu. Prie vienu IBM tvirtinau FF=PIR, prie kitu GKP profilius, o prie siu profiliu kitus GKP profilius, palikdamas tarpa isvedzioti ortakius. Apie sprendimu idomuma uzsiminiaudel to, kad ortakiu angaliai pagal konstrukcija turi buti tvirtinami prie lubu. O man teks daryti is profilio papildomus remelius ir antgalius tvirtinti vamzdziu laikikliais, ar panasiai. Bet remeliai gerai, bus prie ko tvirtinti dailylentes apie antgalius

Atsakyti

O sildymo kabeli suvingiavau visur vienodai, palikau tik tarpus, kur reikes grezti i betona ir po stacionariais baldais. Zinoma vonioje  pagudravau, pasistengiau kuo pilniau apsiltinti grindis. Nes pvz., duso grindys sutaps su vonios grindimis, tik mazas nuolydis trapo link. O duse noresis stoveti ant siltu grindu. Arba is vonios islipti ant siltu grindu. Nebuvo problemu, tik ilgiau pavaiksciojau keliais po tinkla, laime turiu geras keliu apsaugas  :D

Atsakyti
QUOTE(sevas @ 2020 10 24, 23:16)
<p>O sildymo kabeli suvingiavau visur vienodai, palikau tik tarpus, kur reikes grezti i betona ir po stacionariais baldais. Zinoma vonioje  pagudravau, pasistengiau kuo pilniau apsiltinti grindis. Nes pvz., duso grindys sutaps su vonios grindimis, tik mazas nuolydis trapo link. O duse noresis stoveti ant siltu grindu. Arba is vonios islipti ant siltu grindu. Nebuvo problemu, tik ilgiau pavaiksciojau keliais po tinkla, laime turiu geras keliu apsaugas  biggrin.gif</p>


Aš jei sau namą statyčiau dabar, tai įsirengčiau elektrinį kabelį į grindis ir statyčiau kanalinę kondiškę, kurią pajunginėčiau į rekuperatoriaus ortakyną su recirkuliacija, kad nereikėtų viduje kabinėti vidinių blokų, o vienos kondiškės įtaka jaustųsi visoms patalpoms, kas ir estetinio vaizdo ir funkcionalumo atžvilgiu būtų aukštumose.

Kas dėl elektrinių šildomų grindų, tai vedžiočiau gana didelio galingumo kabelį ir vedžiočiau ne betone, bet plytelių klijų sluoksnyje, ir vedžiočiau tik ten kur norėtūsi laikyti aukštesnę t° ir šiltesnių grindų. Tai būtų vonia, gal ir WC, koridorius, kad greitai džiūtų balutės žiemą, atneštos ant grindų su batais iš lauko, bei pamėtyčiau kur nors dar, pav. svetainėje kur būtų nuleistos kojos sėdint ant sofos. Čia gal jau ne kabelis eitų, nes svetainėje greičiausiai būtų laminatas, tad čia jau gal būtų koks tipo IR šildomos plėvelės. Realiai grindų ploto būtų padengta gal 20%-30% bet tos grindys, visuomet būtų šiltos, ko tikrai nepajusi šiltame name, jei grindinis šildymas išvedžiotas tolygiai po visą namą. Be to, nebūtų didesnio pereboro su šildomo kabelio ar plėvelės galia. Kiekvienai atskirai kabeliu šildomai zonai savaime suprantama ir atskiras termostatas.

Tokiu būdu išvedžiotas elektrinis šildymas suteiktų maksimalų komfortą, nes tik toks šildymas leis turėti šiltas grindis gerai apšiltintame name, atskirai reguliuojamas temperatūras konkrečioje patalpoje, o ortakiuose sumontuotas kanalinis šilumos siurblys išlaikys +- vienodą temperatūrą visose likusiose namo patalpose.

Na bet artimiausiu metu antro namo statyti neketinu, o protingi visi būna po laiko smile.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 25 spalio 2020 - 11:56

Na, pastateme, ka pastateme, visada galima dar geriau, bet ar verta. Kad ir su vietomis siltomis grindimis, tuoj pririsi baldus prie konkreciu vietu. Del rekuperatoriaus su recirkuliacija ir kanaliniu pries statybas daug galvojau. Pamenu ir forume si tema buvo nagrinejama. Pasildes savaitele irenginejama nama grindimis ir oras - oras, manau uztenka tokio konforto pilnai. Zinoma, didziule reiksme turi gerinant konforta klausimas, kiek tai kainuos ir kiek papildomai laikoteks pakloti. Po plytelemis i kliju sluoksni kabelis gerai, taciau mano atveju dalis grindu plyteles, dalis parketlentes.

Sinandien rekuperatorius pradejo imti ora is lauko ir mesti panaudota i lauka. Rytoj lanksciu ortakiu klojomas ir visos dezes dezutes, jungtys ir kita bileberda. :rolleyes:​ 

Atsakyti
Sevas - liuks viskas. Tik mano pastebėjimai - rekuperatoriaus šilumokaitį vis tik pasikeičiau į drėgmę grąžinantį. Jei ne vėlu - 100% rekomenduoju padaryti tai ir jums. Ne tik dėl drėgmės, bet ir sienos netrūkinės.

Kitas dalykas - jei dar ne vėlu vonioje plytelėm papildomai paklokite el. kilimėlį su atskiru termostatu. Tikrai ten realiai reikia tik ryte ir vakare jausti basom kojom šilumą ir manau net sutankinus kabelį - na nesijaus ta šilumėlė jums. Kai termostatai atjungs šildymą, grindys ten nebus prišilusios iko 26 C.
Atsakyti

Aciu Dzukiska pirkia. 

Su rekuperatoriumi nevelu, jau veikia ntalpinis renovent flair 325. Del kilimelio vonoje, man neaktualu, esu slubas po avarijos, deformuota peda ir ant kieto pagrindo galiu stoveti tik su spec apavu. Bet paklausiu zmonos, nors ji spartiete, kur as salu, ji skundziasi per didele siluma.

Dar parasinesiu i langu tema, ir kitas, kur dalyvauja aktuviausi, Cibulis, Mintas, Silainiai ir kiti.

Pamenu, daug diskutavote del langu, sandarumo, rasojimo, kondensato, apsalimo, "makaronu" kaisiojimo ir t.t. Ateina ziema, tuoj ir man si tema bus aktuali, gal jau aktuali. Radau intrneto platybese tokia priemone Saudatherm SFI 600. Pagal aprasa puiki priemone vietoje "makaronu" ir t.t. Taciau labai brangi, Bikuva siulo uz virs 500 €, radau pas Italus su parsiuntimu uz 440 €. Bakas 10.4 kg su spec purkstuvu, raso, kad galima uzpildyti 2000 metru, kai kanalas 1 cm x 1 cm. Jei vietos po paketu 5 kartus daugiau, tai uzpildysi 400 metru, arba uzsandarinsi paketus 8 tokiems namukams, kaip mano. Todel ieskau tarp forumieciu, norinciu susikooperuoti. As nupirkciau, isbandyciau. Visi norintys galetume naudotis, kol isnaudosime, islaidas pasidalintume.

Jei sudomintu, atsiliepkite.

Atsakyti