Įkraunama...
Įkraunama...

Namas iš Sandwich poliuretano, stiklo vatos plokšč

QUOTE(BangaS @ 2014 11 19, 09:37)
Styroporo (XPS) gi nedėsite. Reikia žiūrėti su EPS, bet ir su EPS dar visai padoriai atrodo. Tik jeigu per sujungimus pateks šilto, drėgno oro į konstrukcijas, tai iš esmės gali pabloginti padėtį. Šioje situacijoje svarbiau sandarumas.
Papildyta:

Tam reikėtų 3-4 dienų darbo, bet aš jas atrasčiau.

Na jo suklydau dedamas medžiagų pavadinimus bus EPS

dėl sandarumo aš ramus, pats rinksiu namą tai su putomis tikrai užsandarinsiu kaip reikiant, as garaža kai susirinkau tai visos siulės reikėjo išsipūtusį makrofleksą nupjaustyti vietomis net iki 2 cm isoke buvo, tai šiuo klausimu visiškai abejonių nekyla man, sandarumas gaunasi puikus.

o jei garo izoliacijos nebūtina dėti tai man sienos kv iš vidaus atpigtų gerokai nes GKP su vata ir folija daug brangesnė nei tik vata su GKP suklijuota,
na šiandiena pamaščiau kad galima ir plėvelę šiaip uždėti o kai montuosiu GKP su vata ji gražiai prisispaus

Bet pasikartosiu nes tikrai nesuprantu ar bus gerai be garo izoliacijos? ar tai leistini duomenys?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aliosenka: 19 lapkričio 2014 - 10:57
Sveiki,
Ar yra stačiusių namą iš standartinių matmenų (nepjaustytų gamykloje) SIP panelių? Kaip pjūvio vietoje pašalindavote putplastį? Mačiau Youtube, kad tam yra specialus įrankis, bet Lietuvoje nepavyksta tokio rasti.
Atsakyti
Maciau Siauliuose netoli puseles stato Bakuze nameli. Jei domina kas galiu sustot pateiraut smile.gif
Atsakyti
Domina tai ką ir rašiau - kaip pašalinti putplastį?
Atsakyti
QUOTE(Giords @ 2015 06 03, 20:56)

Įsidedate vielinį šepetį į kampinį šlifuoklį, prisisukate lentelę-ribotuvą ir braukiate per osb. Po to vidurį su karštu peiliu maždaug išpjaunate ir pabaigiate su tarka. Nieks tokių specializuotų įrankių nenuomoja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BangaS: 04 birželio 2015 - 07:05
Tas įrankis bais brangus.

Ebay parduoda

Aš nusipirkau orkaitės kaitinimo elementą ~ €6. Minkštesnio metalo, jis parduodamas specialiai lankstymui (kai reik pačiam orkaitės elementą išlankstyti).
Dar nebandžiau kaip veikia. Jungiasi tiesiai 220v.
Išsilankstai reikiamą formą, užsidedi gylio ribotuvą ir.... turėtų veikti. Nežinau ar pakaks temperatūros. Pjovimui su viela rekomenduojama >300c
Čia manau pakaks mažiau.

EPS lapų pjaustymui nichrominės vielos šiandien nusipirkau, liko transformatorius ir gal būt reostatas.
Savaitgalį išbandysiu. Gal pabandysiu ir tą orkaitės elementą.
Parašysiu kaip kas.

QUOTE(Giords @ 2015 06 03, 21:56)

Atsakyti
Aš tai kiek pigesnį, bet irgi gan brangų įrankį pirkau. Nėra SIPui specializuotas, SIPui nenaudojau ir kaži ar naudosiu, bet manau būtų tinkamas.
QUOTE(13b @ 2015 06 04, 17:34)
Tas įrankis bais brangus.
Ebay parduoda <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2015 06 04, 18:40)
Aš tai kiek pigesnį, bet irgi gan brangų įrankį pirkau. Nėra SIPui specializuotas, SIPui nenaudojau ir kaži ar naudosiu, bet manau būtų tinkamas.

vamzdeliams kloti?
Tokį apsimoka, pasinaudojai ir pardavei.
Atsakyti
Kreivą antgalį vamzdeliams ir vitrinų laikikliams, tiesų įvairiems smulkiems apipjaustymams, skylių kanalizacijai išpjovimui...
QUOTE(13b @ 2015 06 04, 18:57)
vamzdeliams kloti?
Tokį apsimoka, pasinaudojai ir pardavei. <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(13b @ 2015 06 04, 16:34)

Savaitgalį išbandysiu. Gal pabandysiu ir tą orkaitės elementą.
Parašysiu kaip kas.

Bus įdomu išgirsti ax.gif
Atsakyti
Na, nereikėjo laukti ir savaitgalio. Išbandžiau namie abu variantus. Nichrominė viela eina kaip per sviestą. O orkaitės kaitinimo elementas irgi puikiai lydo. Pastarasis tiesus, nelanksčiau dar. Bet praėjus minutei po įjungimo jau pjaustė.

QUOTE(Giords @ 2015 06 04, 23:17)
Bus įdomu išgirsti  ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 13b: 04 birželio 2015 - 23:22
QUOTE(13b @ 2015 06 04, 23:15)
Na, nereikėjo laukti ir savaitgalio. Išbandžiau namie abu variantus. Nichrominė viela eina kaip per sviestą. O orkaitės kaitinimo elementas irgi puikiai lydo. Pastarasis tiesus, nelanksčiau dar. Bet praėjus minutei po įjungimo jau pjaustė.

Jeigu norite švaraus krašto prie osb reikia frezuoti mechniškai. Gamyklose nieks nepjausto kaitindami. Toks įrankis nebus profesionalus.
O su autotransformatoriumi atsargiai, priliesite stygą - pakratys.
Pabandykite paliest su krumpliais, tada nesugniaušite laido į delną.
Aš turiu ilgą pjaustyklę su autotransformatoriumi, tai vis kas nors gauna per nagus, nes visko neizoliuosi.
Geriau naudoti transtormatorių su atskiromis vijomis nei jungiante į tinklą.
Atsakyti