Įkraunama...
Įkraunama...

Prašau logopedės pagalbos

Mano mergaitei 2.6 metų. mergaitė labai aktyvi, judri, imli, savarankiška, apsirengia, pavalgo, nusiprausia ir pan.Lanko darželį, bet nekalba, viska supranta, kalba tik kelis žodelius, daugiau pasakoja ka veikia ar mato gestu kalba o paparašius pakartoti žodį labai susigėsta, akis nuleidžia žemyn ir tylia pakartoja žodį. Daželyje, auklėtoja sake, kad su vaikais visai nekalba, bendrauja tik gestu kalba (rodo pirštais, veido mimikair t.t).
As su ja daug bendrauju, pasakoju, vartom knygeles su paveiksliukais, visados išklausau kada jinai nori ka pasakyti, pagiriu, pasidžiaugiu kai ji pasako gražų žodį.
Truputi jinai pasidarė jautresne, ir uždaresne, kai pradėjom lankyti kita darželį, ten auklėtojos ( galima sakyti anų laikų), ko paklausi tai nieko nepasakoja, jos tik prižiūri vaikus o ugdyomo jokio nevykdo.
Kaip man padėti jai kalbėti?
Planuoju, ja vasarai neleisti į darželį. Ar visdėlto jai geriau būtų bendrauti su vaikais darželį, ar kad pasiliktu su suaugusiais?
Atsakyti
Labai norėčiau, kad patartumėte ką daryti, nes dukrytei 3 metai, o kalba nedaug. sako: mamo (mano), aš, neskiria sysiu nuo kaku, pupa, kai klausi vardo, sako lelia, kai nori miego, sako a-a pupa, aš tetiu pupa, mama, dėdė, teta,didi, kai supyksta, sako aš kaka,
anksčiau visus paukščius vadindavo kar kar, o dabar jau sako: kar kar, ko ko, žąsį vadina gagan, karvę - mū, šunį - au au, katę - niau; kai nori valgyt sako neniu ir gert prašo tuo pačiu žodžiu. Anksčiau sakydavo babyte, geti (gerti). Niekaip negaliu išmoknti pasakyti paimk sako apa.Kai pradėjom leisti į darželį tai šiek tiek daugiau šneka. O vaikų gydytoja mums sako, kad viskas gerai. Pusantrų metų vežėm pas stomatologus žiūrėti dėl pasaitėlio, nes sakė, kad per trumpas, ten gavom atsakymą, kad pakirpti nereikia, nes nežymiai trumpesnis. Ar gali būti, kad dėl streso ji mažai kalba, ar čia kokios kitos priežastys? Mano tetos maergaitė taip pat vėlai pradėjo kalbėti, ar tai paveldima?
Atsakyti
laba diena. mano 1,4m. dukrytei persilpni burnos raumenys. ar tai labai blogai? dabar "sportuojam", valgom daugiau kieto maisto (dziuveseliu, aviziniu sausainiu ir t.t.)o gal isaugsim sia problema?
Atsakyti