Įkraunama...
Įkraunama...

Žiurkės

QUOTE(Miško-Fėja @ 2014 01 23, 16:48)
O kokius pirkot? stronghold? Nes ziuriu cia sitam imestam jusu forume ji aptarineja, o kitam forume ziuriu antraste, kad tokio neber... g.gif

ziurkiems tinka bet kurius firmos, tik kad butu nuo visu parazitu ir geriausiai nuo kaciu, nes suniems yra stpresnes, mes perkom rusisku vaistu nuo visu paraxitu katiems, pavadinima db neatsimenu, veliau galesiu parasiti
o nuo ciaudimo duodam kolanchoe augalo lapelius
Atsakyti
QUOTE(Miško-Fėja @ 2014 01 23, 12:09)
Mes per Kaledas isigijom. Vis dar paciaudi. Bet pastebejau, kad butent kai atsikelia is miegu. Veliau lyg ir maziau. O viena labai kasosi. Bandau dabar stebet po ko dazniau. Ar maistas netinka ar parazitu kokiu turi, nors turbut jei butu parazitai, tai turbut abi kasytusi  g.gif

Atidžiai apžiūrėkite merginų odą ir kailiuką - ar ant plaukų nėra prilipusių "pleiskanų", ar ant odos nevaikšto kokie vabaliukai, gal yra odos erkutėms būdingų spuogelių.
Jei parazitai yra odos erkutės tai gali sirgti tik viena - kurios imunitetas šiuo metu yra silpnesnis.
Alergija susijusi su maistu pasitaiko labai retai jei tik jūsų žiurkės nėra ilgaplaukės (ar bent vienas iš tėvų nebuvo harlėjus), fuzzės ar sfinksės.

QUOTE(tekilute @ 2014 01 23, 16:14)
Pirkau vaistus, tai vaistininkė sakė, jei viena kasosi kita ne tai čia ne parazitai, o maistas negeras

doh.gif
Merginos, jau laikas būtų priprasti kad retas veterinaras Lietuvoje normaliai apie žiurkes nusimano, ką jau kalbėti apie vaistininkes biggrin.gif
Odos parazitai būna įvairūs. Jei tai plaukagraužiai, utėlės, ausų erkutės ir pan. "vabalai" tai vaistininkė būtų teisi - visos viename narve gyvenančios žiurkės per kažkiek laiko jais apsikrėstų.
Bet pvz. odos erkučių turi kiekviena žiurkė. Kol žiurkės imunitetas geras erkutės nepasireiškia. Jei imunitetas sumažėja atsiranda ligos požymiai. Kad visos narvo žiurkės vienu metu turėtų matomų erkučių požymių pas mane per beveik 5 metus dar nėra buvę. Dažniausiai iš 8-10 kartu gyvenančių žiurkių gydyti reikia tik 1 ar 2.
Vaistų nuo parazitų "profilaktiškai" lašinti nereikėtų - vis dėlto tai yra stiprus nuodas ir organizmą jis veikia neigiamai (kad ir ką rašytų gamintojai smile.gif )
Pas mane buvo tik viena žiurkė kuri buvo alergiška maistui (per dideliam baltymų kiekiui) ir ta alergija buvo susijusi su jos "veisle" - neperseniausiai išveista ilgaplaukė žiurkė. Visais kitais atvejais odos problemos reiškė odos erkutes.

QUOTE(wishmaster79 @ 2014 01 23, 18:20)
ziurkiems tinka bet kurius firmos, tik kad butu nuo visu parazitu ir geriausiai nuo kaciu, nes suniems yra stpresnes, mes perkom rusisku vaistu nuo visu paraxitu katiems, pavadinima db neatsimenu, veliau galesiu parasiti

Žiurkėms NETINKA bet kurios firmos. Nes lašai nuo parazitų gaminami su skirtingomis "sudėtinėmis dalimis"
TINKA Stronhgold, Advocate, Frontlain.
Dar aišku reikia žiūrėti prieš kokius parazitus norite naudoti, nes pvz. odos ar ausų erkučių Frontlain nepadeda.
Rusiški vaistai apie kuriuos rašote greičiausiai yra BARS. Bet jo sudėtinė dalis yra permetrinas, kuris skaitosi labai toksiškas ir jis patenka į kraują (ko nėra su kitose ampulėse naudojamomis medžiagomis). Rusai šį preparatą žiurkėms naudoja "iš biednumo" nes ne visur yra galimybė įsigyti tinkamų kokybiškų ampulių. Pas mus su ta pačia sudėtine dalimi (permetrinu) yra Advantix ir Duowin contact, todėl jų reikėtų vengti.
Lietuvoje tikrai nėra problemos įsigyti kokybišką ir žiurkėms mažiau toksišką ampulę. Jos turinį galima sutraukti į insulininį švirkštą ir laikyti šaldytuve ant durelių
Papildyta:
QUOTE(siguliuxxxx @ 2014 01 23, 10:43)
O kada jau susirupinti ir vesti pas veterinara apziuret?po kiek laiko gali nustoti ciaudet,jei ten alergija kokia?

Jei žiurkinas gerai jaučiasi ir valgo, neturi porfirino, nečiaudi su snargliukais, neburkuoja, žodžiu tik retkarčiais "sausai" čiaudo tai 4-5 dienas gali drąsiai jį tik stebėti.
Atsakyti
[quote=ORNELLA,2014 01 23, 18:52]

Rusiški vaistai apie kuriuos rašote greičiausiai yra BARS. Bet jo sudėtinė dalis yra permetrinas, kuris skaitosi labai toksiškas ir jis patenka į kraują (ko nėra su kitose ampulėse naudojamomis medžiagomis). Rusai šį preparatą žiurkėms naudoja "iš biednumo" nes ne visur yra galimybė įsigyti tinkamų kokybiškų ampulių. Pas mus su ta pačia sudėtine dalimi (permetrinu) yra Advantix ir Duowin contact, todėl jų reikėtų vengti.
Lietuvoje tikrai nėra problemos įsigyti kokybišką ir žiurkėms mažiau toksišką ampulę. Jos turinį galima sutraukti į insulininį švirkštą ir laikyti šaldytuve ant durelių
Papildyta:

mes naudojame "ЧИСТОТЕЛ" от блох и клещей, капли для кошек
i jo sudeti iejna fipronilas 5%, permetrinas 1% ir tirpiklis
kitu gamintuoju, parduodamu pas mus mes bandem, bet neks nepadejo
Atsakyti
Ornella , ar negalvoji ateityje apie žiurkių veisimą? Skaitau tavo žinutes ir žinau, kad iš tokio žmogaus norėčiau augintinio blush2.gif . Gaila, kad tik daugintojai beliko tad sakiau po Gizmių jau nebeauginsiu žiurkių iki tol kol neatsiras patikimas žmogus. Vis viltis dedu, kad Valeri dar pradės veisti nosr jau nemažai laiko praėjo nuo nagliuko uždarymo verysad.gif

Atsakyti
QUOTE(wishmaster79 @ 2014 01 23, 21:33)
mes naudojame "ЧИСТОТЕЛ" от блох и клещей, капли для кошек
i jo sudeti iejna fipronilas 5%, permetrinas 1% ir tirpiklis
kitu gamintuoju, parduodamu pas mus mes bandem, bet neks nepadejo

O jūs nuo kokių parazitų jį naudojate? Nes dažniausia žiurkių odos problema - tai poodinės ar ausų erkutės, fipronilas nuo jų nepadeda.
Atsakyti
QUOTE(MeiLLi @ 2014 01 23, 21:40)
Ornella , ar negalvoji ateityje apie žiurkių veisimą?

Veisti (t.y. turėti nuolat po kelis lizdus į metus) artimiausia penkmetį tikrai nesiruošiu schmoll.gif
Turėjau minčių gal būt užsiimti veisimu kai pirkau savo pirmąsias merginas su dokumentais (iš Minsko vežiau merginas su "teise veisti", kurią šiaip nepažįstamiems "pradinukams" veisėjai dažniausiai neduoda bijodami daugintojų ir "žiurkių fabrikėlių"). Man labai patiko Valeri profesionalus požiūris, turėjau minčių ir aš pabandyti.
Bet paskui apsigalvojau - žiurkės gimdo per daug vaikų ir man gaila mano merginų blush2.gif nes 10-15 žiurkučių auginimas man nesiasocijuojasi su "laiminga motinyste" ir "laimingu gyvenimu" biggrin.gif prisižiūrėjau kaip mamos iškankintais veidais juos maitina ir bėga nuo savo vaikų nežinodamos kur nuo jų pasislėpti biggrin.gif
O dar po to kaip iš Skaliaro paimta antrą kartą nėščia mergina sunkiai ir ilgai gimdė ir tik rusų patarimų dėka aš ją vos "iškapsčiau" (tada iš 7 žiurkiukų gyvi buvo tik 2) ir kaip pernai iš Ukmergės zoošopo paimta mergina pagimdė vaikus ir po kelių valandų per minutę man esant šalia juos mirtinai sužalojo (net nespėjau suvokti kas atsitiko) kažkaip nebesinori jokių vaikų verysad.gif
Nors aišku didžiausia problema tai tame, kad man labai sunku atidavinėti mažus žiurkiukus blush2.gif ir nesu tikra jog rasiu visiems žiurkiukams tokius gerus šeimininkus kaip tu. Visai nenoriu kad mano žiurkiukai keliautų iš rankų į rankas, būtų sumaitinti gyvatėms ar merginos gyventų nuolat gimdydamos "žiurkių fabrikėliuose". Jei gimdytų po 4-6 vaikus tada veisčiau biggrin.gif 3-4 pasilikčiau sau, o porą parduočiau biggrin.gif
Be to norėčiau veisti tik pilkas žiurkes (silver), juodaakius siamus, ryškius ryžiukus ir fuzzus, reiktų nemažai pastangų, laiko, o svarbiausia pinigų kad surasti ir atsivežti palyginti sveikus ir "kokybiškus" tėvus.
Žodžiu kol kas veisimui nėra nei laiko, nei sąlygų, nei pinigų, bet jei ateityje viskas pasikeis į geresnę pusę gal būt vėl galvosiu šia linkme smile.gif
Atsakyti
Pastebejau kad daugiau nakti paciaudo,kai aktyvus buna,diena reciau bet irgi buna,Vakar drasiai paeme is manes maista,ir nestripriai grybstelejo, bet neskaudziai smile.gif del svaros tai jokiu sysiuku nevietoj nerandu tik tualete
Atsakyti
o cia teisybe,kazkas sake kad jeigu neskaudziai nu ikanda tai pripazysta tave????
Atsakyti
beja o kur jus laikote savo ziurkiuka ziemos metu, nes pas mane 19 silumos, bet vesu ir jauciasi visuose kambariuose toks saltukas,vos vos vejelis,taip pat ir ant zemes?O tas gal negerai jam?
Atsakyti
QUOTE(ORNELLA @ 2014 01 24, 03:05)
O jūs nuo kokių parazitų jį naudojate? Nes dažniausia žiurkių odos problema - tai poodinės ar ausų erkutės, fipronilas nuo jų nepadeda.

Kaip tik nuo poodiniu ar ausų erku ir naudojam ir gerai padeda
Papildyta:
QUOTE(siguliuxxxx @ 2014 01 24, 09:49)
beja o kur jus laikote savo ziurkiuka ziemos metu, nes pas mane 19 silumos, bet vesu ir jauciasi visuose kambariuose toks saltukas,vos vos vejelis,taip pat ir ant zemes?O tas gal negerai jam?

Ziurkes nemegsta skerslejo, narvas turetu stovet taip, kad ne butu ant skerslio
Atsakyti
QUOTE(wishmaster79 @ 2014 01 23, 17:20)

Turit omenyje sita?
user posted image

QUOTE(ORNELLA @ 2014 01 23, 18:52)
Atidžiai apžiūrėkite merginų odą ir kailiuką - ar ant plaukų nėra prilipusių "pleiskanų", ar ant odos nevaikšto kokie vabaliukai, gal yra odos erkutėms būdingų spuogelių.

Vakare reiks apziuret. Skambinom vienam veterinarui del ciaudejimo. Negalejo ta diena priimti, tai patarimu pazere. Tai pasiule paracetamolio su svirkstu sugirdyt. MB neleido prievartaut gyvuneliu tokiu budu. unsure.gif

QUOTE(siguliuxxxx @ 2014 01 24, 09:05)
o cia teisybe,kazkas sake kad jeigu neskaudziai nu ikanda tai pripazysta tave????

Musu maze tai i kojas grybsteli, o rankas tai iki negalejimo laizo. biggrin.gif O kita nei kramsnoja nei rankas laizo. MB kartais i ausi ar lupa krimsteli, bet neskaudziai. Speju, kad ne is piktumo. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(siguliuxxxx @ 2014 01 24, 10:05)

Čia ne kandimas smile.gif Kandimas - tai kai skylė piršte ir kraujai po visą butą biggrin.gif
O kokioj situacijoj taip daro? Mano kai kurios naujos merginos taip darydavo, bet tik dviem atvejais
- kai duodavau kokį maistą su pirštais - imdavo labai staigiai ir nenutaikydavo
- kai nenorėdavo kad lįsčiau ar glostyčiau - taip švelniai "pastatydavo mane į vietą"

QUOTE(siguliuxxxx @ 2014 01 24, 10:49)

19 laipsnių pilnai pakankama temperatūra, jei žiurkė turi namelį su daug tualetinio popieriaus ir 1-2 draugus pašonėj
O skersvėjo žiurkės bijo ir gali susirgti verysad.gif Todėl ant grindų savo žiurkino neleisk - tegu laksto ant lovos/stalo/komodos.
Taip pat surask kambaryje žiurkino narvui saugią vietą be skersvėjų (tikrinti galima su degančia žvake). Dėl viso pikto galima kažkuo apdengti narvo šonus (ar šonus ir stogą) - antklode ar pledu kurių negaila (geriausiai iš storo fliso nes jis neyra). Arba galima uždengti su kartonu, gofroplastu ar kažkuo panašiu.
Atsakyti