Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(adija5 @ 2013 02 04, 04:20)
Ai nesiparink biggrin.gif Aš pernai apie dešimt daigų, vasarį pasėtų ,kokius penkis kartus vis giliau užkasinėjau iki persodinimo šiltnamin,bo, kad jau dėjo į viršų,aršiau ta pupa iš pasakos.O gi perspėjot visos ir ne vieną kartą smile.gif A maž aš gudresnė,a gal gi čia ne š...das,o plastilinas-paragausiu ax.gif

biggrin.gif tai jau matyt, kol pats nepabandai, patarimais netiki... rolleyes.gif

Išties, aš irgi skaitau, kad kai kurios apšvietimui naudoja paprastas stalines lempas. Tai, kad jos tam reikalui netinka... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 02 04, 11:09)
biggrin.gif tai jau matyt, kol pats nepabandai, patarimais netiki...  rolleyes.gif

Išties, aš irgi skaitau, kad kai kurios apšvietimui naudoja paprastas stalines lempas. Tai, kad jos tam reikalui netinka...  rolleyes.gif

O tinkamos yra tos dienos sviesos lempos? nes pas mane staline lempa butent tokia. Lempa paikga tokia.Principas tosk,kai mokyklose,kad buna ilgos ant lubu sukabintos lempos, tik pas mane sumazintas variantas g.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 02 04, 10:09)
biggrin.gif tai jau matyt, kol pats nepabandai, patarimais netiki...  rolleyes.gif

Išties, aš irgi skaitau, kad kai kurios apšvietimui naudoja paprastas stalines lempas. Tai, kad jos tam reikalui netinka...  rolleyes.gif

nu del tu paprastu staliniu...taigi kas ka skaito paprasta g.gif Bet siaip augaliukam mano, kokia ji bebutu patinka, nes tik pakisus po lempa, nebetista.... tiesa lempute savo laiku kainavo 60lt, tai gal ji "nepaprasta", vien del kainos biggrin.gif ...bet tikrai ne spec augalams....
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 02 04, 10:09)

Jei as seciau kaip daugelis raso-tai likciau be derliaus arba su labai mazu mirksiukas.gif
Mano augalams tokia lempa patiko ir tiko.. Siemet vel po ja kaitinasi ir netysta smile.gif

QUOTE(*Aukse* @ 2013 02 04, 10:11)
O tinkamos yra tos dienos sviesos lempos? nes pas mane staline lempa butent tokia. Lempa paikga tokia.Principas tosk,kai mokyklose,kad buna ilgos ant lubu sukabintos lempos, tik pas mane sumazintas variantas  g.gif

Pas mane staline lempa tokia pati ax.gif Maniskiam tinka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2013 02 04, 11:46)
Jei as seciau kaip daugelis raso-tai likciau be derliaus arba su labai mazu  mirksiukas.gif
Mano augalams tokia lempa patiko ir tiko.. Siemet vel po ja kaitinasi ir netysta  smile.gif
Pas mane staline lempa tokia pati  ax.gif Maniskiam tinka smile.gif

na as ir pasvarsciau,kad ne kaitrine jei lempa, tai neturetu jau blogai buti. be to, elektros nedaug sunaudoja tokia. pastebejau,kad ir mano daigiukai ijungus tokia lempa po kurio laiko i ja atsigezia nuo lango wub.gif
prisirinkaus seklu vel internetinej parduotuvej doh.gif Sedziu kaip Burdano asilas ir nezinau ar cia man reikia ju blush2.gif Bet labai siemet norisi pameginti vaistiniu augalu uzsiauginti, daugiameciu wub.gif jei tik isdygs kas nors is tu seklu man lotuliukas.gif Papuostu tokie augalai mano darza ir naudos butu visokeriopos wub.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 02 04, 11:11)
O tinkamos yra tos dienos sviesos lempos? nes pas mane staline lempa butent tokia. Lempa paikga tokia.Principas tosk,kai mokyklose,kad buna ilgos ant lubu sukabintos lempos, tik pas mane sumazintas variantas  g.gif

kokios tinka, tai tiksliai pasakyti negaliu, skaičiau, kad yra specialios.. rolleyes.gif Bet, gali būti, kad dienos šviesos lempos irgi tinka. Aš daigų po lempom nekišu, nes nematau reikalo.
Atsakyti
Vaistiniai, prieskoniniai augalai yra geris nerealus thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 02 04, 10:51)
prisirinkaus seklu vel internetinej parduotuvej  doh.gif  Sedziu kaip Burdano asilas ir nezinau ar cia man reikia ju  blush2.gif  Bet labai siemet norisi pameginti vaistiniu augalu uzsiauginti, daugiameciu  wub.gif jei tik isdygs kas nors is tu seklu man  lotuliukas.gif Papuostu tokie augalai mano darza ir naudos butu visokeriopos  wub.gif

Aš pernai pasėjau šiltnamyje prieš pomidorus ir uždengiau agroplėvele - sudygo visi, paskui į daržą išsodinau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2013 02 04, 11:58)
Aš pernai pasėjau šiltnamyje prieš pomidorus ir uždengiau agroplėvele - sudygo visi, paskui į daržą išsodinau  4u.gif

O, reiks ir man taip padaryti bigsmile.gif Kada mazdaug seti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2013 02 04, 10:58)
Aš pernai pasėjau šiltnamyje prieš pomidorus ir uždengiau agroplėvele - sudygo visi, paskui į daržą išsodinau  4u.gif

As siemet ir taip zadu daryti drinks_cheers.gif Ant palanges jie bais lepus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 02 04, 10:59)
O, reiks ir man taip padaryti  bigsmile.gif  Kada mazdaug seti?  g.gif

Maždaug kaip ridikėlius, gal keliom dienom vėliau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2013 02 04, 10:18)
nu del tu paprastu staliniu...taigi kas ka skaito paprasta  g.gif  Bet siaip augaliukam mano, kokia ji bebutu patinka, nes tik pakisus po lempa, nebetista.... tiesa lempute savo laiku kainavo 60lt, tai gal ji "nepaprasta", vien del kainos  biggrin.gif ...bet tikrai ne spec augalams....

Kada čia šniukštinėjau orchidėjininkų diskusijas apie papildomą apšvietimą tai padariau išvadą, jei lempa šviečia šalta šviesa, ten konkrečiai buvo šnekėta apie LED- tai augalams tinka, nes toje šviesoje yra būtent tas šviesos spektras kurio reikia augalams. Juolab jei matosi, kad daigiukai patenkinti po lempa ir netysta, vadinasi galima drąsiai naudoti ax.gif
Atsakyti