Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip įvaikinti be įvaikinimo?

QUOTE(Smaika @ 2013 02 10, 15:01)
"n" kartu esu mokejusi anstoliams,tikrai nieks man nera grazines tu pinigu..Is kur istrauket,jei nieks alimentu nera mokejes,tai man uz anstolius kas mokes?
drinks_cheers.gif Būtent.Mes sumokėjom,bet mums ?Padaviau degradus alimentams,nes tarsi privalau?Nemoka 7m, nemokės ir toliau.Bet aš privalau įrodinėti,kad negaunu.Šiuo atveju nekaltumo prezumpcija netaikoma.Ir tas įrodinėjimas vėl gi ne už dyką -reikia važiuoti pas antstolį(kelionės išlaidos +mano laikas )ir sumokėti už pažymą per banką.
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2013 02 10, 17:56)
drinks_cheers.gif Būtent.Mes sumokėjom,bet mums ?Padaviau degradus alimentams,nes tarsi privalau?Nemoka 7m, nemokės ir toliau.Bet aš privalau įrodinėti,kad negaunu.Šiuo atveju nekaltumo prezumpcija netaikoma.Ir tas įrodinėjimas vėl gi ne už dyką -reikia važiuoti pas antstolį(kelionės išlaidos +mano laikas )ir sumokėti už pažymą per banką.

pridėk malonumą, kad jei sumokės kada per netyčią nors 20 lt visiems trims, VIF tau nutrauks išmokas kokiems trims mėnesiams. biggrin.gif Gausi lakstyti iš naujo ir aiškintis biggrin.gif P.s. moku antstolei už kiekvieną pažymą, soc. skyrius pageidavo kas pusę metų,. aš patyliukais nusprendžiau, kad užteks kas metus. Pažymą atsiunčia man, aš ją siunčiu atgal į tą pačią vietovę, gatvė irgi ta pati, namų numeriai - per 2 vnt. irgi iš mano kišenės. Smulkmena, aišku.


Mergiona - gali gali pasidomėti statistika - kokio amžiaus įvaikinami ir kokio 'įglobinami", taipogi, kiek jų auga globos namuose - pagal amžiaus grupes. ir kiek pageidaujančių įvaikinti vyresnius nei 5 metai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karusia: 10 vasario 2013 - 18:12
QUOTE(Karusia @ 2013 02 10, 19:09)
pridėk malonumą, kad jei sumokės kada per netyčią nors 20 lt visiems trims, VIF tau nutrauks išmokas kokiems trims mėnesiams. biggrin.gif Gausi lakstyti iš naujo ir aiškintis biggrin.gif


ar globejams moka VIF?
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2013 02 10, 18:11)
ar globejams moka VIF?

taip. dalį sumos.
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2013 02 10, 19:13)
taip. dalį sumos.


nzn kaip yra globejams, bet issiskyrusiems ismokos gavus 20lt "visiems trims" tikrai nera nutraukiamos.
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2013 02 10, 18:11)
ar globejams moka VIF?
Už du gaunu našlaičio šalpos pensiją,kurią išskaičiuoja iš globos pašalpos,kad tik nebūtų per daug
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2013 02 10, 19:09)
ir kiek pageidaujančių įvaikinti  vyresnius nei 5 metai.


o kiek tu vaiku atsirado globos namuose nuo 5 metu? O kiek ju ten jau augo ilga laika ir tol, ko, jie buvo "paklausus" ivaikintoju akimis ju negalima buvo vaikintis del popieriu visokiu?
Papildyta:
QUOTE(Germinė @ 2013 02 10, 19:20)
Už du gaunu  našlaičio šalpos pensiją,kurią išskaičiuoja iš globos pašalpos,kad tik nebūtų per daug


Germine, suprantu kad kiekvienas is savo varpines ir pinigu turbut ir Bilui Geitsui nera per daug, bet kai matai "seimuotus" vaikus kurie neturi nieko ir nagais kabinasi i gyvenima, o tas gyvenimas vis dauzo ir dauzo per tos nagus verysad.gif Tiesiog vis kalbama apie alkoholikus-narkomanus, o kiek del ivairiu aplinkybiu i skurda inyko ir jau veliau pradeda gert ir pan, o kol jiems buvo sansas uzsikabint nepadejo valstybe unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 10 vasario 2013 - 18:27
Pirmu atveju buvo 13;11;1,5m berniukai ir 2,5m mergaitė
Antru 7; 2,5 ir dvi 1,5m mergaitės ; 5 ir 1m berniukai
Šeimos neardomos,kad vaikai neprarastų ryšio,nepatirtų dar didesnio streso.Kas norės įsivaikinti visus?Lietuvoje.
Atsakyti
Mergiona, neištvėriau (nenorėjau veltis į šią diskusiją). Mačiau gavusių tuos 500 iki24 metų ir lodoriavusius alkoholyje. Pasikėlimo vienas iš stimulų buvo tų pinigų netekimas smile.gif. Visaip būna...jei tie 500 LT paskatina ką nors siekti vaikui suteikti normalaus gyvenimo pažinimą, tegul tik daugiau vaikų išeina į pasaulį ne su vaiknamio patirtimi. Vaiknamiai dabar žmogiškesni, gyvenimiškesni, bet....
Taip pat teko susidurti su globos "verslu". Globojami paaugliai paspruko iš darbo lagerio pas ūkininką, kur buvo verčiami dirbti nenormaliu darbo krūviu. Buvo auginamos daug rankų darbo reikalaujančios kultūros, o ūkinikas buvo "figūra" rajone. Vaikams reikėjo ilgokai laukti sąžiningo ir drąsaus juos apgynusio žmogaus. Visko būna...nuo žmogaus žmogiškumo priklauso vaikų likimai, savų bio taip pat. Pinigai tik gretutinė priemonė. Geras dalykas vaikams tie 500 Lt. Išbandėme.smile.gif Tų šimtinukių dėka augame sveikesni. Dabar tiek leisti jiems nebegaliu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sunute: 10 vasario 2013 - 18:49
E... apibreziam del ko ginciuojames, ka?

As: "globojami ir NE TIK vaikai, kuriem tevai negali uztikrinti normalaus pragyvenimo turi gauti VIENODA valstybes parama, nes vaikai nekalti del to, kokioje seimoje ir kokiom aplinkybem gime".

Jus: "..." ???
Atsakyti
Visokius cia psichosocialinius klausimus merginos gvildenat. Pirma, tie 5xx yra skiriami ne globejams, o vaikui, kuris teisiskai priklauso valstybei. Tas vaikas 5xx nesasi su savimi, nesvarbu, kokios formos fizinis ar juridinis subjektas, valstybes pavestas, tuo metu yra peremes jo globa: institucija , seima ar vienisa moteriske. Kadangi vaikas materialines geroves sau parupinti negali, $ valdo globejas, nesvarbu ar tai valstybes sukurtas globejas ar asmuo. Bio seimos materialine galimybe rupintis vaiku yra tos seimos reikalas. Seima vaiko islaikymui gali skirti 500, 1000 ar 3000 per menesi, priklausomai nuo vaiko poreikiu ir finansiniu galimybe, svarbiausia, kad tie porekiai butu tenkinami (jei netenkinami,valstybe perima is tevu teise tuos poreikius tenkinti ir "nacionalizuoja" vaika). Valstybe nesikisa i savimi galinciu pasirupinti seimu vaiku daryma ir islaidu planavima. Taip kaip kiekviena mama nusprendzia savo seimos biudzeta ir vaiko islaikymo kaina, taip ir valstybe nusprendzia, kiek $ skirti vaikui, esanciam jos globoje. Kodel valstybe turetu moketi vaikui $, kai tas vaikas yra ne jos, bet fiziniu asmenu globoje?
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2013 02 10, 18:49)
E... apibreziam del ko ginciuojames, ka?

As: "globojami ir NE TIK vaikai, kuriem tevai negali uztikrinti normalaus pragyvenimo turi gauti VIENODA valstybes parama, nes vaikai nekalti del to, kokioje seimoje ir kokiom aplinkybem gime".

Jus: "..."    ???


Pritariu. Geriausiai būtų vienodos išmokos visiems vaikams, bet..LT situacija yra tokia, kokia yra...

Galų gale yra sistema, pagal kurią ir gauna bio šeimose vaikai. Manyčiau, susidaro ne mažiau negu 500 Lt.
Galiu bandyti paskaičiuoti:
Būreliai : muzikos mokykla - 75 Lt., Sporto būrelis 50 Lt.
Nemokamas maitinimas - apie 200 Lt., kompensacija buto šildymui, mokyklinėms prekėms pašalpa, maisto paketai. Susumavus rezultatas labai panašus. Tik išmokų mechanizmas kitas.
Papildyta:
QUOTE(Mikimauz @ 2013 02 10, 18:53)
Visokius cia psichosocialinius klausimus merginos gvildenat. Pirma, tie 5xx yra skiriami ne globejams, o vaikui, kuris teisiskai priklauso valstybei. Tas vaikas 5xx nesasi su savimi, nesvarbu, kokios formos fizinis ar juridinis subjektas, valstybes pavestas, tuo metu yra peremes jo globa: institucija , seima ar vienisa moteriske.  Kadangi vaikas materialines geroves sau parupinti negali, $ valdo globejas, nesvarbu ar tai valstybes sukurtas globejas ar asmuo. Bio seimos materialine galimybe rupintis vaiku yra tos seimos reikalas. Seima vaiko islaikymui gali skirti 500, 1000 ar 3000 per menesi, priklausomai nuo vaiko poreikiu ir finansiniu galimybe, svarbiausia, kad tie porekiai butu tenkinami (jei netenkinami,valstybe perima is tevu teise tuos poreikius tenkinti ir "nacionalizuoja" vaika). Valstybe nesikisa i savimi galinciu pasirupinti seimu vaiku daryma ir islaidu planavima. Taip kaip kiekviena mama nusprendzia savo seimos biudzeta ir vaiko islaikymo kaina, taip ir valstybe nusprendzia, kiek $ skirti vaikui, esanciam jos globoje. Kodel valstybe turetu moketi vaikui $, kai tas vaikas yra ne jos, bet fiziniu asmenu globoje?

Pagal tą logiką aš perleidžiu savo vaikus valstybei, paprašau, kad valstybė man leistų juos globoti ir....šita schema iš dalies veikia. Yra vienišų mamų perleidžiančių globą močiutėms ir realiai besirūpinančių toliau savo vaikais. Lietuviai ieško ir randa skylių.
Atsakyti