Įkraunama...
Įkraunama...

Krymas 6 dalis

g.gif priklauso kuriam Lietuvos kampelyje gyvenam.Pvz.mes prie Lenkijos sienos, tai mums į Vilnių važiuoti pasidaryti vizų min.2 kartai plius dar už vizas. Tai tik papildomai laikas švaistomas. Važiuojam per Lenkiją vakare ir naktį. Dabar keliai puikūs.Tvarką darė ir prie Liublino. Siena per Jegodiną visus 3 kartus buvo laisva 3-5 min. ir pirmyn.Žinoma čia priklauso nuo kiekvieno keliautojo individualiai. Ir šis rašymas, tik mūsų patirtis. Juk mes dar važiavom į Žitomirą, Kijevą, Marijupolį giminių lankyti drinks_cheers.gif . Tik tada į Krymą nuo Kerčio iki Liubimovkos. Sustodami po savaitėlę, tai Sudake, tai Jaltoje ir Liubimovkoje.Ir per Odesą vėl aplankant giminaičius drinks_cheers.gif namo į Suvalkiją.Geros Jums kelionės.
Atsakyti
persiverte metai tad vel pradejom mastyti apie atostogas . dabar pats laikas nes uz lango -20 o prie juros bus apie 40 silumos ir vandenukas siltesnis nei dabar temperatura namuose . isbandeme per lenkije jau ne viena kelia kaip nusigauti iki juros ir reikia pasakyti kad jie vis gereja . aisku tuoj prasides amzina diskusija pro kur geriau - lenkija ar baltarusija ,lekti iki galo ar pailseti pakeles kempinge , pasirinkti smeletas pakrantes ar akmenukus . ir visa tai labai saunu kad atsiranda vis naujesnes informacijos . vasara isbandeme kelia gryzdami pro kijeva nors 100 km toliau bet laiko atzvilgiu gavosi gal net ir greiciau nei judant per zitomira ir kelio danga daug geresne nes naujai paklota del fudbolo cempionato . buvome is pradziu nikolaevkoje poto prie jaltos ir uzbaigeme kaip visada alustoje . kaip niekad vaziavome be jokio apsisprendimo kur busim ir viska sugalvojom kelyje . isbandeme naujas vietas ir gavosi truputuka brangiau nes kaip visada pradzioje rugpjucio uzlaustas kainu maksimumas o ir liaudies daugiausia tad per tarpininkus kainos uzlaustos i virsu stipriai , bet ir mes ne pirmi metai ten poilsiaujam . vaziavom dvi seimos su mb vito , sustojam prie siulytojo ir klausiam kiek - 800 gr parai , atleiskit mums per brangu duosim tik po 600 , pasiglamze truputuka , paskambino telefonu ir bustas musu . aisku taip buna ne visada bet kad galima nusidereti tai faktas, nebent antpludis turistu labai didelis .kiek isbandem laika poilsiui kryme labiausiai patiko pradzia rugpjucio - nors brangiausiai kainuoje kambariu nuoma bet skaniausi vaisiai ir arbuzai su dyniomis , silciausia jura ir nebera uodu . seimai uztekdavo dviem savaitem nuo 2500 iki 3800 lt skaiciuojant su kelione. cia jau kas kaip nori , galima ir stipriai pigiau ir daug brangiau . lietuviu kaip visada ten teko sutikti tad tas krastas dar musu nepamirstas , svarbiausia kad tie dalykai kyjeve susitvarkytu nes kazkaip ekstrymo vaziuojant po karo zonas ir barikadu uztvarus nesinoretu matyti pro masiniuko langus .
Atsakyti
O man smalsu - kas būtent taip traukia vis grįžt ir grįžt į Krymą? Pigu - taip, o kas dar? Mes buvome kartą, bet pamačius žmonių kiekius pliažuose ir "švarą", daug apažiavom, pamatėm, buvo smagu ir įdomu, bet...grįžti nesinori ...Pvz., praėjusios vasaros Bulgarija patiko labiau, o atstumai panašūs ir baisiųjų pasienio eilių nėra..
Galvoju, kur tas traukos kampas... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2014 01 26, 09:34)
O man smalsu - kas būtent taip traukia vis grįžt ir grįžt į Krymą?  Pigu - taip, o kas dar? Mes buvome kartą, bet pamačius žmonių kiekius pliažuose ir "švarą", daug apažiavom, pamatėm, buvo smagu ir įdomu, bet...grįžti nesinori ...Pvz., praėjusios vasaros Bulgarija patiko labiau, o atstumai panašūs ir baisiųjų pasienio eilių nėra.. 

dalinai galeciau pritarti jums-ir mes ten buvom, patiko ka pamatem, pigu. bet kas liecia zmoniu skaiciu, kai uzpakalis prie uzpakalio guli, kanalizacijas tekancias tiesiai i jura, kazkaip kolkas nevilioja vis . renkames kur svariau, arciau, kur keliai geresni....nesakau kad daugiau ten nevaziuosim, bet kolkas renkames kur brangiau -bet daugiau pliusu randam ne kryme ax.gif
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2014 01 26, 09:34)
O man smalsu - kas būtent taip traukia vis grįžt ir grįžt į Krymą?  Pigu - taip, o kas dar? Mes buvome kartą, bet pamačius žmonių kiekius pliažuose ir "švarą", daug apažiavom, pamatėm, buvo smagu ir įdomu, bet...grįžti nesinori ...Pvz., praėjusios vasaros Bulgarija patiko labiau, o atstumai panašūs ir baisiųjų pasienio eilių nėra.. 

Keista ,bet apart pigumo būtent ir traukia gamta,mažiau žmonių,laisvė...Na taip,iškart klausimas iš kur mažiau žmonių,kai matome prikimštus pliažus?
Šiaip tai esu daug apie tai rašęs temose,kur ir kada būnu.Patinka ir mano vaikams,nors nėra nei pramogų nei interneto...Daug kam reikia "viskas įskaičiuota".Va čia ir problema-begalės norinčių.
Paskaitinėkit tinklapį.Bus įdomu...
Aš asmeniškai važiuoju būtent dėl to,kas nuotraukose...Tik va nerimas ima,kaip susitvarkys situacija.Kai važiavau į Graikiją,tuomet irgi neramumai tenai vyko,tik visa tai didžiuosiuosa miestuose.Viliuosi kad Ukraina nurims iki atostogų...

http://crimeaguide.c...8503a5997b18b2c

Atsakyti
QUOTE(Givaldi @ 2014 01 26, 16:55)
Aš asmeniškai važiuoju būtent dėl to,kas nuotraukose...]

Bet ten, kaip suprantu, Azovo jūra?
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2014 01 26, 21:39)
Bet ten, kaip suprantu, Azovo jūra?

Visų pirma tai yra Krymas.Taip tai Azovo jūra,bet jei atidžiai žiūrėsit,rasit ir Juodąją.Apsistoju prie Azovo,bet dažnai važiuoju prie Juodosios,kuri maždaug už 70 km.Nuvažiavus į Krymą 2000 km,tie 70 vieni juokai....
Atsakyti
na jau neeee, krymas nuo koktebelio iki foroso, na gal iki balaklavos. cia tikrasis krymas, del kurio vaziuociau, o gal ir vaziuosiu dar ir dar...azovo jura ir vakarinis krymo pusiasalio krantas jau ne tas krymas....krymas tai kalnai, silta jura....
Atsakyti
QUOTE(eceris @ 2014 01 27, 00:18)
na jau neeee, krymas nuo koktebelio iki foroso, na gal iki balaklavos. cia tikrasis krymas, del kurio vaziuociau, o gal ir vaziuosiu dar ir dar...azovo jura ir vakarinis krymo pusiasalio krantas jau ne tas krymas....krymas tai kalnai, silta jura....

Man ir taip atrodė 2003 m.kai pirmąkart atvažiavau...Ir kai birželio pabaigoje Rybačij jūra patapo 17 laipsn. netikėtai atsidūriau ten kur atostogauju jau daug metų.Sutinku,kad pietinė dalis tikrai nepakartojama,bet manau ,kad ramybės ir švaros atvėju tikrai geriau kerčės pusisaly.
Patikėkit, yra kalnų ir "kitame" Kryme.Yra nuostabūs purpuriniai ežerai,smėlio pliažai...Vaisiai ir daržovės iš PIRMŲ rankų.Arbūzai iš lauko...
Man pietinis krantas gražus tik pažiūrėti,pastoviai tenai nuvažiuoju.Tartanchutas,Balaklava,urviniai miestai,Jalta,Bakčisarajus stalaktitų urvai ir daug kitų visiems žinomų vietų esame aplankę.Ir dar ruošiamės daug aplankyti.Bet pailsėti,sveikai pavalgyti,ramiai pamiegoti,pagulėti pliaže ,kur artimiausias žmogus už poros šimtų metrų galima tik Kerčės kryme.Jūra juk tapati...ir Turkijoj,net Bulgarijoj...šilta sūri...
Atsakyti
QUOTE(Givaldi @ 2014 01 27, 01:24)
Man ir taip atrodė 2003 m.kai pirmąkart atvažiavau...Ir kai birželio pabaigoje Rybačij jūra patapo 17 laipsn. netikėtai atsidūriau ten kur atostogauju jau daug metų.Sutinku,kad pietinė dalis tikrai nepakartojama,bet manau ,kad ramybės ir švaros atvėju tikrai geriau kerčės pusisaly.
Patikėkit, yra kalnų ir "kitame" Kryme.Yra nuostabūs purpuriniai ežerai,smėlio pliažai...Vaisiai ir daržovės iš PIRMŲ rankų.Arbūzai iš lauko...
Man pietinis krantas gražus tik pažiūrėti,pastoviai tenai nuvažiuoju.Tartanchutas,Balaklava,urviniai miestai,Jalta,Bakčisarajus stalaktitų urvai  ir daug kitų visiems žinomų vietų esame aplankę.Ir dar ruošiamės daug aplankyti.Bet pailsėti,sveikai pavalgyti,ramiai pamiegoti,pagulėti pliaže ,kur artimiausias žmogus už poros šimtų metrų galima tik Kerčės kryme.Jūra juk tapati...ir Turkijoj,net Bulgarijoj...šilta sūri...

zinau, buvom, matem, maudėmes-netgi du metus salia azovo, melitopolyj kariuomenej buvau smile.gif jei reikia tik siltos juros-tuomet taip-kerce, sciolkinas, kazantypo iskysulys-vietos kuriose buvom, tikrai siltos ir su laukiniais pliazais. bet mano sirdis dziaugiasi, kai nuplaukiu nuo kranto, atsisuku, o ten kalnai..... thumbup.gif
Atsakyti
Prie Azovo mes buvę, kas paliko teigiamą įspūdį - tai tik Arabatskoje strelka, ten tikrai nėra žmonių thumbup.gif Bet..nėra ir tualetų, dušų, maisto prekių parduotuvės..šiukšliadėžių - taigi, kalnai paliktų šiukšlių...

Ir, dar vienas pastebėjimas - Kryme kainos, deja, išties neadekvačiai užkeltos. Kryme nudrengtas kambarėlis su sena lova, staliuku ir palaikiu wc kainavo tiek pat, kiek Bulgarijoje- viešbučio apartamentas su naujais stilingais baldais, kondicionieriumi ir baseinu išpuoselėtame kieme..O jūra ten - ta pati..

Taigi, mano nuomonė - jei tik dėl šiltos jūros ir plačių pliažių, tada geriau Bulgarija. Atstumas panašus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 27 sausio 2014 - 11:03
o i Bulgarija su savo masiniuku varot? ax.gif
Atsakyti