Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas-17

QUOTE(Gaudvilė @ 2013 02 23, 14:39)
tiksliau būtų prancūziškos pupelės, jei apie pupeles kalbam wink.gif Kodėl būtent taip ir nekitaip, čia jau reiktų nagrinėti tolimą istoriją, todėl tarptautiniu mastu yra vartojami lotyniški, mažiausiai dviejų žodžių, pavadinimai  4u.gif

As taip ir issiverciau tik abejojau del sparaginiu. Ale ot kaip yra blogai nemoket kalbos, nors min., jautiesi kaip aklas.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2013 02 22, 23:27)
Noriu paklausti ar Climbing French Bean - Blue Lake  bus sparagines vijoklines pupeles, noriu uzsakyt, bet nesuprantu angliskai

Kodėl manot, kad tik užsisakius internetu įsigysit gerų pupelių? Taigi tų vijoklinių visur pilna pirkti. Nebent norit šiltnaminių, kur plokščios , plačios, pusmetrio ilgio? Užpernai turėjau, tai be galo mėsingos ir skanios. Selekcija nestovi vietoj, tai pernai auginau jau žemaūges plokščiasias, trumpesnės jos, tik konservuotos schmoll.gif minkštokos.
Atsakyti
Merginos rekomenduokit man patikimas veisles morkų ir porų. Morkų norėjau kitokios spalvos bordinių ir baltų, bet negavau blush2.gif sako neperka tai nevežam, sako lietuviams nepatinka egzotika. blush2.gif Bet pažadėjo užsakyti kelis pokelius dėl manęs, o gal kas auginę tokias spalvotas mirksiukas.gif .Lauksiu atsiliepinų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Asta ir G @ 2013 02 23, 16:17)
Merginos rekomenduokit man patikimas veisles morkų ir porų. Morkų  norėjau kitokios spalvos bordinių ir baltų, bet negavau blush2.gif  sako neperka tai nevežam, sako lietuviams nepatinka egzotika. blush2.gif Bet pažadėjo užsakyti kelis pokelius dėl manęs, o gal kas auginę tokias spalvotas mirksiukas.gif .Lauksiu atsiliepinų mirksiukas.gif

Labai nepergyvenkit dėl tų spalvų. Morkų vertingiausias vitaminas beta karotinas, kuris ir duoda oranžinę spalvą. Baltos saldžios, o violetines tai tik restoranai perka, dėl grožio. Šiaip patikimos visi F1 hibridai, na man asmeniškai patinka Dorgdone iš SG, ji saldi ir skirta sultims gaminti.Porai tos pačios firmos Alesia ar Prelina, jei nebus , tai žiūrėkit, kad būtų skirta rudens derliui, tokius per žiemą išlaikysit.
Atsakyti
Bordiniu morku gavau, o vat su baltom siemet problema. BS buvo uzpernai dovanu baltu ideje. Mama buvo jas pasejusi, tai man labai patiko, tikrai labai skanios morkos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 02 23, 17:45)
Labai nepergyvenkit dėl tų spalvų. Morkų vertingiausias vitaminas beta karotinas, kuris ir duoda oranžinę spalvą. Baltos saldžios, o violetines tai tik restoranai perka, dėl grožio. Šiaip patikimos visi F1 hibridai, na man asmeniškai patinka Dorgdone iš SG, ji saldi ir skirta sultims gaminti.Porai tos pačios firmos Alesia ar Prelina, jei nebus , tai žiūrėkit, kad būtų skirta rudens derliui, tokius per žiemą išlaikysit.

Dėkui, žinau, kad beta karotinas duoda oranžinę spalvą aš jų ir norėjau tik dėl įvairovės. Svarbiausia, kad pas mane morkos neužauga jau du metai g.gif . Kažką ne taip darau matyt būna piršto storumo biggrin.gif
Papildyta:
Man pažadėjo Alytuje Egzotikos parduotuvėje, kad užsakis iš Bejo Zaden firmos man patinka naujovės blush2.gif . Sakau gal nors šios užaugs g.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 02 23, 17:02)
Kodėl manot, kad tik užsisakius internetu įsigysit gerų pupelių? Taigi tų vijoklinių visur pilna pirkti. Nebent norit šiltnaminių, kur plokščios , plačios, pusmetrio ilgio? Užpernai turėjau, tai be galo mėsingos ir skanios. Selekcija nestovi vietoj, tai pernai auginau jau žemaūges plokščiasias, trumpesnės jos, tik konservuotos schmoll.gif minkštokos.

Yra ir LT tu pupeliu, bet nevisos ir geros, greit perauga. Pernau pirkau pas mus net pasiloikau pokelio, galvojau bus geros, bet gavosi nekas, salia augo kitos juodom seklom, sios tikrai geros ir skanios, bet kai skyniau visas i bendra kruva ir uzsaldziau sumaisytas, tai gavosi kad su ''siulais isvirus negalejau valgyt, visas teko ismest kiek buvo saldyklyje, o tos juodom pupelem bus susikryzminusios su sitom blogom, tai negaliu ju seti ir teks nauju ieskot. Cia viena mamyte idejo kelis pavadinimus l. geru, as suradau ebay, bet nemoku issiverst, nes ne as pati uzsakinesiu, bijau kad nepataikyciau ant paprastu. Aciu Gaudvilei padejo. O beto ten seklu daugiau ir pigiau iseina ir pasirinkimas yra. Lygiai taip ir salierai. Ne, siltnaminiu nenoriu, vietos tik pomidorams.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Venta9: 23 vasario 2013 - 17:18
As auginau is Baltic Seeds pirktas Purple Haze-violetines, su oranziniu viduriuku-i salotas itarkavus atrodo labai graziai... O ir skanios jos. Taip pat auginau ir White Satin-labai skanios vienas grauzti thumbup.gif Man patinka morku ivairove. Bet siu abieju seju vos po kelias eilutes-ju ir nereikia daug.

O porus rekomenduociau is Baltic Seeds Winter Bandit thumbup.gif
Atsakyti
[quote=madmuazele,2013 02 23, 18:20]
As auginau is Baltic Seeds pirktas Purple Haze-violetines, su oranziniu viduriuku-i salotas itarkavus atrodo labai graziai... O ir skanios jos. Taip pat auginau ir White Satin-labai skanios vienas grauzti thumbup.gif Man patinka morku ivairove. Bet siu abieju seju vos po kelias eilutes-ju ir nereikia daug.

Apie šias ir kalbėjau, nes jų katalogą turiu, ten jos parodytos šio pavadinimo baltos ir Purple Haze bordinės su oranžiniu viduriuku, dėkui sakė, kad skanios tik maniau jūsų pasiklausiu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 02 23, 17:02)

Tkrai norim bigsmile.gif. Taip skaniai apraset blush2.gif. Kokia tai Veisle? Ir kodel jos siltnamines? Pernai ieskojau tokiu su ploksCiom ankstim, tai radau zalias, krumines, bet derlius ir skonis tai siaip sau schmoll.gif Noriu skaniu.....ploksCiu...
Atsakyti
As irgi tu violetiniu morku auginau pernai, l. grazu misraineje ar net sriuboje. Megstu irgi ka nors idomesnio, baltu neauginau.
Atsakyti
Dėkui visoms, kas atsakėt 4u.gif .
Atsakyti