Įkraunama...
Įkraunama...

Karkasiniai namai. II tema

QUOTE(erikiuxxx @ 2015 11 19, 19:57)
Mergaites gal galite imesti foto savo namuku isores smile.gif labai ydomu smile.gif

Jurgita gal galima ir man kontaktu ?

Erikiux, iš šunų temos matyta smile.gif
ką pakeits išorės foto?
mūsiškis iš išorės net nepasakysi, kad karkasinis, apmūrytas klinkerio plyta, tad vaizdelis kaip mūrinio.

O kontaktus viešai paskelbiau, esat iš to paties krašto, tikrai rekomenduoju į juos kreiptis.
Ir dar - visiškas mitas, kad samdyt meistrus ir prižiūrėt darbus yra pigiau. Nebent estat tikrai šios srities ekspertai ir pasiruošę kasdien statybvietėje sėdėt.
Mums kaina gavosi ta pati kas ir samdyt patentininkus.

Kažkaip apskritai pastebėjau, kad tie "meistreliai" visi nori įmonių kainomis dirbti, tik atsakomybės jokios nenori prisiimt.
Atsakyti
Hmm..kazin ar kaip reklama nepskaitys jei parasysiu telefona??Gal i privata geriau...
As uz patentininkus,kai kurie metu metus dirba ta apti darba,niekur nedinsta,jei kas atitinka,gali issikviesti i pataiso.Imone jei dirba,turi uzdirbti tiems darbininkams alga,savininkui,sekretorei ir t.t.Po to zuri kad bankrutavusi..mano nuomone cia tik.
O kiek pamatu kaina jums isejo?Ir kokius pamatus darete?
Atsakyti
QUOTE(ovimama @ 2015 12 20, 13:22)
Hmm..kazin ar kaip reklama nepskaitys jei parasysiu telefona??Gal i privata geriau...
As uz patentininkus,kai kurie metu metus dirba ta apti darba,niekur nedinsta,jei kas atitinka,gali issikviesti i pataiso.Imone jei dirba,turi uzdirbti tiems darbininkams alga,savininkui,sekretorei ir t.t.Po to zuri kad bankrutavusi..mano nuomone cia tik.
O kiek pamatu kaina jums isejo?Ir kokius pamatus darete?

Čia kiek žmonių tiek ir nuomonių. Tarkim mes nuolat naudojamės keletos patentininkų paslaugomis. Čia svarbus žmogaus požiūris. Paprasčiausiai atsiseikėjo per tiek metų meistrai, o buvo visko... Dabar jokių problemų. Yra žmonės atsakingai žiūrintys į savo darbą ir pasiruošę bet kada sutvarkyti broką. Buvo tokių atvejų, jog nusprendėm, kad kaltos visgi nekokybiškos medžiagos, o meistrai be jokių pretenzijų mums viską sutvarkė. Sako, patys kalti, nepastebėjos pasibaigusio mišinių galiojimo...
Atsakyti
nesupykit, bet aš sunkiai įsivaizduoju kaip galima pastatyti kokybišką namą su patentininkais?
ar prieš statybas pateikiat jiems konstruktyvinius brėžinius su visais mazgais ar tik architektūrinį?

Juk jei patentininkas stato namą tiesiog pagal jūsų norą ir įsivaizdavimą, neturėdamas konkrečios užduoties (čia aš kalbu apie techninius dalykus, ne bendrąją archit. dalį) jis turi būt ir konstruktorius ir projekto ir darbū vadovas ir galiausiai techninė priežiūra.
Ar ne per daug patikima užduočių patentininkui?
Kažkodėl skandinavai nors ir turėdami didelę patirtį ir supratimą apie karkasinius namus, jų nesiima statyt patys?

Atsakyti
QUOTE(mamaSandra @ 2015 12 21, 12:21)
Kažkodėl skandinavai nors ir turėdami didelę patirtį ir supratimą apie karkasinius namus, jų nesiima statyt patys?

Jeigu mes uždirbtumėm tiek kiek skandinavai, gal ir pas mus daug kas kitaip vyktų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamaSandra @ 2015 12 21, 13:21)
nesupykit, bet aš sunkiai įsivaizduoju kaip galima pastatyti kokybišką namą su patentininkais?
ar prieš statybas pateikiat jiems konstruktyvinius brėžinius su visais mazgais ar tik architektūrinį?

Juk jei patentininkas stato namą tiesiog pagal jūsų norą ir įsivaizdavimą, neturėdamas konkrečios užduoties (čia aš kalbu apie techninius dalykus, ne bendrąją archit. dalį) jis turi būt ir konstruktorius ir projekto ir darbū vadovas ir galiausiai techninė priežiūra.

todel kad musiskiai tai daro pigiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mamaSandra @ 2015 12 21, 12:21)

Na jūs aiškiai bandot padaryt reklamą ką besakytumėt. Patentininkai ir pataiso greičiau ir padaro pigiau ir medžiagas panaudoja geresnes (aiškų imonės irgi sako galim dėt geresnes tik damokėkit). Čia iš aplinkinių patirties, mes tik už patentininkus. Nei vieni mūsų pažįstami kurie samdė firmas neliko patenkinti.
Aišku 100% nebūna blogų firmų kaip ir 100% nebūna gerų patentininkų.
Čia asmeninė nuomonę, todėl nenoriu ginčiotis ar pyktis :-)
O darbų vadovai įmonių nieko blogo apie save nesako, kol nepakvieti savos tech priežiūros kuri gali prižiūrėti tą patį patentininką, tai čia visai ne argumentas .
Atsakyti

netraukit visų ant vieno kurpaliaus. jei tas patentininkas tapo "statybininku", nes kaip batsiuviui darbo neliko, tai visko gali priburti. O tie, kuriuos profesinėj mokė ir brėžinius skaityt, ir konstruktyvą paskaičiuot, ir kuris ten mokėsi todėl, kad norėjo, o ne todėl, kad iš vidurinės išvijo, tai yra lygiavertis konstruktoriui su aukštuoju, nes dar ir praktikoj susipažinęs su statyba.
Atsakyti

O kas namus stato "pagal norus". Pagal norus yra daromas projektas, kuri ir pateikiate statybininkams, nesvarbu ar jie is firmos, kurie dar didelis klausimas ar labai kvalifikuoti, nes firma grezia ir moka tikrai mazesnius pinigus negu dirbant su patentu sau. Patentininkas nesa atsakomybe pats uz save ir tikrai nerizikuos savo darbu kokybe, nes tai jam garantuoja tolimesnius uzsakymus.
Maciau du vienas salia kito pastatytus, labai panasius namus. Viena state firma, kita - pavieniai, samdyti zmones. Po rimto vejo firmos namas turejo rimtu problemu su stogu...
Papildyta:
QUOTE(Paladė @ 2015 12 21, 14:30)
netraukit visų ant vieno kurpaliaus. jei tas patentininkas tapo "statybininku", nes kaip batsiuviui darbo neliko, tai visko gali priburti. O tie, kuriuos profesinėj mokė ir brėžinius skaityt, ir konstruktyvą paskaičiuot, ir kuris ten mokėsi todėl, kad norėjo, o ne todėl, kad iš vidurinės išvijo, tai yra lygiavertis konstruktoriui su aukštuoju, nes dar ir praktikoj susipažinęs su statyba.

drinks_cheers.gif 100 proc. sutinku. Zinoma labai gaila, kad pakilimo laikotarpiu daug kas "statybininkais" patapo, nes galejo lengvai didelius pinigus uzsidirbti, turbut tokia ir nuomone daugeliui susidaro. Pati daug reikalu turejau statant nama su patentininkais - nenusivyliau.
Atsakyti
QUOTE(Naujoke32 @ 2015 12 21, 14:19)
Na jūs aiškiai bandot padaryt reklamą ką besakytumėt.

Naujoke, jūs net užsiregistruot nepatingėjot, kad man paprieštarautumėt.

Reklamos niekam nedarau, nedirbo statybinėj firmoj, nestatu namų.

Bet naudojausi pati paslaugom. Name du kartus gyvenime dariau kapitalinį remontą, abu kartus taupiau ir samdžiau patentininkus. Su mažais vaikais glaudžiaus pas tėvus, nes dulkėse buvo neįmanoma gyvent, pati tampiau medžiagas iš tiekėjų, turėjau spręst ką ir kaip daryt, domėtis, nes patarimų iš meistrelių nesulaukiau. Finale: palyginau sąmatas kas man gavosi samdant pat. ir koks buvo įmonės pasiūlymas, gavosi beveik apylygiai. Bet faktas tas, kad įmonė būtų atsakiusi iš termino praleidimą, broką, aš būčiau dirbus savo darbą ir per tą laiką uždirbus pinigų, o ne laksčius į statybas.
Gal man tiesiog nepasisekė, nežinau. Bet namo statyboms jau nebenorėjom rizikuoti.
Galimai kažkiek dėl to permokėjom, bet patikėkit, ramybė, konkretūs sprendimai ir profesionalūs patarimai irgi kainuoja, todėl likome patenkinti.
Ir galiausiai. todėl ir rekomenduoju lygiai taip pat kaip jūs rekomenduojat savo meistrelius. Kiekvienas turim tokią teisę.
Papildyta:
QUOTE(Paladė @ 2015 12 21, 14:30)

Netraukiu. Bet tada atsakykit man Jūs - kelių patentininkų paprašėt statybinio išsilavinimo patvirtinančio pažymėjimo?
Aš patentininkų - statybininkui ui kiek žinau, kurie buvę padavėjai, vežėjai ar kt. profesijos "persikvalifikavę" darbuotojai, nes statybose greiti ir ne maži pinigai. Ar sutinkate, kad statant jūsų namą tas batsiuvys mokinsis? gal jau sekantį ir gerai pastatys smile.gif
Papildyta:
QUOTE(ruta_zalia @ 2015 12 21, 15:01)
O kas namus stato "pagal norus". Pagal norus yra daromas projektas, kuri ir pateikiate statybininkams,

Aš anksčiau minėjau, kad galimai yra būdų pasistatyt ūkio būdu jei yra visi konstruktyviniai brėžiniai. Nagi, kelios iš čia esančių tokius turime??
Atsakyti
O kas trukdo paziuret ju anksciau statytus namelius? Darbus? Save gerbiantys meistrai, brigados - mielai parodys
Del konstruktyvo - darbo breziniu - jie reikalaujami turet net pridavinejant nama (kad statytojas/rangovas zinotu kaip statyt). Snd pridaviau namuka, tai visi uzkulisiai šviežiai žinomi biggrin.gif

QUOTE(mamaSandra @ 2015 12 21, 13:07)
Papildyta:

Netraukiu. Bet tada atsakykit man Jūs - kelių patentininkų paprašėt statybinio išsilavinimo patvirtinančio pažymėjimo?
Aš patentininkų - statybininkui ui kiek žinau, kurie buvę padavėjai, vežėjai ar kt. profesijos "persikvalifikavę" darbuotojai, nes statybose greiti ir ne maži pinigai. Ar sutinkate, kad statant jūsų namą tas batsiuvys mokinsis? gal jau sekantį ir gerai pastatys smile.gif
Papildyta:
Aš anksčiau minėjau, kad galimai yra būdų pasistatyt ūkio būdu jei yra visi konstruktyviniai brėžiniai. Nagi, kelios iš čia esančių tokius turime??

Atsakyti
QUOTE(mamaSandra @ 2015 12 21, 15:07)

jei užsakėt tuos brėžinius, tai turit, o jei taupėt, ir prašėt, kad pigiau projektą padarytų, tai ir neturit. projekto sudėtis aptariama ir derinama. be darbo projekto dabar net nebepriduoda kai kur, jo reikalauja SI
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 21 gruodžio 2015 - 14:20