Įkraunama...
Įkraunama...

Opinis kolitas ir Krono liga

QUOTE(andra96 @ 2014 02 11, 19:30)
drinks_cheers.gif jus visiskai teisi,o del tos gedos tai maziausiai reiktu jaudintis,gerai Mamulioka sako,tiek uzpakaliu jis mates kad jam ar I uzpakali ziureti ar zmogui I akis tai vienas ir tas pat lotuliukas.gif

Pakėlėt, Jūs man nuotaiką blush2.gif Mano užpakalys, tikrai nieko neįpatingas, taigi manau, kad Jūs teisios, gydytojui bus nieko naujo. Tikriausiai labiau reikėtų pergyventi dėl gauto rezultato unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(lorkutė @ 2014 02 11, 19:08)
Pakėlėt, Jūs man nuotaiką  blush2.gif  Mano užpakalys, tikrai nieko neįpatingas, taigi manau, kad Jūs teisios, gydytojui bus nieko naujo. Tikriausiai labiau reikėtų pergyventi dėl gauto rezultato  unsure.gif

nebijokit smile.gif bet kokiu atveju viskas bus gerai, Jus saunuole, kad pasiryzot 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lorkutė @ 2014 02 11, 20:08)
Pakėlėt, Jūs man nuotaiką  blush2.gif  Mano užpakalys, tikrai nieko neįpatingas, taigi manau, kad Jūs teisios, gydytojui bus nieko naujo. Tikriausiai labiau reikėtų pergyventi dėl gauto rezultato  unsure.gif

sekmes lorkute.tikiuosi nieko blogo neisgirsi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lorkutė @ 2014 02 11, 18:11)
Nepaklausiau kokia bus ta narkozė, bet jei 200 Lt, kainuoja, manau gal neskaudės. Nesu bailė, bet šį kartą bijau visko ir pasiruošimo procedūrai, ir pačios procedūros, ir rezultatų. Nu, sutikim, jau vien gėdos jausmas, o dar gydytojas vyras.

as ir bijojau pasiruosimo procedurai,jei lt reikia isgert kazkiek litru to skyscio,tai cia tik stikline,tu milteliu skonius(cia vadinas picolax)citrinu ir dar kazkoks keliantis sleikstuli,man buvo baisiau ,kad neisvemciau visko.i toleta daznai nelaksciau,bet gal sakau del to,kad lb mazai apskritai valgau.diena pries tai liepe valgyt tik guminukus ir vanduo,arbata,kava-as net nenorejau valgyt.rytoj proceduros diena ryte vel skystis ir vanduo.ir visas pasiruosimas.bet zinau,kad lt baisiau.as esu pries daktarus vyrus,bet db man kazkaip dzin,man svarbiausia ,kad neskaudetu.tegul daro bet ka,kad tik neskaudetu.parasysiu po tyrimo kaip viskas praejo.
Atsakyti
jau po tyrimo as.suleido tokiu vaistu,kad pacio tyrimo net nelabai pamenu:)man pas ginekologe asmeniskai skauda skauda daug labiau nei kad siand per ta tyrima.taip kad tos ,kurios darotes su vaistais ir narkoze nebijokit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lopeta ir greblys @ 2014 02 12, 23:05)
jau po tyrimo as.suleido tokiu vaistu,kad pacio tyrimo net nelabai pamenu:)man pas ginekologe asmeniskai skauda skauda daug labiau nei kad siand per ta tyrima.taip kad tos ,kurios darotes su vaistais ir narkoze nebijokit smile.gif

Nu va dabar turesit savo nuomone ir netikesim tais 99 proc., kuriems labai jau negerai buna 4u.gif Saunu kad viskas preiti . Sekmes
Atsakyti
Sveikutes, norejau pasiteirauti ar šios dvi ligos kronas ir opini kolitas atsiranda nuo mažens ? Ar gali atsirasti bet kokiam amžiui , nes kaip skiciau raso, kad priskiria prie paveldimu .
Pasipasakokit nuo kokio amziaus jums pasirode simptomai ir kiek metu sergate . Ar su siom ligom imanomas visavertis gyvenimas? Ar priskiriamas invalidumas?
Jei teisingai supratau sios ligos nepagydomos ? Kas kiek metu progresuoja ? Kokiom dozem vartojamas prednizolonas? Apie komplikacijas irgi skaičiau , bet butu idomu realiai jusu gyvenime atsirado kokie šalutiniai požymiai , kokios komplikacijos nuo pačios ligos, o kokios nuo vartojamu vaistų ?
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zibba: 16 vasario 2014 - 15:42
QUOTE(zibba @ 2014 02 16, 16:40)
Sveikutes, norejau pasiteirauti ar šios dvi ligos kronas ir opini kolitas atsiranda nuo mažens ? Ar gali atsirasti bet kokiam amžiui , nes kaip skiciau raso, kad priskiria prie paveldimu .
Pasipasakokit nuo kokio amziaus jums pasirode simptomai ir kiek metu sergate . Ar su siom ligom imanomas visavertis gyvenimas? Ar priskiriamas invalidumas?
Jei teisingai supratau sios ligos nepagydomos ? Kas kiek metu progresuoja ? Kokiom dozem vartojamas prednizolonas? Apie komplikacijas irgi skaičiau , bet butu idomu realiai jusu gyvenime atsirado kokie šalutiniai požymiai , kokios komplikacijos nuo pačios ligos, o kokios nuo vartojamu vaistų ?
4u.gif

O reikia vartoti prednizoloną ? Ar nuo jo nestorėjama ? g.gif Iš vis pasidalinkit, ligoniukės, kaip gyvenate, kokius vaistus geriate, ar netunkama nuo jų ir kaip maitinatės.
Atsakyti
QUOTE(lorkutė @ 2014 02 16, 15:46)
O reikia vartoti prednizoloną ? Ar nuo jo nestorėjama ? g.gif  Iš vis pasidalinkit, ligoniukės, kaip gyvenate, kokius vaistus geriate, ar netunkama nuo jų ir kaip maitinatės.

prednizolona skiria tik krastutiniais atvejais, kai yra didelis uzdegimas. liga dar tikrai nera nuosprendis, imanoma gyventi pakankamai visaverti gyvenima
Atsakyti
QUOTE(mamulioka @ 2014 02 16, 16:51)
prednizolona skiria tik krastutiniais atvejais, kai yra didelis uzdegimas. liga dar tikrai nera nuosprendis, imanoma gyventi pakankamai visaverti gyvenima

Ačiū,
Antradienį parašysiu, kaip man sekėsi, kolonoskopija
Atsakyti
QUOTE(zibba @ 2014 02 16, 16:40)
4u.gif

Sveika, apie paveldimuma tai girdziu pirma karta, nes pagimdziusi savo vaikos klausiau daktaru tai sake kad ne. Susirgau 21 tai jau kaip ir 12 metu turiu OK. Per ta laika buvo ne vienas paumejimas ir ne vienas pagerejimas, sugebejau baikt mokslus, gaut magistro laipsni, pagimdyt 2 vaikus...
Del prednizolono tai ir ji vartojau , ne labai pamenu jau kokios dozes buvo. bet atejo laikas kai jis nepadejo, tai skyre Imurana. Kol kas komlikaciju tokiu akivaizdziu kazkaip tai ir ne jauciu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(lorkutė @ 2014 02 16, 16:46)
O reikia vartoti prednizoloną ? Ar nuo jo nestorėjama ? g.gif  Iš vis pasidalinkit, ligoniukės, kaip gyvenate, kokius vaistus geriate, ar netunkama nuo jų ir kaip maitinatės.

Zinokit ka as jum pasakysiu kai nori pasveikt tikrai nera svarbu ar pastoresi. Kaip pastoresi taip ir suleknesi. Kai atsiduri tarp pasirinkimo pasveikt ar .... tada man atrodo bet ka padarytum, net ir š... suvalgytum. Žiauru bet tai tiesa 4u.gif Geros dienos jums
Atsakyti
QUOTE(buzialis @ 2014 02 17, 08:56)
Sveika, apie paveldimuma tai girdziu pirma karta, nes pagimdziusi savo vaikos klausiau daktaru tai sake kad ne. Susirgau 21 tai jau kaip ir 12 metu turiu OK. Per ta laika buvo ne vienas paumejimas ir ne vienas pagerejimas, sugebejau baikt mokslus, gaut magistro laipsni, pagimdyt 2 vaikus... 
Del prednizolono tai ir ji vartojau , ne labai pamenu jau kokios dozes buvo. bet atejo laikas kai jis nepadejo, tai skyre Imurana.  Kol kas komlikaciju tokiu akivaizdziu kazkaip tai ir ne jauciu  4u.gif
Papildyta:

Zinokit ka as jum pasakysiu kai nori pasveikt tikrai nera svarbu ar pastoresi. Kaip pastoresi taip ir suleknesi. Kai atsiduri tarp pasirinkimo pasveikt ar .... tada man atrodo bet ka padarytum, net ir š... suvalgytum. Žiauru bet tai tiesa  4u.gif  Geros dienos jums

nezinau, kaip del OK< bet Krono liga paveldima. MB mama sirgo, jos tevas sirgo, dabar ir MB sia liga turi, o pasireiske ji kokiu 20-21 metu, nezinau, sutapimas ar ne, bet po labai didelio streso
Atsakyti