Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas namuose

QUOTE(RitaRazi @ 2013 02 16, 16:59)

Beje, gal jau žinot, bet priminsiu, gal kam bus naujiena - namų mokymas (homeschooling) Lietuvoje jau irgi uždraustas...

Jo, skaiciau, siaubas. Dar viena priezastis negrizti i Lietuva. Panasu, kad ant tevu teises nuspresti kas ju seimai ir vaikams yra geriausia - valstybei nusispjaut, svarbiausia, kad visi paklustu ir visur butu tokia tvarka, kokia ponai ministrai nustate, nes jiems taip atrode geriausia. Ir nedrisk tu galvoti savo galva ir buti "issisokelis". Primena sovietmeti.
Atsakyti
Aš tą reikalą matau kitaip. Šiai dienai kiek priruošiama medikų, tai tikrai galima dalį jų nukreipti į tikslinius mokymus - ir tada viena grandis dirbtų su gimdymu namie kita su stacionaru. Aišku ne per metus ir ne per dvejus tai būtų bet perspektyvoj tikrai neblogai.
Iš esmės esu prieš nusiteikus dabartinį požiūrį. Be abejo, tai tėvų vaikas, tėvų ir atsakomybė. Ir tik jų reikalas jei per jų durną galvą kas atsitinka-tas pats kaip tarkim griuvimas susimušimas ar bet kuri kita su vaiku ir jo priežiūra susijus bėda. BET. Taip kaip tai daroma šiandien kai priiminėja gimdymus vos ne bet kas, pradedant vyru (kažin kiek pirmos pagalbos suteiktų) baigiant kažkokia savamoksle akušere net be išsilavinimo (yra yra), arba ta padėtis į kurią pastatoma tokia nuostabi gydytoja kaip BK tai jau tik egoizmas. Atleiskit. Aš irgi esu mama, dviejų vaikų,, kada nors turėsiu anūkų, ir tikrai esu tik už tai kad būtų pasirinkimas-bet SAUGUS, o ne taip kaip dabar... pirma padarysiu po to įteisinsiu. Savavališkos statybos irgi taip daromos. Vokeliai irgi nelegalu. Ir norėt tik tik todėl kad kažkuri kita šalis tą jau turi-tai jos iki to neatėjo per dieną o mokėsi ir stengėsi ilgus metus. Va kai nuo to pradėsim tai ir bus rezultatas, o šiai dienai priešiškumas iš visuomenės kyla ne dėl to kad apskritai tą reikia drausti bet iš to kad TAI kas daroma ŠIAI DIENAI yra neprotinga. Žodžiu reikia kalbėti, inicijuoti, skatinti, reikalauti, o ne pagimdžiau man patiko leiskim... na pažiūrėkit pagaliau objektyviai iš šalies-kaip tai atrodo.
Atsakyti
QUOTE(RSTT @ 2013 02 16, 16:12)
BET. Taip kaip tai daroma šiandien kai priiminėja gimdymus vos ne bet kas, pradedant vyru (kažin kiek pirmos pagalbos suteiktų) baigiant kažkokia savamoksle akušere net be išsilavinimo (yra yra), arba ta padėtis į kurią pastatoma tokia nuostabi gydytoja kaip BK tai jau tik egoizmas. Atleiskit. Aš irgi esu mama, dviejų vaikų,, kada nors turėsiu anūkų, ir tikrai esu tik už tai kad būtų pasirinkimas-bet SAUGUS, o ne taip kaip dabar... pirma padarysiu po to įteisinsiu.

Na, gimdymas namie nėra nelegalus, nėra nelegalu namie gimdyti su vyru, su savamoksle pribuvėja. Nelegalu būtent išsilavinimą turinčiai akušerei priimti gimdymą namie.

Iš esmės pritariu jūsų nuomonei dėl įteisinimo, o ne įstatymų laužymo, tačiau, deja, kartais tai yra vienintelis būdas atkreipti dėmesį į seniai ignoruojamą problemą.
Atsakyti
QUOTE(šakute @ 2013 02 16, 20:07)
Na, gimdymas namie nėra nelegalus, nėra nelegalu namie gimdyti su vyru, su savamoksle pribuvėja. Nelegalu būtent išsilavinimą turinčiai akušerei priimti gimdymą namie.

Iš esmės pritariu jūsų nuomonei dėl įteisinimo, o ne įstatymų laužymo, tačiau, deja, kartais tai yra vienintelis būdas atkreipti dėmesį į seniai ignoruojamą problemą.

Na kaip nelegalu... JEI kas nors nutiktų vaikeliui tėvus užtąsytų teismai už sužalojimą tyčinį netyčinį ir tt. Galim galva sieną daužyt bet taip yra tokie įstatymai pas mus. Plius - jei yra kiti vaikai, gali būti taikomas tėvų teisių apribojimas, na aš tik galiu įsivaizduot kas lauktų tokių vaikučių ir kiek jiems streso būtų. O jei tėvai prašo tarkim gydytojo ar akušerės pagalbos jie įtraukia tą žmogų į pavojų prarasti licenciją ir lygiai taip pat būti tampomu po teismus JEI kažkas nutiktų ne pagal planą. Suprantu kad gydytojas ir suaugęs ir gali priimti sprendimą rizikuoti. Bet tarkim kiek pažįstu Gyd. BK tai ji yra aukso žmogus, o jos gerumu labai piktnaudžiaujama... kaip manot tai gerai? čia be nusiteikimo, pamąstymas... AŠ negalėčiau taip padaryt. Nedrįsčiau.
Aš už tai kad darytume viską civilizuotai. Juk ir vairuoti pirma mokomės po to sėdam už vairo... nes kalba ne apie mus vienus o apie visus kas aplinkui.
Atsakyti
QUOTE(RSTT @ 2013 02 16, 19:12)
Žodžiu reikia kalbėti, inicijuoti, skatinti, reikalauti, o ne pagimdžiau man patiko leiskim... na pažiūrėkit pagaliau objektyviai iš šalies-kaip tai atrodo.

Iš šalies gal ir atrodo kažkaip taip, bet kai iš esmės į viską įsigilini - nebeatrodo toli gražu smile.gif

O tie, kurie kalba, ir nesitiki, kad šiandien pat pakeis įstatymą, savaime suprantama, kad tai gana ilgas procesas, pirmiausia prasidedantis nuo diskusijų (į kurias leistis valdžia kategoriškai atsisako). Bet jei visi tylės, niekas ir nesikeis. Todėl ačiū Dievui, kad kažkas kalba.

QUOTE(RSTT @ 2013 02 16, 20:16)
Bet tarkim kiek pažįstu Gyd. BK tai ji yra aukso žmogus, o jos gerumu labai piktnaudžiaujama... kaip manot tai gerai?

Per mažai gal pažįstat smile.gif Piktnaudžiavimo aš niekur nematau, ji gera, bet ne silpna, patikėkit.
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2013 02 16, 21:34)

Per mažai gal pažįstat smile.gif Piktnaudžiavimo aš niekur nematau, ji gera, bet ne silpna, patikėkit.

Na pagal tai ką pasakoja pažįstami ir giminės, kaip ji niekada niekam neatsisako, aukoja savo laisvalaikį ir tt. Nereali ji. O dabar va tampoma po teismus, dar ligonis tebebūdama. Gaila man jos, kaip žmogaus visų pirma...
Atsakyti
QUOTE(RSTT @ 2013 02 16, 22:17)
Na pagal tai ką pasakoja pažįstami ir giminės, kaip ji niekada niekam neatsisako, aukoja savo laisvalaikį ir tt. Nereali ji. O dabar va tampoma po teismus, dar ligonis tebebūdama. Gaila man jos, kaip žmogaus visų pirma...

Aš nemanau, kad ji pati kažko nors truputį gailisi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2013 02 16, 22:32)
Aš nemanau, kad ji pati kažko nors truputį gailisi smile.gif

drinks_cheers.gif
šiandien kažkaip pagalvojau..na,pvz gimdyt Lt namuos nedraudžiama bet..nors ir tai būtų neteisėta,nelegalu ar dar kaip kitaip..vistiek prieš dešimt metų būčiau pasielgus lygiai taip pat ir dėl tokio sprendimo nepasigailėjus nei sekundei,atvirkščiai wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaara: 16 vasario 2013 - 21:56
http://www.lrt.lt/na...s_i_viduramzius 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2013 02 18, 14:02)

Nelabai daugiau yra ka ir pridurti....
Atsakyti
http://www.balsas.lt...centos-valgymas
Atsakyti
Hm, valge placentas? g.gif As visalaika maniau, kad jas graziai uzkasa po medziais...kazkaip nesitiki...akivaizdu, kad nori susidoroti su siais zmonemis.mano dar ginekologe, kai as pasakiau, kad vaikstau i paskaiteles pas Jurga, pasake, kad gydytojai jau seniai nori ja prigriebti.
Atsakyti