QUOTE(ragnez @ 2013 02 23, 14:13)
nu to buto, kuriame gyvenome, kai gime musu vaikai, vonioje - irgi neisivaizduoju gimdymo

o vat dabartinio buto vonioje - galeciau

tik vargu ar dar kada teks patirti gimdyma
Kaip čia dabar paaiškinti. Aš suprantu, kad kai kurie žmonės turi sąlygas (pvz. filme matytas baseinas Amerikoje). Bet filme matyta vonia man atrodo yra standartinė daugiabučio vonia. Kadangi žinau, kiek joje vietos, tai jau dovanokit, man tiek vietos niekaip nesiasocijuoja su komfortu.
Arba vaikišas pripučiamas baiseinėlis vidury miškų. Į kurį pilamas ant laužo šildomas vanduo. Ir jame vos telpa gimdyvė.
Sakykit ką norit, man tai neatrodo nei jauku, nei patikima.
Ir pasilieku sau teisę į viską žiūrėti per savo prizmę, perleisti per savo suvokimą (ir panaudoti kad ir medžiagų atsparumo žinias, kurių abejoju ar bent kiek turi gimdanti prie laužo). Ar privalau viską suvokti tik tose ribose, kuriose suvokia filmo kūrėjai?
QUOTE(ragnez @ 2013 02 23, 14:13)
kodel tu manes to klausi?
Todėl kad jums kilo įtarimų apie mano ambivalentiškus jausmus.
QUOTE(ragnez @ 2013 02 23, 14:17)
mano rekomenduotas straipsnis tiesiogiai susijes su tema. zinoma, kad renkiesi, skaityti ar ne, o mano pakartotine rekomendacija gali sukelti pasipriesinima ir atmetima.
Taip, pakartotinė rekomendacija erzina, nes aš ne mažas vaikas.
QUOTE(Vidurvasaris @ 2013 02 23, 14:18)

įdomus suvokimas. Ką gi, geros kloties.
Be abejo. Negi galėtumėt tiesiog imti ir suprasti, kad kitus žmones domina vienos temos ir nedomina kitos, kurios tarkim domina jus (kaip šiuo atveju).
QUOTE(shantal @ 2013 02 23, 14:21)
Tipiška sekta atitinka visus ar bent daugumą šių kriterijų:[1]
Egzistuoja charizmatiškas lyderis, dažnai garbinamas.
Vidaus taisyklės ir lyderio sprendimai nekvestionuojami. Už kvestionavimą dažnai taikomos sankcijos.
Naudojamos smegenų plovimo technologijos.
Organizacija kišasi ir reguliuoja asmeninį narių gyvenimą. Pavyzdžiui, nariai turi gauti leidimą tuoktis ar privalo atsiklausti kokius drabužius gali nešioti.
Organizacija pabrėžia savo išskirtinumą likusios žmonijos atžvilgiu, laiko save pranašesniais. Pavyzdžiui, dažnai teigiama, kad atėjus pasaulio pabaigai išliks tik jos nariai.
Organizacija turi mes prieš juos mentalitetą, supriešindama savo narius su likusia visuomene. Jei organizacija žinoma visuomenėje ir turi neigiamą įvaizdį, tai aiškinama likusios visuomenės (ar valdžios, verslo etc.) sąmokslu prieš ją dėl savanaudiškų interesų.
Nariai daug laiko skiria gauti organizacijai pinigų ir pritraukti naujų narių. Dažnai atiduoda ir visas savo lėšas bei uždarbį, patys tenkindamiesi minimumu.
Tik prie vieno punkto dėčiau minusą, o prie dar vieno - minusą su klaustuku (nes nežinau). Visus kitus užskaityčiau teigiamai.
QUOTE(gudruteg @ 2013 02 23, 14:25)
Manyčiau, kad ne tik gimdymas turi "dvasinę pusę". Visas žmogaus gyvenimas turi dvasinę pusę. Ar atsikėlimas ryte iš miego nėra "virsmas"? O darbas? Mokymasis? Bendravimas? Ar jeigu guli ligoninėj, tai jau be dvasios esi? Ar kateteris įvestas į ranką visą dvasingumą išnaikina?
Manau, kad gimdymą perdėtai "sudvasino" kai kurių žmonių noras uždirbti iš lengvatikų arba tiesiog noras save realizuoti "sudievinant" save. Pasirenka moteris psichologiškai pažeidžiamas, sukuria mitus, ritualus. Į pagalbą pasitelkia gąsdinimus (ligoninėm, cp, naktiniais ir t.t.).
Superiniai įvaldo kūno kalbą ir jos poveikį (numauna kelnes, glostinėja, bučiuoja ir t.t., t.y. pažeidžia žmogaus intymumo zoną taip, kad po to galėtų žmogui daryti įtaką).
Nebuvau apie tai pagalvojus, bet kai parašėt, tai - taip, panašu, kad taip ir yra.
Po visos šitos smegenų plovimo kampanijos moterys pačios pradeda dievinti pribuvėjas, gelbėtojas (kurios gelbėja nuo baisių medikų, baisios visuomenės ir t.t.), gimdymas namuose tampa "kažkuo tokiu", o vaikai tampa "kitokiais", ne "masiniais produktais"
Sektos požymis. Buvimas ypatingu. Galimybė būti ypatingu vien priklausant kažkokiai grupei, realiai juo nebūnant.