Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas namuose

QUOTE(Selva @ 2013 02 23, 16:17)

vylabulse, kam tas sarkazmas? ar tikrai manote, akd as jums to linkiu? arba, jog manau, kad gimdymas butinai bus neypatingas? taip tikrai nera.

Nutuokiu, kad nemanote, bet taip galima pamanyti iš to skirstymo į kitokius ir įprastus. O sarkazmas aktualiose diskusijose neišvengiamas. Čia, manau, su laiku ir keiksmų galės pasimatyt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(KameHame @ 2013 02 23, 14:17)

Nes kalbant apie pasirinkimo laisvę, tai jei akušerė sako:gulkitės, o jūs paklusniai įvykdote....

gimdyve tokiu metu yra labai pazeidziama. Nereikia naudoti realios fizines jegos, kad ji ta jaustu. na ne visos gimdyves, zinoma.
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2013 02 23, 15:18)
Prašom, įmeskite tos kitos vaizdinės medžiagos. Labai laukiu ir būsiu dėkinga.  4u.gif

jus mano nuoroda skaitysit unsure.gif
rimtai? unsure.gif

jeigu jau zadat skaityti, noriu dar pasitikslint - kokios info norite? reikalinga tik apie gimdymus lietuvoje? ar apie gimdymus namuose apskritai?

kokia info jau skaitet - kad nesikartociau, jei ka?
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2013 02 23, 16:27)
nu tai ir klausiu, ar man jau vaziuot i ligonine?  unsure.gif
kaip man zinot, kada vaziuot? kaip atspet, ar liga atsinaujins, ar ne? ar pastebes tai kas nors, ar ne? gal jeigu gulesiu ligoninej ir busiu nuolat stebima, apsisaugosiu nuo ligos atsinaujinimo?  unsure.gif  nu man rupi ta mano asmenine statistika... gyvent noriu nors tu pasiusk  unsure.gif
Leidžiate sau provokuoti ir manipuliuoti?
Ak, sau - kiti reikalavimai... lotuliukas.gif

QUOTE(vylabusle @ 2013 02 23, 16:28)
Na, mokesčių mokėtojų pinigų švaistymas beprasmėms kratoms mane neramina labiau negu tie pinigai, kurie būtų skirti tam tikrų įstatymų pataisų ar naujų įstatymų projektams. O patys gimdymo namuose kaštai, panašu, būtų, kaip ir Latvijoje, dengiami iš gimdančių šeimų kišenių, tad valstybei kainuoti tik tam tikrų teisinių aktų parengimas, ką mes ir taip apmokame valdininkams mėnesinių atlyginimų forma.
Aš nežinau, ar krata beprasmė. Galbūt tai vienintelis būdas užraukti nelegalų verslą. NEŽINAU. Bandau susivokti. Bet menininkų šaukimosi Dievo ir visuomenės pagalbos, man neužtenka. Jurga irgi moka rankas grąžyti. biggrin.gif
Iš ko būtų finansuojama ir kiek tai papildomai kainuotų valstybei - irgi nežinau. Irgi bandau suvokti, ko nematau, bet būtinai pasimatytų įteisinus akušeriavimo namie praktiką.
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2013 02 23, 15:29)
Man egzaltuoti pasakojimai apie dieviškus potyrius irgi nepritinka bei nedera konstruktyviai diskusijai.

tai kam juos provokuojate? g.gif
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2013 02 23, 16:29)
Daugiabučio?  blink.gif  blink.gif Jūs tuo tikra?  blink.gif  blink.gif  blink.gif Įkelkit nuorodą!!!

Dar kartą perskaitykite, ką parašiau.

QUOTE(KameHame @ 2013 02 23, 16:29)
O kas toliau? Užlipo? Ar gimdė pagal savo valia?

Užlipo, nes pamatė, kad tie medikai nuoširdžiai supanikavo. Net pasikvietė dar kažką, kas irgi puolė į paniką. Aš pati tokioj situacijoj turbūt irgi lipčiau, nes turbūt jie taip ir stovėtų stabo ištikti, o vaikas man į rankas gimtų biggrin.gif Nors, kai pagalvoju, visai norėčiau tokios "sektantiškos" patirties biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2013 02 23, 15:33)

taip. 4u.gif dange puikiai zino, apie ka as kalbu ir kodel. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2013 02 23, 16:22)
Kai kurių Lietuvos gimdymo namų atstovai teigia, kad pas juos galima gimdyti vonioje.

Mano dukrytė gimė vandeny...VGN
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2013 02 23, 16:32)
jus mano nuoroda skaitysit  unsure.gif
rimtai?  unsure.gif
Ne, aš ją žiūrėsiu. Aš noriu vaizdinės medžiagos, kurioje matytųsi, kaip vyksta gimdymas ne stacionare. Vaizdinės.

jeigu jau zadat skaityti, noriu dar pasitikslint - kokios info norite? reikalinga tik apie gimdymus lietuvoje? ar apie gimdymus namuose apskritai?
Noriu VAIZDINĖS medžiagos apie gimdymus namie. Preferinu LT, bet peržiūrėsiu viską, ką pasiūlysit.

kokia info jau skaitet - kad nesikartociau, jei ka?
Ne skaičiau, mačiau. Vienintelį filmą "Lengvas raganavimas". Labai noriu (jau vakar prašiau, kas turi nuorodą) pažiūrėt "Moterų paslaptys".

Straipsnių skaityt nenoriu, nes pasakojimas yra viena, o matymas - kita.

QUOTE(ragnez @ 2013 02 23, 16:34)
tai kam juos provokuojate?  g.gif
Mano provokacija yra atsakas į egzaltaciją. Atsakas. O ne priežastis.

QUOTE(Justesea @ 2013 02 23, 16:36)
Dar kartą perskaitykite, ką parašiau.
Tai jūs perskaitykite dar kartą ir dar kartą, ką aš parašiau.
O jeigu nesuprantat - paaiškinsiu. Aš neabejoju, kad medicinos įstaigoje vonia pritaikyta gimdymui. Ir ji yra bent tokio dydžio, kad nėščioji nebūtų joje, kaip ruonis skardinėje. Gi tai, ką mačiau filme man kelia abejonių, ar pribuvėja mato gimdymo eigą. Man panašu, kad viskas vyksta pirštus sukryžiavus. unsure.gif

QUOTE(ragnez @ 2013 02 23, 16:37)
taip.  4u.gif  dange puikiai zino, apie ka as kalbu ir kodel.  4u.gif
Ir leidžiat sau provokuoti. Kitaip sakant, jaučiatės turinti išskirtinių teisių pasirinkti diskusijos stilių ir toną. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 23 vasario 2013 - 15:43
QUOTE(mititėja @ 2013 02 23, 16:33)
Aš nežinau, ar krata beprasmė. Galbūt tai vienintelis būdas užraukti nelegalų verslą. NEŽINAU. Bandau susivokti. Bet menininkų šaukimosi Dievo ir visuomenės pagalbos, man neužtenka. Jurga irgi moka rankas grąžyti.  biggrin.gif
Iš ko būtų finansuojama ir kiek tai papildomai kainuotų valstybei - irgi nežinau. Irgi bandau suvokti, ko nematau, bet būtinai pasimatytų įteisinus akušeriavimo namie praktiką.

Na, mano pažįstama yra gera Jurgos draugė... Verslas jų, kuris yra verslas - legalus, o už šitą nereglamentuotą ir tik neseniai paverstą nelegalia veiklą ji pinigų negaudavo ir neimdavo, net kategoriškai neimdavo.

Taigi, tai nėra verslas.

Aš esu prieš represijas. Ir Lietuvoje, beje, daugelis verslo įmonių priverstos vienaip ar kitaip sukčiauti dėl mokesčių naštos, o kita vertus - ir dėl mentaliteto. Tai aš visokiose vokeliais atsiskaitančiose įmonėse didesnę problemą matyčiau... bet ir kovos kelią siūlyčiau ne represinį o per mokesčių perskirstymą, kad palaipsniui jis taptų optimalesnis, lengviau pakeliamas mažoms įmonėms... Na, čiaj ua rimtas OFF-TOPIC.

Man atrodo, šitos represijos nepagrįstos ir man, kaip būsimai gimdyvei, nemalonu, kad valstybė traktuoja moterį kaip daiktą, kuriame guli valstybei priklausantis pilietis, ir tiek. Aš negimdysiu namuose, bet norėčiau, kad mūsų šalyje gimdyvės būtų gerbiamos, kaip ir visi piliečiai. Ir kad kiekvienas poreikis būtų rimtai svarstomas, o ne nurašomas "moteriškių užgaidoms" (tai - ministro patarėjo žodžiai - "moteriškių užgaidos".

Manau, tai yra mūsų visų bendras reikalas, nes nepagarba gimdančioms namuose yra nepagarba motinoms apskritai.
Atsakyti
QUOTE(shantal @ 2013 02 23, 16:37)
Mano dukrytė gimė vandeny...VGN

Mes čia visai ne į temą būsim biggrin.gif Bet labai įdomu - ar gimdėt susitarus, su kuo ir ar laisva gimdykla su vonia buvo tiesiog sėkmės reikalas?
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2013 02 23, 15:33)

beje, klausimas tai rimtas del sprendimu priemimo vadovaujantis statistika... kaip dange ir sako - mano gyvenimas arba yra arba nera, kitaip tariant - tai visada 100 proc. bet medicininiai sprendimai ir rekomendacijos del veiksmu konkrecioje situacijoje teikiami vadovaujantis bendraja tendencija, statistika. susiklosto savotiskas paradoksas... o dar sudetingiau tampa tada, kai rekomendacijomis remiamasi mechaniskai... o mechaniskai remiamasi tiek siekiant apsiaugoti (viska padariau pagal nustatytas normas ir algoritmus), tiek (galbut?) del gana ribotu galimybiu isigilinti i kiekviena individualu atveji... galiausiai, bendrasis algoritmas gali isgelbeti gyvybes (daznai ir gelbsti), bet kartais gali ir prazudyti (ir prazudo)... o mano gyvenimas tai vienintelis, man jis 100 proc.
tai ka daryti?
Atsakyti