QUOTE(Rutule @ 2013 10 23, 08:30)
Tik, kiek žinau, pašto įstatymas ten palankus tik LP yra dėl smulkių siuntų. Reikia gal pasistuijuot ir įkurt kokią pašto paslaugų įmonėlę, pvz. Parfpaštas 

QUOTE(mimi88 @ 2013 10 21, 23:13)
o mano paste sake kad net ir voke ir jei atitiks ismatavimus bet jei bus ne popierius o kazkoks daiktas skaitys kaip siunta.. 

Pašto įstatymas jau pasikeitęs, gali ir kiti paslaugų teikėjai be jokių ribojimų pristatyti smulkias siuntas. Tik dideliam liūdesiui kiek domėjausi pašto konkurentai, kurių kainos būtų įkandamos ir jie imtų iš fizinio asmens siuntimui - pristato tik į miestus, geriausiu atveju - miestelius kai kuriuos, taigi šitas reikalas labiausiai smogs kaimo vietovėms. O ir šiaip nepatogu bus žmonėms - pvz. jei kurjeris dieną neras namie, teks važiuoti atsiimti kur nors į kitą galą miesto...
Šiandien pabandžiau - pro tą mažą skylutę vos vos pratelpa burbulinis vokas su 8 ml atomaizeriais, gražiai eilute sudėtais, bet nė kiek nepavyniotais (anksčiau aš dar vyniodavau storiau burbuliuota plėvele, aišku jie nesuduš, jeigu su kojom užlips - vis tiek sutrins, bet manydavau, kad nuo sila jest' uma ne nado tipo smūgių antspaudais, kaip ne kartą mačiau švaistantis, apsaugos...
Dar specialiai paklausiau ar man tokie po lapkričio pirmos praeis kaip korespondencija - ne aklos jos gi, mato, kad ne atvirukai, sakė, kad taip, kas telpa pro pastatytos matuoklės skylutę, bus korespondencija... Matyt dar ir saviveikla atskiruose paštuose prasidės - vieniem daiktai iki 2 cm bus korespondencija, kitiem - nebūtinai...