Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos III

QUOTE(vijoleta20 @ 2013 03 16, 19:41)
Ermitazo naujoke  biggrin.gif

Labai graži thumbup.gif Kuo ji vardu?
Atsakyti
atsimenu, kažkuri rudenį ketino bandyti per žiemą laikyti pelargonijas tamsiame rūsyje, įdomu kaip pavyko? ir šiaip būtų įdomu sužinoti kokiomis sąlygomis žiemojo ir kas pavyko, o kas ne.... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(voras34 @ 2013 03 18, 11:39)
atsimenu, kažkuri rudenį ketino bandyti per žiemą laikyti pelargonijas tamsiame rūsyje, įdomu kaip pavyko? ir šiaip būtų įdomu sužinoti kokiomis sąlygomis žiemojo ir kas pavyko, o kas ne.... 4u.gif

Mano visos - tiek kompaktinės, tiek svyrančios - žiemoja šviesiam vėsiam prieškambary prie lango (nėra tiesioginio šildymo, lauko durys darinėjasi - tai temperatūra būna turbūt 10-15 laipsnių). Tai peržiemojo puikiai, labai nori augti ir žydėti jau.... tik va - žiema už lango unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2013 03 18, 12:20)
Mano visos - tiek kompaktinės, tiek svyrančios - žiemoja šviesiam vėsiam prieškambary prie lango (nėra tiesioginio šildymo, lauko durys darinėjasi - tai temperatūra būna turbūt 10-15 laipsnių). Tai peržiemojo puikiai, labai nori augti ir žydėti jau.... tik va - žiema už lango  unsure.gif

Tai čia labai šiltai žiemoja. Kai kurios maniškės laikomis tik 4-6 laipsnių rūsyje rolleyes.gif Pas mus kambariuose ne daugiau kai 18.
Atsakyti
o kaip su šviesa, nes turiu rūsį, bet jis be lango, tai galvoju kaip ten butų? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(voras34 @ 2013 03 18, 12:51)
o kaip su šviesa, nes turiu rūsį, bet jis be lango, tai galvoju kaip ten butų? ax.gif

Net nežinau g.gif , pas mane langeliai yra rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2013 03 18, 10:20)
Mano visos - tiek kompaktinės, tiek svyrančios - žiemoja šviesiam vėsiam prieškambary prie lango (nėra tiesioginio šildymo, lauko durys darinėjasi - tai temperatūra būna turbūt 10-15 laipsnių). Tai peržiemojo puikiai, labai nori augti ir žydėti jau.... tik va - žiema už lango  unsure.gif

Mano labai panašiomis sąlygoms, be to pietinė pusė. Visos labai gražiai peržiemoja.
Atsakyti
Sveikos mamos, su beda atejau, uzsimaniau auginti palergonijas, svyrancias, praeitais metais vasara nusipirkau is turgaus svyrancia palergonija didele grazia ROSE vadinasi
augo bujojo viskas buvo grazu, ziemai mama sako vesk pas mane, i ale skliapa jos perziemoja, ir pavasari vel atsigauna, tam sklepe nesilta kartais minusas kartais pliusas, esme tame kad pries pusantros savaites, nutariau ta gele veztis namo i kabari budinimui, mama nukirpo trumpai visas nudziuvusias nusvirusias sakas, trumpai trumpai, ji buvo kaip ir gyva, zalios tas sakos buvo, bet dabar praejo dvi savaites, stovi jinai siltai laistau tuo augimo stimuliatorium, tos nukirptos sakeles sutrunijo, paliko sausos, viena saka kaip ir gyva, pabraizius matosikad nesausa, tokia tamsiai ruda, bet nieko neleidzia, jokios givybes nesimato, jokio ugliuko, per dvi savaite gi butu jau kas islinde? man jau ta gele mest lauk ar dar laukti, ka netaip darau? mama nukirpo per daug?nes viena pagrindine saka sakyciau dar gyva, nesausa, o slapia ji, kitos visos jau trasaka. persiskaiciau cia jusu daug tam bendram puslapyje, bet taip ir nesupratau, kada ji turi nubust, dar per mazai laiko praejo?
Atsakyti
QUOTE(ch_justina @ 2013 03 18, 13:11)
Sveikos  mamos, su beda  atejau,  uzsimaniau  auginti palergonijas,  svyrancias, praeitais metais vasara nusipirkau is turgaus  svyrancia palergonija didele grazia  ROSE vadinasi
augo bujojo viskas buvo grazu, ziemai mama sako vesk pas mane, i ale  skliapa jos perziemoja, ir pavasari vel atsigauna, tam  sklepe nesilta  kartais minusas kartais pliusas, esme tame kad pries pusantros  savaites, nutariau ta gele veztis namo i kabari budinimui, mama nukirpo trumpai visas  nudziuvusias nusvirusias  sakas, trumpai trumpai, ji buvo kaip ir gyva, zalios tas  sakos buvo, bet  dabar praejo dvi savaites, stovi jinai siltai laistau tuo augimo stimuliatorium, tos nukirptos  sakeles sutrunijo, paliko sausos, viena  saka kaip ir gyva, pabraizius matosikad nesausa, tokia tamsiai ruda, bet nieko neleidzia, jokios givybes nesimato, jokio ugliuko,  per  dvi savaite gi butu jau kas islinde? man jau ta gele mest  lauk ar  dar laukti, ka netaip  darau? mama nukirpo per daug?nes viena  pagrindine  saka sakyciau  dar gyva, nesausa, o slapia ji, kitos visos jau  trasaka. persiskaiciau  cia jusu  daug tam bendram puslapyje, bet taip ir nesupratau,  kada ji turi nubust, dar per mazai laiko praejo?

tai jei buvo žalios šakos - kam Jūs jas kirpot? O prieš tai rašot jau kad sudžiūvusios - tai nelabai eina suprast schmoll.gif Ar bent reikėjo kišt į žemę, jei gyvos buvo. Jeigu sudžiūvusios - tada vargu ar beatžels, bent jau man panašioj situacijoj sunyko ir viskas.. jei dar yra kokia žalia šakelė - bandykit iš jos priaugint, daugiau šansų. Jei "sklepe" "kartais minusas" kaip rašot - tai bus turbūt sušalus, pelargonijos nėra atsparios šalčiui
Atsakyti
atsiprasau gal neaiskiai parasiau, zodziu pabandysiu suprantamiau, visa kupeta geles kuri buvo zalia, ji per ta ziemos miega sudziuvo suvyto, buvo isleistas tik maziukas maziukas zalias toks snargliukas
tai mama viska kas buvo sudziuve nukarpe trumpai, liko tik trumpos tos stambiosios sakos, bebunant namie nudziuvo ir tas zalias snargliukas, o tos kur nukaprytos sakos toliau dziusta ir trunija is kokiu stambiu keturiu saku yra likusi viena sotresne kuri dar vadinkim taip yra slapia, bet is jos niekas nezelia neauga, ir panasiai, tai uztai ir dilema dabar ar ji jau visai numirus, ar vis dar nepabudus galiu nuotrauka parodyti gal bus aiskiau

user posted image
Papildyta:
QUOTE(ch_justina @ 2013 03 18, 13:56)
atsiprasau gal neaiskiai parasiau,  zodziu  pabandysiu suprantamiau,  visa kupeta  geles kuri buvo  zalia, ji per ta  ziemos  miega  sudziuvo suvyto, buvo isleistas tik maziukas maziukas zalias toks  snargliukas
tai mama viska kas buvo  sudziuve nukarpe trumpai, liko tik trumpos tos stambiosios  sakos, bebunant namie nudziuvo ir tas  zalias  snargliukas, o tos kur nukaprytos sakos toliau  dziusta ir trunija is kokiu stambiu keturiu  saku yra  likusi viena  sotresne kuri  dar vadinkim taip  yra  slapia, bet is jos niekas nezelia neauga, ir panasiai, tai  uztai  ir  dilema  dabar ar ji jau visai numirus, ar vis  dar nepabudus galiu nuotrauka parodyti gal bus  aiskiau

user posted image

user posted image
Atsakyti
iš Jūsų nuotraukų nelabai matyti kokių gyvybės ženklų ir nepanašu kad būtų iš kur atželti.... jei dar kaip sakot yra kokia gyva šakelė - tai bandykit ją įšaknydinti sakyčiau...
O kitam kartui - tai pelargonijoms vis tik žiemojimui reikėtų pliusinės temperatūros, kad ir nedidelės, bet ne minuso... ir bent kiek šviesos... Nors man vienais metais ir pliusinėj temperatūroj laikant pavasarį toks panašus vaizdelis bebuvo likęs - manau kad būsiu tada perlaisčius ko gero, bet gyvenam ir mokomės smile.gif
Sėkmės Jums 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif pasidalinsiu savo patirtimi. Auginu palergonijas daug metų, sodinu lauke darželyje po langais. Gyvenu daugiabutyje, laikau per žiemą rusyje, visiškoje tamsoje, šiemet paliejau du kartus. Rudenį , prieš šalnas,iškasu ir susodinu i vazonus. nekarpau, nenuimu lapų. Sunešu į rūsį, palieju ir palieku. Šiemet parsinešiau vasario 13 d, buvo prileidusios baltų ūglių, bet šakos žalios, nesuvytusios.. Stipriai nugenėjau, nupurčiau žemes ir susodinau ,atsižvelgiant į šaknis, į atatinkamo dydžio vazonus. Dabar visos septynios jau gražiai atžėlusios, kupsteliais. Nemoku įkelt nuotraukų, parodyčiau kaip atrodo. Mano viena pilnavidūrė raudona , o kitos paprastos, pirktos prekybos centruose.
Atsakyti