Sveikos, merginos, atėjau ir aš į jūsų būrį, nes yra tikimybė,kad turiu miomą. Tik labai įdomiai čia man- akušerė apčiuopė, pamaigė virš gimdos (silpnas maudimas kai maigo) pasakė, kad čia tikriausiai mioma ir kad nesinervinčiau ir viskas. Jokio siuntimo pas kokį gydytoją ar echoskopuoti nedavė
dabar 26sav. Kai echoskopavo 20sav. nieko neminėjo apie jokią miomą. Kadangi lankausi KMU klinikose pgl.bendrą tvarką prižiūri akušerė ir esant reikalui siunčia pas ginekologą, tai mąstau nueiti privačiai konsultacijai ir echoskopui kur nors, nes kažkaip neramu.
QUOTE(Paulyte @ 2011 12 02, 15:30)
Sveikos, merginos, atėjau ir aš į jūsų būrį, nes yra tikimybė,kad turiu miomą. Tik labai įdomiai čia man- akušerė apčiuopė, pamaigė virš gimdos (silpnas maudimas kai maigo) pasakė, kad čia tikriausiai mioma ir kad nesinervinčiau ir viskas. Jokio siuntimo pas kokį gydytoją ar echoskopuoti nedavė
dabar 26sav. Kai echoskopavo 20sav. nieko neminėjo apie jokią miomą. Kadangi lankausi KMU klinikose pgl.bendrą tvarką prižiūri akušerė ir esant reikalui siunčia pas ginekologą, tai mąstau nueiti privačiai konsultacijai ir echoskopui kur nors, nes kažkaip neramu.
as turejau mioma jau pries nestuma ir nestumo metu labai del jos pergyvenau. Mano priziurinti ginekologe visai del to nesinervino, sake ziuresim kaip bus nestumo eigoje, o buvo viskas gerai. Labai priklauso, kurioje vietoje yra ta mioma, ar ji netrukdo. Mano ginekologe ja ziurejo su echoskopu. Per daug echoskopu nera gerai, bet aisku reiketu pasiziureti jusu mioma. greiciausiai nieko baisaus, bet jausites ramiau isitikinus.
Sekmes!!!
QUOTE(Paulyte @ 2011 12 02, 14:30)
Keista ta tavo gydytoja. Pamaigė pilvą ir nupiešė iš dangaus miomą net echoskopijos nedariusi
QUOTE(Rute @ 2011 12 02, 19:44)
Keista ta tavo gydytoja. Pamaigė pilvą ir nupiešė iš dangaus miomą net echoskopijos nedariusi
nueik kur nors privačiai ir pasidaryk echoskopiją, bus pačiai nervų mažiau. O tokią ginę reiktų atleisti iš darbo už tokį 'darbą' 
Čia akušerė, ne gydytoja
QUOTE(Paulyte @ 2011 12 03, 15:47)
Čia akušerė, ne gydytoja
, kiek man teko susidurti ir palyginti, jų mąstymas skiriasi( čia mano asmeninė nuomonė) .KMU klinikose lankausi, savo ginekologės pastovios neturėjau, tai nusiuntė į bendrą nėščiųjų priežiūros kabinetą. Kadangi leliukas jau antras- labai neppergyvenau. Reiks nulėkti privačiai kur nors, kad ramiau būtų. Iš visų pasisakymų supratau, kad tas miomas turi stebėti pastoviai? Kadangi planinis echoskopas 32 savaičių, tai jaučiu,kad nelauksiu ir eisiu ieškot privačios pagalbos.
Miomas reikia stebeti, kaip jos auga, ar dideja, ar netrukdo vaikiukui vystytis, tai as ta kosmara nuo pat 6 nestumo savaiciu turejau, sulig zinia , kad laukiuosi
Papildyta:
QUOTE(juranda @ 2011 11 10, 17:54)
Pas mane tas pats buvo, darė CP, bet miomos nešalino
Dabar jau jinai traukiasi, žiūrėsim kaip bus toliau. Čia matyt nuo gyd. priklauso
Dabar jau jinai traukiasi, žiūrėsim kaip bus toliau. Čia matyt nuo gyd. priklauso
Matomai nuo gydytjo, arba kokia situacija kiekvienai, man mioma buvo pjuvio vietoje, tad pirma pasalino ja, o tik tada iseme manop kleckiuka suneliuka
sveikutės,
man prieš keturis metus sėkmingai išoperavo miomą 9 cm ir keletą mažų, porą metų buvo švaru, rekomendavo pastoti bet kažkaip neišėjo, skyriausi su draugu ir pan. Per kvailumą ar baimę kad ką nors suras pusantrų metų nebuvau pas gine ir nuėjusi prieš kelias dienas sužinojau kad turiu gražuolę, pagal echoskopą apie 6cm dydžio bet geroje vietoje (kaba ir nieko neliečia) ir mažytė įaugusi į užpakalinę gimdos sienelę... susinervinau, nes planuoju šį kartą pastoti ir metai jau spaudžia... tai ginekologė liepė kol kas stebėti miomą kokius tris mėnesius nes neaiški dinamika ir pastoti.. neskubėti operuotis..
sako, negaliu garantuoti, kad išnešiosi, taip pat negaliu teigti kad nepagimdysi..aišku, gerai būtų tą didelę miomą išsilukštenti ir po metų pastoti, bet metai jau yra daug... net nežinau ką daryti... visą jūsų forumą perskaičiau ir matau, kad dauguma jūsų sėkmingai pagimdė ir turėdamos miomas... neapsisprendžiu ar rizikuoti... būčiau jaunesnė bent 3 metais tai operuočiausi pirma..
nors mane operavęs chirurgas sakė, kad galima pastoti ir praėjus 7 mėnesiams po operacijos... hmmm
man prieš keturis metus sėkmingai išoperavo miomą 9 cm ir keletą mažų, porą metų buvo švaru, rekomendavo pastoti bet kažkaip neišėjo, skyriausi su draugu ir pan. Per kvailumą ar baimę kad ką nors suras pusantrų metų nebuvau pas gine ir nuėjusi prieš kelias dienas sužinojau kad turiu gražuolę, pagal echoskopą apie 6cm dydžio bet geroje vietoje (kaba ir nieko neliečia) ir mažytė įaugusi į užpakalinę gimdos sienelę... susinervinau, nes planuoju šį kartą pastoti ir metai jau spaudžia... tai ginekologė liepė kol kas stebėti miomą kokius tris mėnesius nes neaiški dinamika ir pastoti.. neskubėti operuotis..
keliu tema i virsu :-)
Esu 16 savaite nescia irturiu 4cm mioma ,kartais paskauda desini sona .
Neramu aisku ,ziuresim kaip ten toliau seksis
straipsnis apie gimdos draugelius :
http://www.prisimink...lt/news.full/68
Esu 16 savaite nescia irturiu 4cm mioma ,kartais paskauda desini sona .
Neramu aisku ,ziuresim kaip ten toliau seksis
straipsnis apie gimdos draugelius :
http://www.prisimink...lt/news.full/68
As su pirmu vaikeliu visa nestuma isvaiksciojau net nezinodama ,kad turiu mioma, kai dare CP, nes negalejau naturaliu budu gimdyti, tik tada pamate kad pas mane mioma, per visa nestuma man buvo neramu, kodel uzeidavo baisus skausmai, gydytojai nieko nerasdavo, sakydavo, kad gresiantis, o ji taip buvo uzsislepusi, kad jos nebuvo imanoma pamatyti, nei apciuopti
, kai vaikelis pilvuke augdavo, tai automatiskai ja spausdavo, ir nuo to uzeidavo nenormalus skausmas, maniau, kad neisnesiosiu, zinoma guldydavo i ligonine, ziuredavo kas ir kaip....po saviteles as jau namo, nieko nerasdavo, bet nieko isnesiojau
, atkentejau, ir viskas gerai. Va dabar antro laukiuosi po geros pertraukeles, bet aciu dievui,jos nejauciu, labai pergyvenau, kad nebutu kaip su pirmu vaikeliu, jos man neisoperavo, paliko, matyt laikui einant ji pati kazkiek sumazejo, kad dabar netrukdo antram vaikuciui,o jau 33 savaiteles, tikiuosi ramiai iki gimdymo pabaigos taip ir isnesioti vaikeli.
siuos Naujus Metus sutikau ligonineje su skausmais
is pradziu gydytojai mane kad man prasidejo saremiai ,tik po keliu paru stebejimo,padare isvada ,kad skausma sukelia miomos (sutrikusi ju kraujotaka) isleido mane namo, turiu gerti nuskausminamuosius vaistus /sake jog taip bus visa likusi nestuma
Svarbu kad kudikelis juda,sirdele plaka stipriai ,gerai kad nepagimdziau pirma laiko .
Nustebino mane mano tevas savo pastebejimu: "dabar moterys kaip lepsiai pasidare ,anksciau tai dirbdavo kaimietes iki pat paskutinio,kartais ir laukuose pagimdydavo ir viskas gerai buvo" .
Duok dieve visoms nestukems tokios stiprios sveikatos tuomet
Svarbu kad kudikelis juda,sirdele plaka stipriai ,gerai kad nepagimdziau pirma laiko .
Nustebino mane mano tevas savo pastebejimu: "dabar moterys kaip lepsiai pasidare ,anksciau tai dirbdavo kaimietes iki pat paskutinio,kartais ir laukuose pagimdydavo ir viskas gerai buvo" .
Duok dieve visoms nestukems tokios stiprios sveikatos tuomet
Nesulaukusi mėnesiniu pasidariau nėštumo testą, pamačiusi teigiamą atsakymą užsiregistravau pas ginekologę. Jokių problemų su sveikata niekada neturėjau, pastojau labai greitai, tad tikrai nemaniau, kad bus kažkokių bėdų su moteriška "santechnika". Ramiai laukiau eilės pas ginekologę, bet vieną vakarą ne juokais pradėjo skaudėti dešinį šoną, pagalvojau apendicitas - su vyru nuvykome į ligoninės priimamąjį. Mane priėmusią gydytoją įspėjau, kad greičiausiai esu nėščia, tai ta mane nusiuntė pas ginekologą ir va taip aš sužinojau, kad turiu 6 cm miomą ir kad čia man greičiausiai tas skausmas dėl gręsiančio persileidimo... Gultis į ligoninę atsisakiau, nes gydytojas paaiškino, kad man šiaip ar taip dabar nieko nedarys - belieka laukti. Dvi dienas paskaudėjo ir praėjo. Po poros savaičių ginekologė turėjusi stebėti mano nėštumą echoskopijos metu pastebėjo jau nebe vieną, bet dvi miomas (gal pirmas gydytojas nematė). Apžiūros metu jai pasirodė, kad aš šiek tiek kraujuoju, nors pati jokio kraujavimo nepastebėjau, bet dėl šventos ramybės išrašė siuntimą gultis į ginekoloijos skyrių. Skyriaus vedėjas mane apžiūrėjęs pasakė, kad greičiausiai aš to kūdikio neišnešiosiu, kad ankščiau ar vėliau persileisiu... Ačiū Dievui, nėštumas praėjo sklandžiai ir jau keturis mėnesius sūpuoju dukrytę
Tiesa, nėštumo gale ginekologė jau matė tris miomas. Praėjus mėnesiui po gimdymo tikrinausi, miomos nemažėja - dvi 6 cm ir viena 11 cm. Ragina operuotis. Bet kol kas aš niekuo nesiskundžiu, tad ar reikia skubėti, tuo labiau, kad dukrytė dar mažutė ir pati maitinu?! Beje, jeigu būčiau nuėjusi pas ginekologę prieš nėštumą tai greičiausiai būtų nepatarusi pastoti - būtų raginusi operuotis, bet po operacijos kažin ar būčiau susilaukusi vaikų... Esu dėkinga medikams, bet nemažai ir bereikalingos baimės jie man įvarė. Tokia mano istorija. Šiuo metu rytais geriu bulvių sunką (skaičiau internete, kad bulvių sunka pristabdo miomų augimą). Kitą mėnesį eisiu pas ginekologę, spėju, kad vėl ragins operuotis, bet aš nesu tikra, kad tai geriausia išeitis...
Sveikos mamytės, laikiuosi 11 svaitę, mano mioma 10 cm. prieš šiek tiek daugiau kaip savaitę buvo 6,5 cm. Gal kam taip buvo? Kažkaip neramu, kad taip greitai auga.
Sveikos. Prieš savaitę sužinojau, kad laukiuosi, šiandien konsultavusi gydytoja rado tris miomas 4 ir 7 cm. Perskaičiau visus įrašus nuo 2007 m. šiame forume, kaip suprantu tas turbūt nėra jau taip neišvengiamai blogai? Širdis sustojusi, neišmanau nieko kito kaip tik verkti, nes konsultacijos metu niekas nediskutavo mano nėštumo, savijautos ar kaip turėčiau elgtis būdama nėščia, ką daryti, ko ne, net nepasidomėjo ar tai pirmas vaikas... O tik kad turiu miominius darinius, turiu kreiptis į ligoninę tolimesniam tyrimui ir t.t. ir pan.
Ar kuriai buvo rasta daugiau nei viena mioma ir tokių dydžių? Nėštumas dar tik 5 savaičių...
Papildyta:
estreja28, galbūt apsiskaičiavo... Linkiu Jums ko geriausio.
Papildyta:
estreja28, galbūt apsiskaičiavo... Linkiu Jums ko geriausio.