Įkraunama...
Įkraunama...

Kiaušiniai 1,1m vaikui

Kiek pamenu,kietai virto kiausinio tryni jau galima deti i koses,kaip prieda,nuo 4-5 menesiuko.Esu bandziusi,valge,nes koses skonis nuo to beveik nepasikeicia. O kad dabar manoji labai megtu omleta,tai ne blush2.gif Atbega prie stalo,tai pora kasneliu pakanda.Manau,ateis laikas,valgys viska.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aivaD: 29 rugsėjo 2006 - 14:09
QUOTE(Raimonda20 @ 2006 09 21, 15:11)
tai nereikia daryti omleto kaip savo vyrui - su miltais, reik tik kiausini su pienuku isplakt ir i keptuve.Tada jis gaunasi toks purus ir visai ne sausas, maniskis tai valge, jam patiko.dar ir krapu smulkintu ibarsciau, tai isvis skanu, net ir paciai skanu buvo!

Nu bet aš neįsivaizduoju kaip išplakt kiaušinį su pienu g.gif taigi išsitaškys viskas doh.gif doh.gif O tai druskos, prieskonių kažkokių visvien reikia įdėt?

QUOTE(Zydre2 @ 2006 09 27, 13:53)
Nu mamtytes parasykit man neismanelei skaunaus vyrui ir tinkamo vaikui omleto recepta 

Vat man irgi rūpėtų konkretus receptas, nes visos rašo "vokrug do okolo" doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(florida @ 2006 05 21, 15:08)
sveikos mamytės, noriu jūsų patarimų, mano sūneliui jau metai ir mėnuo, bet vis baisu pradėti duoti kiaušinienę ar omletą. duodu tik kiaušinio trynio, o kaip darot jus?  ax.gif  ir kiek kartų valgo jūsų mažyliai kiaušinius. ačiū lauksiu atsakymų  smile.gif

ausravait30

As savo suneliui (jam 1 m. 1 men.) bandziau duoti virta kiausini, taciau jis kelis kasnelius virto baltymo suvalge, o tryni isspjove.Omleta irgi bandziau duoti, pora kasneliu suvalge, o paskui jau spjove. Tai su kiausiniais as dr palauksiu, gal veliau labiau patiks.
Atsakyti
o mano mažiukas kiaušinio nevalgo, nežinau netgi kodėl, bet pradeda žiaugčiot iškart, tai ir neduodu, gal vėliau ir valgys, bet kiaušinienę mielai kerta, aš papjaustau dešrytės, pakepu ant sviestuko, išplaku kiaušinį su pienu, biskį druskytės, ir užpilu ant dešros, ir viską iškepam, dar pomidoriuko papjaustau, labai jau skanus pusrytukas biggrin.gif skanaus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jovvita @ 2006 06 19, 18:54)
Dar galima įdėti labai smulkiai supjaustyto svogūniuko  blush2.gif

Papildyta:

Žurnale "Mažylis" buvo rašyta, kad jeigu vaikas alergiškas vištos kiaušiniui, putpelės kiaušiniui dažniausiai irgi būna alergiškas  unsure.gif

Nevisada taip yra ką rašo žurnalai,ar kas ką pasako,taip kad kol nepabandysi nežinosi mirksiukas.gif
Atsakyti
Maniškis labai omletą mėgsta, kiekvieną dieną valgytų, jei duočiau biggrin.gif . Kepamas labai paprastai: imu 5 putpelės kiaušus arba vieną vištos, viską supilu į indą ir biški su šakute paplaku. Tada kliusteliu karvės pieno nedaug, bet kad prasiskiestų plakinys, įmetu labai mažai rupios druskos ir vėl plaku, kol visa masė vienodos spalvos pasidaro smile.gif . Nu ir viską į keptuvę pakaitintą supilu (kepu ant aliejaus). Bet aš nelaukiu kol visas blynas iškeps, su medine lopeta makaluoju, tada plakinys sukrenta tokiais gabaliukais ir gerai viskas iškepa. Vaikas mėgsta tuos gabaliukus pats imti iš lėkštės su rankyte ir kuo greičiau burnytėn. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Betty @ 2006 10 07, 22:52)
Nevisada taip yra ką rašo žurnalai,ar kas ką pasako,taip kad kol nepabandysi nežinosi mirksiukas.gif

Masno Ugnytė nuo 1 metų valgė tik putpelės kiaušinius. per kartą kokius 4 suvalgydavo. pati lupdavo, o džiaugsmo kiek, juk jie tokie gražūs, margi. Apie antruosius metus pradėjau duoti virta vištos kiaušinį. pradžioje viso nesuvalgydavo, o dabar 1 kiaušinis pusryčiams kaip tik. Neseniai nupirkau putpelės kiaušinių, išviriau, patiekiau tai tik paragavo ir atsisakė, atseit vištos skanesnį. Šiaip tai mano dukrytė alergiška, bet kiaušiniams (nei putpelės nei vištos) alerginės reakcijos nebuvo. Virtus kaiušinius pasiūlau 2 kartus per savaitę.
Atsakyti
QUOTE(mamke @ 2006 05 25, 12:08)
Kazkur esu girdejusi kad kiausini vaikui galima tik nuo metu duoti,as pirma karta daviau savo dukrytei virta kiausini kai jai buvo beveik metukai,imaisiau i darzoviu kosyte,ir labai jai patiko thumbup.gif

O aš esu girdėjusi, kad nuo 10 mėn g.gif Įvairios nuomonės dėl maisto įvedimo. Tikriausiai kiekvienam individualiai reikia žiūrėt. Jei vaikas nealergiškas, jau valgo kruopas, daržoves, mėsą, kodėl ne g.gif Kiaušinio trynys tikrai labai vertingas ir, esu skaičiusi, kad vaiko meniu galėtų būti kiekvieną dieną. Man kažkaip visada atrodė, kad kiaušinis lengviau virškinamas ir anksčiau įvedamas nei pieno produktai(išskyrus kefyrą ar jogurtą), pataisykit, jei klystu.
Aš abiems vaikams pradėjau nuo 10 mėnesių duot trynio, įtrindavau į kruopų košytę. Nors abu turėjo polinkį į alergiją, nė vieno nesualergizavo. baltymą kada pradėjau tai nelabai prisimenu, dukrai lyg ir nuo 11, bet irgi ne iškart visą , o po truputuką. Metų jau valgėm kiaušinienę. Kepu paprastai, su trupučiuku pieno, kad būtų puri, ir druskytės.

QUOTE(Ieva27 @ 2006 05 28, 12:36)
Nu nezinau del to nekenksmingumo schmoll.gif , cia manau labai individualu.
Mums tuoj bus metai, praeita savaite pirma karta iskepiau omleta, nors tryni jau nuo 10men. valgom, po pusvalandzio vaika ismete baisiom demem, sutino ausytes ir klyke nesavu balsu, jau galvojau greitaja kviesti  blink.gif Atvaziavus gydytoja sugirde antielerginiu vaistuku ir kaip ranka nueme. Todel kiausinienes laaaaaabai bijau blink.gif Ir siulau jos ragauti labai atsargiai.

Taip, kiaušinio baltymas gali alergizuoti. Iš pradžių reikėtų virto baltymo paragaut, bet irgi, kaip kiekvieno naujo maisto, kiekį didint pamažu. Taip pat prieš ragaudamas omleto ar kiaušinienės, vaikutis jau būti įpratęs valgyti pieną, nes pieno baltymas irgi gali alergizuot.
Atsakyti
Maniškiai labai mėgsta kepta kiaušinuka essen.gif essen.gif o jau virta tai ne schmoll.gif gal tas baltimas nepatinka nes spjauna iš kart kaip duodu nors ir su triniu
Atsakyti
Duodam kartais, kas pora savaiciu tongue.gif Daznai nereiketu, nes baltymu perteklius nera gerai mazyciams vaikiukams.
Atsakyti
QUOTE(vikaliu @ 2006 10 03, 12:47)
Nu bet aš neįsivaizduoju kaip išplakt kiaušinį su pienu     g.gif      taigi išsitaškys viskas      doh.gif  doh.gif       O tai druskos, prieskonių kažkokių visvien reikia įdėt?
Vat man irgi rūpėtų konkretus receptas, nes visos rašo "vokrug do okolo"       doh.gif  biggrin.gif

lotuliukas.gif ,prajuokinai, tai pirmiau isplaki kiausinius, po to ipili piena, ismaisai ir druskos siek tiek. Puru ir skanu, tikrai tinka vaikams. As dar i iskepta kiausini idedu duonos minkstimo gabaliuku, ismirksta ir labai skanu thumbup.gif
Atsakyti
Tokio amziaus vaikeliui jau galima drasiai duoti kiausini,ypac jei ne elergiskas jam. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gagrate: 20 spalio 2006 - 14:27