sveikos,
atėjau pasiskaitinėt lietuviškų nuomonių apie tuos Pilkus atspalvius, ir štai, radau
man kolegė atnešė visą trilogiją, labai norėjo, kad aš paskaityčiau, taigi, skaitau
QUOTE(Forget @ 2013 03 07, 20:16)
Atsisiunčiau aš tuos
atspalvius bandžiau paskaitinėt, ale man tai žinokit, toks nusivylusių namų šeiminikių ištroškusių laukinio sekso vadovas

(namų šeiminkės prašom neįsižeisti!)
Dar labai įdomu būtų paskaityt lietuviško vertimo ištrauką, nes turbūt man labiau juokas imtų nei normali reakcija
Ir vat dar klausimas kodėl "50 pilkos atspalvių"

Ar knygoje herojus vadinamas misteriu Pilkiu?

nes Grey, tai jo pavardė, taip pat reiškianti pilką.
Čia panašiai kaip su filmu "Good Will Hunting", tik nemanau, kad kažkas taip giliai kapstė

galvoju, gerai, kad išvertė būtent pilkos atspalvių, nes ta pavardė ten taip tarp kitko, daugiau apie pilkas akis ir pilką gyvenimą su atspalviais

na, a la žodžių žaismas, bet jau neitin gudrus.
QUOTE(Gemma @ 2013 03 08, 08:43)
nevark

as bandziau paskaitinet, bet ten toks liudesys ir nykuma... stilius prastas (pvz., labai megstami posakiai:
just-fucked hair, my heart is in my mouth, holy ****, holy crap ir t.t. ir pan. kaip lietuviai isverte nesirysiu speliot), banalybe ant banalybes, dar kliuvo nuolatiniai "pabendravimai" su savo pasamone

o ir tos riebiosios scenos - nieko ypatingo, mes kai su panom mergvakariui ruosemes dar ne to prisiziurejom internete...
tiesa, dar nebaigiau jos, bet gal kada nors...

man norvegiškas vertimas nekliūna, nors tie posakiai tai taip, kažkiek kartojas. Bet apskritai, gero stiliaus čia ieškot neverta, ne ta knyga. Buitinės scenos labai nuobodžios. Labai ištempta viskas, norėtųsi greičiau man tą knygą suskaityt, be jokių viražų į kiaušinienės kepimus ar dėžių krovimą. Bandoma kažkokią psichologinę analizę daryt, na, ne taip blogai, kaip tikėjaus

Pati tema banaloka, mr. gražuolis ir turtuolis ir pelenė studentė. Bet šiaip gal reikia kartais kokios lengvos istorijos, ką žinau.. gal perskaitysiu greituoju būdu. Vis tiek, nei saulėlydžių, nei kt neskaičius, tai nors viena pop knyga į mano sąrašą