Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 85 laida

Kas dėl to senamadiškumo, tai kartais nėra ką labai pasakyti. ax.gif Bet mados praeina ir vėl sugrįžta, sugrįš ir šita. 4u.gif
Vakar pačiupau B. Akunino "Achilo mirtis" ir negaliu iš rankų paleisti. Prie vertimo neprikibsi, štai ką reiškia kai verčia rašytojas- Parulskis. Nors vis tiek mintelė kirba, kaip gražiai skambėtų knyga rusų kalba.
Kažkaip norisi šiuo metu trilerių, detektyvų, rimtesnei nusiteikimo nėra. bigsmile.gif
Labai gražiai aprašei, Aimma, "Mažmožių dievą". Taip ir norisi dar kartą paskaityti. Mane ji labai emociškai paveikė. thumbup.gif
Atsakyti
Labos 4u.gif
Kad buciau i tema, tai pasakysiu, kad dabar skaitau Z. Sand "Mazoji Fadete" smile.gif Kol kas dar sunku pasakyti kaip ji man patinka, bet susidares ispudis, kad tai didaktine labai teisinga knyga smile.gif
QUOTE(SOFIJA5 @ 2013 05 22, 22:57)
VILNIETĖS, ZIS, ar tinka gegužės 30 d. ?[COLOR=red]

Man tinka treciadienis, ketvirtadienis ir penktadienis, t.y. 29-31 dienos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zis @ 2013 05 25, 14:21)

Man tinka treciadienis, ketvirtadienis ir penktadienis, t.y. 29-31 dienos 4u.gif

Na, nebus taip, kad visoms laikas tiktų, ir kadangi žinome, kad 30 ar 31 dienos tikrai kai kam netinka, todėl siūlau 29 diena.
Žodžiu,

VILNIETĖS, gegužės 29 d. 18 val. susitikimas Panoramoje, Gan bei City 4u.gif

O į temą, tai man eilinį kartą gėda, kad atsiliepimų nerašau, bet... labai jau lengvas knygeles paskutiniu metu skaitau, lengvutėlaites ax.gif Na, ką parašysi apie perskaitytą eilinę parduotuvių maniakės knygą arba dar skaičiau Viktorijos Tokarevos "Laimės paukštė", Erin Hunter "Klanų kariai. Kyla audra" ir Harris Sukės dvi dalis wub.gif O dar šiandien buvau bibliotekoje ir knygų gavau ir pradėjau nuo Dmitry Glukhovsky "Metro 2033" ir antrą dalį turiu. Na, negaliu rašyti atsiliepimų, labai norisi skaityti, įdomu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimma @ 2013 05 22, 21:20)
Nors rašyt apie knygas lyg ir nebėra mados, aš išliksiu senamadiška. Juolab, kad tikrai turiu, kuo pasigirti  mirksiukas.gif  Paskutiniu metu likimas numetė vieną po kitos dvi geras knygas.

Aimma, kaip gerai, kad tu senamadiška bigsmile.gif Atsiliepimų tikrai labai mažai, ir tas jų nerašymas kaip virusas koks - aš jau taip sąžiningai visada rašydavau, o šiemet nustojau blush2.gif Nors paskutines kelias savaites nelabai ir turėčiau apie ką rašyt, nes skaitau tik visokias lengvybes - skaitai, smagu, ir paskui iškart pamiršti ax.gif Tiesa, skaitau ir "rimtas" knygas, bet jos negrožinės.

Su "Mažmožių dievu" man taip pat buvo - tekstas gražus, o emociškai neveikė. Dėl to knygai anuomet padėjau nemenką minusą, ir atsiliepimą, kiek pamenu, tokį vėsoką parašiau - bet va jau pora metų praėjo, o vis dar prisimenu visokias detales iš šios knygos, ir jos nuotaiką, ir tą teksto grožį. Ko gero, stipriau paveikė nei tuomet atrodė.

"Tarnaitės pasakojimas", atvirkščiai, labai paveikė. Ir, kaip ir tau, nepasirodė visiškai neįmanoma tokia ateities vizija ax.gif

O aš po kelių metų pertraukos vėl draugauju su inspektoriumi Rebusu. Gerai man skaitosi tos istorijos smile.gif
Atsakyti
Sveiki,

Gal galit kas parekomenduot kokia humoristine knyga, sarkastiska ka nors. Ar bent tokio stiliaus autoriu?
Atsakyti
QUOTE(tvigra @ 2013 05 26, 20:29)
Sveiki,

Gal galit kas parekomenduot kokia humoristine knyga, sarkastiska ka nors. Ar bent tokio stiliaus autoriu?

Joana Chmelevska smile.gif
Papildyta:
QUOTE(SOFIJA5 @ 2013 05 25, 20:17)

VILNIETĖS, gegužės 29 d. 18 val. susitikimas Panoramoje, Gan bei City  4u.gif

thumbup.gif Būsiu smile.gif
Atsakyti
Sveikos,
nebesusilaikiau, jaučiuosi, kaip vaikas, iš kurio atėmė saldainį verysad.gif
Mėgstu lyginti knygas, juk atrasti ką nors visiškai nepanašaus į tai, kas jau skaityta, ypač, kai skaitai daug, yra labai sunku, todėl mano galvoje knygos "susišaukia" ir tai nėra blogai, blogai, kai skaitai, žaviesi viena knyga, o perskaičiusi paskutinius puslapius galvoje atrandi kitos knygos pabaigą ir nusivili, taip man nutiko su Dmitry Glukhovsky "Metro 2033" - rašytojo kuriamas pasaulis labai įdomus, neįprastas, na, patinka man postapokaliptinės istorijos, ypač rusų rašytojų 4u.gif , ir pagrindinio veikėjo Artiomo nuotykiai, apmąstymai įtraukė, ir veiksmo, ir filosofijos kiekis man kaip tik subalansuotas, graužiau šitą knygą vakar visą vakarą, o šiandien baigiau ir... pabaiga, pabaiga taip nuvylė, kad verkti norisi, perdedu aš, perdedu.... bet išties jaučiuosi nusivylusi. Po knygų mugės rašiau apie knygą, kurią nepaisant ištęstumo ir vietomis nuobodumo, rekomendavau perskaityti vien dėl pabaigos, kuri atperka viską ir nušviečia knygą kitomis spalvomis, tai va, man asmeniškai Metro 2033 knygos pabaiga buvo žiauriai panaši į Orson Scott Card „Enderio žaidimo"pabaigą, na, labai panaši. O gal tiesiog blogai, kad abi knygas neseniai skaičiau ir viskas taip susišaukė, ech... Lukjaneno "Atspindžių labirintas" baisiai priminė Enderio kompiuterinį žiadimą, bet tai atleidau, nes Atspindžių labirintą seniai skaičiau, seniai juo susižavėjau, o dabar dar ir Metro 2033 su Enderio žaidimu susišaukia... Džiaugsmas skaityti dingsta, nedingsta, mažėja... tikiuosi, kad Dmitry Glukhovsky mano akyse save reabilituos su antraja knyga Metro 2034 - ilgai šiąnakt naktinėsiu ir sunki manęs rytoj laukia diena ax.gif
Atsiprašau, kad taip išsiliejau 4u.gif Bet man taaaaaip liūdna sad.gif Metro 2033 galėjo tapti šių metų knyga, bet ... netaps.
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2013 05 24, 11:43)
  Vakar pačiupau B. Akunino "Achilo mirtis" ir negaliu iš rankų paleisti. Prie vertimo neprikibsi, štai ką reiškia kai verčia rašytojas- Parulskis. Nors vis tiek mintelė kirba, kaip gražiai skambėtų knyga rusų kalba.
    Kažkaip norisi šiuo metu trilerių, detektyvų, rimtesnei nusiteikimo nėra.  bigsmile.gif

Tos dar neskaičiau, bet "Aukso skrynia" , tai labai patiko.

QUOTE(SOFIJA5 @ 2013 05 25, 22:17)
Na, nebus taip, kad visoms laikas tiktų, ir kadangi žinome, kad 30 ar 31 dienos tikrai kai kam netinka, todėl siūlau 29 diena.
Žodžiu,

VILNIETĖS, gegužės 29 d. 18 val. susitikimas Panoramoje, Gan bei City  4u.gif

Trūks plyš bet pasistengsiu būti 4u.gif

QUOTE(tvigra @ 2013 05 26, 22:29)
Sveiki,

Jonas Jonassonas "Šimtametis, kuris išlipo pro langą ir dingo"
gal dar nevisai humoristinė , bet irgi yra šypseną keliančių momentų
tai Norbekovo "Kvailio patirtis arba kelias į praregėjimą"
Atsakyti
Labos 4u.gif
meete busiu smile.gif Jei spesiu perskaityti Sofija tau atnesiu Persio Dzeksono 5 knyga 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
tema apmirus,pati taip pat aptingus,bet skaitau nes iš bibliotekos naujienų parsinešiau tai nėr kada rašyti . Kartais norisi tik parašyti patiko ir viskas .
Tiesa kada tai rašiau, kad skaičiau ir patiko"Save keičiančios smegenys" tai su tom smegenim baigėsi liūdnai, doh.gif nes pasirodo smegenų paklausa didelė, bibliotekoje eilė prie jų, tai įpusėta teko gražinti, nes daugiau jau nebegalėjau prasitęsti.
Taigi dabar pati ieškau kur gauti tas smegenis pigiau ir turėti savo. lotuliukas.gif
Atsimenu, net kažuri norėjo mano smegenų, gražinau į VU biblioteką biggrin.gif Dabar pati vaikštau be smegenų biggrin.gif
Klopedija berods tu sakei , kad gali jų gauti pigiau.Gal dar nevėlu?

O pati praitą savaitgalį parsinešiau iš bibliotekos
C.McCullough "Atsiminimai be nuobodybių", kurią jau baigsiu šį vakar,nes keletą puslapių tik beliko.
Pradžioje keletą esė buvo šiaip sau, net norėjosi tiesiog vos vos akim permesti puslapius ir tiek, bet visumoje ypač kur ji rašo apie kaip ji rašė knygas, savo šeimą mamą , tėtį, brolį, jos pačios nelengvą gyvenimą ir sunkius santykius su artimaisiais, kiek teko išgyventi sunkumų. Patiko kaip ji įsivaizduoja pragarą ir rojų, pamąstymai apie amžinybę, laiką, Australiją, knyga išvis įgauna pagreitį ir norisi tik skaityti, skaityti.
Vien paskaičius kokį ji įsivaizduoja pragarą rodo, kad ji turi nepaprastai lakią vaizduotę. rolleyes.gif Na pav., kad ir čia. Pragare "Valgiarštyje - sėklidės su skrebučiais, apdergti pomidorai, troškinti pasturgaliai, kojų pirštų uogienė, negyvų odos ląstelių nuoviras, marinuotos varpos, trydos fondiu ir skrudinti kapšeliai......"
Einant link pabaigos jau net liūdna darosi, sukelia gailestį ir pasipiktinimą kaip taip galima elgtis su savo vaikais, artimaisiais.
Beje užsiminė apie viešnagę Lietuvoje,kad gerai praleido laiką kas truputi ir pamalonino.Manau keletą likusių puslapių jau nieko nebepakeis ir tiesiog nenorėčiau dar kartą grįžt prie jos, pasakysiu tiesiog patiko ir viskas

Dar parsitempiau nemažai gėrių, kuriuos norėjau perskaityti "Viena diena Romoje", C.Magris"Dunojus", M. Starkaus "Kartą Pietų Amerikoje", Selindžerio biografiją "Pakylėtas gyvenimas"(kurio šaknys siekia Lietuvą intriguojantis dalykėlis ),
S.Schiff "Kleopatra" irgi jau pradėjau, pradžia labai jau įtraukė ir kol kas uch ach kokia protinga, kieta, išsilavinusi ir turtinga ta Kleopatra buvo.
Įdomu, įtraukė,atrodo gera bus, lengvai skaitosi. Vienu žodžiu mėgaujuosiu.

Dar perskaičiau S.Becket "Mirusiųjų šnabždesiai".Kažkaip anksčiau detektyvus labai retai skaitydavau,bet už šio autoriaus jau užsikabinau.Ši gal kiek lėčiau skaitėsi,gal kiek mažiau patiko,dėl persisotinimo,bet vistiek skaitysiu ir kitą planuojamą išleisti tyto albos šio autoriaus knygą.

Kita [B]Lavastės "Mes lietuviai[/B]" na nieko gero, spaudos penkti pusl. ir tiek. Net liūdna pasidarė, na negi autorė nerado ar tiesiog nenorėjo kažką nors kiek, pasakyti gero apie lietuvius. Jau net daugiau nesinorėjo skaityti, tai perverčiau,viena akim permečiau ir pakako.

Apie kitas gal kitakart kažka parašysiu. blush2.gif

Atsakyti
QUOTE(Pajauta @ 2013 05 28, 00:42)
Taigi dabar pati ieškau kur gauti tas smegenis pigiau ir turėti savo. lotuliukas.gif
O tai mano žadėtos netiks? verysad.gif Jau guli lentynoj užkonservuotos... verysad.gif
Atsakyti
grizau Vilniun, tad meete stengsiuos sudalyvauti, jei pavyks atšaukti vieną reikalą, prisiminiau, kad turiu 18 val susitarus..
Atsakyti