Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 85 laida

QUOTE(klopedija @ 2013 07 09, 11:27)
http://www.supermama...?...8673&st=324

Kodėl baigiam?  blink.gif  Prasideda pats smagumas.  lotuliukas.gif
O tai sakai, kad fantastikoje gerai, o filosofijoje blogai? Tai gal nuteiskim graikus ir ištrinkim iš istorijos? Ir nupūskim nuo žemės paviršiaus, nes juose visos blogio šaknys?  lotuliukas.gif
O va Hitlerį tai jau reikėtų atgaivinti, nes jis naikino visus, neatitinkančius arijų standartų?  g.gif  lotuliukas.gif

Taip ir sakau - kol tai tik romanas, tai lieka "išmislu", o kai filosofija - tai juk jau stipru, tai jau gali keisti pasaulį. Tiek "Mein Kampf", tiek "Kapitalas" nebuvo romanai. Jie pajudino pasaulį ir pajudino tvarką.

QUOTE(sm2002 @ 2013 07 09, 12:41)
Jei gyvenčiau pagal tokius nusistatymus, turėčiau jau kaip minimum 15 vaikų arba vyrą neaišku kur...
Mopasanas knygoje "Vieno gyvenimo istorija" kaip tik parodo, kuo baigiasi bažnyčios kišimasis į lytinį gyvenimą - žmonės eina tik krikštytis ir pirmai kumunijai.

Mes teturim vieną. deja.

Mopasanas teisus ne visai. Dabar mes laisvi pasirinkti, niekas neverčia bažnyčioje tuoktis. Mes daugybę matau besituokiančių dėl gražios ceremonijos, dėl nuotraukų, ir be tikėjimo. nesuprantu jų.

QUOTE(Akmenskeltė @ 2013 07 09, 13:35)
negalėjau susilaikyti.

4u.gif šaunuolė.
Tikintis žmogus (ne būtinai katalikas) nesigėdija savo tikėjimo. Čia ne puikybė, čia sunkus darbas. Aš nenešioju kryželio, nes nesijaučiu verta. Aš siekiu, ieškau, tikiu. Bet jaučiuosi dar toli.

O šiaip jokioje religijoje nemokoma blogų dalykų. Mes patys juos išverčiame. mirksiukas.gif

QUOTE(klopedija @ 2013 07 09, 15:28)
Posakiuose "aš katalikas", "aš tradicinės seksualinės orientacijos" taip pat nemaža puikybės, nes juose lyg aidą girdžiu: "o kitokie - klystantys nedorėliai".

Tikrai? O posakiuose "akmens amžius" ir pan?
Šiaip dabar bažnyčios sekmadieniais pilnutėlės, ir nešaukčiau, kad ten visi dori kriškčionys. Kad ir pavyzdys - viena pažįstama moteris per giminaitės laidotuves nuėjo Komunijos, nes"visi ėjo". Bet ji nepraktikuoja! Ji buvo išpažinties gal prieš dvidešimt metų! ("o ką? aš nieko blogo nedarau").

ji toje pačioje linijoje su jaunavedžiais, kurie dešimt metų gyuveno susimetę, bet ceremoniją atliko bažnyčioje. Nes smagu.

Tai apie ką mes jaudinamės????? jeigu jaunas žmogus sąmoningai stengiasi tikėti, elgtis, laikytis nuostatų ar tai blogai?

Aš nešneku apie konkrečią bažnyčią ar tikėjimą. Man blogai - gyvenimas nejaučiant ribų, atsakomybės, galvojant tik apie save. Nesiimsiu spręsti ar kas turi teisę gimti, ar ne. Man tai dieviškumo ženklas ir stebuklas. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(klopedija @ 2013 07 09, 15:47)
Ar puikybė domėtis istorija ir kultūra? Analizuoti?
Juk diskusija prasidėjo ne nuo "aš - katalikas", o nuo "įdomu, kad tada buvo taip..."

man pasirodė, kad toje knygoje "buvo taip" su teigiamybės ženklu.

Beje - paskutinį kart tokia karšta diskusija irgi buvo apie katalikybę? Jeigu gerai atsimenu biggrin.gif Kažkokia skaudi tema cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2013 07 09, 17:02)
man pasirodė, kad toje knygoje "buvo taip" su teigiamybės ženklu.
Aš skaičiau ir to ženklo nepastebėjau. Kad man Tavo įžvalgumą!.. biggrin.gif

Labai gaila, kad "karui" su filosofija griebiamasi religijos.

Norėdama nenutolti nuo temos sakau: toje knygoje nebuvo jokių "gerai-blogai", nebuvo siejama nė su vienu iš begalybės graikų, romėnų dievų, (juo labiau katalikų, nes Kristus dar tik po kelių amžių gims lotuliukas.gif ) gal net per sausai narpliojamos filosofų mintys. Tai atsakykite, uolios katalikės: kuo tai gali įskaudinti jūsų religinius įsitikinimus?
Ypač laukiu komentarų tų, kurios nė neketina tos knygos skaityti. lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Akmenskeltė @ 2013 07 09, 12:35)
Esate egoistai, išryškinate savo norą gyventi  vien sau, tariama laisvė smile.gif

O vaikų turėjimas ne egoizmas? Juos gimdote pasauliui, o ne sau?
Nes jei žiūrint ne tikėjimo, o gamtos pusės, žmonių jau dabar yra gerokai per daug. Tai ar ne geriau pasauliui būtų, jei mes nustotume gimdyti, nes to norime g.gif
Nes argumentas, kad vaikaų turima ne iš egoizmo, neįtikina. Lygiai toks pats egoizmas kaip ir tariama laisvė be jų. Lygegriačiai. Viską šiame pasaulyje mes darome tik dėl savęs. Ir labdarą ir pagalbą, viską.

QUOTE(Fazano plunksna @ 2013 07 09, 13:53)
Bet, nežinau apie kokias čia santuokas kalbat, tai tiesiog pasakysiu apie katalikišką - neįmanoma sudaryti galiojančios santuokos katalikų Bažnyčioje, jei į ją iš principo einama su nusistatymu niekada neturėti vaikų (nekalbama apie tuos, kurie tiesiog negali susilaukti, o ne galėdami sąmoningai apskritai atsisako susilaukti). Su civiline, žinoma, kitaip...

Aš džiaugiuosi, kad Lietuva yra vis dar juridinė, ne religinė valstybė ir santuoka yra laikoma civilinis žmonių susirašymas. O kas jau kokiu, po to ar prieš tai, religijos pagrindu tuokiasi kitaip, jų reikalas.

QUOTE(Akmenskeltė @ 2013 07 09, 14:35)
Tegu sprendžia Dievas.

Vat nesu to Dievo sąrašuose. neegzistuoju. Nekrikštyta, be komunijos, santuokos sakramento neėmiau. Ir labai smerkiu tuos kurie eina tuoktis į bažnyčią, nes taip gražiau. Man tai pasityčiojimas iš tikinčiųjų. Kodėl tada ne į mečetę biggrin.gif

Pabaigsiu kita gaida. Turiu nuostabų dėvėtų knygų turgelį ir ten nusipirkau knygą"Milena":
user posted image

Prisipažinsiu, nieko apie ją nežinojau. Apie Milenos Jesenkos, tragiškos Kafkos gyvenimo meilės, gyvenimą ir mirtį konclageryje.
Dar neskaičiau, bet įdomu ar esat ką nors apei ją girdėję?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forget: 10 liepos 2013 - 00:22
QUOTE(klopedija @ 2013 07 09, 16:38)

Ypač laukiu komentarų tų, kurios nė neketina tos knygos skaityti.  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

ot imsiu ir perskaitysiu cool.gif

QUOTE(Forget @ 2013 07 10, 00:20)

Vat nesu to Dievo sąrašuose. neegzistuoju. Nekrikštyta, be komunijos, santuokos sakramento neėmiau. Ir labai smerkiu tuos kurie eina tuoktis į bažnyčią, nes taip gražiau. Man tai pasityčiojimas iš tikinčiųjų. Kodėl tada ne į mečetę biggrin.gif

**Pabaigsiu kita gaida. Turiu nuostabų dėvėtų knygų turgelį ir ten nusipirkau knygą"Milena":
user posted image

Todėl tave ir gerbiu. Kad laikaisi savo linijos 4u.gif ir kad gali supranti tikinčius 4u.gif

**negirdėjau. Vakar kaip tik ėjau pro Kafkos knygas, bet dar nedrįsau nieko skaityti... gal neįkasiu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2013 07 10, 10:20)
ot imsiu ir perskaitysiu cool.gif
Pagirtina! drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Forget @ 2013 07 10, 01:20)
O vaikų turėjimas ne egoizmas? Juos gimdote pasauliui, o ne sau?
Nes jei žiūrint ne tikėjimo, o gamtos pusės, žmonių jau dabar yra gerokai per daug. Tai ar ne geriau pasauliui būtų, jei mes nustotume gimdyti, nes to norime  g.gif
Nes argumentas, kad vaikaų turima ne iš egoizmo, neįtikina. Lygiai toks pats egoizmas kaip ir tariama laisvė be jų. Lygegriačiai. Viską šiame pasaulyje mes darome tik dėl savęs. Ir labdarą ir pagalbą, viską.
Aš džiaugiuosi, kad Lietuva yra vis dar juridinė, ne religinė valstybė ir santuoka yra laikoma civilinis žmonių susirašymas. O kas jau kokiu, po to ar prieš tai, religijos pagrindu tuokiasi kitaip, jų reikalas.

Matai, čia irgi be tikėjimo neišsiversime. Netikintys žmonės išties dažnai sau vaikus gimdosi, paskui juos popina, sudeda į juos savo viltis, svajones ir t.t. Lietuvoje žmonių tikrai ne per daug, o kiek emigruoja smile.gif Tie, kas augina vaikus, pritars , kad vaikų auginimas smarkiai pažaboja egoizmą, savimeilę, viską apverčia aukštyn kojomis, turi išmokti aukotis besąlygiškai, kantrybė turi būti geležinė. Auginti vaikus - pats sunkiausias darbas. Taip kad.....Sako, kad tėvai gimsta kartu su vaiku, kiek vaikui metų, tiek ir tėvams.

Visi mes esam Dievo sąraše. Dėl kiekvieno skauda. Dėl vienos pasiklydusios avies jam labiau skauda nei dėl šimto kitų. Ir ne teisiųjų atėjo gelbėti, o nusidėjėlių.
Atsakyti
QUOTE(Akmenskeltė @ 2013 07 10, 09:15)
Visi mes esam Dievo sąraše. Dėl kiekvieno skauda. Dėl vienos pasiklydusios avies jam labiau skauda nei dėl šimto kitų. Ir ne teisiųjų atėjo gelbėti, o nusidėjėlių.

Matau, kad bendros kalbos nerasime 4u.gif Prašoma gerbti tikinčiuosius, bet atgalinės pagarbos nėra, apart nuosprendžio apie nusidėjėlius. Ir sumenkinimo, kad netikintys žmonės vaikus augina sau, o tikintys visu kuo yra aukščiau
Nesu jūsų Dievo sąrašuose, nesu. Ir neketinu būti mirksiukas.gif

Labai sudomino Kafkos meilė istorija. Ta knyga atsirado labai tragišku keliu. Ji buvo žurnalistė ir arši Hitlerio priešininkė. Su autore Margarete abi buvo politinės kalinės Ravensbruke. Sudarė paktą, kad išėję, abi parašys memuarus apie tai ką išgyveno. Milena mirė 3 dienos prieš išvadavimą. Todėl knygą parašyta tik vienos autorės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forget: 10 liepos 2013 - 10:38
QUOTE(Akmenskeltė @ 2013 07 10, 11:15)
Matai, čia irgi be tikėjimo neišsiversime. Netikintys žmonės išties dažnai sau vaikus gimdosi, paskui juos popina, sudeda į juos savo viltis, svajones ir t.t. Lietuvoje žmonių tikrai ne per daug, o kiek emigruoja smile.gif Tie, kas augina vaikus, pritars , kad vaikų auginimas smarkiai pažaboja egoizmą, savimeilę, viską apverčia aukštyn kojomis, turi išmokti aukotis besąlygiškai, kantrybė turi būti geležinė. Auginti vaikus - pats sunkiausias darbas. Taip kad.....Sako, kad tėvai gimsta kartu su vaiku, kiek vaikui metų, tiek ir tėvams.

na o tikintys tai dazniausiai gimdo ne sau...pazistu viena zmogu, kuris savo vaika nuo mazens kreipia samoningai i vienuolyna ir visiem pasididzaiuodamas sako, kad jis bus vienuolis, pasisves Dievui. ir neslepia to, kad patas savo laiku nepasirinko tokio kelio, turi mat dabar seima, bet va vaikas, tai pasirinko teisingai...o ar pats pasirinko?. kas cia ? ne egoizmas? kur vaiko norai, laisve pasirinkti?
taip, kad...abiejose puses yra baltu ir juodu aveliu..

ir dar klausimas kas geriau: gimdyti ir formuoti pagal savo atvaizda su kancia veide, kam man tai arba koks vargas man, bet Dievas dave, tai turiu kryziu nesti (tokiu pasisakymu irgi esu girdejus. beje is labai katalikybe propoguojanciu zmoniu) ar pasirinkti negimdyti...
taip, auginti vaikus pats sunkiausias darbas. sutinku. bet jeigu as suvokiu, kad neturiu jegu tam sunkiam darbui gerai atlikti, kodel tureciau ji dirbti? tik nereikia sakyti vel, kad cia egoizmas ar tingejimas. cia pasirinkimas, nes vaiku gimdymas ir auginimas ne prievole pries kazka(visuomene,Dieva, seima, valstybe ar kt.), tai atsakingas pasirinkimas. sperendimas netureti vaiku , manau yra ne ka paprastesnis , nei sprendimas ju tureti. tai sugebejimas save ivertinti, o ne palikimas visko savieigai (kaip Dievas duos) ..
as uz pasirinkima..
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2013 07 10, 10:20)
**negirdėjau. Vakar kaip tik ėjau pro Kafkos knygas, bet dar nedrįsau nieko skaityti... gal neįkasiu? g.gif

Tikrai įkasi mirksiukas.gif Man atrodo, jo neįmanoma nesuprasti... Čia tau ne Prustas, kuris parašo trumpą knygą, tada ją sukarpo į dalis, ir išdėlioja jas jau storoje knygoje...
Atsakyti
QUOTE(sm2002 @ 2013 07 10, 10:47)
Tikrai įkasi  mirksiukas.gif Man atrodo, jo neįmanoma nesuprasti... Čia tau ne Prustas, kuris parašo trumpą knygą, tada ją sukarpo į dalis, ir išdėlioja jas jau storoje knygoje...

bandysiu biggrin.gif nuo ko pradėti?

gerai, kad Prustas gyvas būdamas tokios recenzijos neišgirdo lotuliukas.gif

Dėl "kryžiaus nešimo". Aš nesijaučiu nešanti. Jaučiu Dievą turint puikų homoro jausmą. Viskame biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(prieplauka @ 2013 07 10, 09:42)
sperendimas netureti vaiku , manau yra ne ka paprastesnis , nei sprendimas ju tureti. tai sugebejimas save ivertinti, o ne palikimas visko savieigai (kaip Dievas duos) ..
as uz pasirinkima..

Ir tai nėra vien tariama laisvė. Dar yra paveldimos ligos, kurios, kurios pereina iš kartos į kartą.
Atsakyti
QUOTE(Forget @ 2013 07 10, 11:37)
Matau, kad bendros kalbos nerasime  4u.gif  Prašoma gerbti tikinčiuosius, bet atgalinės pagarbos nėra, apart nuosprendžio apie nusidėjėlius. Ir sumenkinimo, kad netikintys žmonės vaikus augina sau, o tikintys visu kuo yra aukščiau
Nesu jūsų Dievo sąrašuose, nesu. Ir neketinu būti  mirksiukas.gif
Labai sudomino Kafkos meilė istorija. Ta knyga atsirado labai tragišku keliu. Ji buvo žurnalistė ir arši Hitlerio priešininkė. Su autore Margarete abi buvo politinės kalinės Ravensbruke. Sudarė paktą, kad išėję, abi parašys memuarus apie tai ką išgyveno. Milena mirė 3 dienos prieš išvadavimą. Todėl knygą parašyta tik vienos autorės.

Ne mano Dievas, mūsų, o visų smile.gif Kuo pasireiškia mano nepagarba? Nežadu smerkti, reikalauti, daužyti per galvą, žudyti netikinčių ir t.t. Mano galva, tai yra pakantumas. Netikintiems ar kitatikiams. Ir nieko nesumenkinu. Visi, tiek tikintys, tiek netikintys yra nuodėmingi, silpni, žmogiški ir t.t. Ne taip supranti mano žodžius. Sakau tik, kad Dievas visus myli. Kaip tėvams labai skaudu, kai vaikas elgiasi netinkamai ar kuria blogį, taip ir Dievui, kaip tėvui, skaudu dėl kiekvieno vaiko. Nepretenduoju į giliai tikinčią, šventąją, man tikrai nėra ko teisti ar mokyti.

QUOTE(prieplauka @ 2013 07 10, 11:42)
na o tikintys tai dazniausiai gimdo ne sau...pazistu viena zmogu, kuris savo vaika nuo mazens kreipia samoningai i vienuolyna ir visiem pasididzaiuodamas sako, kad jis bus vienuolis, pasisves Dievui. ir neslepia to, kad patas savo laiku nepasirinko tokio kelio, turi mat dabar seima, bet va vaikas, tai pasirinko teisingai...o ar pats pasirinko?. kas cia ? ne egoizmas? kur vaiko norai, laisve pasirinkti?
taip, kad...abiejose puses yra baltu ir juodu aveliu..

ir dar klausimas kas geriau: gimdyti ir formuoti pagal savo atvaizda su kancia veide, kam man tai arba koks vargas man, bet Dievas dave, tai turiu kryziu nesti (tokiu pasisakymu irgi esu girdejus. beje is labai katalikybe propoguojanciu zmoniu)  ar pasirinkti negimdyti...
taip, auginti vaikus pats sunkiausias darbas. sutinku. bet jeigu as suvokiu, kad neturiu jegu tam sunkiam darbui gerai atlikti, kodel tureciau ji dirbti? tik nereikia sakyti vel, kad cia egoizmas ar tingejimas. cia pasirinkimas, nes vaiku gimdymas ir auginimas ne prievole pries kazka(visuomene,Dieva, seima, valstybe ar kt.), tai atsakingas pasirinkimas. sperendimas netureti vaiku , manau yra ne ka paprastesnis , nei sprendimas ju tureti. tai sugebejimas save ivertinti, o ne palikimas visko savieigai (kaip Dievas duos) ..
as uz pasirinkima..

na tai čia nieko nesiskiria nuo netikinčiojo. Ne visi tikintys elgiasi teisingai. Jei savo norus stato aukščiau visko. Manosi galį spręsti vaiko kelią, likimą, pasirinkimą.Kam ta kančia veide? Tikras krikčionis yra kaip tik džiaugsmingas, jo Dievas, Kristus nėra dėdulė su barzda danguje, kuris grūmoja ir kurio reikia bijoti. Pagarba viena, o baimė kita. Mes neretai net nesuvokiame, kiek turime jėgų. Negi nepatyrėte išbandymų, kada viršijote savo numanomas jėgas? Tiesiog aš netikiu, kad gyvenime yra atsitiktinimų ir t.t. Savo kailiu įsitikinau, kaip Dievas veikia mano ir kitų gyvenimuose. Kaip Dievas duos - taip nėra. Žmogus turi valią, protą, einant kartu du Dievu nereiškia, kad šių dalykų reikia atsisalyti ir gimdyti vaikus vieną po kito.Aišku, jei įsivaizduoja kažkas, kad vaikų auginimas - prievolė, geriau jų neturėti.

Apie nusidėjėlius ne aš sugalvojau, o tai parašyta Biblojoje. " Ne teisiųjų atėjau gelbėti, o nusidėjėlių" (Evangelija pagal Luką). Tų teisiųjų vienetai, o nusidėjėliai mes visi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akmenskeltė: 10 liepos 2013 - 11:15