QUOTE(klopedija @ 2013 07 09, 11:27)
http://www.supermama...?...8673&st=324
Kodėl baigiam?
Prasideda pats smagumas.
O tai sakai, kad fantastikoje gerai, o filosofijoje blogai? Tai gal nuteiskim graikus ir ištrinkim iš istorijos? Ir nupūskim nuo žemės paviršiaus, nes juose visos blogio šaknys?
O va Hitlerį tai jau reikėtų atgaivinti, nes jis naikino visus, neatitinkančius arijų standartų?

Kodėl baigiam?

O tai sakai, kad fantastikoje gerai, o filosofijoje blogai? Tai gal nuteiskim graikus ir ištrinkim iš istorijos? Ir nupūskim nuo žemės paviršiaus, nes juose visos blogio šaknys?

O va Hitlerį tai jau reikėtų atgaivinti, nes jis naikino visus, neatitinkančius arijų standartų?

Taip ir sakau - kol tai tik romanas, tai lieka "išmislu", o kai filosofija - tai juk jau stipru, tai jau gali keisti pasaulį. Tiek "Mein Kampf", tiek "Kapitalas" nebuvo romanai. Jie pajudino pasaulį ir pajudino tvarką.
QUOTE(sm2002 @ 2013 07 09, 12:41)
Jei gyvenčiau pagal tokius nusistatymus, turėčiau jau kaip minimum 15 vaikų arba vyrą neaišku kur...
Mopasanas knygoje "Vieno gyvenimo istorija" kaip tik parodo, kuo baigiasi bažnyčios kišimasis į lytinį gyvenimą - žmonės eina tik krikštytis ir pirmai kumunijai.
Mopasanas knygoje "Vieno gyvenimo istorija" kaip tik parodo, kuo baigiasi bažnyčios kišimasis į lytinį gyvenimą - žmonės eina tik krikštytis ir pirmai kumunijai.
Mes teturim vieną. deja.
Mopasanas teisus ne visai. Dabar mes laisvi pasirinkti, niekas neverčia bažnyčioje tuoktis. Mes daugybę matau besituokiančių dėl gražios ceremonijos, dėl nuotraukų, ir be tikėjimo. nesuprantu jų.
QUOTE(Akmenskeltė @ 2013 07 09, 13:35)

Tikintis žmogus (ne būtinai katalikas) nesigėdija savo tikėjimo. Čia ne puikybė, čia sunkus darbas. Aš nenešioju kryželio, nes nesijaučiu verta. Aš siekiu, ieškau, tikiu. Bet jaučiuosi dar toli.
O šiaip jokioje religijoje nemokoma blogų dalykų. Mes patys juos išverčiame.

QUOTE(klopedija @ 2013 07 09, 15:28)
Posakiuose "aš katalikas", "aš tradicinės seksualinės orientacijos" taip pat nemaža puikybės, nes juose lyg aidą girdžiu: "o kitokie - klystantys nedorėliai".
Tikrai? O posakiuose "akmens amžius" ir pan?
Šiaip dabar bažnyčios sekmadieniais pilnutėlės, ir nešaukčiau, kad ten visi dori kriškčionys. Kad ir pavyzdys - viena pažįstama moteris per giminaitės laidotuves nuėjo Komunijos, nes"visi ėjo". Bet ji nepraktikuoja! Ji buvo išpažinties gal prieš dvidešimt metų! ("o ką? aš nieko blogo nedarau").
ji toje pačioje linijoje su jaunavedžiais, kurie dešimt metų gyuveno susimetę, bet ceremoniją atliko bažnyčioje. Nes smagu.
Tai apie ką mes jaudinamės????? jeigu jaunas žmogus sąmoningai stengiasi tikėti, elgtis, laikytis nuostatų ar tai blogai?
Aš nešneku apie konkrečią bažnyčią ar tikėjimą. Man blogai - gyvenimas nejaučiant ribų, atsakomybės, galvojant tik apie save. Nesiimsiu spręsti ar kas turi teisę gimti, ar ne. Man tai dieviškumo ženklas ir stebuklas.

Papildyta:
QUOTE(klopedija @ 2013 07 09, 15:47)
Ar puikybė domėtis istorija ir kultūra? Analizuoti?
Juk diskusija prasidėjo ne nuo "aš - katalikas", o nuo "įdomu, kad tada buvo taip..."
Juk diskusija prasidėjo ne nuo "aš - katalikas", o nuo "įdomu, kad tada buvo taip..."
man pasirodė, kad toje knygoje "buvo taip" su teigiamybės ženklu.
Beje - paskutinį kart tokia karšta diskusija irgi buvo apie katalikybę? Jeigu gerai atsimenu