Įkraunama...
Įkraunama...

Sportas namuose - 30

Pasitinkame pavasarį gražesnės ir sveikesnės! Sena tema ČIA
KAI KAS SKOLINTO, KAI KAS SENO: biggrin.gif
Mes sportuojame pagal įvairias programas, interneto puslapius, kuriuos rasite atsivertę ankstesnę temą. Kadangi dauguma nuorodų neveikia čia nebekopijavau 4u.gif Jei kils klausimų MES visada atsakom, patariam, pasiūlom. Verta atsiminti, kad numesti riebalus nuo vienos kūno dalies- neįmanoma, reikia treniruoti visą kūną. Taip pat labai svarbu sveikai ir pilnavertiškai maitintis.

Širdies ritmo monitoringas:
Jei jūs norite paskaičiuoti savo procentines krūvio intensyvumo ribas, jūs galite tai padaryti štai tokiu papraščiausiu būdu:
220 - amžius = max širdies susitraukimų dažnis.
Pvz.: 220 - 30metų = 190 k./min.
Taigi, jei jūs norite treniruoti savo širdies ir kraujagyslių sistemą ir sudeginti daugiau riebalinio audinio, nors sudeginsite palyginti mažai kilokalorijų, jūsų pulsas turėtų būti tarp 60-70% nuo maxŠSD (maksimalaus širdies susitraukimų dažnio). Pvz.:
190x0,6=114 – tai būtų jūsų riebalų deginimo zonos apatinė riba;
190x0,7=133 – tai būtų šios zonos viršutinė riba.
Raumenų pajėgumo vystymas vyksta nuo 70% iki 80% nuo maxŠSD, – taip jūs sudeginsite daugiau gliukozės nei riebalų, tačiau bendras sudegintų kalorijų skaičius bus didesnis. Pvz:
190x0,7=133
190x0,8=152
Aerobinis treniruotumas pasiekiamas zonose nuo 70% iki 90% nuo maxŠSD. Anaerobinis slenkstis pasiekiamas ties 85-90% nuo maxŠSD ribos (tikrovėje šios ribos varijuoja priklausomai nuo žmogaus funkcinių ar morfologinių ypatumų).
Jei jūsų tikslas – sveikatingumas, jums pakanka šių formulių ir darbo zonose nuo 60% iki 80% nuo maxŠSD; jums tikrai nereikia peržengti 80% nuo max ribos (tai netaikoma sportininkams profesionalams), – taip jūs treniruositės pakankamai saugiai, nebijodami perkrauti širdies ir kraujagyslių sistemos.

Mes turime ir savo albumėlį, už jį atsakinga narė MO 4u.gif

Kimbam į darbus, vasara jau čia pat fitness3.gif
user posted image user posted image
Atsakyti
Ačiū,vasarėle, už tokią šaunią temutę thumbup.gif thumbup.gif 4u.gif
Aš už albumą atsakinga?? blink.gif blink.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Tikrai graži temukė. Aš sugrįžusi naujokė tik nežinau kaip man išeis čia sportintis, na bet stengsiuosi. Jau savaitėlę puškuoju, ir tikiuosi neaptingsiu po kokio mėnesiuko. Sportinis pasirengimas mano žiauriai blogas. Užtenka penkių minučių ir jau apsipylus prakaitais, O apie pusvalandi ar tuo labiau valandą galvoti, tai iš serijos - neįmanoma. Su laiku tikiuosi bus įmanoma.
Atsakyti
QUOTE(MO @ 2013 02 22, 10:39)
Ačiū,vasarėle, už tokią šaunią temutę  thumbup.gif  thumbup.gif  4u.gif
Aš už albumą atsakinga??  blink.gif  blink.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

temą kurti patingėjai, tai turėsi kitų įsipareigojimų lotuliukas.gif 4u.gif

QUOTE(Lina1985 @ 2013 02 22, 11:42)
Tikrai graži temukė. Aš sugrįžusi naujokė tik nežinau kaip man išeis čia sportintis, na bet stengsiuosi. Jau savaitėlę puškuoju, ir tikiuosi neaptingsiu po kokio mėnesiuko. Sportinis pasirengimas mano žiauriai blogas. Užtenka penkių minučių ir jau apsipylus prakaitais, O apie pusvalandi ar tuo labiau valandą galvoti, tai iš serijos - neįmanoma. Su laiku tikiuosi bus įmanoma.

Ačiū, kad patiko, mano pirmas blynas blush2.gif
Įsijungti į sportą reikia laiko, greit niekas nevyksta 4u.gif Aš iš pradžių irgi su kalatuojančia širdim užbaigdavau treniruotę, o dabar jau visai gerai jaučiuosi, prasitampiau, o toliau bus tik lengviau bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lina1985 @ 2013 02 22, 11:42)

viskas su laiku, svarbiausia- nenuleisti rankų 4u.gif

QUOTE(vasara_ @ 2013 02 22, 11:50)
temą kurti patingėjai, tai turėsi kitų įsipareigojimų lotuliukas.gif  4u.gif

bebe.gif bebe.gif
Atsakyti
QUOTE(MO @ 2013 02 22, 11:55)

kas per naglums? biggrin.gif
Atsakyti
Neradau temos apie atsilenkimu suoliukus, tai klausiu cia blush2.gif Gal kas zinot kokiu nuorodu/pratimu su atsilenkimu suoliuku apart paciu atsilenkimu? g.gif
Atsakyti
Saunu, kad vis dar sportuojat ir nepasiduodat, o dar sauniau jog sportuojanciu gretos dideja smile.gif Na, o as tai pusmeti knygas grauziau, baigiau islyginamasias studijas ir dar vieneriais metais pasenau. biggrin.gif Laikas nuo laiko pasportuoju namie, o dabar kai laisvo laiko daugiau bus tai vel eisiu i sporto sale. Visa kita po senovei.
Papildyta:
QUOTE(aureli777 @ 2013 02 22, 16:07)
Neradau temos apie atsilenkimu suoliukus, tai klausiu cia blush2.gif Gal kas zinot kokiu nuorodu/pratimu su atsilenkimu suoliuku apart paciu atsilenkimu?  g.gif

Ziurint kas per suoliukas (ar pvz., reguliuojasi padetis ir pan.). Is bedos galima daryt krutinei pratimus tik tam reikes hanteliu arba stangos.
Atsakyti
QUOTE(Gytis` @ 2013 02 22, 15:18)
Saunu, kad vis dar sportuojat ir nepasiduodat, o dar sauniau jog sportuojanciu gretos dideja smile.gif Na, o as tai pusmeti knygas grauziau, baigiau islyginamasias studijas ir dar vieneriais metais pasenau. biggrin.gif Laikas nuo laiko pasportuoju namie, o dabar kai laisvo laiko daugiau bus tai vel eisiu i sporto sale. Visa kita po senovei.
Papildyta:

Ziurint kas per suoliukas (ar pvz., reguliuojasi padetis ir pan.). Is bedos galima daryt krutinei pratimus tik tam reikes hanteliu arba stangos.

Padetis reguliuojas, o hanteliai irgi yra smile.gif Vaizduotes neturiu, tai faktas doh.gif Kaip man tada ant to suoliuko reiks "kabintis"? g.gif
Atsakyti
Neberandu tinklapio adreso, kur surasyti ivairus pratimai. Jei rasiu, tai imesiu nuorodas ir bus zymiai aiskiau nei papasakociau kaip ka atlikt smile.gif
Atsakyti
Radau. Priklausomai nuo to, kaip jusu suoliukas reguliuojasi, galima atsikti tokius pratimus krutinei:
http://www.exrx.net/...BenchPress.html
http://www.exrx.net/...BenchPress.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gytis`: 22 vasario 2013 - 17:54
QUOTE(Gytis` @ 2013 02 22, 17:40)
galima atsikti

hihihi.gif hihihi.gif irnesakyk.gif
Atsakyti