QUOTE(shultinga @ 2013 03 12, 20:31)
Aciu, bet tikraibe.lt receptus kažkada studijavau, bet nelabai ką radau sau tinkamo... O pyrago receptas man kažkodėl neatsirado, pabandysiu vėliau

o kaip gaminat aviziniu dribsniu sausainius?
Turi ir pyrago receptas atsidaryt, bandziau, man atidaro
Zemiau keleta receptu pateiksiu, aisku, kai kuriu prieskoniu galima isvis nenaudoti, ar pakeisti kai kuriuos produktus kitais tinkanciais.
O siaip receptu galima manau paieskoti tiesiog veganisku, dali tikrai galima pritaikyti savo mitybos racionui, jei galima vartoti daugiau produktu..
Aviziniai ar pan sausainiai:
3 bananai;
2 puodeliai avižinių dribsnių;
1 puodelis razinų;
0.3 puodelio aliejaus;
žiupsnelis druskos;
keli lašai vanilės esencijos.
Gaminimas:
Bananus sutrinti, pilti visus likusius produktus ir gerai išmaišyti. Tešlą palaikyti apie 15 minučių, kad skoniai susimaišytų. Dėti po šaukštą tešlos į formeles arba ant skardos ir kepti apie 20 minučių 180 0C orkaitėje, kol gražiai paruduos. Skanaus

___
avizu keksiukai
Reikės:
4 v.š. avižinių dribsnių;
1 sauja lukštentų saulėgrąžų;
1 sauja razinų;
150 g tarkuotų burokine tarka obuolių;
100 ml avižinių miltų;
medaus. (galima keisti cukrumi ar pan)
Į dubenį pilkite avižinius dribsnius,miltus, sudėkite tarkuotus obuolius, saulėgrąžas, razinas, medų išmaišykite ir palikite pusvalandžiui, kad dribsniai suminkštėtų. Formuokite drėgnomis rankomis apvalius sausainius, dėkite į kepimo skardą ir kepkite orkaitėje apie 10-15min 180C.
___________
Veganiškas obuolių pyragas
Jums prireiks :
7 vidutinio dydžio obuoliai,
1/2 kg. rudojo cukraus
apie 0,5 kg. miltų,
1 šaukštas (be kaupo) sodos,
3/4 šaukšto citrinos rūgšties,
1/2 šaukštelio cinamono,
1 Šaukštas bulvių krakmolo,
100-150 gr. aliejaus.
Veiksmai :
Obuoliai nulupami, supjaustomi kubeliais, užpilami cukrumi , pakaitinami ant vidutinės ugnies keletą minučių, laikomi pusė paros kambario temperatūroje, kad iš obuolių išsiskirtų sultys. Po to gerai išmaišyti, kad ištirptų likęs cukrus. Supilti aliejų, suberti citr. rūgštį, sodą, išmaišyti, berti miltus pamaišant tiek, kad gautųsi sunkiai maišoma tešla ( ne minkoma!). Maišymui naudokite tvirtą šaukštą. Kepimo formą (jei neturite tokios, tai naudokite kepimo skardą) ištepti aliejumi, pabarstyti miltais. Tešlą tolygiai paskirstykite kepimo formoje, paviršių galima apiberti cukrumi ar riešutais. Palikite išbrinkti 20-30 min. Įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių, įkiškite kepimo formą su tešla į orkaitę (per vidurį), po 5 min. sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių. Po 20 min. persmeigus mediniu pagaliuku patikrinkite ar pyragas iškepęs. Jei ne, kepkite ilgiau, tol, kol ištrauktas pagaliukas, persmeigus pyragą, lieka švarus. Kepimo procesas gali trukti iki 40 min. Stenkitės į kepimo procesą žiūrėti kūrybingai: keisti kepimo temperatūrą, galbūt apsukti pyragą, kad tolygiai keptųsi. Iškepusiam pyragui 10 min. leiskite pravėsti atidarytoje orkaitėje, po to ištraukite jį. Šis pyragas skanus tiek karštas, tiek atvėsęs.
_______
Minkštas obuolių pyragas
2 st. kvietinių miltų (pusė jų gali būti rupaus malimo)
2 didelių arba 3 mažesnių obuolių
¾ st. cukraus
¾ st. aliejaus
½ st. vandens
1 a.š. sodos
žiupsnio druskos
¾ a.š. cinamono
¾ a.š. maltų gvazdikėlių
Sumaišome miltus, sodą ir prieskonius.
Atskirame inde sumaišome cukrų, druską, vandenį, aliejų ir supilame į miltus.
Obuolius supjaustome, sumalame į košelę ir sudėję į tešlą gerai išmaišome.
Tešlą nestoru sluoksniu (apie 2cm) paskleidžiame skardoje arba kepimo formoje ir kepame apie 20-25 minutes iš anksto iki 180C įkaitintoje orkaitėje kol gražiai paruduos (galima kepti ir popierinėse keksams skirtose formelėse).