QUOTE(Majaj @ 2013 03 10, 20:59)
As ghi sviesto gatao nusipirkau, tikrai brangus. Beto teko susidurti, kad esant alergijai pieno baltymui galima varyot fermentini suri, kefyra, kitus rauginto pieno produktus, nes rugimo procese tas baltymas pasikeicia.
fermentinis sūris yra turbūt dar stipresnis alergenas nei natūralus pienas, taip kad su juo atsargiai... maniškės nuo pieno stiklinės taip neišberdavo, kaip nuo trupinuko fermentinio sūriu (o taaaip mėgdavo ir norėdavo kad jei pamatydavo tai griebdavo ir į burną... labiausiai vargau kol atpratinau senelius kad ANT STALO FERMENTINIO SŲRIO BŪTI NEGALI ir jei jau negalit be to sūrio valgykit pasislėpę)
QUOTE(Majaj @ 2013 03 10, 21:08)
Supratau, mums kol kas alergija nestipri, nes dar nesilaikau grieztos dietos ir berimai aprimo. Visai dar nenunyko, bet nestipreja. Stebesiu toliau, jei mazes tai bus tikrai kakava ir sokoladas isprovokave. Beje as odele drekinu ekologisku lavera kudikiu kuno pieneliu.
kakava ir šokoladas ir nealergiškam vaikui, jų padauginus gali iššaukti momentinę alergiją, tad geriau jei labai norisi tai gabalėlį, o geriau išvis susilaikyt
ir patalynė geriausia vaikams skalbiama (ypač jei po miego matosi paūmėjimas AD), kad galima būtų įdėt ir praskalbt aukštesnėj temperatūroj