Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

Apklausa: Kiek laiko kovojat su AD? (59 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Garbo* @ 2013 03 07, 14:19)
Kauno klinikose yra tu alergologu (kaip ir eiliu pas juos patekti), bet ten daro tik kraujo tyrima ir durio meginius. Lopo tyrimus (leto tipo reakcijoms nustatyti) nedaro. Bent jau nedare dar pries kelis menesius. Tai lieka eiti privaciai. Bet jusu vaikiukas jau ne toks ir mazas, ivairius tyrimus daro daug mazesniems, nelabai supratau gydytojos pasakymo, kad jis dar mazas. Na, kraujo tyrimas dar vis gali buti netikslus tokiam amziuje, bet durio ir lopo tai tikrai butu informatyvus. As Kaune buvau ir Klinikose ir privacioje klinikoje. Lankemes ir Vilniuje Antakalnyje. Tai cia patiko labiausiai is visu, tiksliau rezultatas vizito geriausias.

as zinau KMUK daug alergologu, bet kurie yra geriausi klausimas, todel ir galvoju gal kas gera galit patarti,o sakykit prasau kiek tie tyrimai kainuoja man idomu, zinoma kiek jie bekainuoju vietiek darysim, tik as vat galvojau jei su siuntimu vaziuoji, tai moket nereikia g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Viktoryte* @ 2013 03 08, 11:55)
as zinau KMUK daug alergologu, bet kurie yra geriausi klausimas, todel ir galvoju gal kas gera galit patarti,o sakykit prasau kiek tie tyrimai kainuoja man idomu, zinoma kiek jie bekainuoju vietiek darysim, tik as vat galvojau jei su siuntimu vaziuoji, tai moket nereikia g.gif

Už tyrimus vis tiek mokėti reikia, jei ir su siuntimu

Sveikos

mes vakar pridavėm dokumentus į NDNT, tai gerai, kad variau su mažiuku, rūbininkė sako, palaukit, einu paprašysiu, kad jus be eilės priimtų, tada pakvietė mus, užpildė dokumentus kabinete ir viskas, paleido, sakė laukti arba skambučio, arba laiško. Užtrukom gal 10 min. Tai vat, jei kas važiuosit, tai vežkitės vaiką kartu, nereikės valandų valandas laukti smile.gif

O mažas nu grynai reaguoja į rūkytą žuvį, papjaustau namie, o jis už kelių minučių bordinis ir papulės net iškyla verysad.gif , tai vakar jau tepiau hormoną, nes žinau, kad išsiplės
Atsakyti
As ir vel su klausimu biggrin.gif
Mano maziukui niekaip nesusitvarko kakutis: daro daznai ir skystai, nors as geriu gerasias bakterijas. Musu pediatres nuomone tai nuo alergijos. Kelias dienas lyg ir geriau, o paskui vel tas pats. Nors jokiu nauju produktu neivedineju. Kaip jusu vaikuciai tustinasi?
Man mintis sove, gal pas ji kokia bakterija sedi zarnyne, del to ir beria, ir kakoja taip g.gif
Atsakyti
QUOTE(fufute @ 2013 03 08, 13:19)
As ir vel su klausimu  biggrin.gif
Mano maziukui niekaip nesusitvarko kakutis: daro daznai ir skystai, nors as geriu gerasias bakterijas. Musu pediatres nuomone tai nuo alergijos. Kelias dienas lyg ir geriau, o paskui vel tas pats. Nors jokiu nauju produktu neivedineju. Kaip jusu vaikuciai tustinasi?
Man mintis sove, gal pas ji kokia bakterija sedi zarnyne, del to ir beria, ir kakoja taip  g.gif

kazkuri mamyte rase, kad irgi itaria savo vaikuciui alergija butent del zarnyne sedincios bakterijos, bet tyrimu dar lyg nedare unsure.gif
Papildyta:
o gal kas bandet kreiptis pas vaiku alergologe L. Vaideliene ji AVE VITa klinikoj kaune dirba?
Atsakyti
QUOTE(kustuce @ 2013 03 08, 13:31)
Už tyrimus vis tiek mokėti reikia, jei ir su siuntimu
Sveikos

mes vakar pridavėm dokumentus į NDNT, tai gerai, kad variau su mažiuku, rūbininkė sako, palaukit, einu paprašysiu, kad jus be eilės priimtų, tada pakvietė mus, užpildė dokumentus kabinete ir viskas, paleido, sakė laukti arba skambučio, arba laiško. Užtrukom gal 10 min. Tai vat, jei kas važiuosit, tai vežkitės vaiką kartu, nereikės valandų valandas laukti  smile.gif

O mažas nu grynai reaguoja į rūkytą žuvį, papjaustau namie, o jis už kelių minučių bordinis ir papulės net iškyla  verysad.gif , tai vakar jau tepiau hormoną, nes žinau, kad išsiplės

Sakykit, o kokia nauda susitvarkius dokumentus dėl NDNT?
Papildyta:
QUOTE(fufute @ 2013 03 08, 14:19)
Man mintis sove, gal pas ji kokia bakterija sedi zarnyne, del to ir beria, ir kakoja taip  g.gif

Siūlyčiau ismatu pasėlio tyrimą pasidaryti. Mums taip ir išaiskejo, kad turim auksinį stafilokoka. mažylis geria gerąsias bakterijas mėn. Ir sveiksta po truputi. anksciau viskas susigerdavo į sauskelnes...
Atsakyti
QUOTE(*Viktoryte* @ 2013 03 08, 11:55)

Mes KMUK lankemes pas Miseviciene. Buvom tik karta, todel negaliu nieko pasakyt blogo, nei nieko labai gero. Teorine dali jau ir taip mintinai zinojau. Kraujo tyrima siule darytis (jis klinikose ~90 Lt kainuoja) ir tiek. Atsakymas - visi rodikliai nuliniai, tai tada patare eiti pas ja privaciai i klinika lopus uzsidet, nes KMUK lopu nededa. Tai tiek.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Garbo*: 08 kovo 2013 - 15:23
QUOTE(shultinga @ 2013 03 08, 16:19)
Siūlyčiau ismatu pasėlio tyrimą pasidaryti. Mums taip ir išaiskejo, kad turim auksinį stafilokoka. mažylis geria gerąsias bakterijas mėn. Ir sveiksta po truputi. anksciau viskas susigerdavo į sauskelnes...

O tyrimas mokamas turint siuntima? Jei mokamas bet kokiu atveju, tada reikia pasidometi, nelaukiant vizito pas savo daktare, kur daro, Kaune ir pasidaryti kuo greiciau, manau
O koki gydyma jum skyre? Ir patvirtino, kad berimu priezastis yra AS?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fufute: 08 kovo 2013 - 16:22
QUOTE(shultinga @ 2013 03 08, 15:19)
Sakykit, o kokia nauda susitvarkius dokumentus dėl NDNT?

Pinigai kas mėnesį

QUOTE(Garbo* @ 2013 03 08, 15:23)
Mes KMUK lankemes pas Miseviciene. Buvom tik karta, todel negaliu nieko pasakyt blogo, nei nieko labai gero. Teorine dali jau ir taip mintinai zinojau. Kraujo tyrima siule darytis (jis klinikose ~90 Lt kainuoja) ir tiek. Atsakymas - visi rodikliai nuliniai, tai tada patare eiti pas ja privaciai i klinika lopus uzsidet, nes KMUK lopu nededa. Tai tiek.

Mes pas ją privačiai lankomės, kaip pas alergologę ir kaip pas pulmonologę, tai privačiai daugiau tyrimų padaro, tik kad mokėt reikia
Atsakyti
QUOTE(Pamelo @ 2013 03 07, 12:57)
Gal galite placiau, pie tepimus parasyti.

As nesuprantu kada kokia priemone tempti sad.gif
Pvz mano mergaites veidukas raudonas su matomais mikro itrukimais (na kaip sausa zeme)- dabar as juos tepu linola F.
ant nugarytes yra sausas plemas, vidus kiek rausvas... kuom ji tepti?

Mums tinka alyvuogiu aliejus. Pabandykit.

QUOTE(rieduliukas @ 2013 03 08, 11:01)
tepkit vaiką tiek, kiek matot reikalą, jei sausa odelė ir tepkit, matot kad sausėja ir vėl tepkit, tepkit kremu, tepkit aukštos klasės alyvuogiu aliejum virtuvėj besisukiodama, tepkit natūraliais jei tik galit ir jei tik tinka, naktį, jei reikia irgi tepkit (bent jau aš tepdavau kai draskydavosi) paskui kai matysit kad tiek nereikia mažinsit... aš dabar tepo 1-2 kartus per dieną vakare būtinai, o iš ryto pagal poreikį.

Pritariu. 4u.gif

Kakuti sutvirtina vaistukas Kreonas 10 000, jis yra is zelatinos. Duoti vaikui galima po puse ar po visa kapsule, sumaisyti su maistu. Doze priklauso nuo vaiko amziaus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amelita: 08 kovo 2013 - 18:09
laikomes hipoalergines dietos, 10atseit elergiski pieno produktams, jau tris dienas nevalgom jokiu pieno produktu, prisilaikom taip pat su darzovem, vaisiais krupom, bet vaika vistiek isbere, anksciau berdavo tik kojytes, o dabar jau ir smakras aplink lupytes isbertas, tai reiskia ji dar kazkas alergizuoja, nesuprantu verysad.gif
Atsakyti
Aciu visoms uz pasidalinima patirtimi. Pablogejimu metu as daznai tepu, nakti taipogi, kiekviena karta kai maitinu blush2.gif Beje, pirma karta siandien uztepem diena DAUG kremo ant raudono zando - ant akiu situacija pagerejo biggrin.gif

Maniskiui kakutis irgi ne koks buvo, paseli darem, ale nieko itin blogo nerado. Pvz AS irgi yra, ale jis dazniausiai visur randamas, tik priklausomai nuo kiekio arba norma arba per daug buna.. Ir siaip visokiu bakteriju buna, bet gydytoja sake, kad viskas normaliai blink.gif
Gerasias bakterijas tik nesupratau, ar jus pati geriat ar vaikui duodat? reik vaikui duoti. Ir ne visos yra tinkamos, todel reikia meginti keisti kitomis jei nepadeda. Dar gydytoja buvo israsiusi vaistukus... nu pamirsau kaip vadinasi, jie skirti buna ir viduriavimui sustabdyti ir vidurius tvarkyt... ne smecta, kazkas paprastesnio, ale pamirsau, reik paieskot. Gali ir maistukas kazkoks netikti (as pvz pastebejau, kad maniskis zaliau tustinasi ir skystai nuo D vitamino doh.gif )
Atsakyti
QUOTE(fufute @ 2013 03 08, 17:13)
O tyrimas mokamas turint siuntima? Jei mokamas bet kokiu atveju, tada reikia pasidometi, nelaukiant vizito pas savo daktare,  kur daro, Kaune ir pasidaryti kuo greiciau, manau
O koki gydyma jum skyre? Ir patvirtino, kad berimu priezastis yra AS?

Kiek teko susidurti, tai visi tyrimai mokami, nebent paguldo į ligonine, tuomet niekas nekainuoja. Turėtu daryti įstaigose, kur gydo venerines ir pan. ligas, bet pasiskambinkit kad ir šeimos daktarui, gal pasakys. Mums liepė gerti gerąsias bakterijas ir ryžių bei avizu košę pradet duot, nes maitinau dar pati. Avizos kelia įtarimą, tai pristabdziau kol kas... Panašu, kad toki pablogejima issauke būtent AS, kai truputi apgysim, tęs tyrimus dėl AD, nes visas kunelis degte degė, ne demeles sveikos, per daug organizmas sudirgintas, iskreiptus rezultatus rodė...
Papildyta:
QUOTE(*Viktoryte* @ 2013 03 08, 21:12)
laikomes hipoalergines dietos, 10atseit elergiski pieno produktams, jau tris dienas nevalgom jokiu pieno produktu, prisilaikom taip pat su darzovem, vaisiais krupom, bet vaika vistiek isbere, anksciau berdavo tik kojytes, o dabar jau ir smakras aplink lupytes isbertas, tai reiskia ji dar kazkas alergizuoja, nesuprantu verysad.gif

Viktoryte, siulau apsisarvuoti kantrybe smile.gif aš jau du mėn. Hypoalergines dietos laikausi ir speju dar ilgai teks, anksciau bet ko ir nevalgiau, o mažo odele tik db. vos vos gyti pradėjo... Gyd. Sakė, kad jei negeres, teks nustot maitint ir specialų misinuka duot, nors, kai tyrė mano pienuka, lyg nieko blogo nerode.
Atsakyti