QUOTE(Šarka-Li @ 2013 10 31, 16:20)
Goccia, atleiskit, bet aš tikrai nelabai supratau atsakymo

Čia dauguma daro šaltuoju būdu: į šaltą vandenį pila šarmą po truputį, po to jis kiek skaičiau pats pakyla iki 100 laipsnių temp. Aliejus šildote irgi. Tai gaunasi, kad šis būdas vadinamas šaltasis, kaip dauguma čia ir darot?
Atsiprašau už klausimus, turbūt jau užknisau, bet dar nelabai suprantu kuris kuris būdas, ir t.t. prašau nepykti
Papildyta:
Žodžiu viską suprau jau, skaitau

šaltasis būdas, šaltasis...
Pamėginsiu paprasčiau:
Šaltasis būdas:
1. Soapcalc susiskaičiuojame receptą
2.Pasveriame atskiuose induose vandenį, šarmą, aliejus, eterinius aliejus.
3. Į vandenį pastatytą po įjungtu garintuvu, ar lauke, po truputį beriame šarmą (jokiu būdu ne atvirkščiai!) ir maišome kol ištirps (remperatūra gerokai pakyla, bet bent jau man iki 100 laipsnių niekada nebuvo įkaitę)
4. Šarmo tirpalą vėsiname šalto vandens ar ledukų vonelėje
5. Kietuosius aliejus ištirpiname, sumaišome su skystais
6. Šarmo tirpalo ir aliejų temperatūra turi būti vienoda, man geriausia apie 40-50 laipsnių. Iki norimos temperatūros vėsiname šarmą, jei reikia šildome aliejų.
7. Kai temperatūros vienodos, po truputį šarmo tirpalą pilame į aliejus (jokiu būdu ne atvirkščiai!), pamaišome ir imame plakti blenderiu, kol masė saponifikuojasi - tampa vienalytė, kaip kremas, ištraukus blenderį matosi pėdsakas.
8.Supilame ea, lengvai pamaišome ir - į formą.
Iki 10 proc vertingesnių aliejų galima pasilikti, nemaišyti iškart, o pridėti po pėdsako su eteriniais.
Karštas būdas:
Kartoti visą procesą šaltos gamybos iki 8 punkto, tuomet masę statyti į vandens vonią ir virti 2-3 val kol muilas taps panašus į džemą ar vazeliną, tuomet pridėti ea, jei norite - pagerinimų, ir - į formas.
PRIEŠ PRADEDANT DARBUS, SVARBIAUSIA PASISKAITYTI APIE SAUGŲ DARBĄ SU ŠARMU, to nebekartosiu