Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas ir gimimas namuose

QUOTE(klaara @ 2013 03 04, 16:48)
O jums buvo suteikta elementari laisvė gimdymo metu?Na,kad ir rinktis padėtį sąrėmių metu.Kiek truko jūsų gimdymas?Ar buvo skatintas,jei taip-kada ir kodėl?Ir,įdomiausia,aišku kokios priežastys buvo extra cp su aukščiausio lygio medikais/Ar tikrai jis buvo būtinas?Ar viskas buvo iki jo padaryta maksimaliai kad pagimdytumėt pati?

Malonus bendravimas man nelygu profesionalizmo schmoll.gif Gali žmogus būt iki apsivėmimo malonus ir tuo pačiu-visiškas neprofesionalas..Kaip ir sienos-kas VIEN iš jų grožio?

Ne tai, kad prioritetas, bet jauki aplinka mirksiukas.gif kai kurios pasisakė, kad GN palatos baisios, tai pateikiau priešingą pavyzdį mirksiukas.gif

Man gimdymas prasidėjo apie dvyliktą valandą dienos. Nuo tada prasidėjo sąrėmiai. Man jie buvo labai reguliarūs. Į GN nuvykau vakare, apie 19 val. Mane apžiūrėjusi gydytoja išaiškino mano situaciją labai PROFESIONALIAI. Nuo A iki Z viską paaiškino. Sąrėmiai pilnumoj, tačiau gimdos kaklelis kietas, net nesiruošia trumpėti, nes vaiko galvytė atlošta, placenta neleidžia įsistatyti vaiko galvai į gimdymo takus bei jau pradėjusi atšokti placenta. Štai dėl ko man buvo CP darytas. Nebent Jums tai jokios čia ne komplikacijos, dėl kurių reiktų CP daryti 4u.gif

Taip, vien tik malonaus bendravimo nepakanka mirksiukas.gif reikia ir profesionalių medikų, kurie buvo GN, kuriuose aš gimdžiau. mirksiukas.gif Gera aplinka, malonus personalas ir profesionalūs medikai mirksiukas.gif Dėl to ir sakau, kad mano gimdymas buvo aukšto lygio mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaidajk: 04 kovo 2013 - 16:11
QUOTE(klaara @ 2013 03 04, 14:26)
O pagalba tik medicininė privalo būt? bigsmile.gif Su intervencijom? blink.gif

o visoms privalomai daromos intervencijos ligoninėj? negi nėra tokių, kurios pagimdė su minimaliu gydytojų įsikišimu ar išvis be jo? g.gif

QUOTE(klaara @ 2013 03 04, 15:48)
O jums buvo suteikta elementari laisvė gimdymo metu?Na,kad ir rinktis padėtį sąrėmių metu.

Malonus bendravimas man nelygu profesionalizmo schmoll.gif Gali žmogus būt iki apsivėmimo malonus ir tuo pačiu-visiškas neprofesionalas..

o iš kur pirmą kartą gimdančiai moteriai žinoti, kas jai geriausia? g.gif man gal geriausia atrodys stumti kai noriu, o ne kai akušerė leis, bet va per kursus sakė, kad jei galvutė neįsistačius bus tinkamai tai stumiant gali plyšti kaklelis g.gif o kaip man matyti, ar ji įsistatė? akušerė tai mato ir gali pasakyt kas ir kaip daryti g.gif
o per sąrėmius kol nereikia stangintis gi galima ir pasivaikščioti ir ant kamuolio pasėdėti g.gif ir į dušą nueiti galima jei yra toks poreikis g.gif

o kaip atpažinti profesionalą? pareikalauti, kad gydytojas pateiktų rekomendacijas prieš jus paliesdamas? g.gif ar diplomus parodyti užtektų? išvis, kas nusako gydytojų profesionalumą? kaip jį patikrinti pacientui? prieš prisileidžiant gydytoją
Atsakyti
QUOTE(silvaria @ 2013 03 04, 11:58)
Neaisku tik kam tada isvis ruostis, eit i kursus pas visokias jurgas ir mokytis gimdyt. Juk tai labai naturali busena, klausai savo kuno, tupcioji palei upeli vaiku apsupty ir viskas. Niekas musu mociutem jokiu kursu ir pamokeliu nevede.

Klysti, močiutėm buvo gan rimti kursai smile.gif. Ne tik kursai, bet, sakyčiau, tiesioginis "persekiojimas" nėščiosios smile.gif . Reikėjo laikytis tikslių nurodymų į ką nėščiai žiūrėti, į ką nežiūrėti, net, ką sakyti, ko nesakyti. Buvo apribotas bendravimas su aplinkiniais ir t.t... Gimdymui rengdavo mama, krikštamotė, tetos. Juostos raštais kruopščiai būdavo skaičiuojamos pilvo apimtys ir t.t....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sunute: 04 kovo 2013 - 16:10
QUOTE(Kris_ @ 2013 03 04, 15:01)

o iš kur pirmą kartą gimdančiai moteriai žinoti, kas jai geriausia?  g.gif

nu tikrai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sunute @ 2013 03 04, 16:02)
Klysti, močiutėm buvo gan rimti kursai smile.gif. Reikėjo laikytis tikslių nurodymų į ką nėščiai žiūrėti, į ką nežiūrėti, net, ką sakyti, ko nesakyti. Buvo apribotas bendravimas su aplinkiniais ir t.t... Gimdymui rengdavo mama, krikštamotė, tetos. Juostos raštais kruopščiai būdavo skaičiuojamos pilvo apimtys ir t.t....

4u.gif ka sakyti ko nesakyti tai tikrai, pasakojo mociute, visai pamirsau. Bet va mano mociute viena savo vaika gimde namuose 1948m, o kita ligoninej 1957m. Nu tai jau tais laikais labai dziaugesi, kad galejo ligoninej gimdyt. Ir apie jokias namu salygas nei girdet nebenorejo. Pati buvo is 12 vaiku seimos, kur 3 mire per gimdymus namuose.
Atsakyti
QUOTE(Sunute @ 2013 03 04, 16:02)
Klysti, močiutėm buvo gan rimti kursai smile.gif. Ne tik kursai, bet, sakyčiau, tiesioginis "persekiojimas" nėščiosios smile.gif . Reikėjo laikytis tikslių nurodymų į ką nėščiai žiūrėti, į ką nežiūrėti, net, ką sakyti, ko nesakyti. Buvo apribotas bendravimas su aplinkiniais ir t.t... Gimdymui rengdavo mama, krikštamotė, tetos. Juostos raštais kruopščiai būdavo skaičiuojamos pilvo apimtys ir t.t....

gal kur mieste g.gif mano močiutės abi iš kaimo tai nei ten kas nurodinėjo, nei ribojo kažką schmoll.gif

QUOTE(Selva @ 2013 03 04, 16:07)
nu tikrai  g.gif

nu tikrai unsure.gif kur pasiskaityti, kaip man geriausia gimdyti? nes nu nežinau, klausysiu gydytojo/akušerės nurodymų unsure.gif
Atsakyti
http://www.15min.lt/...yste-599-311942 geras straipsnis, paskaitykit
citata:
"Sepsis, kūno atšalimas, sutrikęs kvėpavimas, gimdymo trauma – su tokiais sveikatos sutrikimas į medikų rankas patenka namuose gimę naujagimiai. Šios komplikacijos sukelia pavojų kūdikio gyvybei arba gresia amžinu neįgalumu. Kai kurių mažylių taip ir nepavyksta išgelbėti net visai gydytojų brigadai. Ar tikrai tai ne tėvų, o Dievo valia?

Visą gyvenimą su naujagimiais dirbantis Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų filialo Vaikų ligoninės Naujagimių intensyviosios terapijos skyriaus vedėjas gydytojas neonatologas dr. Arūnas Liubšys iš karčios patirties sako – gimdyti namuose nesaugu.

Už teisę gimdyti namuose kovojančios moterys viešai kalba tik apie sėkmingus tokių gimdymų atvejus. Tuo metu medikai prabyla apie skaudžias, vos tragedija nepasibaigusias istorijas."
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mirele: 04 kovo 2013 - 16:24
QUOTE(mirele @ 2013 03 04, 17:21)
http://www.15min.lt/...yste-599-311942 geras straipsnis, paskaitykit
citata:
"Sepsis, kūno atšalimas, sutrikęs kvėpavimas, gimdymo trauma – su tokiais sveikatos sutrikimas į medikų rankas patenka namuose gimę naujagimiai. Šios komplikacijos sukelia pavojų kūdikio gyvybei arba gresia amžinu neįgalumu. Kai kurių mažylių taip ir nepavyksta išgelbėti net visai gydytojų brigadai. Ar tikrai tai ne tėvų, o Dievo valia?

Visą gyvenimą su naujagimiais dirbantis Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų filialo Vaikų ligoninės Naujagimių intensyviosios terapijos skyriaus vedėjas gydytojas neonatologas dr. Arūnas Liubšys iš karčios patirties sako – gimdyti namuose nesaugu.

Už teisę gimdyti namuose kovojančios moterys viešai kalba tik apie sėkmingus tokių gimdymų atvejus. Tuo metu medikai prabyla apie skaudžias, vos tragedija nepasibaigusias istorijas."

Jos netiki LT medikais ax.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidajk @ 2013 03 04, 16:25)
Jos netiki LT medikais  ax.gif  mirksiukas.gif

Tikrai taip smile.gif tuoj apkaltins smeiztu. Pliurpia medikas ir smeizia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silvaria: 04 kovo 2013 - 16:29
QUOTE(vaidajk @ 2013 03 04, 17:25)
Jos netiki LT medikais  ax.gif  mirksiukas.gif

tai zinoma, uztad tiki Jurga blink.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(silvaria @ 2013 03 04, 17:28)
Tikrai taip smile.gif  tuoj apkaltins smeiztu. Pliurpia medikas ir smeizia

visgi manau, kad sitas staipsnis yra tinkamoj temoj biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(silvaria @ 2013 03 04, 01:32)
Ne apie kiekviena pirstejima diskutuojam.

jei jums galvutes uzgimimas yra pirstelejimas - tai cia jau diskusija ne apie tai, kur gimdyt - namie, pievoje ar ligonineje, bet apie tai, KAS yra gimdymas... Ar jus turite gimdymo patirties? Klausimas iskilo naturaliai, nes kai jau sitokie palyginimai pareina...

atleiskit, mielosios, galima pyktis ir rietis, bet jei jau kalbame apie konkretu video - tai pries tai ji paziurim, paanalizuojam, o jau tada rasom... Liecia visas.
Normalu - savoka isplestine. Vienas dalykas - normali gimdymo eiga, o kitas dalykas - vieta, kur tas naturalus procesas vyksta. Nrgi nebeina atskirt proceso nuo vietos? O jau vieta gali buti, musu skirtingu supratimu, normali arba ne tam tikriems veiksmams atlikti...

darosi neidomu skaityti pykcio ir pagiezos pilnus pasisakymus.Suprantu, tai vis nuomones - bet gal kaip nors be izeidinejimu ir perspaudinejimu.
Papildyta:
QUOTE(silvaria @ 2013 03 04, 17:28)
Tikrai taip smile.gif  tuoj apkaltins smeiztu. Pliurpia medikas ir smeizia

kodel gi? as tikiu, kad jie sako tiesa, as labai pasitikiu medikais, visus tris vaikus ne pievose, o ligoninese pagimdziau. Bet tiesa juk ir tame, kad jei galetu gimdyme namuose dalyvauti profesionalus medikai - juk to isvengtume daugeliu atveju.. Kodel istatymu draudziama medikams padeti gimdyvei namie?

Tiesa dar ir tame, kad gimdymas civilizuotai galimas ir ligoninese, ir namuose, ir, mano suptatimu, jei kas nors nori - net ir gamtoje. Bet kitas dalykas - medikai toli grazu nera visada geranoriski gimdyves ir jos vaiko atzvilgiu, ta irgi tenka konstatuot.. verysad.gif

Atsakyti
jeigu moteris reiketu mokinti gimdyti.. zmonija nebutu isgyvenusi.. tai yra mumyse, musu instinktuose, tereikia i juos isiklausyti. Jei to nori. Jei nenori, zinoma, tuomet reikai mediku brigados su reanimacija uz sienos.

Na, o ligonineje, be abejo, nebuna nei sepsio, nei kvepavimo sutrikimu, ar, juo labiau, gimdymo traumu.. O jau neplysta tai visos... Idomu kiek is tu 3000+ namuose gimusiu kudikiu teko medikams 'gelbeti'. Ir dar idomiau, kiek nebutu reikeje gelbeti, jei salia, namuose, butu profesionali akusere?
Atsakyti