Įkraunama...
Įkraunama...

Polimerinis molis (modelinas)

QUOTE(vilmuxxx @ 2013 08 29, 12:10)
a. Ar teisingai suprantu, kad su makaronų mašina darot tiesiog lazanijos lakštus?
Pirkčiau ir aš mašiną jei pasitaikytų kokia už padorią kainą....

b. O dar sakykit tie tokie makaronai kur kelių spalvų. pvz širdelė (viduriukas) baltas, aplink raudonas, o dar aplink pvz. galtonas. Ar jie taip pat su makaronų mašina daromi?

Buvo kažkuri patalpinusi iš tų makaronų su šilkine juostele ant kaklo kabinamą tokį papuošalą dailų (raudoni viduriukai aplink lyg balkšva).
Papildyta:
Ir dar tokie labai praktiniai ir greičiausiai labai juokingi klausimai..net sarmata klaust.

1. Su kuo geriausia daryti įrėžimus ar įspaudimus? Bandant daryti su dantų krapštuku taip lyg plešia, volzoja, o gražaus įbrėžimo taip ir nepadaro.

2. Dantų krapštukas puikiai tiko tiems pabadymams. O su kuo darot tokius didesnės apimties įspaudus, duobutes? (Pvz. lyg darytumėt kačiuko pėdučių įspaudus 1 platesnis įspaudas + 3 mažesni)

A. taip su makaronu masina gaminasi lakstai
B. Tie makaronai, dar kartais vadinami desromis ( angliskai cane, millefori ) lipdosi dalimis, va nuoroda su filmukais, bus aiskiau https://www.google.d...o...ial&spell=1

1. As paprastai naudoju metalines arba plastikines priemones kaip virbalai

2. O cia jau fantazijos reikalas, galima naudoti viska, ir spec irankius, ir bet ka kas turi norima forma, ir texturu lakstus ir antspaudus ivairius ir t.t.
Atsakyti

QUOTE(vilmuxxx @ 2013 08 29, 12:58)
Sveikos, 4u.gif

Aš taip pat naujokė ir turiu labai praktinį klausimą.

Kuo ir ant ko kočiojat modeliną, kad jis nepriliptų. Prisižiūrėjau filmukų kaip reikia daryti ir mačiau, kad palygina su lyg ir kočėlu kažkokiu (na ne medinis kaip namie visos turim). Pabandžiau pakočiot tai modelinas prie klijuotės beviltiškai neatkrapštomai prilipo.

QUOTE(vilmuxxx @ 2013 08 29, 14:10)
Ačiū.

Ar teisingai suprantu, kad su makaronų mašina darot tiesiog lazanijos lakštus?
Pirkčiau ir aš mašiną jei pasitaikytų kokia už padorią kainą....

Aš tai kočioju su paprastu lygiu tušinuku:) Kočioju ant kažkada buvusios stiklinės pjaustymo lentutės:)
Šiaip ši technika man patinka tuo kad darbo įrankius gali pasidaryti iš bet ko, taip ir su tais įspaudais - kas maždaug atitinka, tą ir naudoji - tušinuko antgalis, pieštukas ir pan.
Taip, su makaronų mašinom tiesiog viskas išsikočioja į lygią masę, taip gali ir spalvas maišyti ir spalvų perėjimus gauti:) Aš irgi mašinos labai norėjau, tai prigriebiau Maximoj kažkada su akcija mirksiukas.gif
Atsakyti
Ačiū labai 4u.gif

Patarimus bandysiu. Ir Maximoj akcijos lauksiu (praėjusią savaitę Vilniaus Akropolio Maximoj nebuvo visiškai jokios nei vienos makaronų mašinėlės).

Ir dar klausimų prikalvosiu. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmuxxx @ 2013 08 29, 11:58)
Kuo ir ant ko kočiojat modeliną, kad jis nepriliptų. Kepiau ant folijos.

As kocioju su mazu stiklainiuku nuo alyvuogiu mirksiukas.gif dar turiu ir makaronu masina, ja dazniau pasinaudoju nei kocioju. Su modelinu "zaidziu" ant paprasto alto lapo ir kepu taip apt ant jo (kartais ant sviestinio popieriaus). Dar kartais naudoju toki padekliuka (jis kaip plastikinis), tokie pasideti po lekste buna.

QUOTE(vilmuxxx @ 2013 08 29, 12:15)
Kitsune, labai gražūs ir estetiški įrankėliai thumbup.gif

aciu smile.gif stengiuosi, kad valgytojams butu smagu jais naudotis

QUOTE(vilmuxxx @ 2013 08 29, 13:10)
Su kuo geriausia daryti įrėžimus ar įspaudimus?

Tikrai kad fantazijos reikalas biggrin.gif As visokius ispaudus darau su tuo ka namie randu: adatos, virbalai, dantu krapstukai, sagos, tusinukai ir t.t. ir t.t... dar turiu nusipirkusi spec.irankuius (plastikiniai tik kelis Lt kainuoja, o buna kad nepakeiciami) smile.gif

Sekmes darbuojantis ir prasom pasirodyti kas gausis bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -kitsune-: 29 rugpjūčio 2013 - 15:54
Vilmuxxx, http://www.jurasta.l...ulpey-3vnt-6948
Atsakyti
QUOTE(Iruta @ 2013 08 29, 21:10)

Labai atsiprašau, bet turiu klausimą..... šioje nuorodoje įrankių vienas galas užapvalintas (burbuliukas), ar "šaukštelis"? Nes visą laiką ieškojau "burbuliukų". g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(mona66 @ 2013 08 29, 21:50)
Labai atsiprašau, bet turiu klausimą..... šioje nuorodoje įrankių vienas galas užapvalintas (burbuliukas), ar "šaukštelis"? Nes visą laiką ieškojau "burbuliukų". g.gif  g.gif

Bumbuliukai mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif as cia gal nelabai i tema, bet jus domites, uzsiimate, tai gal zinosite, tad klausiu: nusipirkom maximoje modelina, ruosiames daryti pedutes ir rankytes antspaudus. Taciau uzmaciau youtobe'j toki ale 3D vaizdeli. Paimamas paprastas modelinas, ispaudziama pedute, o tada i ta spauduka pilamas toks kaip skystas modelinas ar kas ten (padarytas is milteliu). Gal zinote kur man toki skysto pavidalo gauti?
nuorodele ziureti nuo 2:56 laiko. Va butent tokio norisi.
Atsakyti
QUOTE(Mrs.B_ @ 2013 09 01, 19:09)
sveikos  4u.gif  as cia gal nelabai i tema, bet jus domites, uzsiimate, tai gal zinosite, tad klausiu: nusipirkom maximoje modelina, ruosiames daryti pedutes ir rankytes antspaudus. Taciau uzmaciau youtobe'j toki ale 3D vaizdeli. Paimamas paprastas modelinas, ispaudziama pedute, o tada i ta spauduka pilamas toks kaip skystas modelinas ar kas ten (padarytas is milteliu). Gal zinote kur man toki skysto pavidalo gauti?
nuorodele  ziureti nuo 2:56 laiko. Va butent tokio norisi.

Sveika,
ten greiciausiai gipso milteliai, kurie sumaisomi su vandeniu.
Atsakyti
sveikos,
buvau truputi prapuolus ax.gif
rodaus savo "sedefrus" lotuliukas.gif
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

ir nusprendziau,ka dnedarysiu jokiu uzrasu su tuo badymu,nu taip negrazu,vaje vaje doh.gif

db darbuojuos prie karoliuku,yra ka veikt tikrai 4u.gif
ir del lako noriu pkalsut,ar butina pirkt ta spec?turiu visa banke lako,nzn koks,lakavau akmenukus,medi,visai gerai lakuoja jis,o modelinui kazin ar yra koks skirtuma ssu kokiu lakuoju?
Atsakyti
LelelinA, labai mieli sedevrai thumbup.gif
O del lako... Ui, bedos su tais lakais... Modelinas labai nenori "draugauti" su dauguma laku sad.gif
Atsakyti
QUOTE(LelelinA @ 2013 09 04, 00:08)
sveikos,
buvau truputi prapuolus  ax.gif
rodaus savo "sedefrus"  lotuliukas.gif

ir nusprendziau,ka dnedarysiu jokiu uzrasu su tuo badymu,nu taip negrazu,vaje vaje  doh.gif

db darbuojuos prie karoliuku,yra ka veikt tikrai  4u.gif
ir del lako noriu pkalsut,ar butina pirkt ta spec?turiu visa banke lako,nzn koks,lakavau akmenukus,medi,visai gerai lakuoja jis,o modelinui kazin ar yra koks skirtuma ssu kokiu lakuoju?

Labai gražūs darbeliai thumbup.gif
Atsakyti