Įkraunama...
Įkraunama...

Polimerinis molis (modelinas)

QUOTE(mijaka @ 2013 12 02, 18:54)
o koks visai visai mylimiausias ?  cool.gif  biggrin.gif

Beveik tai reiskia, kad ne visa palete mano megstamiausia. va modelinas su mica arba kitaip tariant tas su zeruciu, kur metalines spalvos man labiausiai patinka Premo. Pardo gali buti kietokas, jeigu is tos serijos Art Clay, bet cia nelygu ka darai, kartais tai buna ir privalumas.
Atsakyti
Šiaulietės darbštuolės ... šiandien mačiau akropolio maximoje 4 makaronų mašinkas (pasta machine biggrin.gif ) kaina 70 lt.. Ieškoti tarpuose nuo žvakių iki mašinos reikmenų, ieškoti ne lentynose, o praėjime ant paaukštinimo. karsta.gif karsta.gif Gal kam pravers 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mona66 @ 2013 12 05, 21:25)
Šiaulietės darbštuolės ... šiandien mačiau akropolio maximoje 4  makaronų mašinkas (pasta machine  biggrin.gif ) kaina 70 lt.. Ieškoti tarpuose  nuo žvakių iki mašinos reikmenų, ieškoti ne lentynose, o praėjime ant paaukštinimo.  karsta.gif  karsta.gif Gal kam pravers  4u.gif  4u.gif

Tai kad čia baisiai brangiai - kažkada bent jau Vilniuj Maximoj buvo akcija po 29,99lt.
Atsakyti
QUOTE(almukass @ 2013 12 06, 15:04)
Tai kad čia baisiai brangiai - kažkada bent jau Vilniuj Maximoj buvo akcija po 29,99lt.

Gal jūs ir teisi, bet lyginant su FIMO (KURIĄ PASIDOVANOJAU KADAIS doh.gif doh.gif ) 150 lt, manau visai nebrangi schmoll.gif biggrin.gif biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
ei, miargai, ziurekit va tusciaviduriai karoliai kaip padaromi... tiesa sakant tokai panasia minti audziau, bet galvojau, gal zmones ka nors gudriau yra sugalvoje... http://www.atelierlu...rim-vzorem.html

beja, su Sventem Svenciausiom!
user posted image
Atsakyti
hm...tuščia viduj ? mano lipdymo patirtis nenori sutikt su tuo, kad įmanoma taip padaryt ir išlaikyt tokią formą...Nebent ten parašyta dar kažkas, esminiai dalykai, kalbos nesuprantu.
Atsakyti
QUOTE(mijaka @ 2013 12 24, 11:10)
hm...tuščia viduj ? mano lipdymo patirtis nenori sutikt su tuo, kad įmanoma taip padaryt ir išlaikyt tokią formą...Nebent ten parašyta dar kažkas, esminiai dalykai, kalbos nesuprantu.

gal kazkas ir parasyta, nesuprantu as cekiskai biggrin.gif vis tik manau manau, kad imanoma... gal but ya kazkokiu niuansu, kad pavyktu, na pvz storis to "blyno" nes is labai plono tai tikrai neiseitu...
siaip tai ilgai vis ziurejau i sita https://www.etsy.com...search_type=all
bet kaina man per didele dar del vieno tokio triuko.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Margareta @ 2013 12 24, 12:13)
gal kazkas ir parasyta, nesuprantu as cekiskai biggrin.gif vis tik manau manau, kad imanoma... gal but ya kazkokiu niuansu, kad pavyktu, na pvz storis to "blyno" nes is labai plono tai tikrai neiseitu...
siaip tai ilgai vis ziurejau i sita https://www.etsy.com...search_type=all
bet kaina man per didele dar del vieno tokio triuko.. smile.gif

susimetam biggrin.gif vien iš smalsumo sutikčiau pažiūrėt kas ten per stebuklas (nes pagal aprašymą žada tikrą stebuklą biggrin.gif )

nors aš niekada dar nesigilinau ir nebandžiau atspėt kaip tai daroma, nedomina tokie karoliai...
Manau reikia sėst ir bandyt, na bet pirmam variante kažkas ne taip man atrodo, išsikreiptų forma vistiek, kad ir kokio storio būtų tas blynas.
Protingiausia atrodo kažkuo pripildyt ir paskui ištirpdyt...
Galima būtų ant saldainių daryt biggrin.gif ir paskui ilgokai karštam vandeny palaikyt biggrin.gif chupa chupso forma ir dydis kaip tik tiktų biggrin.gif
Atsakyti
hihihi, negaliu patikėt, kad tarp mišrainių pjaustymo ir dovanų pakavimo radau laiko eksperimentui biggrin.gif bet jeigu jau dega - tai dega....

Saldainių namuose radau tik kramtomų, bet jau taaaaaip norėjau eksperimento, kad tiko ir toks ir.....manau, tame nemažai gėrio yra!!! - susiformuoja lengvai nuo šilumos ir paskui pradurt nekeptą karoliuką lengva kiaurai. Žodžiu - ant saldainio užviniojau molį, pradūriau dantų krapštuku, įdėjau kept - orkaitėje tas saldainis nuo karščio išlipo lauk pro skylutes, karolis formos nepakeitė (ji jau kai dėjau kept buvo visas nelygus, neskiriau laiko formos pataisymui, dekoravimui ir t.t., nes rūpėjo tik tas tuščias vidus). Palaikiau karštam vandenį, ir dar dėl tikrumo - kelias sekundes verdančiam, kad tikrai tas saldainis išlįstų biggrin.gif

user posted image

ir vualia.... Manau pakankamai tuščias tas vidus biggrin.gif
aišku, čia per 5 min daryta buvo, reikia apgalvot molio storį, kaip dekoruot, kaip išlaikyt gražią lygią apvalią formą ir daug daug dar mąstyt reikia ir tobulint. Dar galvoju kažin kaip su normaliu čiulpiamu saldainiu būtų, nes ant jo ir norėjau daryt (bet vaikas visus sunaikino namuose...), ant tokio kieto darant - skylutės tikrai nepradursi....o kai jis kepa tada - per kur išbėgtų ? jei bėgtu nuo temperatūros...reikia pakept vieną saldainį orkaitėj ir pažiūrėt kokia jo reakcija biggrin.gif

Atsakyti
vis tiek man idomiau kaip padaro tuos karolius vien tik is molio ir daugiau nieko

saldinis i tai apriboja, nes juk labai didelio nepadarysi, tik bonbonkes dydzio g.gif be to man itarimas kyla ar tikrai tas saldainis isbegs, bo jei ne tai paskui skruzdeliu karoliuose galima sulaukti doh.gif lotuliukas.gif bent jau pas mane namie situ gyviu visur vaiksto.. bash.gif

P.S. persiprasau biggrin.gif praleidau, kad darei ant kramtomo saldainio, tai ju galima ir du sulipinti... as pamaniau ant paprasto ciulpiamo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Margareta: 24 gruodžio 2013 - 14:25
QUOTE(Margareta @ 2013 12 24, 14:20)
praleidau, kad darei ant kramtomo saldainio, tai ju galima ir du sulipinti... as pamaniau ant paprasto ciulpiamo smile.gif

aga, jų galima ir 20 sulipint biggrin.gif
na bet įdomu iš smalsumo tik? ar ir tiki, kad be nieko padarius jis bus gražios formos, vėliau nesuluš ir svarbiausia - kad ne visą dieną jį vieną gaminsi biggrin.gif
aš manau, kad neįmanoma be nieko padaryt ir išlaikyt lygų daug maž, kad nesubliukštų kepant ar dekoruojant smile.gif ir kad tikrai būtų lengvesnis nei pilnaviduris biggrin.gif juk niekas jų nepjausto ir nežiūrį kiek ten realiai to oro yra, gal jie sukrenta ir gaunasi nežymus lengvumo procentas tik, o vargo penkioliką kart daugiau nei su pilnais.
Atsakyti
Mijaka, galim susimesti biggrin.gif is aprasymo tos pamokos ir atslipimu tai skamba tikrai intriguojanciai. nors as ir nesu megeja tokiu vien karoliu darymo, bet tiesiog labai idomu praplesti akirati ar kaip ten sakoma del sportinio intereso biggrin.gif
Atsakyti