Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikelis su klausos negalia

QUOTE(spylka @ 2006 05 29, 22:53)
ir pas mus taip pat, man tik labai idomu, kad as stoviu kitam kambario gale, ir ji manes nemato, o as ja snekinu ji pradeda juoktis?????????????//  g.gif
tik nesuprantu vieno dalyko ar visiems deda klausos aparatus? ar yra kam jau niekas nepadeda? verysad.gif

visokiu atveju yra
kartais gali padeti operacija, kartais aparatas, o kartais jau niekas nepadeda. labai prikauso nuo to, kiek procentu yra islikusi klausa...
Atsakyti
verysad.gif tai jau jeigu pas mus yra abipus neigiama, tai turbut jau mums nieks nepades verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(spylka @ 2006 05 31, 08:57)
verysad.gif  tai jau jeigu pas mus yra abipus neigiama, tai turbut jau mums nieks nepades  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

dar jus labai mazytes, dar sunku daryti isvadas
reikia tiketi, kad dar bus geru ziniu 4u.gif
mes dar irgi labai tikimes geru naujienu
Atsakyti
Butybe, gal kartais žinai kur ir kaip išsitirti, kodėl vaikutis negirdi smile.gif . Sakė kažkokie yra genetiniai tyrimai. g.gif
Atsakyti
QUOTE(D. mama @ 2006 05 31, 11:44)
Butybe, gal kartais žinai kur ir kaip išsitirti, kodėl vaikutis negirdi smile.gif . Sakė kažkokie yra genetiniai tyrimai. g.gif

del genetiniu tyrimu reikia kreiptis KMUK pas gyd. Serapina, arba Santariskese pas genetikus tik reikia siuntimo is gydytojo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(D. mama @ 2006 05 31, 11:44)

Mes jau tuos tyrimus esame pasidare. Tiesiog reikejo siuntimo pas genetikus. Tyremes Santariskese. Kiek zinau, galima tuos tyrimus pasidaryti ir be siuntimo, tik tokiu atveju tai bus mokama.
Tik nezinau, ar jums sie tyrimai iki galo atskleis priezasti g.gif
Atsakyti
Oi čia tas kurtumas toks dalykas...kaip čia pasakius laaabai reliatyvus. Iš patirties galiu pasakyti - tiksliai kurtumo lygio apart paties neprigirdinčiojo net geriausi daktarai nežinos. Rimtai.
Pati esu neprigirdinti nuo pat vaikystės. Gydytojai viens per kitą rėkė - reikia aparato. Būtinai reikia aparato. Dar ir dabar man aiškina kad man reikia aparato. Nuėjau į surdotechniką pabandyti tų aparatų, kuriuos rekomendavo - nu nifiga, man jau pernelyg garsiai viskas. Taip ir nepirkau ir greičiausiai nepirksiu.
Giminės kai susitinku ypač per balius visokius prisikiša man prie pat veido ir dar garsiai kalba, o jei neduok dieve uždelsi su atsakymu tai ir rėkti garsiai ima ir dar arčiau prisikiša. Ir aiškink neaiškinus kad gali kalbėtis normaliai. Netiki ir vistiek rėkia. Šlykštu.
O aš negirdžiu šnabždesio ir kai kalbina mane iš už nugaros. Na antruoju atvėju net nežinau kaip apibūdinti. Garsus girdžiu, aiškiai dar girdžiu bet jau nebesusieju jų į žodžius. Na bet čia manau kad dėl įpratimo, nes nuo vaikystės su manim šnekėjo taip kad galėčiau matyti veidą, lūpas. Kodėl manau kad iš įpratimo man taip? Todėl kad kitus ir tylesnius garsus aš išgirstu, Vasaros vakarais kaip būnu kaime girdžiu kaip širčkia svirpliai, rytais pabundu nuo paukštelių čiulbėjimo. Kai lyja girdžiu kaip lietus barbena, kaip būna vėtra , girdžiu kaip medžius judina. Visko neišvardinsi.
O tėvai. Manau jie dėl mano ateities krimtosi galbūt iki tol, kol išmokau skaityti. O jau būdama 4 metukų normaliai skaičiau knygutes. biggrin.gif
Šiaip tai aš nemanau kad vaiko kurtumas - labai baisus dalykas. Galima leisti ir į paprastą mokyklą, o vaiką , jei jis labai prastai girdi, arba yra visai kurčias - kuo anksčiau mokyti skaityti iš lūpų. Jei iki mokyklos jis to išmoks ir įgus tai daryti, tai jam net nereikės kad žmogus specialiai prie jo prisikišęs kuo išraiškingiau kalbėtų.
O dėl spec. mokyklos - nežinau nežinau. Kiek teko girdėti mokymo lygis jose - kaip ir pagalbinėse. g.gif Taigi, mamos jei jūsų vaikelis protiškai neatsilikęs, o tik turi tokią problemėlę kaip kurtumas - galit būti kaip ir ramios. Tik iki mokyklos tinkamai paruoškit savo bambiziukus bendravimui. Ir dar - realią situaciją su klausa žino tik pats kurčiasis.

Atsakyti
Simulcika 4u.gif smagu, kad tau taip ok 4u.gif mano mazyle mazyte dar tai sunku ka pasakyti, bat jei visai negirdi? zinau kad yar kazkokie imlantai, svarbu kad kalbetu blink.gif . dabar tiesiog lieka laukti laukti ir dar karta lauki..........
Atsakyti
QUOTE(spylka @ 2006 06 03, 22:56)
Simulcika  4u.gif  smagu, kad tau taip ok  4u.gif  mano mazyle mazyte dar tai sunku ka pasakyti, bat jei visai negirdi? zinau kad yar kazkokie imlantai, svarbu kad kalbetu  blink.gif  . dabar tiesiog lieka laukti laukti ir dar karta lauki..........

Spylka, nelauk geriau. Kuo anksčiau pradėsi pratinti prie skaitymo iš lūpų tuo geriau bus. Nu tikrai nepakenks. Tiesiog nutykok kai ji i tave įdėmiai žiūri, rodyk kokį daiktą ir garsiai bei aiškiai, išraiškingai, taip kad ji matytų tavo lūpas sakyk jo pavadinimą. Pamatysi taip tikrai greičiau išmoks kalbėti ir suprasti. Svarbiausia kad išmoktų suprasti, paskui jau ir kalbėti nesunkiai išmokysi. Pagal gerklės vibraciją. Kai dukrytė ims tave suprasti, tiesiog tardama kokią raidę pridėk jos ranką prie savo gerklės kad pajaustų kaip vibruoja. Ir liepk jai su savo gerklyte išgauti tą pačią vibraciją. Bet visų pirma turi pasiekti kad mazgė tave suprastų. T.y - būtų išmokusi skaityti iš lūpų.
Sėkmės jums. Tik nepamesk kantrybės. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Simulcika @ 2006 06 03, 22:29)
Spylka, nelauk geriau. Kuo anksčiau pradėsi pratinti prie skaitymo iš lūpų tuo geriau bus. Nu tikrai nepakenks. Tiesiog nutykok kai ji i tave įdėmiai žiūri, rodyk kokį daiktą ir garsiai bei aiškiai, išraiškingai, taip kad ji  matytų tavo lūpas sakyk jo pavadinimą. Pamatysi taip tikrai greičiau išmoks kalbėti ir suprasti. Svarbiausia kad išmoktų suprasti, paskui jau ir kalbėti nesunkiai išmokysi. Pagal gerklės vibraciją. Kai dukrytė ims tave suprasti, tiesiog tardama kokią raidę pridėk jos ranką prie savo gerklės kad pajaustų kaip vibruoja. Ir liepk jai su savo gerklyte išgauti tą pačią vibraciją. Bet visų pirma turi pasiekti kad mazgė tave suprastų. T.y - būtų išmokusi skaityti iš lūpų.
Sėkmės jums. Tik nepamesk kantrybės.  smile.gif

assa.gif assa.gif aciu stengsiuosi
Atsakyti
QUOTE(Simulcika @ 2006 06 03, 22:29)
Spylka, nelauk geriau. Kuo anksčiau pradėsi pratinti prie skaitymo iš lūpų tuo geriau bus. Nu tikrai nepakenks. Tiesiog nutykok kai ji i tave įdėmiai žiūri, rodyk kokį daiktą ir garsiai bei aiškiai, išraiškingai, taip kad ji  matytų tavo lūpas sakyk jo pavadinimą. Pamatysi taip tikrai greičiau išmoks kalbėti ir suprasti. Svarbiausia kad išmoktų suprasti, paskui jau ir kalbėti nesunkiai išmokysi. Pagal gerklės vibraciją. Kai dukrytė ims tave suprasti, tiesiog tardama kokią raidę pridėk jos ranką prie savo gerklės kad pajaustų kaip vibruoja. Ir liepk jai su savo gerklyte išgauti tą pačią vibraciją. Bet visų pirma turi pasiekti kad mazgė tave suprastų. T.y - būtų išmokusi skaityti iš lūpų.
Sėkmės jums. Tik nepamesk kantrybės.  smile.gif

clap_1.gif as kaip nusjausdama ir darau taip nuo pat pradziu, kartais net specialiai nukreipiu mazyles veideli i savo. Mazoji jau priprato prie mano veido, mimiku ir labai graziai reaguoja 4u.gif
Dekui, Simulcika, uz svarbius patarimus thumbup.gif
Atsakyti
Ačiu Simulcika, rimtai, nuraminai. 4u.gif
Klausyk, jei nepaslaptis, kiek daktarai tau sakė, kad negirdi, nes maniškei diagnozavo, kad neprigirdi apie 53 %. g.gif Aš vis dar giliai tikiu, kad kai išmoks kalbėti, tai pastoviai nereikės nešioti aparatų. mirksiukas.gif
Beja, mes kaip tik ir dairomės į kokią mokyklą reikės eti. mirksiukas.gif
Atsakyti