Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikelis su klausos negalia

Puse metu lanke darzeli su sveikais vaikais,bet nepriprato.Sekanciais metais jau pervede i logopedini(nes dar nekalbejo),bet ir ten nepriprato.Budavo,kur aukletoja pasodins tai ten ir sedi visalaik nejudedamas.Ir nevalgydavo darzelio maisto,tik tai ka as idedavau i spintele.Maciau kaip jam negera.Jokios sypseneles neispausdavo,uzsispaudes budavo.Skaudu buvo i ji ziureti.Bet uztat namuose uz visa diena atsiimdavo,emocijos per krastus liejosi ir piesinius labai grazius,neiprastus piesdavo(na ir dabar piesia).Pradzioj piesiniai buvo labai tamsiu spalvu,bet laikui begant pradejo naudot sviesesnes,ryskesnes spalvas.Pagal jo piesinius sprendziau apie jo vidine busena.Kai issityrem klausa nuo kitu metu jau leidom i kurciuju darzeli.Jam zymiai lengviau buvo priprast,nes ten aukletojos kitaip elgiasi ir bendrauja su tokiais vaikais.[/I]Maniskis tai nuo ryto iki vakaro visokius garsus skleidzia,tai ukauja tai spygauja...O dar jo balsas toks stiprus.Vakarop man net galva isiskausta arba kai tylu man ausyse girdeti jo skleidziami garsai.Tai net nezinau kaip su ta problema susidorot.Mes jam rodom,kad tyliau,o jis vistiek savo.Gal kam nors panasiai buvo ar yra,pasidalinkit.O kokie jusu neprigirdinciu vaikuciu pomegiai?Ar skiriasi nuo girdinciu broliu(sesiu)?
Atsakyti
Nataska,2007 08 10, 16:34
Maniskis tai nuo ryto iki vakaro visokius garsus skleidzia,tai ukauja tai spygauja...O dar jo balsas toks stiprus. (...) Mes jam rodom,kad tyliau,o jis vistiek savo.
Neprigirdintys vaikai (ir suaugėliai taip pat), negirdi arba girdi iškreiptai savo balsą, nesugeba jį valdyti, todėl prašymas "tyliau" vaikui nieko nereiškia, jis nesuvokia, ko jūs norite, kaip tai padaryti. Ne ką veiksi, teks kęsti tuos šūkavimus ir gargaliavimus verysad.gif . Kai mokysis šnekamosios kalbos, palaipsniui išmoks balso toną, stiprumą valdyti. O kol kas apsišarvuokite kantrybe. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2007 08 10, 18:38)
Neprigirdintys vaikai (ir suaugėliai taip pat), negirdi arba girdi iškreiptai savo balsą, nesugeba jį valdyti, todėl prašymas "tyliau" vaikui nieko nereiškia, jis nesuvokia, ko jūs norite, kaip tai padaryti. Ne ką veiksi, teks kęsti tuos šūkavimus ir gargaliavimus  verysad.gif . Kai mokysis šnekamosios kalbos, palaipsniui išmoks balso toną, stiprumą valdyti. O kol kas apsišarvuokite kantrybe.  4u.gif

Aciu uz paaiskinima.Teks apsisarvuot doh.gif
Atsakyti
labukas, na taip šita tema galėčiau ir aš pasisakyt smile.gif na gal tik mano situacija čiut kitokia, aš pati esu sveika, tačiau mano tevai negirdi, tik gali šnekėt, tačiau jų šnekėjimą ne visi suprantą smile.gif reik priprast, dėl balso garsumo tai dar ir dabar nevisi kurtieji suaugę žmonės moką jį suvaldyt, tad tenka prisitaikyt, pati augau tarp tokių vaikų, visi šaunūs tačiau reik priprast prie tonacijos ir tik tada išeina suprast ką jie kalbą, nes vien gestų kalbos kartais neužtenka smile.gif tai vat tiek smile.gif sekmiuko jums smile.gif
Atsakyti
as stebiuosi kaip mano maziukas neima juosteles nuo galvytes nors istikruju juk tos dienos karstos ir vaikams prakaituoja,LiVo o gal kad mes menesiuku mazesni uz jumis mirksiukas.gif bijau ir pagalvoti tikrai juk didesnis gali imti nuo galvytes ir ji numesti kurnors i vandeni ar purva kaip minejai.oi kaip juos reikia saugoti.
Atsakyti
QUOTE(krisela @ 2007 08 04, 13:55)
Jusma o kodel jus is karto nevykote pas gradauskiene ji fainiausia gyditoja bet jau sitoje specelybeje?o jums vilniuje dare bera tyrima?jei taip tai gal kaune pakartos ir rezultatai bus geresni. smile.gif nes musu maziukas nuo gimimo negirdi kai padare bera tyrima 4men pasake kad nepades net kaulinis baha aparatelis lb nusivyleme verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif pasake kad nervas nefunkcionuoja 7men kai padare viskas liuks ir vaikas reagavo nes ir patys mateme kaip jis atsisuka i stipresni garsa giliai sirdyje netikejau kad vaikui jau niekas nepades.tai va nenusivilk ne taip jau baisu kaip atrodo.mums db 9men vaikas lb aktyvus thumbup.gif girdime su aparateliu o kur tu minejai apie sraikta i galvyte tai jo mums negres kol nebus 3m.parasyk kaip jums ten sekesi 4u.gif

Ačiū už palaikymą. Bet ką reiškia, kodėl nevykome iš karto pas Gradauskienę g.gif Juk mes gyvenam Vilniuje, iš kur aš galėjau žinoti, kaip ten patenkama - juk turbūt visi su siuntimu į KMUK važiuoja, ar ne mirksiukas.gif Taip ir mes.
Bera atliktas Santariškėse ir tikrai viskas atlikta gerai, tik rezultatai jokie schmoll.gif
Mums jau buvo 5,5 mėn., kai jį darė. Manau niekas nesikeis, tiesiog tikrai jau tuo netikiu. Esam morališkai nusiteikę operacijai ir dedam į ją visas viltis.
Beje, jau matėm, kaip ji atliekama - amerikiečiai patalpinę į internetą. laikys keletą mėnesių. O bijoti, nebijome, tiesiog laukiame, kada galėsime pradėti reabilitaciją.
Atsakyti
mes gyvename uz klaipedos bet pasiskambinau gradauskienei ir nuvykome ir patys taip pat nieko nezinojome.su tokia beda nebuvome susidure.del tyrimu jokiu budu nesigincyju 4u.gif bet kuriuo atveju jums sekmes 4u.gif 4u.gif ir jums ir maziukui teks dauk istverti,bet laikykites viskas bus gerai turekite vilti.mes irgi gyvename su viltimi smile.gif musu taip pat ateityje laukia operacijos ir nemazos ne viena bet............norisi tiketi kad viskas bus ok.
Atsakyti
QUOTE(Jusma @ 2007 08 16, 00:05)
Beje, jau matėm, kaip ji atliekama - amerikiečiai patalpinę į internetą. laikys keletą mėnesių. O bijoti, nebijome, tiesiog laukiame, kada galėsime pradėti reabilitaciją.
Teoriškai apie kochlearinę implantaciją žinau labai daug, bet būtų įdomu ir praktiškai pasižiūrėti. Taigi, gal galėtumėte nuorodėlę įmesti? mirksiukas.gif
Sėkmės ir tvirtybės Jums 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2007 08 16, 17:45)
Teoriškai apie kochlearinę implantaciją žinau labai daug, bet būtų įdomu ir praktiškai pasižiūrėti. Taigi, gal galėtumėte nuorodėlę įmesti?  mirksiukas.gif
Sėkmės ir tvirtybės Jums  4u.gif .

Būtinai būtinai, tik MB paprašysiu atsiųsti. Pasistengsiu ryt įdėti.
Atsakyti
Šiek tiek info mirksiukas.gif

Floridos ligoninės kochlearinė operacija

info apie kochlearinio implanto operacijas

reabilitacinio laikotarpio medžiaga - brošiūra

audio-verbalinis mokymo centras
Atsakyti
Ačiū 4u.gif .
Atsakyti
Mamos, ar yra čia tokių, kurių vaikučiams buvo atlikta kohlearinė operacija? Mane domina, ar prieš tai vaikučiui buvo statyti aparačiukai.
Mes buvom Kaune, padarė OAE ir audio-vizualinį tyrimą. nusprendė dėti aparačiukus, nors klausa abipusiai neigiama. Mano, kad gal taip nervus labiau suaktyvins. Todėl iki metų kaip ir gyvensim bandymais. jei ką, po to operacija, jei visi kiti tyrimai leis ją daryti.
Atsakyti