Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikelis su klausos negalia

Galiu atiduoti knygeles apie klausos sutrikimų turinčio vaikučio ugdymą šeimoje ir ugdymo įstaigose, daug patarimų tėveliams, auginantiems kurčius ir neprigirdinčius vaikučius.
user posted image
user posted image
Kaunas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lelija33: 15 sausio 2008 - 10:14
Lelija 33, mane labai domintų tos knygelės, aš Kaune, kaip galėčiau jas gauti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LiVo @ 2008 01 15, 17:51)
Lelija 33, mane labai domintų tos knygelės, aš Kaune, kaip galėčiau jas gauti  smile.gif

Gyvenu Šančiuose, o dažnai būnu prie HyperMaximos, Akropolio ar Stoties, galėčiau atvežt.
Atsakyti
Lelija 33,
Parašiau a.ž.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LiVo: 15 sausio 2008 - 19:57
Laba diena mamos,labai norėčiau įsijungti į jūsų forumą!
Mūsų dukrelei 10mėnesių.Neseniai diagnozuotas sunkus neprigirdėjimas(~80db abi ausytės) padarėme Bera tyrima Santariškėse, buvome Kaune pas Gradauskienę, dabar ieškome klausos aparatų(labai tikimės kad padės)
Gal galėtumėte patarti, kam jau yra tekęs toks išbandymas:
- kur pirkote tokiam mažam vaikui aparatą,(jau buvau Biomedikoje,Audiomedikoje,Klausostechnikoje),ir kaip tas aparatas ar padėjo/ ar nepadėjo.Būtų idomu sužinoti kaip toliau sekasi bendrauti su firmų pardavėjų audiologias ir panašiai.
Juk mergytė negalės paskyti ar ji girdi visus garsus ar tik dalį(kaip tai galėtų padaryti didesnis vaikas ar suaugęs)

Labai lauksiu komentarų

QUOTE(Jusma @ 2007 11 27, 02:31)
Smagu wub.gif

Mes šiandien buvom KMUK. Su aparatais baigiam žaisti, ruošiamės kochlearinei operacijai. Kitą savaitę darys galvos KT ir tada paaiškės, ar ji galima. Jei taip, beliks atseikėti pinigėlius ir laukti datos. unsure.gif Šiek tiek baisu ir baugu, bet žinom, kad tai mūsų vaiko labui. turim ir genetinių tyrimų, darytų Vokietijoje, atsakymus. teigiami, vadinasi genas, kuris buvo tirtas, mutavęs tiek pas mane, tiek pas MB, kitiems vaikams tokia negalia gresia 25 proc. verysad.gif

Atsakyti
QUOTE(Nikas @ 2008 01 22, 09:47)
Laba diena mamos,labai norėčiau įsijungti į jūsų forumą!
Mūsų dukrelei 10mėnesių.Neseniai  diagnozuotas sunkus neprigirdėjimas(~80db abi ausytės) padarėme Bera tyrima Santariškėse, buvome Kaune pas Gradauskienę, dabar ieškome klausos aparatų(labai tikimės kad padės)
Gal  galėtumėte patarti, kam jau yra tekęs toks išbandymas:
- kur pirkote tokiam mažam vaikui aparatą,(jau buvau Biomedikoje,Audiomedikoje,Klausostechnikoje),ir kaip tas aparatas  ar padėjo/ ar nepadėjo.Būtų idomu sužinoti kaip toliau sekasi bendrauti su firmų  pardavėjų audiologias ir panašiai.
Juk mergytė negalės paskyti ar ji girdi visus garsus ar tik dalį(kaip tai galėtų padaryti didesnis vaikas ar suaugęs)

Labai lauksiu komentarų

Mums ta pati gyd. Gradauskienės juo išrašė ir pirkti nereikėjo. Kodėl jums pirkti reikia??? Juk vaikams nemokamai duoda mirksiukas.gif Susitvarkykit neįgalumą mirksiukas.gif Mes tik į ausį kišamą dalį patys darėmės, nes jų nekompensuoja. Darėm Biomedikoje.
Mes jau operacijai riuošiamės, tikimės, kad tada viską girdėsim.
Ar girdi su aparatais, patys pamatysit. Mums rezultato nebuvo jokio. Be to su aparatais taip pat atlieka audiovizualinį tyrimą, kurio metu ir žiūri, į kokį garsą reaguoja.
Linkiu jums sėkmės!
Atsakyti
Ačiū,

Deja, nei pas Gydytoja Gradauskienę, nei kitur nemokamų aparatų nėra,(laukia konkursai, kurie įvyks geriausiu atveju po kelių mėnesių), o mums laikas labai brangus, be to kiek supratau nemokamai išduodami labai paprasti modeliai, kurie padės daug mažiau nei brangesni klausos aparatai siūlomi pardavėjų.
Justa gal gali pasakyti kokį modelį jūs gavote?

quote=Jusma,2008 01 22, 16:40]
Mums ta pati gyd. Gradauskienės juo išrašė ir pirkti nereikėjo. Kodėl jums pirkti reikia??? Juk vaikams nemokamai duoda mirksiukas.gif Susitvarkykit neįgalumą mirksiukas.gif Mes tik į ausį kišamą dalį patys darėmės, nes jų nekompensuoja. Darėm Biomedikoje.
Mes jau operacijai riuošiamės, tikimės, kad tada viską girdėsim.
Ar girdi su aparatais, patys pamatysit. Mums rezultato nebuvo jokio. Be to su aparatais taip pat atlieka audiovizualinį tyrimą, kurio metu ir žiūri, į kokį garsą reaguoja.
Linkiu jums sėkmės!
[/quote]
Atsakyti
QUOTE(Nikas @ 2008 01 22, 16:32)
Deja, nei pas Gydytoja Gradauskienę, nei kitur nemokamų aparatų nėra,(laukia konkursai, kurie įvyks geriausiu atveju po kelių mėnesių), o mums laikas labai brangus, be to kiek supratau nemokamai išduodami labai paprasti modeliai, kurie padės daug mažiau nei brangesni klausos aparatai  siūlomi pardavėjų.
Justa gal gali pasakyti kokį modelį jūs gavote?

Jei kas domina, galit ir į až man rašyti, greičiau atsakyčiau.
Mes turim Oticon firmos Sumo aparatus (matau ant dėžutės Audiomedikos adresą). Jie patys stipriausi ir tikrai ne prasčiausi mirksiukas.gif . Deja, kaip suprantu, jums turbūt irgi reikia galvoti apie kochlearinę implantaciją. Ar gyd. Gradauskienė apie tai ką nors sakė??? Mūsų sūnui irgi stiprus neprigirdėjimas, aparatai nepadėjo, be to, kai sužinojom priežastį kurtumo, tada ir supratom, kad jie ir nepadės. Norėčiau tikėti, kad jums bus kitaip, bet neatmeskit šio varianto ir juo pasidomėkit, akd po to nebūtų staigmena, nes ten reikės daug pinigėlių. Mes jau ruošiamės tokiai operacijai, bus vasario 7. Beje, jūs iš Vln? Mes taip, ir jei reikia kokios pagalbos, visada prašom. Šiek tiek praėję tą kelią, tai gal kuo naudingi būsim.

Papildyta:
Nikai, čia galite pasiskaityti apie Sumo
Ir beje, aš Jusma, o ne Justa mirksiukas.gif
Atsakyti
labas, Nikai, mūsų dukrytė nešioja klausos aparatuką. jai dabar aštuoni metai. Aparatukus pradėjom nešioti nuo 9 mėn. pirmus aparatukus jai taip pat davė klinikose nemokamai . pradžioj nešiojo abu, paskui pasilikom tik vieną kairėje ausytėje, o ant dešinės nebedėjom, nes jis jai nieko napadėjo. Kairės ausytės girdimumas 90 db, tai su aparatuku kažkiek girdėjo. pradėjo kalbėti. Apie trečius metus nusprendėm pirkti naują skaitmeninį aparatą, nes pastebėjom, kad su tuo aparatuku ji girdi ne visas raides, todėl jų ir netardavo. pradėjom galvoti kokį aparatą pirkti, nes ir kainos buvo labai didelės ir kaip tik tuo metu atsirado Siemens firmos aparatukai, nuėjome ten, nusinešę audiogramą ir mums parinko Muzik aparatuką. Jį mes ir pasirinkom, nes ir kainą palyginus su kitom firmom buvo perpus mažesnė. mes labai patenkinti šiuo aparatuku. dukrytės kalba greit pasitaisė, išmoko tarti visas raides. Ir dabar nors ji girdi tik viena ausyte su aparatuku, o kita visai kurčia, bet kalba puikiai ir įstojo į musžzikos mokyklą.
Informaciją apie šį aparatą rasi čia: www.klausostechnika.lt

turiu jau bėgti, parsivežti jos iš muzikos mokyklos.

Sėkmės jums 4u.gif
Atsakyti

Labas Nikai ir visos kitos mamytes.
Senai cia jau bebuvau.
Mes pries kelias dienas issirinkome naujus, skaitmeninius aparatukus. Nes iki siol nesiojome neskaitmeninius (gavom nemokamai). Galiu pasakyti, issirinkti tikrai labai sunku, visur buvom, isklausem ir pasirinkom, Biomedikoj Phonakus. Besirinkdama supratau viena, uz panasia kaina panasus ir aparatukai, tik firmos kitos, bet vaikui norisi nupirkti tai kas geriausia, tai net naktimis nebegalejau uzmikti galvodama kuri firma pati geriausia.

P.S. Nikai ar ne Jus buvote pries kelias dienas "Pagavoj" ?
Atsakyti
QUOTE(D. mama @ 2008 01 24, 13:43)
Besirinkdama supratau viena, uz panasia kaina panasus ir aparatukai, tik firmos kitos, bet vaikui norisi nupirkti tai kas geriausia, tai net naktimis nebegalejau uzmikti  galvodama kuri firma pati geriausia.

Tas tiesa... Aš buvau dviejuose įstaigose, prekiaujančiose aparatėliais... Apsistojom ties Siemens. Nes danų firmos už vieną būtumėm palikę tiek, kiek čia už du... Gal ir nelabai teisingas sprendimas... Bet aš nesu specė... O visi gi prekiaujantys- tik savo firmą kiša... Abu modeliai turėjo lygiai tokias pat funkcijas. Tai nemačiau reikalo mokėt brangiau... O nemokamam neturėjau kada laukt, o ir gyd. sakė, kad mūsiškiui nelabai jis tiktų...

Pradėjom lankyt logopedinius užsiėmimus. Logopedė sakė, pažanga yra thumbup.gif Tik tiek, kad vaikui reik dviem kalbom dirbti. Dar anglų žodynas skurdus doh.gif Ir dar ką pastebėjau... Jei vaiko klausia ko nors žmogus, kalbantis angliškai, jis jam atsako, bet jei žodžio angliškai nežino, tai lietuviško irgi nesakys... O logopedė sako, man nesvarbu kokia kalba jis pasako žodį, svarbu, kad jį įvardintų... Tai susakiau visą info mokytojai mokykloj, sakė lieps daugiau jam kartot... Na, judam po truputį į priekį thumbup.gif
Atsakyti
Smagu, kad jūsų vaikiukai padarė pažangą 4u.gif
Mes jau įtemptai ruošiamės operacijai, paskutinė savaitėlė liko, ir baisu, ir begalinis noras yra.
Matau, kad jūsų vaikiukų neprigirdėjimas didesnis nei mūsų ir jums aparatai padeda, o mums nepadėjo unsure.gif Na bet kiekvienas atvejis skirtingas.

Niekaip neprisiruošiu į Pagavą paskambinti blush2.gif Pirmadienį jau būtinai reiks, nes girdėjau, kad ten galima gauti geros info ir tinkamos pagalbos.
Atsakyti