Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikelis su klausos negalia

QUOTE(taputapu @ 2008 05 22, 17:23)
labai tikimės bent jau iki1,5 metų pasiruošti operacijai,o dabar birželio mėn.pasiimsim aparatuką dešinei ausytei,bet jis tik sustiprins visokius bumbsėjimus ir vibracijas,o kalbai reikšmingų garsų,pagal tyrimus,jis negirdi

Neturėkit iš karto pesimistinių minčių, gal jums aparatai suveiks mirksiukas.gif Pvz., pažįstu mergaitę, kurios klausa tokia pati, kokia buvo Emilijaus iki operacijos, bet ji kuo puikiausiai su aparatais girdi. Kiekvienam vaikui individualiai mirksiukas.gif
Nebent gydytojai jau pasakė, kad reik operuoti. bet jei taip būtų, nemanau, kad dar aparatus duotų g.gif Beje, pas kokį gydytoją lankotės???
Atsakyti
QUOTE(Jusma @ 2008 05 23, 14:36)
Neturėkit iš karto pesimistinių minčių, gal jums aparatai suveiks mirksiukas.gif Pvz., pažįstu mergaitę, kurios klausa tokia pati, kokia buvo Emilijaus iki operacijos, bet ji kuo puikiausiai su aparatais girdi. Kiekvienam vaikui individualiai mirksiukas.gif
Nebent gydytojai jau pasakė, kad reik operuoti. bet jei taip būtų, nemanau, kad dar aparatus duotų g.gif Beje, pas kokį gydytoją lankotės???

nesam tokie jau pesimistai smile.gif greičiau realistai.pas Gradauskienę lankomės. pagal ją tie aparatukai tik pažaidimui,kad koks nors poveikis garsinis iš aplinkos. o dėl operacijos primygtinai rekomendavo pabendrauti su tais,kurie nešioja implantus ir apsispręsti patiems. man todėl ir keista,kad atrodo,kaip gali neoperuoti,jei kitas kelias tik gestai?bet kad taip tiksliai sakytų,kad reik operuoti,nesakė.gal aš tik tokį įspūdį susidariau. bet kiek skaitau, tai nematau aš labai jau neigiamos pusės tų implantų. o gal nesąmoningai matau tik gerus pasiekimus. na, bandysim dar išsikalbėti su Gradauskiene birželio mėn važiuosim,.o kiek Emilijui buvo virš metukų,kai operavote?
...beje,klinikose buvom sutikę berniuką iš Kretingos 2 jų metų,taip pat su implantu.lyginu su savo dukra tokio amžiaus-visai panašiai kalba. tai tokie pavyzdžiai ir padeda
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo taputapu: 23 gegužės 2008 - 13:48
Sveikos,
Įdėsiu straipsni kuris, gal daugiau kam bus aktualus:
http://www.valstieti...044-1-302s.html
Jei norite kitų info šaltinių paieškos sistemoje įrašykite implantuojamas klausos aparatas.
Atsakyti
QUOTE(taputapu @ 2008 05 23, 14:43)
o kiek Emilijui buvo virš metukų,kai operavote?
...beje,klinikose buvom sutikę berniuką iš Kretingos 2 jų metų,taip pat su implantu.lyginu su savo dukra tokio amžiaus-visai panašiai kalba. tai tokie pavyzdžiai ir padeda

Na matot, tėvai sprendžia implantuoti, ar ne, todėl gydytojai negali versti operuoti. Ne visi tėvai nori implanto ir čia sutinkam tokių minčių. Be to, čia ir finansinis klausimas.
Emilijui buvo 1 metai ir 5 dienos operacijos dieną. Mes greit susisukom 4u.gif Aparatus gavom, kai Emilijui buvo 6,5 mėn., tai ir operacijai greit pasiruošėm.
Mūsų istorija su detalėm galite paskaityti balandžio mėn. Mamos žurnale. Gal kokioj bibliotekoj gautumėt. ten nemažai info. mirksiukas.gif

Beje, mūsų privati surdopedagogė vakar mums pasakė, kad Emilijaus klausos lygis dabar kaip 4-6 mėn. kūdikio. Šaunu, kad tokie pasiekimai, juk mums dar tik du mėnesiai, kaip procesorius pajungtas.
Atsakyti
QUOTE(Jusma @ 2008 05 25, 01:20)
Na matot, tėvai sprendžia implantuoti, ar ne, todėl gydytojai negali versti operuoti. Ne visi tėvai nori implanto ir čia sutinkam tokių minčių. Be to, čia ir finansinis klausimas.
Emilijui buvo 1 metai ir 5 dienos operacijos dieną. Mes greit susisukom 4u.gif Aparatus gavom, kai Emilijui buvo 6,5 mėn., tai ir operacijai greit pasiruošėm.
Mūsų istorija su detalėm galite paskaityti balandžio mėn. Mamos žurnale. Gal kokioj bibliotekoj gautumėt. ten nemažai info. mirksiukas.gif

Beje, mūsų privati surdopedagogė vakar mums pasakė, kad Emilijaus klausos lygis dabar kaip 4-6 mėn. kūdikio. Šaunu, kad tokie pasiekimai, juk mums dar tik du mėnesiai, kaip procesorius pajungtas.

šaunuoliai Jūs.Skaičiau Mamos žurnale apie jus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(taputapu @ 2008 05 25, 08:52)
šaunuoliai Jūs.Skaičiau Mamos žurnale apie jus thumbup.gif

aciuks.gif Stengiamės 4u.gif

Emilijus prieš prieš dienų pradėjo sakyti "am am", "ma ma". ale jungia balses su priebalsėm ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jusma @ 2008 06 02, 19:36)
aciuks.gif Stengiamės 4u.gif

Emilijus prieš prieš dienų pradėjo sakyti "am am", "ma ma". ale jungia balses su priebalsėm ax.gif

na,jaučiu,jums geriausias dalykas tai girdėti.Vyčiui jau pasiėmėm aparatuką,bandom.Kol kas nepatebiu,kad ką girdėtų.Jis toks judruolis,tai ir šiaip sukiojasi į visas puses. Dukra dabar išmoko brolio vardą ištart,tai vis šaukia jį,o kai šis neatsisuka,tai pribėgus prie akių pabalbatuoja kažką jam.
Atsakyti
sveikos,mamytės.matyt vasara nuvijo visas nuo monitorių.bet jei kas dar prisėstų,turiu klausimą. gavome sūnui aparatuką, tik niekaip nesuprantu,kaip sužinoti, kada baterija išsikrauna.jokia švieselė jame nemirksi, o mūsų mažylis kaip ir dar neparodo,kad ką girdi....arba negirdi
Atsakyti
QUOTE(taputapu @ 2008 06 12, 10:52)
sveikos,mamytės.matyt vasara nuvijo visas nuo monitorių.bet jei kas dar prisėstų,turiu klausimą. gavome sūnui aparatuką, tik niekaip nesuprantu,kaip sužinoti, kada baterija išsikrauna.jokia švieselė jame nemirksi, o mūsų mažylis kaip ir dar neparodo,kad ką girdi....arba negirdi

O nepaklausėt pas gydytoją, iš kurio gavot, ar firmoje, kurioje atsiėmėt? g.gif pas mus tai su švieselėm buvo, tai kaip ir rpoblema atkrisdavo, plius dar garsinis signalas - pypteldavo pora kartų mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos mamos.
va ir mums vakar patvirtino kad vaikas turi klausos sutrikimu,prikurtimas.vaziavom i kauno klinikas tirtis,tikrai netikejau ir nelaukiau tokios prognozes,nors daugumai gydytoju uzkliuvo jo klausa,na zinoma ir man,bet as vis vijau mintis,gal ne,bet va vakar jau zlugo viltys.bet kodel mane sugniuzde,o todel kad vaiko visi organai pazeisti,turi daug apsigimimu,ir dar plius vakar tai pasake...negaliu kaip sunku,skaudu.o pirmadieni guliames iligonine kaune del zarnyno,nes jis vis nekakoja,pas jo isanges stenoze,susiaurejimas,poto laukia akyciu operacija,kaip reikia istverti,nes jau man jegos senka....
Atsakyti
QUOTE(vikma @ 2008 06 13, 12:26)
Sveikos mamos.
va ir mums vakar patvirtino kad vaikas turi klausos sutrikimu,prikurtimas.vaziavom i kauno klinikas tirtis,tikrai netikejau  ir nelaukiau tokios prognozes,nors daugumai gydytoju uzkliuvo jo klausa,na zinoma ir man,bet as vis vijau mintis,gal ne,bet va vakar jau zlugo viltys.bet kodel mane sugniuzde,o todel kad vaiko visi organai pazeisti,turi daug apsigimimu,ir dar plius vakar tai pasake...negaliu kaip sunku,skaudu.o pirmadieni guliames iligonine kaune del zarnyno,nes jis vis nekakoja,pas jo isanges stenoze,susiaurejimas,poto laukia akyciu operacija,kaip reikia istverti,nes jau man jegos senka....

laikykites, negaliu prizadet kad viskas bus gerai, viskas bus taip kaip turi buti . Taciau Jus vaiko tevai, turite buti ypatingai stiprus, del vaiko del paciu. 4u.gif

O del bateriju, pas mano dukra, pradeda zypti kaip isibaigia batarkes, o firmose dar maciau turi specialus aparatus, kur parodo ar jau iseko baterija. 4u.gif

Atsakyti
Vikma,
4u.gif Laikykis, tvirtybės, liūdnos tokios žinios, o kai užgriūva staiga, būna sunku ir gaila, kad padėti, susitaikyti su viskuo gali tik laikas visagalis.

Atsakyti