Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikelis su klausos negalia

QUOTE(spylka @ 2006 10 12, 22:17)
Vir81, mums taip pat buvo, o pas jus su gomuriu viskas ok?

Ne musu gomuriukas auksciau,nei priklauso.
Atsakyti
tai gali itakoti gomurys, ir kol mazas vaikas yra daromas tas kompo testas, kuris deja yra netikslus vaikams turintiems problemu su gomuriu tad reikia laukti kol mazoji tavo pauges ir tada atliks kitus testus, tad linkiu vien tuo kompu nepasitiketi, nes jei gu gomurys yra auksciau ar nesuages, tie skleidziami garsai neturi kur atsimusti ( cia as liaudiskai) ir tada sis testas buna netikslus, nes ausyte nepagauna to garso, dbar eikit pasirodyti 6 men pas gyd.
Atsakyti
Sveikos,
mes turim neblogas naujienas, taigi jau buvom pas gyd. KMUk, nes nebegalėjau ilgiau laukt ir gyventi nežinioj, Pasiskambinau gyd. jinai mus užregisrtavo ir priemė, tai buvo spalio 11d. Apžiūrėjo ir, net padarė tą BERa testą, šiaip jis daromas vyresniems kūdykiams (3-6 mėn.), tai sakė pažaisim, bet tas "pažaidimas" parodė, kad klausos nervai gyvi ir, kad yra vidutinio laipsnio neprigirdėjimas, o klausa dar vystosi, tai galima tikėtis dar geresnių rezultatų, taigi nuo kitų metų pradžios mažiukė nešios klausos aparatukus, kad vystytųsi kalba. be to, ankščiau neparašiau, kad mano mergytė gimusi be ausų landų... taigi, ateity bus daromas tyrimas, ir jei landos uzaugusios tik oda iki mokyklos bus atliekama operacija ir mums gali visai nebereikėti jokių aparatų, bet jei užaugęs ir kaulas tokia operacija būtų įmanoma tik paauglystėje. šiaip, tapau laimingesne, nes žinau, kad mano vaikui, kad ji girdi...
Sėkmės visoms, ačiū už palaikymą, jis man labai padėjo nepalūžti.
Atsakyti
thumbup.gif saunuolytes mergytes, dziaugiuosi wub.gif
Atsakyti
Aciu <spylka>,tau uz patarimus. Siandien buvom pas seimos gyd.,tai sake ,kai mums bus sesi menesiai tada sius i Kauna issitirti pakartotinai klausa. Tikiuosi,kad bus viskas gerai. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rugiaveide @ 2006 10 13, 11:51)
Sveikos, mamytės. Gal kam padės mano turima informacija.
Turėjau mažylį, kurio abiejų ausyčių klausa buvo visiškai nulinė. Tiksliau, jis apkurto būdamas 9 mėnesių amžiaus (iki tol girdėjo ir net kalbėjo sakinukais)... Apkurtimo priežastis - ANTIBIOTIKAS GENTAMICINAS ir piktybinis galvos smegenų auglys. Deja, tam tikros infekcijos atveju tas antibiotikas yra nepakeičiamas, tad kai tenka rinktis tarp vaiko gyvybės ir galimo kurtumo... pasirinkimo iš esmės nebuvo.
Tai va, yra Kaune toks Neprigirdinčiojo jaunimo reabilitacijos centras "LINGUA", Laisvės al. 56. Ten negirdinčius ir neprigirdinčius vaikus moko skaityti iš lūpų ir KALBĖTI. Galima pradėti mokyti net ir kūdikius. Reikia keliskart per savaitę vežti vaikus į pamokėles arba, jei jie sunkūs ligoniai ir gyvena Kaune ar netoli, tai mokytoja-surdologė atvažiuoja (jai reikia už kelionę apmokėti). Žinoma, bendrauti su kūdikiu turi mokytis ir mama, nes mokytoja viena nieko nepadarys - tai ilgas ir kruopštus darbas. Taigi, mano Aliukas lankė tą centrą ir - mažais mažais žinksniukais tobulėjo... Jam padėjo labai puiki surdologė Jūratė Virkutienė: ji be galo gražiai bendrauja su vaikais. O prieš tai buvusi mokytoja man nepatiko, paskui ją pakeitė - ačiū dievui. Beje, moko panašiai, kaip kad minėjo Simulcika.
Gal kam tai pravers. Sėkmės Jums, mamytės. Jums būtinai pasiseks!
P.S. Klubo mokestis tebuvo apie 10 Lt./mėn.
Beje, aš mažai tikėjau, kad įmanoma visai negirdintį vaiką išmokyti kalbėti... Galima: dabar pažįstu vieną mamą, kuri negirdėjo nuo9 kūdikystės, o dabar kalba. Iš pradžių net nesupratau, kad negirdi, kol po pusdienio pastebėjau, jog skaito iš lūpų... Kalba gal ne visai aiškiai, bet tikrai suprantamai.

Taip, tikrai galima ismokyti vaika kalbeti, bet reikia daug kantrybes tureti. Prireiks nemazai laiko kol vaikas ismoks kalbeti ir bendrauti su kitais.
Atsakyti
Sveikutes visos stipriosios mamytes,
as turiu dukterecia, kuriai gal pries daugiau nei metu buvo pripazintas gilus neprigirdejimas, dabar jai 3,5 metuku...bet as matau, kad ji girdi daugiau nei sako daktarai..smile.gif taigi ji pradejo lankyti Lingua mokyklele, ja vezioja is kito miesto cia..smile.gif ir matau pazanga, kuo labai dziaugiuosi...nors ir suspauda sirdi pamacius kita vaika 3 metu, tauskianti pilnais sakinukais, bet as tikiu,kad viskas bus gerai..tik reikia tiketi, deti pastangas ir viskas bus puiku rolleyes.gif
Atsakyti
na va siandie mes po dar vieno vizito pas lor, tai vėl tyrė ir parodwe kad 40 neprigirdejimas, sako reik klausos aparatu blink.gif nesuprantu praeita karta buvo toks pats neprigirdejimas ir sake kad nereik , tik kad garsiau sneketume, nesuprantu nieko, gal kas turit patirties tiesiogiai su kausos a[paratais susidure? kaip o jeigu daba uzdeesiuu o ji gali be ju gyvent ar nepakenksiu ? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(spylka @ 2006 11 13, 13:07)
na va siandie mes po dar vieno vizito pas lor, tai vėl tyrė ir parodwe kad 40 neprigirdejimas, sako reik klausos aparatu  blink.gif nesuprantu praeita karta buvo toks pats neprigirdejimas ir sake kad nereik , tik kad garsiau sneketume, nesuprantu nieko, gal kas turit patirties tiesiogiai su kausos a[paratais susidure? kaip o jeigu daba uzdeesiuu o ji gali be ju gyvent ar nepakenksiu ?  unsure.gif

Sveika,
mum diegnozuotas 53 neprigirdėjimas ir nešiojam aparatukus (jau beveik metai). Aš tave suprantu, bet tikrai aparatu bijot nereikia. Daktarai, sakydami kad kalbeti garsiau, turejo omeny, kad ji normaliai girdės ir susišnekėsi su savo mergyte tiesiok kalbėdama garsiau, bet , kad normaliai vystytusi kalba, jai vistiek reikės nešioti aparatus. Mes irgi taip darom. Visą dieną tikrai nenešiojam, bet kai ką mokomės (nes mum jau 5 metukai) tai užsidedam. Žinai, kaip man daktarai pasakė: pastoviai nešioti tikrai nereikia (kai žaidžiama ar piešiama ar pan.), bet kai užsiimama rimta veikla (mokosi ir pan) reikia, tiesiog tam , kad suvoktų ir gerai suprastų perduodamą informacija, o vystatntis kalbai, tam kad greičiau ir tikslingiau kalbėtų, nes be aparatų tu išsivaizduok, ji žodį girdi, bet negirdi kažkokios vienos ar kelių raidžių, kurios ištariamos tyliau, tai jos kalbami žodžiai tiesiog bus be tu raidžių. Kuo ankščiau uždėsi, tuo ateiti mažiau reikės taisyti kalba, o šiaip kuo daugiau lavink klausą ir tikrai pastoviai nešioti aparatų nereikės. smile.gif
Atsakyti
o kokius jus aparatus nesiojat? man sake kad valstybes kompensuojami tai s..
ar lankot lingua mokyklele?
Atsakyti
QUOTE(spylka @ 2006 11 15, 17:01)
o kokius jus aparatus nesiojat? man sake kad valstybes kompensuojami tai s..
ar lankot lingua mokyklele?

Tai swift (ar kaip ten jie tariasi blush2.gif ), deja tik pas mu neskaitmeniniai, o dabar kiek žinau jau duoda skaitmeninius(žymiai geresnius). Mes planuojam irgi pirki skaitmeninius(norisi jau geresnių 4u.gif), tai jau teks iš savo lėšų. verysad.gif .
O kas dėl mokyklėlės, tai mes gyvenam Vilniuj, tai cia lankom specialu darzelį, o į mokyklą planuoju vesti į normalią. O šiaip mes dar lankom strazdanelių mokyklėlę (šeštadieninė, su normaliais vaikais). Ir galiu pasigirti, kad maniškė labai puikiai bendrauja su normaliais vaikais, susikalba ir net susiranda draugų, tiesa tie vaikai net nežino apie mūsų neprigirdėjimą, nebent mamytės kažką įtaria, nes kalba nevisai sklandi, kaip pas kitus vaikus.
O darželis mūsų galiu sakyt irgi l. geras, gal ir lingua mokyklėlė kažkuo panaši. Šiaip mum 5 metai, bet jau bandom skaityti ir rašyti, o dar iki mokyklos visi 2 metai ir kalba žymiai pasitaise. Nes pradejom lankyti, tai net savo vardo nemokejo normaliai ištarti, o dabar kalba sakiniais. Aišku, nors ir kaip gerai mum sekasi, bet kalbos atžvilgiu mes atsiliekam nuo normaliai girdinčių vaikų, bet aš apie tai stengiauosi negalvoti, nes tada taip širdį suima, pažliumbiu viena ir vėl pirmyn, juk vaikui turi duoti kuo daugiau, kad ateity negalvotum kad kažko nepadariau.
Atsakyti
Sveiki. Ir mano sunus negrigirdi (III laipsnio, labai stiprus neprigirdejimas). Suzinojom tai, kai vaikui buvo 1,5 metuku. Dabar jam jau 12 metu. Nesioja skaitmeninius klausos aparatus ant abieju ausu. Mokosi Kauno kurciuju ir neprigirdinciuju centre. Nuo 2 m. lanke Linqua mokyklele. Keleta metu po diagnozes depresavau juodai. Vyras buvo siek tiek tvirtesnis, guode mane ir ieskojo pagalbos vaikui. Dabar, kai jau 10 metu praejo po to kosmaro, jauciames normaliai, net nelaikom savo vaiko neigaliu, ziurim i ji kaip i sveika zmogu. Pastebejau, kad tas isbandymas padejo man pasikeisti geraja prasme, suzinoti, ismokti daug naudingu dalyku. Stiprybes visiems!
Papildyta:
Dar noriu paklausti. Gal kas augina panasaus amziaus (12 metu) neprigirdincius vaikus? Kaip sekasi? Pasidalinkit dziaugsmais ir rupesciais! Labai lauksiu.
Atsakyti