sveikos

Ir aš po tulžies operacijos, greit mėnuo bus. Mano toks atvejis iš sunkesnių. Operacija buvo sudėtinga. Tulžis labai išsiplėtojusi, pilna smulkių akmenukų. Laimė gydytojui operacijos metu nereikėjo lysti gilyn į latakus... Jau buvo pasidaręs tulžies uždegimas , priepuoliai kartojosi vis dažniau, prieš operaciją paskutinę naktį be miego ,nes kas valandą arba pusvalandį skausmai būdavo...Prieš operacija valgyti negalėjau, vandens taip pat neleido. Po operacijos 'maitino' lašelinėmis, po truputį leido gerti vandenį. Aplamai man pirma operacija buvo gyvenime ,man greit 24 metai. Po operacijos buvau labai silpna, pirmą vakarą ant kojų nepastovėjau, krisdavau.Keldavausi kaip bobutė įsikabinusi į kažką, pasilaikydama... Skausmai stiprūs buvo, pjūviai nemaži... Apskritai su kuo pakalbu, kam buvo ši operacija, kas gyvena be tulžies. Viską valgo, geria ir jokių problemų neturi. Na man dar labai mažai laiko praėjo . Po operacijos nėra skausmų tokių priepuolių stiprių. Bet didžiausia bėda su maistu, ko pasiskaitai nieko negalima. Valgydavau pasukų varškę, atrodo ir tiko ir jokių skausmų nebuvo. Dabar skauda net nuo varškės. Valgau garuose troškintas daržoves ,kalakutieną, paukštieną . Nebūna dienos ,kad nepykintų ,pavalgius nuolatos lydi pykinimas ,nevirškina, sukyla rūgštys ,graužimas atsiranda ir t.t.Kartais net atsisakau vakarienės ,nes žinau pavalgysiu ir vėl skaudės. Svoris krito labai prieš operaciją, dabar po operacijos nukrito tik 2 kg, per nepilną mėnesį. Labai būčiau dėkinga, jeigu pasidalintumėt ,ką valgėt po operacijos ,nes šios informacijos trūkumas