QUOTE(Andro @ 2013 08 10, 21:41)
kai aš nuėjau į spec. mokyklą ir paprašiau parodyti antrokų sąsuvinius- mane ištiko šokas, nes supratau kad ir ten D. bus paskutinis. Taip ir buvo. Pasiutusi VTAT, VKC PPT nuomonė- integruoti su visais vaikais ir pasidarys intelektualesnis.
na, mes čia nuklydome į visišką offtopiką pasirengimo įvaikinti temoje

Šiaip spec. mokykloje jau nežinau, kad būtų paskutinis. Mano bičiulės vienas sūnų mokėsi ten - buitinių įgūdžių lavinimo klasėje. Jau ir nežinau, ar jis iš viso tuos sąsiuvinius turėjo, kol mokėsi....
O dėl integracijos - yra vaikų, kuriems ta integracija yra reikalinga - juk suaugęs negyvens rezervate, gyvens tarp tokių, kaip bendraklasiai, net jeigu pagrindines disciplinas - lietuvių kalbą ir matematiką mokosi beveik vien pas spec. pedagogą. Aišku, yra ir tokių, kuriems ir tas spec. pedagogas nepadės ir gal savarankiškai negyvens. Arba yra pavojingas kitiems.
Neseniai su Braške išėjo kalba - nugirdo kalbas, kad į mūsų klasę perkels vaikį, kuris, sakoma, neprognozuojamas. Kaip ji sakė - gali pulti muštis už tai, kad į jį kažkas pažiūrėjo. Nežinau kiek tiesos, bet vaikas išsigandęs, nes susitinka koridoriuje, pažįsta daugmaž. Klasiokė pakraupus irgi - kažkada buvo apdaužyta tame pačiame koridoriuje