QUOTE(karakumuasilelis @ 2013 03 21, 17:26)
Tikriausiai tai jau senai aptarta, bet negaliu daug laiko skirti, kol perskaitysiu visus visus klausimus ir galbut atrasiu savaji.
Mano klausimas toks:
Pabaigusi mokykla istojau i dienines studijas iskart (bakalauras), po bakalauro istojau i magistra dienini. Esu dirbusi 5 menesius (2012-05-01 2012 10 01). Ar man priklausys kokia pasalpa? Šiuo metu esu pirmajame magistro kurs....
Viskas taip painu...
Jeigu nera jums 26 metu ir kai baiget mokslus,kaip suprantu bakalaura isidarbinot nepraejus 3 men,tai jeigu dabar dirbat manau galetumete gauti visas ismokas.Bet dar geriau i sodra paskambinti,nes nera apibrezta kokia studiju forma,ar cia jie bakalaura turi omeny ar magistra ar dar kazka.
"pirmajai nėštumo ir gimdymo atostogų dienai turi ne trumpesnį kaip 12 mėnesių per paskutinius 24 mėnesius ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą arba neįgijo nustatyto ligos ir motinystės socialinio draudimo stažo, nes:
yra iki 26 metų amžiaus ir nurodytu laikotarpiu mokėsi nustatyta tvarka įregistruotose bendrojo lavinimo ar profesinėse mokyklose pagal dieninę mokymo formą bei aukštosiose mokyklose pagal dieninę ar nuolatinę studijų formą ir pertrauka nuo mokslo pabaigos (pagal mokslo baigimą įrodantį dokumentą) iki tapote apdraustąja, neviršija 3 mėnesių; "
http://www.sodra.lt/index.php?cid=325
Papildyta:
QUOTE(Vaka @ 2013 03 21, 17:35)
Tikrai priklauso dar uz tas 126 dienas NGA

. Tik va neaisku ar tos atostogos po dvieju metu galios, nes sio metu lyg ir nori priimti istatymo pataisa, kad neisnaudotos atostogos po dveju metu dingsta (cia aisku dar reiktu tikslintis, nes as tiksliai nezinau).
As pasiemiau i prieki tas atostogas uz dekreta (NGA) tai dabar rami
Bet zinoma, jei jos neprapuls (del to istatymo pataisos) tai smagu tureti atostogas ir po VPA, galima tuomet dar ne is karto i darba grizti. Cia jau kaip kam patogiau.
Tiems kas yra ar bus VPA tas istatymas nebegalios,gales pasinaudoti visom savo atostogom.