Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(paryziete @ 2013 05 12, 23:46)
Jei nėštumo ir gimdymo atostogos baigiasi 06-02, tai už vaiko priežiūrą pašalpą pradės mokėti tik liepos pabaigoje?

Taip,liepos 20 d. gausit uz nepilna birzelio menesi pasalpa.
Atsakyti
sveiki,

Kaip manot, ar įmanoma pirmųjų metų VPA neimti šeimoje niekam, tik antraisiais dirbti ir gauti 40 proc. smile.gif vienam iš tėvų g.gif
Papildyta:
QUOTE(dirde @ 2013 05 13, 13:28)
sveiki,

Kaip manot, ar įmanoma pirmųjų metų VPA neimti šeimoje niekam, tik antraisiais dirbti ir gauti 40 proc. smile.gif vienam iš tėvų  g.gif

pavyko susisiekti su sodra pačiai smile.gif taigi, galima ir taip
Atsakyti
QUOTE(dirde @ 2013 05 13, 13:41)
sveiki,

Kaip manot, ar įmanoma pirmųjų metų VPA neimti šeimoje niekam, tik antraisiais dirbti ir gauti 40 proc. smile.gif vienam iš tėvų  g.gif
Papildyta:
pavyko susisiekti su sodra pačiai smile.gif taigi, galima ir taip

Gal atsiras ir labai mane smerkianciu, bet as manau, kad mes musu salyje turime bene geriausias motinystes atostogu apmokejimo ( ir trukmes) salygas visoje Europoje, tad realiai nelabai isivaizduoju, kodel mamos nuolat taip skundziasi, kaip cia blogai unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 05 13, 13:00)
Gal atsiras ir labai mane smerkianciu, bet as manau, kad mes musu salyje turime bene geriausias motinystes atostogu apmokejimo ( ir trukmes) salygas visoje Europoje, tad realiai nelabai isivaizduoju, kodel mamos nuolat taip skundziasi, kaip cia blogai  unsure.gif

drinks_cheers.gif pripranta žmonės prie gero, mokėdavo anksčiau daugiau, skaičiuodavo iš trijų mėnesių atlyginimo, o va dabar jau blogai. O labiausiai skundžiasi turbūt tos, kurios išvis nedirbo iki pastojimo ir stebisi kodėl vat joms nemoka pinigų, nes kitose šalyse tai moka. Nu ir už ką mokėti, juk, kad gautum reikia valstybei kažką duoti. Bet čia jau taip surėdyta, kad kai kurie tik skųstis ir tesugeba ax.gif
Atsakyti
laba,dar norejau paklausti,kur ten reikia ka pyldyti,kai iseini I dekretines,kad nereiktu I sodra vaziuot? Ten per savo el.bankininkyste prisijungti? Ar nepadarysiu kokios klaidos pati pyldydama .... ar gausiu koki atsakymha,kad viskas tvarkoje,su atsakymu po kiek gausiu pinigeliu ir pan.?
Atsakyti
QUOTE(Bailiukee @ 2013 05 14, 08:44)
laba,dar norejau paklausti,kur ten reikia ka pyldyti,kai iseini I dekretines,kad nereiktu I sodra vaziuot? Ten per savo el.bankininkyste prisijungti? Ar nepadarysiu kokios klaidos pati pyldydama .... ar gausiu koki atsakymha,kad viskas tvarkoje,su atsakymu po kiek gausiu pinigeliu ir pan.?

PRISIJUNGIMAS
Naujas prasymas - Skirti pasalpa/ismoka - GPS2, Prašymas skirti motinystės ar motinystės (tėvystės) pašalpą - kurti
Kai viska uzpildisit,virsuj yra "TIKRINTI" patikrina ar nera klaidu,jeigu nera,siunciat ir po visu dokumentu pridavimo,t.y kai darbas forma uzpildyta atsius sodraj,jus,tada jie prades skaiciuoti,kai paskaiciuos atsius jums laiska su paskaiciavimais,o paskui dar atsius laiska su paskaiciavimais kiek gaudinesit i rankas,o tada laukti pinigu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 14 gegužės 2013 - 07:49
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 05 14, 08:47)
PRISIJUNGIMAS
Naujas prasymas - Skirti pasalpa/ismoka - GPS2, Prašymas skirti motinystės ar motinystės (tėvystės) pašalpą - kurti
Kai viska uzpildisit,virsuj yra "TIKRINTI" patikrina ar nera klaidu,jeigu nera,siunciat ir po visu dokumentu pridavimo,t.y kai darbas forma uzpildyta atsius sodraj,jus,tada jie prades skaiciuoti,kai paskaiciuos atsius jums laiska su paskaiciavimais,o paskui dar atsius laiska su paskaiciavimais kiek gaudinesit i rankas,o tada laukti pinigu.

Dar galiu prideti, kad ir nusiuntus su kokiom klaidom, perskambina konsultante ir pasako, ka ir kur pataisyti (as buvau NPD pamirsus taikytis, lab viska isaiskino gerai). taigi drasiai pamirskite tas klaikias eiles Sodroj ir viska tvarkykit patogiai ant sofutes ax.gif
Atsakyti
Labas rytas, Jolanciuk, gal galetum pakomentuoti mano klausimuka? 4u.gif
Man priklauso iseiti i dekretines atostogas nuo liepos 17d (kai sueina 30 sav). As savo noru noriu iseiti nuo rugpjucio 1 d. Sakyk prasau, ar man priskaiciuos uz 126 dienas ismoka ar uz maziau, kadangi iseinu veliau nei galeciau? g.gif

aciukas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurmale @ 2013 05 14, 10:10)
Labas rytas, Jolanciuk, gal galetum pakomentuoti mano klausimuka?  4u.gif
Man priklauso iseiti i dekretines atostogas nuo liepos 17d (kai sueina 30 sav). As savo noru noriu iseiti nuo rugpjucio 1 d. Sakyk prasau, ar man priskaiciuos uz 126 dienas ismoka ar uz maziau, kadangi iseinu veliau nei galeciau?  g.gif

aciukas  mirksiukas.gif

Uz visa laikotarpi priskaiciuos.
Atsakyti
idomu tas paskaiciavimas 70% ir 40% skaiciuojasi jau nuo "lubu"ar "lubas" taiko kai jau paskaiciuotas 70% nuo DU visija "lubas"?
Atsakyti
QUOTE(grain @ 2013 05 14, 10:27)
idomu tas paskaiciavimas 70% ir 40% skaiciuojasi jau nuo "lubu"ar "lubas" taiko kai jau paskaiciuotas 70%  nuo DU visija "lubas"?

Maksimalus kompensuojamasis uždarbis yra einamųjų metų draudžiamųjų pajamų (toliau – EMDP), galiojusių teisės į pašalpą atsiradimo mėnesį, 3,2 dydžių suma (šiuo metu 4761,60 Lt (1488x3,2)).

Priskaičiuota mėnesio motinystės (tėvystės) pašalpa iki vaikui sukaks 1 metai negali būti didesnė kaip 100 procentų šių pajamų (4761,60 Lt, jeigu apdraustasis pasirenka gauti pašalpą iki vaikui sukaks 1 metai). Jeigu apdraustasis pasirenka pašalpą gauti kol vaikui sueis 2 metai – iki vaikui sukaks 1 metai, priskaičiuota pašalpa negali būti didesnė kaip 70 procentų (3333,12 Lt), o iki vaikui sukaks 2 metai – kaip 40 procentų (1904,64 Lt).
Lubos is karto taikomos DU.bet kokiu atveju ismokos negales virsyti nurodytu sumu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo D*L*K: 14 gegužės 2013 - 09:36
QUOTE(D*L*K @ 2013 05 14, 10:33)
Maksimalus kompensuojamasis uždarbis yra einamųjų metų draudžiamųjų pajamų (toliau – EMDP), galiojusių teisės į pašalpą atsiradimo mėnesį, 3,2 dydžių suma (šiuo metu  4761,60 Lt (1488x3,2)).

Priskaičiuota mėnesio motinystės (tėvystės) pašalpa iki vaikui sukaks 1 metai negali būti didesnė kaip 100 procentų šių pajamų (4761,60 Lt, jeigu apdraustasis pasirenka gauti pašalpą iki vaikui sukaks 1 metai). Jeigu apdraustasis pasirenka pašalpą gauti kol vaikui sueis 2 metai – iki vaikui sukaks 1 metai, priskaičiuota pašalpa negali būti didesnė kaip 70 procentų (3333,12 Lt), o iki vaikui sukaks 2 metai – kaip 40 procentų (1904,64 Lt).
Lubos is karto taikomos DU.bet kokiu atveju ismokos negales virsyti nurodytu sumu

Aciu uz atsakyma,o to sumos 3333.12lt ir 1904.64lt cia i"rankas"?
Atsakyti