Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus gydymas arba

Pirmoji tema
Antroji tema
Trečioji tema
Ketvirtoji tema
Penktoji tema

Dažnai užduodami klausimai

Imuniteto stiprinimui padeda
: Vit. C (geriau iš natūralių- spanguolės, juodieji serbentai, erškėtrožės, šaltalankiai, dilgėlės ir t.t.), gerosios bakterijos (geriau naminis jogurtas), bičių duonelė/žiedadulkės, vaikams galima medų ištirpinti drungnam vandenuke, Semėnų aliejus, žūvu taukai, ežiuolė.
Karščiavimas tai organizmo kova su bakterijom ir virusais. Kol kyla temperatūra ir krečia šaltis šildom organizmą (karštos arbatos, šiltai aprengt, užklot, kaitinti kojytes ir t.t.). Pakilus temperatūrai organizmą vėsinam (drungnos arbatos/vandenukas, mažiau aprengiam, lengvai užklojam ir t.t.), jei temperatūra labai didele, tada ištrinam kūną vandenių.
Slogą gydyt padeda alijošiaus sultis, tiesiog išsispausti alijošiaus ir įsilašinti į nosį, būtini nosies ir sinusu praplovimai su druskos tirpalų (geriausia imt Himalajų druską ir stiklinėje šilto vandens ištirpint 0,5 a.š. druskos), . Tik būtinai reikia apriboti pieno produktų vartojimą, nes jie skatina gleivių organizme susidarymą.
Sinusitą gydyt padeda: nosies ir sinusu praplovimai su druskos tirpalų (geriausia imt Himalajų druską ir stiklinėje šilto vandens ištirpint 0,5 a.š. druskos), virtas kiaušinis (kol neatšals reikia rident nuo vienos paakių pusės į kitą per nosį), česnako su sviestu mišinys(lygiom dalim sumaišomas česnakas su sviestu (česnaką tarkuot, sviestą palaikyt kamb. temperatūroj). 3 naktis iš eiles tept apie nosį ir virš akių, ten kur renkasi pūliai ir būtinai tept padus tuo pat mišiniu ir apsiauti vilnones kojines nakčiai. Tik būtinai reikia apriboti pieno produktų vartojimą, nes jie skatina gleivių organizme susidarymą.
Anginą gydyt padeda: česnako su sviestu mišinys(receptas aukščiau) 3 naktis iš eiles tept gerkle, patepus apsirist šilkine skarute, jei nėra tokios medvilnine ir būtinai tept padus tuo pat mišiniu ir apsiauti vilnones kojines nakčiai.
Bronchitą gydyt padeda: česnako su sviestu mišinys(receptas aukščiau) 3 naktis iš eiles tept plaučių sritį ir būtinai tept padus tuo pat mišiniu ir apsiauti vilnones kojines nakčiai. Dar gerai padeda varškės kompresas.
Kosuliui gydyt padeda: kompresas su šilta bulvių koše, galima ten dar įdėti medaus ,EA ar truputį varškės(košė tiesiai ant kūno). Dar galima dėti kopūsto lapą(pervažiuokit kočėlu),galima sutepti jį medumi. Gerai padaryti medaus masažą prieš miegą-patepti plaučių sritį nedideliu kiekiu skysto medaus ir lengvai paplekšnoti(galima iki paraudimo),uždėti marškinukus ir eiti miegot. Ryte nuvalyti šiltu vandeniu. Inhaliacijas su bulvėm, dienos metu įtrinkit krūtinę, nugarą tepalu(pvz,eukalipto, dr.Taiso... ).
Varškės kompresai dedami esant bronchitui ar plaučių uždegimui. Reikia varškės pakelį padėt ant radiatoriaus visai dienai, vakare ji jau parūgus ir bus šilta. Varškė paskirstyt ant vystyklo pagal norimą plotą ir kraštus aplankstyt. Dėt ant nugaros ar krūtinės ir apibintuot elastiniu bintu ar uždėt ant viršaus gerai priglundančia maikytė.
Papildyta:
QUOTE(Nidulia @ 2013 03 05, 14:59)
as perku aliejus lt, kur pilstomi aliejai. Man arciausiai krautuveles ju Univermage or Stoties turgavieteje. Internete-Rudugys.
Juoduju indisku kmynu, tai tikrai "stiprus" skonis:)
naudot gydymui į vidų aliejus reikia pirkt kokybiškus, sertifikuotus aliejus, o Rudugys tokiais neprekiauja schmoll.gif


QUOTE(Nidulia @ 2013 03 05, 22:09)
*****, TAI KA AS GERIU?? KVAPAS IR SKONIS KMYNU, RUDUGYJE PAVADINTA "JUODJU INDISKUJU KMYNU ALIEJUS"

http://www.rudugys.l...?product_id=528

kuris cia ??  blink.gif
apie tai aš ir rašau, geriau sumokėt truputi brangiau, bet žinot ką tu vartoji ir kad jie be jokiu priemaišų, švarus, kas deja šį įmonės negali pasakyt apie prekiaujamus aliejus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nataliuncik: 08 kovo 2013 - 10:20
Kad nepasimestu, atnešu iš praeitos temos smile.gif
QUOTE(Nidulia @ 2013 03 05, 12:07)
1. kanapiu seklu aliejus-geris, )daugiau omegu nei zuvies taukai, kurie spaudziami is kepenu, katros yra prisitrauke metalu)
2. juoduju indiskuju kmynu (antialerginis, kvepavimo takams, turintiems problemu su tustinimusi ir daug gerybiu
3. moterims-agurkles aliejus
4. vyrukams-moliugu seklu (pries prostatinis+varo parazitus  lauk)
as susimiksavusi kanapiu + agurkle-ryte, diena.
indiskuju kmyny, geriu vakare
5. Alyvuogiu nerafinuotas pirmo spaudimo su kuo mazesniu rugstyingumu, pageidautina, kad rugstingumas butu 0,00 - Cholesterolio priesas

QUOTE(Hopeidea @ 2013 03 05, 12:37)
Moliūgų sėklų geriau nepadauginti, nors labai skanus, bet omega 6 ir omega 3 santykis nėra pats geriausias.

Ir dar truputi papildysiu:
Linų sėmenų aliejus, mūsų lietuviškas auksas, padeda nuo daugelių ligų, stiprina imunitetą, sumažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką, mažiną cholesterolio kiekį kraujyje, mažina skrandžio rūgštingumą bei sušvelnina opų sukeltus skausmus, neleidžia joms plėstis, ramina virškinimo traktą, padeda apsisaugoti nuo aterosklerozės, aukšto kraujospūdžio, palengvina tuštinimąsi, minkština vidurius, išvalo žarnyną, neleidžia kauptis šlakams, padeda sumažinti curų kiekį sergant diabetu ir t.t.
Erškėtrožių aliejus turi daug riebiųjų rūgščių, vitamino E, karotino, patariama gydyti pragulas, ilgai negyjančias odos žaizdas, dermatitą, maitinančioms motinoms tepti sutrūkinėjusius krūtų spenelius.
Šaltalankių aliejumi gydoma skrandžio opalige aterosklerozė, chroniškas gerklės uždegimas, ginekologinės ligos, žaizdos ir nudegimai, pragulos.
Česnakų aliejus padeda nuo peršalimo, aterosklerozės, galvos smegenų, širdies spazmų ir dusulio.
Kukurūzų aliejus turi A, E, K ir B grupės vitaminų. Kukurūzų aliejus stabdo rūgimo procesus žarnyne, mažina cholesterino kiekį kraujyje, gydo kepenų ir tulžies pūslės ligas, inkstų akmenligę, hipertenziją, patinimus, atsiradusius dėl širdies ligų.
Jonažolės aliejaus gydo skrandžio opaligę, tulžies latakų ligas, inkstų akmenligę, ilgai negyjančias odos žaizdas, pūlinius, pragulas, parodontozę, stomatitą, gimdos kaklelio eroziją.
Atsakyti
[quote=bituteba,2013 03 07, 16:39]
jei vartojami tarkim zuvu taukai su mintim, kad gauti omega rugsciu ir vitamino D. Tai jei vietoj zuvu tauku vartotume kanapiu, gautume geresni santyki omega, bet kaip su vitaminu D ? siaip logiskai aliejuje turi buti E, D, A. bet kaip is tikruju kas zinot ? patarkit prasau smile.gif
aciu
[/quot


Meskit jus tuos zuvies taukus, kurie metalu prisitrauke. Gerkit tiesiog linu semenu alieju-nepamainomas dalykas:)

Nataliuncik, ne visada sertifikatas reiskia,kad preke yra tikrai auksciausio lygio ir geresne uz, tarkim, nesertifikuota Rudugio preke:)
Skaiciau labai daug straipsniu apie tai:) (dabar ant greicio nerandu, veliau idesiu. Labai pasitikejau ecocert sertifikacija. Pasirodo- ne kazin kas) Idomumo delei, kur jus perkat aliejus?? Tarkim Aromanatural, labia jau brangu gerimui butu pirkti. Akie Kvapu namus jau net nekalbu:)

Kas neskaites Filomenos Taunytes knygu, paskaitinekite istraukas. Tikrai idomu ir patarimu geru rasite:) ji kaip tik isskiria ipatingai linu semenu alieju.

http://petrasdargis....m...apie-viską

http://www.knypava.l...ma-ir-saltiena/

http://sveikata.dien...i-kenkia-392949

http://www.15min.lt/...eimai-156-69504

siame straipsnyje daugybe paaiskinimu apie sveikata, odel ji sutrinka.

http://ligos.sveikas...omoduliatorius/

ir cia idomu:)

http://ligos.sveikas...iniai_hormonai/

cia, apie Epsom druskos nauda, kam idomu

http://www.ajurvedav...c...ktai&id=275
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 03 08, 21:30)

Nataliuncik, ne visada sertifikatas reiskia,kad preke yra tikrai auksciausio lygio ir geresne uz, tarkim, nesertifikuota Rudugio preke:)
Skaiciau labai daug straipsniu apie tai:) (dabar ant greicio nerandu, veliau idesiu. Labai pasitikejau ecocert sertifikacija. Pasirodo- ne kazin kas) Idomumo delei, kur jus perkat aliejus?? Tarkim Aromanatural, labia jau brangu gerimui butu pirkti. Akie Kvapu namus jau net nekalbu:)

Kas neskaites Filomenos Taunytes knygu, paskaitinekite istraukas. Tikrai idomu ir patarimu geru rasite:) ji kaip tik isskiria ipatingai linu semenu alieju.

dažniausia perku iš Akomos, AromaZone, o skirtumas tarp Rudugio aliejų ir sertifikuotu skiriasi skonių/kvapų/kokybe (ypač matosi jei naudot ant odos, bent jau man blush2.gif )
jo, linų sėmenų aliejus-lietuviškas auksas, o jis buvo kažkaip išstumtas atvežtais papildais ir t.t.
labai įdomus straipsniai 4u.gif
Perskaičiau Taunytės pasisakymą: O jeigu norite dar geresnės atminties, mokykitės mintinai eilėraščius. Ir iškarto prisiminiau sugalvota prieš n-metų bausmė vaikams už prasižengimus, išmokt mintinai eilėraščius (Jūratė ir Kastytis, „Girių karalius" Der Erlkönig i t.t.), bet dabar už tai tik ačiū pasako blush2.gif o ir tapo įpratimu mintinai padeklamuot įdomias ištraukas
Atsakyti
AromaZone man kazkaip senokai neitinka. Net nezinau kodel, bet nepatinka ir viskas. Man ta ju metaline tara, nu visai nepatinka. ypac, kai as labai alergiska nikeliui ir kryzminems jo reakcijoms, tai pamatau metaline tara ir mane net purto verysad.gif
odai as nusiperku sertifikuotus ir Aromanatural. Kiek ten reikia odai:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 12 kovo 2013 - 14:40
labas, gal galetute patarti koki ea (kokiam misinyje ji reiktu naudoti?) ar kokia zoleliu arbata ar dar ka kas sureguliuotu menesines?man paskutiniu metu dideliais tarpais ju nebuna
Atsakyti
QUOTE(tu.man.pasakyk @ 2013 04 10, 14:12)
labas, gal galetute patarti koki ea (kokiam misinyje ji reiktu naudoti?) ar kokia zoleliu arbata ar dar ka kas sureguliuotu menesines?man paskutiniu metu dideliais tarpais ju nebuna

gal pirmiausia būtų gerai pasirodyti ginekologui - kad nustatytų priežastį 4u.gif
Atsakyti
Sveikos
Ka patarsit, karpydama nagus pazeidziau odele aplink naga, pasekoje, uzpuliavo. Gal galima kokia namine priemone sumeistrauti? Pirstukas istyno, puliai lyg ir isejo 4u.gif
Atsakyti
Visų pirma, stiprinti organizmą. Truputėlį pasilpęs, kad neapsigynė pats. Čia daug kam pavasarį būna silpniau wink.gif galit koių aliejų pagerti.
O patepti žaizdelę siūlyčiau arbatmedžio ea. Jis l.gerai ir grybelius naikina, pvz., kam kojos praikaituoja ir kai uodas įkanda, ir panašios bėdos.
Gykit!

QUOTE(Oksanik @ 2013 04 10, 20:45)
Sveikos
Ka patarsit, karpydama nagus pazeidziau odele aplink naga, pasekoje, uzpuliavo. Gal galima kokia namine priemone sumeistrauti? Pirstukas istyno, puliai lyg ir isejo 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Oksanik @ 2013 04 10, 20:45)
Sveikos
Ka patarsit, karpydama nagus pazeidziau odele aplink naga, pasekoje, uzpuliavo. Gal galima kokia namine priemone sumeistrauti? Pirstukas istyno, puliai lyg ir isejo 4u.gif


Druskos tirpalas tinka.
Atsakyti
QUOTE(Oksanik @ 2013 04 10, 20:45)
Sveikos
Ka patarsit, karpydama nagus pazeidziau odele aplink naga, pasekoje, uzpuliavo. Gal galima kokia namine priemone sumeistrauti? Pirstukas istyno, puliai lyg ir isejo 4u.gif

pirmiausiai reikejo pilti peroksida 3 proc ant zaizdeles, visus nesvarumus istrauktu. Kai jau net supuliuoja ir sutinsta, nelaikas dairytis "naminiu priemoniu". Nebijote, kad uzneset uzkretima?
Atsakyti
Kai pamaciau, kad yra puliai po oda uzpyliau peroksida ir isspadziau pulius, ploviau peroksidu. As pabandysiu druskos tirpala, imeskit santyki 1saukstelis 1 stiklin?
Atsakyti