Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(Vaida* @ 2013 04 10, 17:39)
Falenopsiai nuo vakarinių ant to pietinio pernešti labai patenkinti buvo, visi apsikrovė žiedais.
O ką daryti su naujoke - nežinau. Laikyti ant pietinio, kol pradžius, ar dėti ant vakarinio? Tiesioginių saulės spindulių vakariniuose languose tikrai nei lašelio nėra, ar nebus per tamsu?

Mano visos katlėjos stovi ant pietinės palangės, o kai sušils - keliaus į balkoną, kur taip pat gauna popietinės saulės. Jautriausi saulei būna jauni lapai.

QUOTE(mumrikas @ 2013 04 10, 21:22)
O jūs jau laikėt per vasarą phalaenopsius ant pietinės palangės - nenudegė lapai  g.gif

Pietinė palangė vienuose namuose nelygu kituose namuose. Pas mano mamą ištisus metus auga falenopsiai ant pietinės palangės ir gausiai žydi, nė karto nemačiau nudegimų, tikriausiai priprato.. rolleyes.gif
Saviškius visus pavasarį pernešu ant kitų palangių, bet pernai buvo likęs vienas (nebeliko jam kitur vietos) ir nieko, augo, žydėjo..
Atsakyti
QUOTE(Uranija5 @ 2013 04 10, 22:08)
Pietinė palangė vienuose namuose nelygu kituose namuose. Pas mano mamą ištisus metus auga falenopsiai ant pietinės palangės ir gausiai žydi, nė karto nemačiau nudegimų, tikriausiai priprato..  rolleyes.gif 
Saviškius visus pavasarį pernešu ant kitų palangių, bet pernai buvo likęs vienas (nebeliko jam kitur vietos) ir nieko, augo, žydėjo..

Be abejo drinks_cheers.gif Tiesiog klausiu Vaidos kaip būtent pas ją ant pietinės vasarą auga phalaenopsiai mirksiukas.gif Pas mane kiek neatsargiai buvau palikusi, tai pasvilo kaip reikiant doh.gif Visa laimė, kad hibridukai ir kad gan greit savo klaidą pastebėjau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 04 10, 22:20)
Be abejo  drinks_cheers.gif  Tiesiog klausiu Vaidos kaip būtent pas ją ant pietinės vasarą auga phalaenopsiai mirksiukas.gif  Pas mane kiek neatsargiai buvau palikusi, tai pasvilo kaip reikiant doh.gif Visa laimė, kad hibridukai ir kad gan greit savo klaidą pastebėjau  ax.gif

Tai supratau mirksiukas.gif
Vasarai aš irgi stengiuosi nepalikinėti ant pietinės, nes matosi kad net Epidendrum bordinis darosi, nors buvau skaičiusi kad saulutė jam nemaišo..
Atsakyti
Baigėsi mano trąšos, nuvariau į Senukus paieškot trąšų. Pasimečių, kokia gausa, pradedant nuo lietuviškų, lenkiškų, baigiant kitomis užsienietiškomis. Ieškojau Schultz, bet nebuvo doh.gif
Koks geriausias NPK santykis orchidėjoms?

Mano orchidėjos žiedkotis nepaliaujamai ilgėja bigsmile.gif thumbup.gif

P.s. Ermitaže 30 proc nuolaida trąšoms ir žemėms thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambro @ 2013 04 11, 10:57)

Koks geriausias NPK santykis orchidėjoms?

jei universalios, tai geriausiai, kai visi skaičiukai vienodi 8-8-, 12-12-12, 20-20-20
tokios yra Balticagro trąšos

o su visais klausimais kviečiu rytoj į renginį

http://www.orchids.l...780e3ef5c67c0ee
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 04 07, 13:08)
Na galima ir išlupti, bet reanimacijai vis tiek reikia kad ir ant kiminų ar porolono gabaliukų padėt uždaram šiltam inde. Šviesa reanimuojamai orchidėjai nėra tokia svarbi kaip šiluma ir oro drėgmė  mirksiukas.gif

Tęsiant reanimacijos temą.
Persodinau aš ją. Uždengiau maišeliu ir susmeigiau iš šonų "kinietiškas lazdeles", kad tvirčiau gulėtų...
Tai šiandien pamačiau, kad kinietiškos lazdelės pasidengė pelėsiu. Maišelį nuėmiau, lazdeles ištraukiau. Dabar tas pelėsis užlipęs ir ant kelių nukirptųjų šaknelių stiburiukų. Tai ką dabar daryti? unsure.gif

Atėjo ir mano užsakytos prekės - gal anglies milteliais pabarstyti? g.gif
Ar apdėti kiminais, ar dabar, kai pelėsis įsimetė - geriau jau nieko nedaryti ir palikti vėdintis? g.gif
Atsakyti
Sveikos, esu pradedančioji šių gėlių augintoja, nusipirkau iš maximos du nupigintus falenopsius smile.gif (iki šiol auginau tik 25 kaktusus ax.gif ) atrodo jiems pas mane patinka, ant vieno likęs vienas žiedelis, kitas sprogsta, ant kito du žiedai ir 4 sprogsta. Klausimas: kaip ir kuom valyti gėlių lapus, nes jie yra apdulkėję? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laurutexxxx @ 2013 04 13, 10:24)
Sveikos, esu pradedančioji šių gėlių augintoja, nusipirkau iš maximos du nupigintus falenopsius  smile.gif (iki šiol auginau tik 25 kaktusus  ax.gif )  atrodo jiems pas mane patinka, ant vieno likęs vienas žiedelis, kitas sprogsta, ant kito du žiedai ir 4 sprogsta. Klausimas: kaip ir kuom valyti gėlių lapus, nes jie yra apdulkėję?  4u.gif

valyti drėgnu skuduriuku arba nuplauti po dušu.
Atsakyti
zuzla, ačiū 4u.gif
Atsakyti
mes neperseniausiai gryzom is Tailando, kaip ispudingai ten jos auga ant medziu bigsmile.gif

turiu klausimeli, beveik pries menesi pirktas Phalaenopsis Tetraspis c1 turi keletos centimetru ziedstiebiuka, toki jau pirkau, bet jis visiskai neauga, stovi vietoje, gal patartumete ka man su ja daryti, gal vieta netinkama augaliukui parinkau kad neauga g.gif
Atsakyti
QUOTE(Savvy @ 2013 04 12, 18:07)

Tai šiandien pamačiau, kad kinietiškos lazdelės pasidengė pelėsiu. Maišelį nuėmiau, lazdeles ištraukiau. Dabar tas pelėsis užlipęs ir ant kelių nukirptųjų šaknelių stiburiukų. Tai ką dabar daryti?  unsure.gif

Vadinasi buvo tikrai nepakankamas vėdinimas, o drėgmės daug. Ką dabar daryti nė nežinau (nesu su tuo asmeniškai susidūrusi) - jei tai būtų mano gėlė nuplaučiau šaknis ir naujai pasodinčiau.

O jūs buvote pasodinusi į kiminus ar į substratą?

QUOTE(laurutexxxx @ 2013 04 13, 10:24)
kaip ir kuom valyti gėlių lapus, nes jie yra apdulkėję?  4u.gif

Aš valau su medvilniniu skudurėliu arba su vatukais veidui valyti, o juos pamirkau į lietaus arba virintą vandenį mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 04 13, 17:36)
Vadinasi buvo tikrai nepakankamas vėdinimas, o drėgmės daug. Ką dabar daryti nė nežinau (nesu su tuo asmeniškai susidūrusi) - jei tai būtų mano gėlė nuplaučiau šaknis ir naujai pasodinčiau.

O jūs buvote pasodinusi į kiminus ar į substratą?
Aš valau su medvilniniu skudurėliu arba su vatukais veidui valyti, o juos pamirkau į lietaus arba virintą vandenį mirksiukas.gif

Į mane geriau drąsiai "tu" ax.gif

Buvau pasodinusi į substratą. Kiminus tik šiandien iš pašto pasiėmiau blush2.gif

Atsakyti