Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(Letali @ 2013 03 15, 12:34)
siaip silta pas mus ofise bet radiatorius toli, o siaip stovi ant palanges, rusiskai skaitau  mirksiukas.gif

pirmoje žinutėje yra puiki nuoroda - Orchidėjų auginimas, ligos, kenkėjai, ten susirask orchidėjų ligos, toliau problemos su lapais - ten labai daug nuotraukų ir aprašymų. susirask į ką panašiausia yra tavo orchidėjos dėmė ir gal atrasi priežastį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Letali @ 2013 03 15, 13:02)
gal kuri galetumete pasakyti kas cia su tuo lapuku darosi  g.gif  cia phalaenopsis

Nelabai ryškiai dėmė matosi, bet panašios dėmės atsiranda gėlėms nudegus saulėje arba kaip tik pašalus. Turiu vieną orchidėją, kurią savaitę buvo laikyta nenusakomoje saulėkaitoje vidurvasary (kol atkeliavo pas mane), tai kelių lapų pakraščiai nudegė labai panašiai, bet tos nudegimo vietos neįdubo kaip kad panašu iš jūsų nuotraukos. Maniškei tos vietos pakeitė spalvą iš lapos spalvos į blyškesnę, pilkšvą, bet jų storis toks pats kaip ir lapo ir labai aiškios skyrimo ribos kur nudegimo vieta, o kur jau sveikas lapas nėra. Jūsiškėje nuotraukoje jei gerai išmatau, tai dėmė labai aiškiai apibrėžta, t.y. aiškiai matosi jos pakraščiai.

O vat kitai orchidėjai, kurią gavau pašalusiais lapais, nušalimo dėmės pasidarė rudos, jos "įkrito", toje vietoje lapo spalva tapo rusva, ta vieta daug plonesnė už likusį lapą. Iš pradžių dėmė buvo šlapia, bet nesiplėtė ir po kurio laiko sudžiuvo. Nekirpau, nes iš dėmės šonų yra gal po pusanto centimetro sveikų lapo pakraštėlių ir matosi, kad lapas gyvas ir puikiausiai funkcionuoja.

Tai vat tokia mano patirtis su panašiomis dėmėmis - gal kažkas panašaus galėjo nurikt jūsų gėlei g.gif

O apie tai ką daryt, tai jūsų vietoje iš kart tą orchidėją atskirčiau nuo kitų jei ji stovi ne viena. Tada plonu markeriu pažymėčiau dėmės pakraščius, kad būtų galima aiškiai matyti dėmė plečiasi ar ne.

Jei tai kažkoks grybinis susirgimas ir dėmė plečiasi, tada reikės kuo skubiau lapą kirpt iki sveikos vietos ir gėlę nupurkšti bei palaistyti kokiu fungicidu g.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2013 03 15, 13:39)
pirmoje žinutėje yra puiki nuoroda - Orchidėjų auginimas, ligos, kenkėjai, ten susirask orchidėjų ligos, toliau problemos su lapais - ten labai daug nuotraukų ir aprašymų. susirask į ką panašiausia yra tavo orchidėjos dėmė ir gal atrasi priežastį smile.gif

labai aciu uz pagalba , pasiskaitysiu 4u.gif

QUOTE(mumrikas @ 2013 03 15, 13:39)

va nusalimas tai pilnai gali buti, nes langas didelis, medinis ir jauciasi net man sedint salia lango ypac vejuota diena jauciasi doh.gif
Atsakyti
hm, nušalę lapai dažniausiai turi šlapuojančias dėmes, bet gal ir taip gali atrodyti mastau.gif
jei ofise šilta, ar ant palangės gali būti žemiau +16? kas skaitosi kritinė temperatūra falenopsiui.
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2013 03 15, 14:01)
hm, nušalę lapai dažniausiai turi šlapuojančias dėmes, bet gal ir taip gali atrodyti mastau.gif
jei ofise šilta, ar ant palangės gali būti žemiau +16? kas skaitosi kritinė temperatūra falenopsiui.

manojo deme visiskai sausa, ant palanges zemiau 16 tikrai nebus unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2013 03 15, 14:01)

Gali mirksiukas.gif Pas mus namuose automatiškai palaikoma 21C temperatūra, kuri stabili išlieka lauke plius penki ar minus trisdešimt. O vat ant palangių temperatūra svyruoja - šiltom dienom būna šilta, o kai spustelėdavo minus trisdešimt, tai prie pat lango ir iki plius keturiolikos nukrisdavo (ypač kai užuolaidas uždengdavau nakčiai).

Tų pašalusių (jie vežti buvo įpakuoti) falenopsių dėmės iš pradžių buvo šlapiuojančios, negražios, bet plėstis nesiplėtė, tai vis atidžiai stebėjau ir nekirpau. Per kokius du mėnesius nepakitusios savo forma jos sudžiuvo ir dabar jau ta vieta yra visai sausa.

Kai laiko turėsiu nufotografuosiu, kad būtų aiškiau mirksiukas.gif
Atsakyti
Vat taip atrodo mano pašalęs phalaenopsis (amboinensis x corningiana) - jo net į oficialią savo orchidėjų kolekciją neitraukiau, nes galvojau neišgyvens (gavau dovanų pabandymui reanimuoti), o jis puikiausiai ištvėrė thumbup.gif Ir šaknis auginasi, lapai tvirti, gražūs, ir žiedstiebį greit auginasi biggrin.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Sveikos merginos, 4u.gif

cia mano Liudisija, kaip suprantu is orchideju operos smile.gif ji kiekvienais metais man vis ilgeja ir ilgeja..ar galiu kazkaip ja sutrumpinti? nureciau tankesnio krumo, esu macius nuotrauku, kaip jos i virsu auga, o ne i apacia, ir tokios tankios buna.
user posted image
Atsakyti
O ką reiškia skaidrūs lipnūs lašeliai, esantys apatinėje lapo pusėje - ar tai ligos požymis?
Atsakyti
QUOTE(Alexa @ 2013 03 17, 12:10)
O ką reiškia skaidrūs lipnūs lašeliai, esantys apatinėje lapo pusėje - ar tai ligos požymis?

ne. jei nesimato kenkėjų, viskas normalu, orchidėjos taip vėsinasi.
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2013 03 17, 13:15)
ne. jei nesimato kenkėjų, viskas normalu, orchidėjos taip vėsinasi.

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sauluciux @ 2013 03 16, 14:45)
Sveikos merginos,  4u.gif

cia mano Liudisija, kaip suprantu is orchideju operos smile.gif ji kiekvienais metais man vis ilgeja ir ilgeja..ar galiu kazkaip ja sutrumpinti? nureciau tankesnio krumo, esu macius nuotrauku, kaip jos i virsu auga, o ne i apacia, ir tokios tankios buna.

Visas viršūnes galima nupjauti ir pamerkti į vandenį, kol išleis šaknis ir tada sodinti į vazoną. Arba galima šaknydinti ir iškart žemėje. Taip pat tuos belapius stiebus galima supjaustyti gabalais (kad būtų kokie 2-3 nareliai), juos išdėlioti vazone horizontaliai ir truputį užpilti žemėmis. Stiebai taip pat įsišaknyja ir išleidžia naujus auginius. Geriau sodinti į platesnį vazoną.
Ir dar man atrodo, kad jūsiškei gal drėgmės trūksta, lapeliai tokie pasiraitę g.gif
Atsakyti