Įkraunama...
Įkraunama...

Padėkit išsirinkti automobilį

QUOTE(valkata @ 2014 11 19, 15:09)
Na, yra dar toks dalykas kaip sukimo momentas. Taip pat dar ir sukimo momento ir galingumo kreivės priklausomai nuo apsukų.
Beje, 1,2 ir 1,6 ten ne kvadratiniai centimetrai, o litrai. Arba atitinkamai 1200 ir 1600 kubinių centimetrų.

Na ir įsivėliau... Jaučiausi jau beveik kieta, o čia pasirodo, nieko neišmanau smile.gif Dar ir kažkokie sukimo momentai... O dėl kubikų - na ir susivelk tu man taip, taigi aišku, kad kubiniai cm, bet kažkodėl sutrumpinus "kv." gavosi. Na, bet ir protinga višta į dilgeles įlipa smile.gif
Atsakyti
persėdus į dešimt metų naujesnę mašiną toks mažas skirtumas nelabai ir pasijus, čia jau reikia gurmanu būt smile.gif
Atsakyti
Gal kas galėtų parekomenduoti, kaip ieškoti automobilio pagal padangų dydį? Arba iš savo patirties žino kokie modeliai naudoja 195/65 R15 padangas? Kiti aktualūs parametrai: kaina apie 15 tūkst., variklis 1.6 - 2.0, pavarų dėžė geriau mechaninė, nedidelis, bet kad patogiai tilptų 1.80 m vairuotojas.

Kontekstas, kodėl taip keistai ieškau: turiu seną automobilį, kurį parduosiu. 2 nauji ir geri padangų komplektai kainuoja tikriausiai tiek pat, kiek pats automobilis, bet labai abejoju, kad dėl jų parduosiu mašiną už dvigubai didesnę kainą... Tad pradžiai bandau ieškoti ko nors tinkamo su tokiu pačiu padangų dydžiu.
Atsakyti
kad padangų dydis toks einamas, sakytum, r20, tada jau susiaurėtų ratas rolleyes.gif
Atsakyti
Tai kad R15 eina ant visų kompaktiškos ar net vidutinės klasės automobilių. Nebent turi padangas su ratlankiais, tada reik žiūrėt pagal skyles, ir tiks greičiausiai tik tos markės auto.
Atsakyti
QUOTE(valkata @ 2014 11 17, 10:52)
Šiaip jau tiek vairas, tiek sėdynių aukštis yra reguliuojami...

Tai ne tokia blondinė. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(džu @ 2014 11 06, 12:55)

Apokalipsė ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Naujas vardas: 21 lapkričio 2014 - 19:09
Pavyzdys, kad nauja didelė mašina ≠ saugi mašina. Saugumo klausimu reiktų žiūrėti kiekvieną modelį atskirai.
Atsakyti
žiauru, jau gyvas neliktum, o jeigu ir liktum, tai su kojom reiktų atsisveikint, nes jas praktiškai nukirto blink.gif
Atsakyti
Nu jo... kai pagalvoji, kai perkam, dažniausiai saugumo klausimą visai pamirštam unsure.gif
Nors aš dar atsimenu, kai kelis modelius skaitinėjau, kad man įstrigo Mitsubishi Outlander savininko pasakojimas, kad turbūt išgelbėjo ši mašina gyvybę. Sakė labai vertėsi, bet mašinos rėmas labai pasiteisino, apsaugojo. Privažiavę pagalbos žmonės negalėjo patikėti, kad po mašinos vaizdo, koks jis patapo, visi žmonėws gyvi išlipo ir be rimtų sužeidimų. Rašė tas žmogus, kad vėl tokią pačią mašiną nusipirko.
Atsakyti
QUOTE(džu @ 2014 10 08, 11:21)
šiaip iš tikro, tai geriausia yra žiūrėt parvarytas tas, kurios pačios parvyksta, t.y. turi tos šalies tranzitinius numerius, o tai reiškia, kad turi ir galiojančią užsieninę TA.  Su stipriai netvarkinga mašina niekas nevažiuos tūkstantį ir daugiau km ir nerizikuos.

thumbup.gif Oi, nesusilakiau. Skaičiau visą temą patyliukais. Kaip tik buvau nulėkus apžiūrėt auto, kuri pati parmynė iš Belgijos. Raudoni numeriai, dokumentai, kaip dera. Paprašiau pamest apžiūrai ir džiiiirrrrr sankaba už pirmos sankryžos.
Jei ant tralo būtų į LT atvykus, būčiau apžiūrą praėjus ir nupirkti spėjus ir sankabos diskatorius būtų jau mano pirkinys, vietoj naujų batų. blink.gif

Atsakyti
raudoni numeriai nereiškia, kad atvyko savo eiga doh.gif juos juk čia išsiima. buvau įmetus pvz su kokiais atvyksta.
Atsakyti