Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų gerbėjų palata

QUOTE(gekoniuke @ 2013 03 20, 17:05)
Pasakė Gaudvilė  cool.gif
Negi niekas neaugino Principe Borghese lauke ? vis dar laukiu atsiliepimų iš patirties, o ne nuo pakelio.

Tai, kad jie ir šiltnamy pirmieji susirgo, tai lauke net nežinau g.gif (aš lauke neauginau)

Tik nepastebėjau, kad Jūs pajūry, ten kitaip smile.gif su orais...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eliza68: 20 kovo 2013 - 16:23
QUOTE(Marmaledas @ 2013 03 20, 16:17)
apie ką jis čia kažin, ne iš fantastikos serijos?

Spėju, senokai tikrą pomidorą skanavai biggrin.gif . Juk raudonų pomidorų sultyse konservuoja cielus pomidorus ar kitas daržoves. Turi natūraliai tos rūgštelės. Geltoni, oranžiniai turi didesni beta karotino kiekį, todėl jie labiau saldūs, nei rūgštūs.

Beje, rūgščių obuolių sultimis smulkintus burokėlius konservuoja.
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2013 03 20, 16:06)
Nu cia dabar, gydytojo prisakyta diena be kompo, mars lauk  cool.gif
Ania,na aciu kad perspejai, tada tikrai kazin ar verta kist i lauka, ale tai kur tada jei ne laukan  g.gif
Siltnamis trecio auksto neturi deja  doh.gif

Nu gyd. Nieko nesake.... Ar cia rimtai negalima? Pradzioje tai noredama nieko nemaciau, sake sesele ateikyt uz pusvalandzio, o kad neimatau as skaiciu ant telefono doh.gif gerai, kad pakviete biggrin.gif
Nu gerai vel gausiu bart... ka cia I tema parasyti g.gif
Ziurinejau ir as kada cia seti laukinius pomidorus...jauciu balandzio 16teks...idomu ar nebus pervelu...pomidorai ultraankstyvii severnij polius ir podsneznik
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2013 03 20, 16:17)

a vat dar mb klausimą iškėlė- ar būna rūgščių pomidorų?  Jam mat mano desertiniai nelabai, čia jis taip apie juodus, geltonus atsiliepė, sako -,,man reik kad pomidoro rūgštelė nugraužtų maloniai liežuvį"-n apie ką jis čia kažin, ne iš fantastikos serijos?

Taviskis mb mano skonio biggrin.gif Man su rugstele patys tie, as daznai nevisai prinokusius valgau, aisku ir nuo veisles priklauso, tie mesingi nebus rugstus niekada, bet deje nezinau pav., ir pati mielu noru uzsiauginciau. Bet is tokios veisliu gausybes manau atsirinksiu tinkamus. O juodi( is max., ) turi siokia tokia rugstele.
Atsakyti
Merginos! 4u.gif

Ar nereikia kuo nors pastiprinti išpikiuotų pomidoriukų? Gal reikia kokio marmalo pagaminti? Kuo jūs tręšiate juos?
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2013 03 20, 16:29)
Nu gyd. Nieko nesake.... Ar cia rimtai negalima? Pradzioje tai noredama nieko nemaciau, sake sesele ateikyt uz pusvalandzio, o kad neimatau as skaiciu ant telefono doh.gif  gerai, kad pakviete  biggrin.gif
Nu gerai vel gausiu bart... ka cia I tema parasyti g.gif 
Ziurinejau ir as kada cia seti laukinius pomidorus...jauciu balandzio 16teks...idomu ar nebus pervelu...pomidorai ultraankstyvii severnij polius ir podsneznik

Geriau pakentėk šiandien be kompo ir televizoriaus: vyzdžiai išplėsti ir reaguodami į šviesą jie nesusitraukia, kaip turėtų būti natūraliai smile.gif

Ir pomidorai ryt didesniai atrodys, jei šian į juos nebežiūrėsi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(gratira @ 2013 03 20, 16:32)
Merginos! 4u.gif

Ar nereikia kuo nors pastiprinti išpikiuotų pomidoriukų? Gal reikia kokio marmalo pagaminti? Kuo jūs tręšiate juos?

Žiūrint į ką išpikuota. Jei dėjot biohumuso, humuso ar paruoštą substratą naudojot, tuomet kažkuo pamaitint reiktų tik po 3 savaičių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 03 20, 16:23)
Spėju, senokai tikrą pomidorą skanavai  biggrin.gif .

Beje, rūgščių obuolių sultimis smulkintus burokėlius konservuoja.


nu ir tas tiesa, maximinį skanavau neseniai, bet jau skonis tai tokis nepomidorinis, turiu pripažint, pasidruskint gerai reikia.
žinau aš apie obuolius, sultis ir pan., maniškai pomidorus tik žalius, šviežius vartoja, nekonservuojam, sulčių nespaudžiam.

QUOTE(zikas1970 @ 2013 03 20, 16:29)
Taviskis mb mano skonio  biggrin.gif


va va vienodi, tiksliai, tik pradėjusius nokt į pomidorienę susipjausto, paražitas, pusžalius, praktiškai, ir jam net vidurių nepaleidžia. Na šiemet n rūšių tikiuosi išbandyt naujų, vis rasiu kokį ,,graužiantį" ( beje, paprikos, čiliai irgi pas mus nelabai vartojami, neįžiebia liaudis
)
Atsakyti
Po pikiavimo liko likutis:
Black chery (juodi vynuoginiai)-2
Oranziniai vynuoginiai (saldūs,tik gerai nepamenu pavadinimo,lyg oranževyj finik blush2.gif ) -3
Swet million (raudoni l. saldūs vynuoginiai) -2
Marmande(raudoni)-5
Roma (pailgi, raudoni)-3
Ananas (geltoni)-2
Ola polka (geltoni, žemaūgiai)-4
Fantazio(raudoni)-3
Zloty ožarovsky(oranžiniai)-4
Apie 10 daigelių raudonų didelių pailgų. Pavadinimo nežinau, nes sėklytes dariausi iš kaimynės gauto pomidoro.

Šie pomidoriukai Klaipėdoje. Jei kas norėtumėte pasisodinti, lauksiu AZ mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 03 20, 17:38)
Žiūrint į ką išpikuota. Jei dėjot biohumuso, humuso ar paruoštą substratą naudojot, tuomet kažkuo pamaitint reiktų tik po 3 savaičių  4u.gif

dar tik pikiuosiu už geros savaitės. smile.gif Taaip, supratau kad pamaišyti geresnės žemės, o kuo patręšti po 3 savaičių?
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gratira @ 2013 03 20, 16:43)
dar tik pikiuosiu už geros savaitės. smile.gif  Taaip, supratau kad pamaišyti geresnės žemės, o kuo patręšti po 3 savaičių?
Ačiū 4u.gif

A ką lengviausia rasti parduotuvių lentynose. Anksčiau palaistydavau Seasol'iu, bet jis dingo iš prekybos. Pernai išbandžiau GreenOK šiltnaminėms daržovėms. Šiemet Razormin'ą bandysiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alenzi @ 2013 03 20, 17:39)
Po pikiavimo liko likutis:
Black chery (juodi vynuoginiai)-2
Oranziniai vynuoginiai (saldūs,tik gerai nepamenu pavadinimo,lyg oranževyj finik blush2.gif ) -3
Swet million (raudoni l. saldūs vynuoginiai) -2
Marmande(raudoni)-5
Roma (pailgi, raudoni)-3
Ananas (geltoni)-2
Ola polka (geltoni, žemaūgiai)-4
Fantazio(raudoni)-3
Zloty ožarovsky(oranžiniai)-4
Apie 10 daigelių raudonų didelių pailgų. Pavadinimo nežinau, nes sėklytes dariausi iš kaimynės gauto pomidoro.

Šie pomidoriukai Klaipėdoje. Jei kas norėtumėte pasisodinti, lauksiu AZ mirksiukas.gif

Ale skaitau, galvoju man to ir dar to reikėtų. Nėra šalia vyro, kaip dėtų su keptuve per makaule. Pati savo dalinsiu likučius kaimynkom ir draugėms blush2.gif
Atsakyti