Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas namuose

QUOTE(Selva @ 2013 03 27, 10:42)
bet juk gali.

Gali. Bet jei kyla klausimas, kad vaikui sunkiau praeit del tu keliu mm, tai man tegu ir sprindi kerpa. Niekada nepagalvojot apie tai, kad tam tikrai daliai moteru gimstantis vaikas iskart atima dali egoizmo? Sakau daliai, nes kaip matau, kitai daliai islieka egoizmas nepakites - kaip MAN geriau, kaip MAN patogiau, kaip AS noriu, o vaikas lai zinosi kaip ismano...
Atsakyti
QUOTE(vylabusle @ 2013 03 27, 12:15)
Iš viso, man nesuprantamas tas noras pavaizduoti akušeres bei gydytojus it skerdikus kokius...

Aš nematau šitoj temoj tokio noro g.gif Moterys pasakoja savo liūdnas patirtis ir tiek. O toms, kurios nesusidūrė su tokiais dalykai, sunku patikėti. Bet jei nenutiko tau, juk nereiškia, kad nenutiko kitam. Medikai, su kuriais aš gimdžiau, tikrai buvo geri, bet vis tiek matėsi, kad kai kurie jų veiksmai yra tiesiog sistemos dalis, jie taip įpratę, taip išmokyti ir dažniausiai tikrai ne iš piktos valios taip daro. Nors gal ir būna tokių, kurios skatina, kad galėtų pamainą baigt greičiau, aš nesusidūriau ir iš draugių negirdėjau. O apie nemokėjimą prisitaikyt prie gimdyvės poreikių girdėjau labai daug ir susidūriau pati.

QUOTE(RitaRazi @ 2013 03 27, 12:25)
Niekas cia ir ne necypteltu, jei viskas butu taip paprasta.

Būtent.

QUOTE(Kuzia @ 2013 03 27, 13:07)
Gal susitarkim, apie koki laiko tarpa eina kalba, nes tas seniau, tai vienoms gali but veliausiai pernai, kitoms pries 20m. Turiu as ir dideliu vaiku, ir mazu dar biggrin.gif . Gimdziau tuose paciuose gimdymo namuose. Prieminejo skirtingi gydytojai. Pirma meginau stumt stovedama, paskutini - buvau kalbinama lipt vonion.
Tai gal isties jus man irodinekit, kad gimdoma primygtinai tik gulom aukstielnika arba CP doh.gif .

Kur jūs gimdėt? Bet kokiu atveju, visada pasidžiaugiu tokiom patirtim ir reikia tikėtis, kad ta maža saujelė tokių medikų "užkrės" savo pavyzdžiu ir kitus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kuzia @ 2013 03 27, 11:54)
Gali. Bet jei kyla klausimas, kad vaikui sunkiau praeit del tu keliu mm, tai man tegu ir sprindi kerpa. Niekada nepagalvojot apie tai, kad tam tikrai daliai moteru gimstantis vaikas iskart atima dali egoizmo? Sakau daliai, nes kaip matau, kitai daliai islieka egoizmas nepakites - kaip MAN geriau, kaip MAN patogiau, kaip AS noriu, o vaikas lai zinosi kaip ismano...

ciupt uz vadziu vel is pradziu. na is kas gi primoke, kad noreti neplysti gimdymo metu- neispasakytas kudikiui kenkiantis egoizmas? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kuzia @ 2013 03 27, 13:32)
As skaitydama sita tema pradedu manyt, kad gimdziau menulyje doh.gif . Pati akuseres rekdama prasiau, kad jau kirptu cool.gif , nezinau kaip daugumai, bet man beveik puspenkto kg sveriancius vaikus ner taip lengva isstumt rolleyes.gif . Nepaisant to, vistiek akusere stengesi issaugot nekirpus. Kai nepavyko isstumt, tai kelis mm ikirpo ir su tuo paciu kirpimu vaikas uzgime. Del tu keliu mm jokio diskomforto nejutau, but anksciau ikirpe, but anksciau islindes.
O cia va ziuri Selva i procentu 70 ohmy.gif , tai juk sukrapo ne nuo ausies iki ausies doh.gif . Ir ne kopusto guze i sietka dedant, o matant, kad naujagimio galva nepralys.

vat matot kaip skirtingai - o man akusere sukarpe i abi puses, taip sakant, vaiko galva norma, antras gimdymas, ant stalo praleistos 9 minutes, as samoninga, nepervargusi, klausanti komandu, kada stumt, kada paluket. Kad net gydytojas leptelejo - tipo, Linute, kam karpyt, o kam siut paskui reikia... doh.gif Ir suprask tu cia. O treciakart - vaikas didelis, o be jokiu plysimu - nes akusere pasistenge, atsilaike pagundai zirkliu nesigriebt lotuliukas.gif
Nuo kirpimo, beje, vaikas neissoka kaip kulka - tipo paplatinai ir islindo.. lotuliukas.gif

Keretoja, susiplesiau as akiu kraujagysles, nes stumiau pagal gydytojos komanda, o ne pagal kuno "liepima", nes ji man piktai aiskino, kad ji geriau zino, kada man stumt. Ir matyt, stumima ne ten nukreipiau. Nors reikalo stumt pagal komandas tikrai nebuvo, stumimas truko tik apie 8-10 minuciu... verysad.gif nezinau, gal miegot norejo, gal kavos pasidariusi buvo, nes atejo tik ant stumimo, po stumimo isejo.. verysad.gif
Atsakyti
Sunku ir diskutuot, kai arba neskaito cituojamu zinuciu, arba interpretuoja savaip g.gif .
Atsakyti
QUOTE(Kuzia @ 2013 03 27, 14:38)
Sunku ir diskutuot, kai arba neskaito cituojamu zinuciu, arba interpretuoja savaip g.gif .

o kaip reiketu interpretuoti? interpretuoti uz jus as negaliu, jus uz mane negalit, juk jus irgi savaip interpretuojat, argi ne? Jei manot, kad ne taip supratom, ar ne taip interpretuojam, tai sakykit, cia gi ne pasipykt susirenkam, o kalbeti, diskutuoti, interpretuoti, kartais cia kai kas ir "susipesa" rolleyes.gif .. ar ne?
as, pvz., perskaiciau visas zinutes (iskaitant ir jusu) nuo ten, kur paskutini karta jungiausi...

ir dar, Kuzia, ar jus tikrai tikite, kad gydytoju veiksmai vienareiksmiskai teisingi? Ir jeigu kritikuoju gydytojo ar akuseres veiksma del epiziotomijos, as esu egoiste, kuri savo tarpviete saugo labiau, nei savo vaika? Juk gali buti visiems gerai, bent jau optimaliai, juk nereikia rinktis, net klausimas yoks kilti neturetu apie pasirinkima..
Atsakyti
RitaRazi, asiku, dekui uz paaiskinima, isivaizdavau kad kraujagysles nuo krauospudzio padidejusio gali tik ishsproginet, nes stebiuosi kaip man taip nenutiko nes turejau lb auksta kraujospudi. Bet kad komanduotu kada stumt nelabai isvaizduoju kaip tai galima suvaldyt unsure.gif juk ateina stanga kaip banga ir stumiasi nzn keistai cia. nebent cia kad neplystum bande padaryt g.gif
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2013 03 26, 23:21)
nana neizeidinekite akmens amziaus  schmoll.gif  esu tikra, kad tuomet gimde tikrai ne gulom  ax.gif

lotuliukas.gif Sorrryyyy!!!!
Atsakyti
Man atrodo, didžiulė klaida yra šioje diskusijoje kalbėti apie medikus lyg apie kažkokią visumą. Taigi kiekvienas gydytojas - vis kitas žmogus, kaip ir kiekviena gimdyvė. "Sistema" neverčia CP daryti bet kuriuo atveju. "Sistema" yra palanki gimdyvėms, visada teikiama pirmenybė natūraliam gimdymui. Nebent kažkas painioja sistemą su pačių gimdyvių prietarais ir kai kurių medikų įpročiais.
Atsakyti
QUOTE(Kuzia @ 2013 03 27, 08:32)
Tarkim, as apskritai buciau linkusi manyti, kad isimtiniai atvejai - gimdymai horizontaliai. Jau vien mano gimdymus paemus butu 0%.
Kvailai isties skamba, ot va duok stovom gimdyt, tai mygom ir pagimdys, o tie aborigenai gydytojai tik ir taikosi pakankint gimdyve doh.gif .

Nu nezinau, kai musu pribuveja pastebejo kad vaikutis uzpakaliu ateina, tai jos irgi pirma reakcija buvo - "stokis and koju" (tuo metu klupejau), tai staigiai uzgime maziuke, nors pries tai pora valandu stumiau, tai tik po biski po biski judejo. Tai po gimdymo dar aiskino ji studentei savo gimdymo atsistojus privalumus ir kaip tai svarbu esant pvz uzpakalinei pirmeigai.
Mygom gal ir nepagimdys, gal ir ne visos, kiekviena situacija skirtinga, bet faktas lieka faktu, kad vertikali poza yra fiziologiskai palankiausia gimdymui ir gali pagelbeti.
Atsakyti
QUOTE(vylabusle @ 2013 03 27, 15:09)
Man atrodo, didžiulė klaida yra šioje diskusijoje kalbėti apie medikus lyg apie kažkokią visumą. Taigi kiekvienas gydytojas - vis kitas žmogus, kaip ir kiekviena gimdyvė. "Sistema" neverčia CP daryti bet kuriuo atveju. "Sistema" yra palanki gimdyvėms, visada teikiama pirmenybė natūraliam gimdymui. Nebent kažkas painioja sistemą su pačių gimdyvių prietarais ir kai kurių medikų įpročiais.

sutinku absoliuciai. Ir tik pridesiu, kad ta "sistema" - tai ir kiekviena is musu tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidajk @ 2013 03 27, 09:45)
taip, nes šiuo atveju pasielgiau į sarkazmą - sarkazmu  4u.gif

Sarkazmas nieko blogo 4u.gif Linksmiau gyvent mirksiukas.gif
Atsakyti