Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas namuose

QUOTE(srauni_upe @ 2013 03 28, 15:01)
1. Ašaka, gimdymo patirtys ligoninėse yra susiję su noru gimdyti namie. 2. Ne dėl vietos "ligoninė" - "namai", o dėl visų veiksnių gimdymo metu tiek ten, tiek ten.

1. Su noru arba nenoru, matyt. O bet tačiau mūsų asmeninės patirtys dar nereiškia, kad kitai namuose/ligoninėje bus lygiai taip pat.

2. Truputį nesupratau blush2.gif Kaip tik vieta ir sąlygoja kai kuriuos veiksnius, pvz., didesnis privatumas vs. operatyvesnė pagalba ekstra atveju, ir t.t., ar ne taip? Ar ne dėl šių veiksnių asmeninės patirties neturinčios pirmakartės rinktųsi gimdyti namuose?
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2013 03 28, 14:55)
vylabusle, na tikrai duo Die, kad netektų nusivilti 4u.gif O per pažintinius vizitus ir jau gimdant, dainelė gali labai skirtis... Bet linkiu nenusivilti, jei nutiks, kaip pvz. man, kai priimamajam pasakė "niekas čia jūsų plano neskaitys", bet va paskui kita gydytoja su akušere ėmė ir paskaitė. Sėkmės reikalas... Nebent tarsitės su kažkuo iš anksto ir viską aptarsit, bet ir tai visko būna... aš tariausi, bet neatvažiavo, draugė tarėsi, bet kažko iki galo nesikalbėjo ir išėjo visai ne taip, kaip planavo... Na gal dėl to, kad ji pasimetė atvažiavus į ligoninę, pati prarado kontrolę, o daktarai ėmė ir padarė, kaip jiems patogiau, o ne pagal jos iš anksto išsakytus norus... Tai va jei lieki labai sąmoningas, tai gali už save kažkiek pakovot, aišku tiek, kiek norisi kovot tokio proceso metu. O jei prarasi kontrole, tada viskas... tapsi statistiniu vienetu, su kuriuo bus elgiamasi standartiškai...

Aš su niekuo nesiruošiu tartis. Ir, pasikartosiu - sudarydama gimdymo planą aš juk galiu pati suklysti, tiesa? Dabar man po visų video, pasiskaityo ir diskutavimų atrodo, kad gimdymo metu būsiu žvali, sąmoninga... Nors kūnelis mano nėr stiprus - kažkodėl dabar nusiteikusi, kad būsiu tvirta it karys ir anekdotus vyrui pasakodama pagimdysiu ramiai. Žinau, kaip tai naivu, žinau biggrin.gif Bet, jeigu tokia ir būsiu - puikiai besijaučianti, sąmoninga, normaliai tvarianti skausmą, valdanti savo kūną - tada, manau, ir nesielgs su manimi kaip su marionete- leis pagimdyti ir klupm, jeigu jausiu, kad taip geriau ir taip būtent prašysiu.

bet jeigu tos kontrolės neteksiu... Aš pati nelabai įsivaizduoju, kaip išstovėčiau klupom, jeigu jau nelabai bevaldyčiau kūno... Jau minėjau sesers istoriją - buvo nusiteikusi stačia gimdyt, bet pati atsigulė, nes tiesiog ją surietė... T. y. aplinkybės pakoregavo planus... Savęs nelaikau tokia žinove, kad derėčiausi tokiais atvejais su medikais, kaip man ką daryt, kaip gimdyt... Jau jeigu skausmas bus didžiulis - pasirašysiu ir epidūrui, ir cezariams, ir bile kam, nes, kaip jau esu sakiusi - kai pati nesuvoksiu nieko, iš šalies bus geriau matyt cool.gif

Aš vis tik tikiu, kad padėt mums nori tos akušerės, o ne pakenkti. Ir iš tų priekaištų medikams, įtariu, nemenka dalis yra šiek tiek perspausti. Nutyli moterys, kokie buvo medikų veiksmų paaiškinimai, motyvai... blush2.gif
Atsakyti
Kartą perskaičiau tokią labai gražią mintį apie mokytojo darbą: Mokytojas atveria duris, bet mokinys renkasi pro jas įeiti... čia kas rašė apie tai kaip reikia mokyti vaikus ir apie tai kaip turi dirbti medikai. Jei viską pasidarytume pačios nereikėtų jokių kitų profesijų...
Atsakyti
QUOTE(vylabusle @ 2013 03 28, 13:18)
O šiaip net pavydu, kokios visos užtikrintos, kad vaikutį subegėtų be plyšimų išstumti, tik duok laisvę... jeigu taip būtų - tada iš tiesų geriau gimdyti namuose, tik vyrui padedant. Ir legalu, ir patogu.  4u.gif

taip ir stumia be plysimu namuose....tik nezinia ka ta pribuveja mamoms lopo, vyrams staline lempa pasvieciant? Gal savo inicialus siuvineja?
Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2013 03 28, 09:10)
o man atraji vaika gimdant ligonineje, man bunant ant sono stangu metu, labai instinktyviai norejosi "apsiciupineti", tai daktaras gana grubiai atsove "nesigrabaliokit ten sau" verysad.gif
nebesigrabaliojau... unsure.gif

blink.gif Na ir įžūlumas.. UK ne kartą per TV mačiau, kaip sklandaus gimdymo metu moterys akušerių paskatinamos pačios pasitikti vaikelį..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo šakute: 28 kovo 2013 - 15:00
QUOTE(vylabusle @ 2013 03 28, 15:38)
tada, manau, ir nesielgs su manimi kaip su marionete- leis pagimdyti ir klupm, jeigu jausiu, kad taip geriau ir taip būtent prašysiu.

Na galiu dar kartą draugės patirtį pakartot - ji atvažiavo su dešimt cm į vgn, norėjo gimdyti klūpom, nes jautė, kad jai taip geriausia, o medikai supanikavo, sakė, mes taip nemokam, kvietė kitus, anie irgi nemokėjo... Bet labai linkiu, kad jums pasitaikytų mokantys 4u.gif Noriu tikėti, kad visgi yra tokių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2013 03 28, 14:37)
1. Su noru arba nenoru, matyt. O bet tačiau mūsų asmeninės patirtys dar nereiškia, kad kitai namuose/ligoninėje bus lygiai taip pat.

2. Truputį nesupratau blush2.gif Kaip tik vieta ir sąlygoja kai kuriuos veiksnius, pvz., didesnis privatumas vs. operatyvesnė pagalba ekstra atveju, ir t.t., ar ne taip? Ar ne dėl šių veiksnių asmeninės patirties neturinčios pirmakartės rinktųsi gimdyti namuose?

Na esmė ta, manau, kad gimdant su akušere namie, ar mažos rizikos gimdyo centriuke, netaikomos nereikalingos intervencijos. Ir jei jų visgi reikia, gimdyvė palydima į ligoninę.
Pvz. aš už centriukus biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Justesea @ 2013 03 28, 15:02)
Na galiu dar kartą draugės patirtį pakartot - ji atvažiavo su dešimt cm į vgn, norėjo gimdyti klūpom, nes jautė, kad jai taip geriausia, o medikai supanikavo, sakė, mes taip nemokam, kvietė kitus, anie irgi nemokėjo... Bet labai linkiu, kad jums pasitaikytų mokantys 4u.gif Noriu tikėti, kad visgi yra tokių smile.gif

įdomu ar tai privertė juos tuo pasidomėt biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(šakute @ 2013 03 28, 14:59)
blink.gif Na ir įžūlumas.. UK ne kartą per TV mačiau, kaip sklandaus gimdymo metu moterys akušerių paskatinamos pačios pasitikti vaikelį..

Nu mum tas sunku būtų su aukštai iškeltom praskėstom kojom biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(vylabusle @ 2013 03 28, 14:38)
Aš su niekuo nesiruošiu tartis. Ir, pasikartosiu - sudarydama gimdymo planą aš juk galiu pati suklysti, tiesa? Dabar man po visų video, pasiskaityo ir diskutavimų atrodo, kad gimdymo metu būsiu žvali, sąmoninga... Nors kūnelis mano nėr stiprus - kažkodėl dabar nusiteikusi, kad būsiu tvirta it karys ir anekdotus vyrui pasakodama pagimdysiu ramiai. Žinau, kaip tai naivu, žinau  biggrin.gif  Bet, jeigu tokia ir būsiu - puikiai besijaučianti, sąmoninga, normaliai tvarianti skausmą, valdanti savo kūną - tada, manau, ir nesielgs su manimi kaip su marionete- leis pagimdyti ir klupm, jeigu jausiu, kad taip geriau ir taip būtent prašysiu.

bet jeigu tos kontrolės neteksiu... Aš pati nelabai įsivaizduoju, kaip išstovėčiau klupom, jeigu jau nelabai bevaldyčiau kūno... Jau minėjau sesers istoriją - buvo nusiteikusi stačia gimdyt, bet pati atsigulė, nes tiesiog ją surietė... T. y. aplinkybės pakoregavo planus... Savęs nelaikau tokia žinove, kad derėčiausi tokiais atvejais su medikais, kaip man ką daryt, kaip gimdyt... Jau jeigu skausmas bus didžiulis - pasirašysiu ir epidūrui, ir cezariams, ir bile kam, nes, kaip jau esu sakiusi - kai pati nesuvoksiu nieko, iš šalies bus geriau matyt cool.gif

Aš vis tik tikiu, kad padėt mums nori tos akušerės, o ne pakenkti. Ir iš tų priekaištų medikams, įtariu, nemenka dalis yra šiek tiek perspausti. Nutyli moterys, kokie buvo medikų veiksmų paaiškinimai, motyvai...  blush2.gif

va čia ir esmė. Leisien nuleist vandenis. Tada skausmas sustiprės...Gali būt, kad epidūras sulėtins veiklą... tada sugalvos paskatint. Tada dar kas nors. Nebūtinai, bet taip būna. Kai normalus nekomplikuitas gimdymas virsta cp...

Nesiginčyju..jie nori padėt, savo supratimo ribose. O vat supratimo plėst nenori.
Ir išvis, pirmas gimdymas ilgas, kol sąrėmai neįsismarkuoja, nęr ten ko važiuot jei nėra kokių extra indikacijų. Geriausias būdas sau padėt, kiek imanoma prasarėmiaut namie, kad nebūtų pagundų lyst kur nereik.
Nu jei gimdysi trakuose, gali ankščiau važiuot, jei planuoji į pilį užsukti pakeliui biggrin.gif Nes įžengi į ligonine ir tampi pacientu, su kateteriais, prietaisais ir judėjimo suvaržymu.
va esu dėkinga vgn'ui, kad du kart namo "išvarė" o ne į gimdyklą smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo srauni_upe: 28 kovo 2013 - 15:58
Aš su niekuo nesiruošiu tartis. Ir, pasikartosiu - sudarydama gimdymo planą aš juk galiu pati suklysti, tiesa? Dabar man po visų video, pasiskaityo ir diskutavimų atrodo, kad gimdymo metu būsiu žvali, sąmoninga... Nors kūnelis mano nėr stiprus - kažkodėl dabar nusiteikusi, kad būsiu tvirta it karys ir anekdotus vyrui pasakodama pagimdysiu ramiai. Žinau, kaip tai naivu, žinau  biggrin.gif  Bet, jeigu tokia ir būsiu - puikiai besijaučianti, sąmoninga, normaliai tvarianti skausmą, valdanti savo kūną - tada, manau, ir nesielgs su manimi kaip su marionete- leis pagimdyti ir klupm, jeigu jausiu, kad taip geriau ir taip būtent prašysiu.

Aš vis tik tikiu, kad padėt mums nori tos akušerės, o ne pakenkti. Ir iš tų priekaištų medikams, įtariu, nemenka dalis yra šiek tiek perspausti. Nutyli moterys, kokie buvo medikų veiksmų paaiškinimai, motyvai...  blush2.gif

Vylabusle, aš labai rekomenduoju susirasti patikimą ir sau patinkantį žmogų, nebūtinai tartis... bet su kažkuo atidžiai aptarti gimdymo planą (jis turi prasmę tik tada, kai abi pusės jį aptaria, pripažįsta ir analizuoja). Gal nesusitarti dėl paslaugos - priėmimos, tačiau išanalizuoti tos įstaigos niuansus ir su kažkuo pasitarti. Tuo kas vedžios "ekskursiją"? Kažkuo, ką tau rekomenduoja draugės... sudėtinga. Aš tarčiausi (diskusijos prasme). Gal su akušere? Būtum pioniere turbūt, jei gimdymo priežiūrai "išsikviestum" tam tikrą akušerę, o ne gydytoją smile.gif

Esmė, kad akušerė gali ir dažniausiai taip ir būna - įtakoja gimdymą. Kai tau silpna, ji gali paskatinti tave susiimti arba "pasinaudoti" ir "pagelbėti" medikamentais. Labai svarbu kokios filosofijos žmonės tave sups. Man buvo labai sunku prieš pat pirmo vaiko stūmimą, jau atėjo ta "nebegaliu daugiau" ir mintis šmėstelėjo (tuoj mane veš operuoti), ir jei akušerė būtų kitokia - gal būtų ir perkėlusi mane ligoninėn (jau buvo kokios penkios val praėję nuo gimos kaklelio pilno atsidarymo)... Bet ji pasakė: "dabar gimdysim įtūpę", prilaikė ir vyrui kiek pakomandavo. Mane, tikrąja to žodžio prasme, pakėlė nuo lovos (aš ten keturiom sąrėmiavau) ir pastatė palei lovos galą, prisilaikant stangos metu tūpiausi į gilų įtūpstą, vaikas tikrai nuo to pajudėjo. Įranga - lovos galas, jokių žiūrėjimų, tik pačioje pabaigoje, o taip - čiuopimas... Jos ir mano ryžtai 'susivienijo'. Nebuvau su ja asmeniškai susitarusi, tame centre dirbo jos trys - bet jos visos buvo TOKIOS filosofijos (tam ir reikalingi tokie centrai - kad suvienytų panašiai mąstančius ir nereiktų ieškoti stacionaro personalo masėje "natūralistų").
Todėl jūsų gimdymo eigai labai svarbu, kas bus šalia jūsų. Gali panašiai suveikti koks supersąmoningas vyras arba doula. Nes kiekvienoje situacijoje būna kelios išeitys ir visada yra iš ko rinktis smile.gif
Linkiu labai labai sėkmės.

Beje, paprastas veidrodis tarp kojų Skandinavijoje moterims laikomas beveik visada - matydama tą procesą gimdyvė mobilizuojasi... Olandiškos kėdutės vaidmenį atlieka klozetas labai sėkmingai, klūpomis gimdoma ir ant lovos (tik reikia prisilaikymo, kuris lengvai suimprovizuojamas).

Ar matėt - labai fainas filmas/serialas "Call the midwife" filmas
- ten "iki-hospitalinės sistemos" akušerinė pagalba Britanijoje parodoma, namuose, tik su akušere, įvairiomis pozomis ir meniškai. Labai labai gražus tas filmas, tik jis, aišku, ne dokumentinis. Rekomenduoju.

Atsakyti
QUOTE(srauni_upe @ 2013 03 28, 16:46)

va čia ir esmė. Leisien nuleist vandenis. Tada skausmas sustiprės...Gali būt, kad epidūras sulėtins veiklą... tada sugalvos paskatint. Tada dar kas nors. Nebūtinai, bet taip būna. Kai normalus nekomplikuitas gimdymas virsta cp...

Nesiginčyju..jie nori padėt, savo supratimo ribose. O vat supratimo plėst nenori.
Ir išvis, pirmas gimdymas ilgas, kol sąrėmai neįsismarkuoja, nęr ten ko važiuot jei nėra kokių extra indikacijų. Geriausias būdas sau padėt, kiek imanoma prasarėmiaut namie, kad nebūtų pagundų lyst kur nereik.
Nu jei gimdysi trakuose, gali ankščiau važiuot, jei planuoji į pilį užsukti pakeliui biggrin.gif Nes įžengi į ligonine ir tampi pacientu, su kateteriais, prietaisais ir judėjimo suvaržymu.
va esu dėkinga vgn'ui, kad du kart namo "išvarė" o ne į gimdyklą smile.gif

Na, vandenis aš leisiu nuleisti, jeigu man bus ragai su kanopom ir balsus girdėsiu biggrin.gif

O šiaip pažiūrėsim, ar Trakuose daug priplavinėsim iki gimdymo. Nėra drąsu ilgai plavinėt, kai pirmas gimdymas - ką galiu žinoti, išėjęs bus tas kamštis ar ne, o jeigu išėjęs - tai bala žino, kokių mikrobų prisirinksiu blush2.gif Žodžiu, kai jau toji diena išauš - bijau, veiksmai bus kur kas spontaniškesni negu šiandien galiu sugalvoti blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(aldyte @ 2013 03 28, 17:12)
Vylabusle, aš labai rekomenduoju susirasti patikimą ir sau patinkantį žmogų, nebūtinai tartis... bet su kažkuo atidžiai aptarti gimdymo planą (jis turi prasmę tik tada, kai abi pusės jį aptaria, pripažįsta ir analizuoja). Gal nesusitarti dėl paslaugos - priėmimos, tačiau išanalizuoti tos įstaigos niuansus ir su kažkuo pasitarti. Tuo kas vedžios "ekskursiją"? Kažkuo, ką tau rekomenduoja draugės... sudėtinga. Aš tarčiausi (diskusijos prasme). Gal su akušere? Būtum pioniere turbūt, jei gimdymo priežiūrai "išsikviestum" tam tikrą akušerę, o ne gydytoją smile.gif

Ačiū už patarimus. smile.gif O kur jūs gimdėte?
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2013 03 27, 23:30)
Oi prajuokinot lotuliukas.gif

Neskaičiau to straipsnio, permečiau akim, bet įtariu, kad žurnalistė šiek tiek savaip išvartė... Lasiuke, skaitėt jo knygą? Nes knygoj tai aš mačiau vien tik tiesą biggrin.gif

Oj man jo knyga tai antroj vietoj po Biblijos thumbup.gif As pries pastodama ziauriai bijojau gimdymo, na toks isivaizdavimas mano buvo - saremiai aimanuojant lovoj, tas aukstielninkas praskestukas, ivairios proceduros kurias tau atlieka, brr... Perkskaiciau jo knyga tai BING lempute smegenyse - tai VA kas ir kaip su tuo gimdymu lotuliukas.gif
Atsakyti
Pajuokavau dėl pilies, aišku ne tas galvoj. Tiesiog, jei gimdyms prasideda sklandai, niekas nenubėga, tai nėr ko ir skubėti 4u.gif Ir protingiausiai čia aldytė patarė 4u.gif
Atsakyti
Nors kūnelis mano nėr stiprus - kažkodėl dabar nusiteikusi, kad būsiu tvirta it karys ir anekdotus vyrui pasakodama pagimdysiu ramiai. Žinau, kaip tai naivu, žinau  biggrin.gif  Bet, jeigu tokia ir būsiu - puikiai besijaučianti, sąmoninga, normaliai tvarianti skausmą, valdanti savo kūną - tada, manau, ir nesielgs su manimi kaip su marionete- leis pagimdyti ir klupm, jeigu jausiu, kad taip geriau ir taip būtent prašysiu.

Pamenu, prieš pirmą gimdymą galvojau sau - kursus atlankiau, kvėpuot moku, kas vyksta, žinau - baisiai čia, pagimdysiu beveik be skausmo, su muzika, su šypsena. Realiai, nė nebūčiau tos muzikos girdėjus biggrin.gif

Man nusiteikimas panašus į itin optimistinį, bet ne realistinį. Sėkmės jums kuo didžiuasios, bet ..vertėtų nors trumpam pasvarstyti ir apie kitokius - galimus - variantus. 4u.gif

Jei sąrėmis bus toks, kaip daugumai - tada tikrai nesinorės nei kovot, nei kalbėtis, diskutuot su personalu, net kalbėt nesinorės (aš pirmo gimdymo metu net nenorėjau, kad prie manęs kas nors liestųsi, įskaitant ir vyrą). Tuo metu tik kvėpuojama ir tveriama. Aš dar kandau į susuktą medžiagėlę sunkiausiais momentais, nes..labai jau skaudėjo.. (ko vertas visas nusiteikimas biggrin.gif ) Planuot, kad va, eigoje kils minčių, jas ramiai aptarsim su personalu - man atrodo, nelabai realu blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 28 kovo 2013 - 17:05