QUOTE(Ašaka @ 2013 03 28, 14:37)
1. Su noru arba nenoru, matyt. O bet tačiau mūsų asmeninės patirtys dar nereiškia, kad kitai namuose/ligoninėje bus lygiai taip pat.
2. Truputį nesupratau

Kaip tik vieta ir sąlygoja kai kuriuos veiksnius, pvz., didesnis privatumas vs. operatyvesnė pagalba ekstra atveju, ir t.t., ar ne taip? Ar ne dėl šių veiksnių asmeninės patirties neturinčios pirmakartės rinktųsi gimdyti namuose?
Na esmė ta, manau, kad gimdant su akušere namie, ar mažos rizikos gimdyo centriuke, netaikomos nereikalingos intervencijos. Ir jei jų visgi reikia, gimdyvė palydima į ligoninę.
Pvz. aš už centriukus
Papildyta:
QUOTE(Justesea @ 2013 03 28, 15:02)
Na galiu dar kartą draugės patirtį pakartot - ji atvažiavo su dešimt cm į vgn, norėjo gimdyti klūpom, nes jautė, kad jai taip geriausia, o medikai supanikavo, sakė, mes taip nemokam, kvietė kitus, anie irgi nemokėjo... Bet labai linkiu, kad jums pasitaikytų mokantys

Noriu tikėti, kad visgi yra tokių
įdomu ar tai privertė juos tuo pasidomėt
Papildyta:
QUOTE(šakute @ 2013 03 28, 14:59)

Na ir įžūlumas.. UK ne kartą per TV mačiau, kaip sklandaus gimdymo metu moterys akušerių paskatinamos pačios pasitikti vaikelį..
Nu mum tas sunku būtų su aukštai iškeltom praskėstom kojom
Papildyta:
QUOTE(vylabusle @ 2013 03 28, 14:38)
Aš su niekuo nesiruošiu tartis. Ir, pasikartosiu - sudarydama gimdymo planą aš juk galiu pati suklysti, tiesa? Dabar man po visų video, pasiskaityo ir diskutavimų atrodo, kad gimdymo metu būsiu žvali, sąmoninga... Nors kūnelis mano nėr stiprus - kažkodėl dabar nusiteikusi, kad būsiu tvirta it karys ir anekdotus vyrui pasakodama pagimdysiu ramiai. Žinau, kaip tai naivu, žinau

Bet, jeigu tokia ir būsiu - puikiai besijaučianti, sąmoninga, normaliai tvarianti skausmą, valdanti savo kūną - tada, manau, ir nesielgs su manimi kaip su marionete- leis pagimdyti ir klupm, jeigu jausiu, kad taip geriau ir taip būtent prašysiu.
bet jeigu tos kontrolės neteksiu... Aš pati nelabai įsivaizduoju, kaip išstovėčiau klupom, jeigu jau nelabai bevaldyčiau kūno... Jau minėjau sesers istoriją - buvo nusiteikusi stačia gimdyt, bet pati atsigulė, nes tiesiog ją surietė... T. y. aplinkybės pakoregavo planus... Savęs nelaikau tokia žinove, kad derėčiausi tokiais atvejais su medikais, kaip man ką daryt, kaip gimdyt...
Jau jeigu skausmas bus didžiulis - pasirašysiu ir epidūrui, ir cezariams, ir bile kam, nes, kaip jau esu sakiusi - kai pati nesuvoksiu nieko, iš šalies bus geriau matyt
Aš vis tik tikiu, kad padėt mums nori tos akušerės, o ne pakenkti. Ir iš tų priekaištų medikams, įtariu, nemenka dalis yra šiek tiek perspausti. Nutyli moterys, kokie buvo medikų veiksmų paaiškinimai, motyvai...
va čia ir esmė. Leisien nuleist vandenis. Tada skausmas sustiprės...Gali būt, kad epidūras sulėtins veiklą... tada sugalvos paskatint. Tada dar kas nors. Nebūtinai, bet taip būna. Kai normalus nekomplikuitas gimdymas virsta cp...
Nesiginčyju..jie nori padėt, savo supratimo ribose. O vat supratimo plėst nenori.
Ir išvis, pirmas gimdymas ilgas, kol sąrėmai neįsismarkuoja, nęr ten ko važiuot jei nėra kokių extra indikacijų. Geriausias būdas sau padėt, kiek imanoma prasarėmiaut namie, kad nebūtų pagundų lyst kur nereik.
Nu jei gimdysi trakuose, gali ankščiau važiuot, jei planuoji į pilį užsukti pakeliui

Nes įžengi į ligonine ir tampi pacientu, su kateteriais, prietaisais ir judėjimo suvaržymu.
va esu dėkinga vgn'ui, kad du kart namo "išvarė" o ne į gimdyklą