Įkraunama...
Įkraunama...

Hormonų tyrimai

QUOTE(Marijuke+ @ 2013 07 18, 16:19)
Metgaitės, būkit gerutės, pakomentuokit dar placiau apie mano auksčiau nurodytus rezultatus:)
Būciau labai dėkinga, ginei nepeisiskambinu:(

Tai kad jau viską kaip ir paaiškino...
na testo tai geras pas jus.
Atsakyti
QUOTE(Marijuke+ @ 2013 07 18, 10:47)
Sveikutės, kas galėtumėt pakomentuoti  tryimo rezultatus iki apsilankymo pas gydytoja;), nes as sitoj srity nieko nieko nesuprantu:))) dayti 22CD
Progesteronas (PRG) 37,2
normų ribos
fol.f. 0,000-40,7 nmol/L
liut.f. 0,000-80,5 nmol/L
1-mas nėšt.tr.39,8-104 nmol/L

Prolaktinas (PRL) 413  normų ribos 40,3-530 mlU/L
Testosteronas (TES) 2,44  normų ribos 2,20-4,10 nmol/L

Progesteronas thumbup.gif
Prolaktinas galėtų būti mažesnis, bet į normas telpi, PRG rodo įvykusią ovuliaciją tai bėdos kaip ir nėr smile.gif Paklausk savo gydytojos nuomonės dėl prolaktino, gal kažką skirs lengvai jam šiek tiek pamažint, nors paprastai gydytojai kai į normas telpa rodiklis nenori nieko skirt ir kištis.. O gal buvai pasinervinus prieš darydama tyrimus - prolaktinas padidėja nuo streso?
Testosteronas telpa į normas, bet norėtųsi kiek didesnio - pas mane buvo 0,5, kai normos riba prasideda nuo 0,5, tai gydytoja sakė per mažai. Testosteronas atsakingas už tavo libido ir dalyvauja kartu su LH ovuliacijos skatinime.
Atsakyti
Labai mažai radau info apie estradiolį, jo normas. 3CD jis buvo 50,79 pg/ml? (fol.10-178, ov.48-388, liut.91-247). Į normas telpu, bet ar to gana? FSH 9,49 buvo, ar verta kartot tyrimus?
Man 28m, nežinau, kaip traktuot tokį FSH, man ji atrodo aukštokas.
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2013 07 18, 20:09)
Labai mažai radau info apie estradiolį, jo normas.  3CD jis buvo 50,79 pg/ml? (fol.10-178, ov.48-388, liut.91-247). Į normas telpu, bet ar to gana? FSH 9,49 buvo, ar verta kartot tyrimus?
Man 28m, nežinau, kaip traktuot tokį FSH, man ji atrodo aukštokas.

Pavertus į kitas normas pas tave E2 gaunas 186,45 nmol/l. Šiaip rodiklis neblogas - kai < 150 nmol/l tada galima įtarti, kad yra bėdelių su gleivine, bet jei pažiūrėjus echo gydytoja sako kad viskas ok su gleivinės storiu tai manau nėr ko nerimaut mirksiukas.gif Norėtųsi kad būtų kiek didesnis tas E2, nes jis apskritai susijęs ne tik su vaisingumu, bet ir su plaukų, odos grožiu ir pan. Geriausias gydytojų nuomone yra kai būna rodiklis per normos viduriuką.
O FSH šiek tiek norėtųsi mažesnio, bet reikia jį vertinti kartu su LH - žiūrėti santykį LH/FSH (santykis geriausias kai apie 1).
Iš tiesų manau, kad negalima yra nustatyt ir pasakyt kad toks ar anoks skaičiukas yra geriausias, o jei kažkiek nuo jo skiriasi jau blogai. Reikia žiūrėti visumą visų tyrimų. Ir su FSH rodikliu 18 merginos pastoja, o pas tave jis net neviršija normos mirksiukas.gif taip kad pasistenk mažiau galvot kad pas tave kas nors blogai mirksiukas.gif Na bet jei neramu, gali pakartot tyrimus - tada galėsi palygint kaip pas tave kas kinta, atrast kažkokius dėsningumus ir jeigu nesulaukiat gandrų - už kažko gal užsikabinsit ką reikia patvarkyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kleckiukas27 @ 2013 07 18, 21:12)
Na bet jei neramu, gali pakartot tyrimus - tada galėsi palygint kaip pas tave kas kinta, atrast kažkokius dėsningumus ir jeigu nesulaukiat gandrų - už kažko gal užsikabinsit ką reikia patvarkyt  smile.gif

aha, mano LH tik 6,05, santykis ~0,6, tai toks so so. Žinau, ką nori pasakyt, kad neimt į galvą, bet kažkaip nesigauna, kuo toliau į mišką....wink.gif
Kiekvieno ciklo pradžioj darau tik PRL, po mėnesio bromkriptino jis nuo maximaliai buvusio 50 nukrito net iki 11,6 bigsmile.gif žiūrėsim, ką šis ciklas parodys. O taip bijojau pradėt gert tuos vaistus...
Atsakyti
Sveikos merginos , o E2 hormonas 3CD 95.17 pmol (norma 46-607), kaip suprantu mazokas..? Gal kazkas is papildu padetu, ar tik vaistai naudojami gleivines storinimui..?
Atsakyti
QUOTE(saulyna27 @ 2013 07 22, 09:30)
Sveikos merginos , o E2 hormonas 3CD 95.17 pmol (norma 46-607), kaip suprantu mazokas..? Gal kazkas is papildu padetu, ar tik vaistai naudojami gleivines storinimui..?

mazokas. 4u.gif pasidalinu tokia info:

GLEIVINEI: granatų sultys (vyrams irgi), ananasas (šerdis, ne per daug) Omega 3 (žuvis, papildai, linų sėmenų aliejus), pilno grūdo produktai, avižos, migdolai, moliūgų sėklos. organinės daržovės, vaisiai; aviečių lapų arbata, dilgėlių arbata,

Estrogenams, gleivinei : raudonųjų dobilų arbata, shatavari, diskorėjos šaknis, dong quai, kinrožės, erškėtrožės.
Atsakyti
QUOTE(Ramce @ 2013 07 22, 10:27)

GLEIVINEI: granatų sultys (vyrams irgi), ananasas (šerdis, ne per daug) Omega 3 (žuvis, papildai, linų sėmenų aliejus), pilno grūdo produktai, avižos, migdolai, moliūgų sėklos. organinės daržovės, vaisiai; aviečių lapų arbata, dilgėlių arbata,

Estrogenams, gleivinei : raudonųjų dobilų arbata, shatavari, diskorėjos šaknis, dong quai, kinrožės, erškėtrožės.

Aciu uz pasidalintas laabai issamias zinias 4u.gif 4u.gif 4u.gif ! Lekiu i parduotuve, reikia nusipirkti rekomenduotu produktu 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramce @ 2013 07 22, 10:27)

O arbateles - dobilu, dilgeliu ir avieciu, kokiomis dozemis gert? ta prasme kiek mazdaug kartu i diena, ir ar nesvarbu ciklo vieta..? (kaip pvz. Salaviju) g.gif g.gif
Atsakyti
Galite patarti kada geriau darytis progesterona ir prolaktina, jei ciklas 26-28 dienos. 21 diena iseina sekmadienis tai tikrai nepavyks pasidaryti
Atsakyti
Pakomentuokite prolaktina mano ax.gif 426 mIU/l (norma 102-496) Per didelis? g.gif
Atsakyti
Sveikos ax.gif
gavau tyrimu rezultatus, bet pas gydytoja tik rugseji smile.gif
Tai idomu kaip kas smile.gif
Geriu Bromokriptina po 0,5 tabletes, savaite pries tyrima pradejau gert, pries tai apie 2 savaites negeriau smile.gif
PRL (mU/l) 532,4 (108,7-557,1)
PGN (nmol/l) 68,4 ( Mot.:folikulinė fazė <0,95; liuteininė fazė 3,82-50,56 ;I trim. 8,90-468,4;II trim. 71,6-303,1; III trim. 88,7-771,2)

anksciau PGN buvo tik apie 6 smile.gif

Atsakyti