Radau nebloga receptuka, bet vertas pabandyti...
Japoniški kiaulienos kukuliai su ryžiais
4-5 porcijoms susirandam:
150 g trumpagrūdžių ryžių
500 g neriebios maltos kiaulienos
svogūną
½ šaukštelio malto imbiero
2 šaukštelius ryžių acto
3 šaukštelius cukraus
2 šaukštus sojos padažo
4 šaukštus kukurūzų krakmolo
kiaušinį
Procesas:
Ryžius pamerkiam šaltam vandeny porai valandų. Paskui supilam į sietelį ir leidžiam nudžiūt.
Svogūną sukapojam smulkiais gabalėliais. Dedam į mėsą, ten pat keliauja visi prieskoniai, kiaušinis ir kukurūzų krakmolas. Gerai išminkom. Jei sojos padažas jūsų druskos poreikio netenkina, nesikuklinkit, įberkit žiupsnį.
Ryžius supilam į didelę lėkštę. Iš mėsos formuojam kiaušinio dydžio rutuliukus ir apvoliojam juos ryžiuose. Nespaudžiam, ryžiai gražiai prikimba patys. Dedam garų puodan, labai meiliai nesuglausdami, ir garinam 20-22 min. Paskui nukeliam puodo dantį ir pagarinam dar minutę-kitą šitai stipriau pritvirtina ryžius ant kukulio. Viskas. Kraunam į lėkštes ir valgom. Skanaus.