Įkraunama...
Įkraunama...

Socialiniai reikalai UK

QUOTE(salua @ 2013 05 20, 19:16)
ji klausinėjosi, sako kadangi nedirbus nieko ir negausi, jau pusė metų yra kaip ji ten, ir vaikas ten gimė, bet nei vieno grašio negavo... gyvena iš santaupų, pinigų šeimos siunčiamų iš Lt, pas pažįstamus.  dabar vaikas ten gimęs, pagaliau gavo vaiko gimimo liudijimą, tėvas pavardę davė, tai bent gal kokius alimentus susitvarkys... gal...

Gal laikas pagalvoti apie kelione namo? kad nereiktu apsunkinti seimos papildomom persiuntimu islaidom. Paaugs vaikas, tada nuspres, ka veikt
Atsakyti
QUOTE(jearmaine @ 2013 05 20, 17:23)
Child benefit turėtu priklausyt ir gal bedarbio pašalpa, jei užsiregistruotu darbo biržoj. Daugiau nežinau. O iš ko ji gyvena, gyveno visa laika? Iš santaupu?

ačiū 4u.gif

QUOTE(salunja @ 2013 05 20, 19:46)
child benefit priklausys tikrai,dar gali priklausys income support ir child tax credit,nes,kaip mes ka tik issiaiskinom pries pora puslapiu,norint gaut si credita,dirbti neprivaloma.

ačiū 4u.gif

QUOTE(whitey @ 2013 05 21, 17:41)
Gal laikas pagalvoti apie kelione namo? kad nereiktu apsunkinti seimos papildomom persiuntimu islaidom. Paaugs vaikas, tada nuspres, ka veikt

man seniai taip atrodė ax.gif dėkui už nuomonę 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo salua: 21 gegužės 2013 - 19:03
Labas smile.gif

Jus man paaiskinkit, gaunam CB ir katik pradejom gauti CTC, bet WTC raso laiske kad nepriklauso g.gif: kazkaip idomiai.. Ar nera taip kad turetu priklausyti?
Ar yra skirtumas, kad pasalpas uzsirasiau kad eitu i mano saskaita o ne i vyro? as nedirbu, auginu vaika 1 metuku. Vyras dirba ir nedaug kol kas uzdirba.
Atsakyti
Child Benefit vienintele pasalpa,skiriama vaikui,kuris gyvena uzsienyje.visos kitos,tokios,kaip Child Tax Credit ir Working Tax Credit,reikalauja vaiko buvimo Uk.jau buvo sneketa sioje temoje apie tai tikrai ne karta

Nebūtinai vaikas turi būti UK, kad gauti Child Tax Credit. Nežinau kodėl taip rašot,bet HMRC puslapyje parašyta kitaip truputį,o ir patirtis tvarkantis šitą pašalpą rodo ką kitą. Na nebent per klaidą ji buvo skirta.Tvarkantis vaiko pašalpas pildyti dokumentai sąžiningai, sakyta ne vieną kartą,kad vaikai ir aš LT, tikslinta n kartų su HMRC ir vis tiek rašo,kad priklauso. Tai suklydo jie ar kaip?
Papildyta:
Nebūtinai vaikas turi būti UK, kad gauti Child Tax Credit. Nežinau kodėl taip rašot,bet HMRC puslapyje parašyta kitaip truputį,o ir patirtis tvarkantis šitą pašalpą rodo ką kitą. Na nebent per klaidą ji buvo skirta.Tvarkantis vaiko pašalpas pildyti dokumentai sąžiningai, sakyta ne vieną kartą,kad vaikai ir aš LT, tikslinta n kartų su HMRC ir vis tiek rašo,kad priklauso. Tai suklydo jie ar kaip?
P.S. Vyras dirba UK trys metai, todėl pamaniau gal per klaidą mes čia gavom, kad vis rašot,kad Child Tax Credit gauti vaikai turi būti UK.
Atsakyti
QUOTE(~Braske~ @ 2013 05 22, 11:49)
Labas smile.gif

Jus man paaiskinkit, gaunam CB ir katik pradejom gauti CTC, bet WTC raso laiske kad nepriklauso g.gif: kazkaip idomiai.. Ar nera taip kad turetu priklausyti?
Ar yra skirtumas, kad pasalpas uzsirasiau kad eitu i mano saskaita o ne i vyro? as nedirbu, auginu vaika 1 metuku. Vyras dirba ir nedaug kol kas uzdirba.

CTC ir WTC turi skirtingas pajamu "karteles". Paprasciausiai CTC dar uzdirbate nepakankamai, o WTC jau pajamos per dideles.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jersey: 22 gegužės 2013 - 20:01
Ai, nu gal.. Aciu uz atsakyma..
Bet taip idomu kazkaip, nes va draugai vieni, salia gyvena musu, taip pat turejo viena vaika, dirbo ta pati ka ir MB ir uzdirbo tiek pat, bet gavo ir CTC ir WTC g.gif:
O gov.uk galima rasti tas pajamu karteles?
Atsakyti
QUOTE(nusvilusi @ 2013 05 22, 17:35)
Child Benefit vienintele pasalpa,skiriama vaikui,kuris gyvena uzsienyje.visos kitos,tokios,kaip Child Tax Credit ir Working Tax Credit,reikalauja vaiko buvimo Uk.jau buvo sneketa sioje temoje apie tai tikrai ne karta
P.S. Vyras dirba UK trys metai,  todėl pamaniau gal per klaidą mes čia  gavom, kad vis rašot,kad Child Tax Credit gauti vaikai turi būti UK.

siuo metu jus esat LT kartu su vaiku,tad jums ta pasalpa skyre,nors neprivalejo,nes jusu vyras,kuris jus islaiko,gyvena UK.vel gi,tai tuo atveju,jei jus nedirbate.o cia kalba ejo apie vaika,kuris yra LT,bet tevai yra dirbantys ir gyvenantis UK (musu atveju,apie kuri ir rasiau).parasyta buvo,kad pasalpa skiriama vaikui,GYVENANCIAM uzsienyje be tevu.jei nebutu Uk tevu,pasalpa nebutu skirta.jusu atveju kita situacija.

QUOTE(~Braske~ @ 2013 05 22, 19:15)
Bet taip idomu kazkaip, nes va draugai vieni, salia gyvena musu, taip pat turejo viena vaika, dirbo ta pati ka ir MB ir uzdirbo tiek pat, bet gavo ir CTC ir WTC g.gif:

ten yra skaiciuokle.o del draugu-niekada negali zinoti ka jie ir kaip uzpilde.buna,kad zmones meluoja,kitais metais gali tekti grazinti.tad neziurekit i kitu gaunamas pajamas mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo salunja: 22 gegužės 2013 - 22:04
Aš LT dirbu , bet nesvarbu. Ačiū už paaiškinimą. 4u.gif
Atsakyti
braske, nieks netrukdo ir tau draugams pasakyt, jog gauni ne tik wtc/ctc, bet ir atskira lt seimo islaikymo premija pagal vyriausybes patvirtinta programa, su tikslu, jog kazkada grisi namo wink.gif

nusvilusi, idomu, ar vyras nuo pat pradziu pilde, jog dirbi lt? ar netycia 'pamirso' sioj vietoj atnaujinti duomenis? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo whitey: 23 gegužės 2013 - 06:45
Pradėjau dirbti nuo rugsėjo iki to laiko nedirbau pranešėm HMRC , kad pradėjau dirbti, atsiuntė man į LT formą užpildyti,vyrui taip pat tokią pačią, užpildėm sąžiningai viską ir tiek. Ir viskas. Jokių " pamiršau/užmiršau" nebuvo, tiesiog nebuvo reikalo meluot ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(~Braske~ @ 2013 05 22, 14:15)

Na nepamirskite, kad tax creditai mokami is esmes pagal praejusiu metu pajamas, tad nebent jusu draugai kiekvienais metais uzdirba tiek pat kaip jus...kitu atveju jusu situacija nuo ju skiriasi wink.gif
Cia galite daug maz pasiziureti, tik atminkite - vadovautis turite 2012/04 -2013/04 pajamomis (bendromis) :
http://www.hmrc.gov....ables/index.htm
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jersey: 23 gegužės 2013 - 10:22
QUOTE(whitey @ 2013 05 23, 05:43)
nusvilusi, idomu, ar vyras nuo pat pradziu pilde, jog dirbi lt? ar netycia 'pamirso' sioj vietoj atnaujinti duomenis? smile.gif

drinks_cheers.gif dar neaisku kaip jie paskaiciuos kitamet... biggrin.gif

QUOTE(nusvilusi @ 2013 05 23, 06:45)
Pradėjau dirbti nuo rugsėjo iki to laiko nedirbau pranešėm HMRC , kad pradėjau dirbti, atsiuntė man į LT  formą užpildyti,vyrui taip pat tokią pačią, užpildėm sąžiningai viską ir tiek. Ir viskas. Jokių " pamiršau/užmiršau" nebuvo, tiesiog nebuvo reikalo meluot ir tiek.

linkiu,kad kitamet,po perskaiciavimu,netektu grazinti pinigeliu 4u.gif
Atsakyti